Uključi/isključi pristupačnost

Rivijera

Južno od samog naselja Omiš, duž gotovo 20 kilometara dugačke obale, prostire se Omiška rivijera s brojnim malenim naseljima i ribarskim mjestima, smještenim tek nekoliko metara od mora. Svako od ovih mjesta ima svoju povijest i, premda su geografski veoma bliska, svako od njih turistima nudi jedinstveno iskustvo - od malih ribarskih mjesta s brojnim restoranima do izdvojenih naselja uz more gdje, čak i u srcu sezone, možete pronaći izoliranu uvalu i privatnost. Duž rivijere čekaju vas deseci trgovina, restorana, hotela i stotine privatnih apartmana u kojima se možete smjestiti i početi uživati već od prvog trenutka kad uđete u svoj smještaj. Naime, gotovo svaka kuća smještena na Omiškoj rivijeri ima pogled na more.

Omiš

Omiš

Mali dalmatinski grad na ušću rijeke Cetine, udaljen je od Splita svega 25 km. Jedinstven je spoj rijeke, mora i planina, burne i ponosne povijesti i bogate kulturne baštine. Spominje se već u antici, njime su se šepurili i vodili svoje bitke gusari, bio je dio Mletačke Republike, Austrijskog carstva i Napoleonovih Ilirskih Provincija, a do dana današnjeg ponosno stoji na “omiškoj stini”.

Dok o njegovoj slavnoj povijesti svjedoče brojni spomenici, još rječitije su omiške prirodne ljepote. Nigdje toliko raznolikosti i suprotnosti na tako malom prostoru povezanih u savršen sklad, što je oduvijek privlačilo brojne posjetitelje i štovatelje. Stoga ne čudi da je tradicija ljetovanja na ovim prostorima starija od jednog stoljeća.


 

Nemira

Nemira

Najbliže Omišu smjestila se Nemira, mirno primorsko naselje, u kojem ćete odmor provoditi u miru i tišini, uživajući u čistom moru i nadaleko poznatom hladu borovih stabala. Nemira je od centra grada udaljena dvadesetak minuta šetnje lijepo uređenom šetnicom koja čitavim putem prolazi tik uz more.

Stanići

Stanići

Stanići su staro ribarsko naselje poznato po dugim šljunčanim plažama i čuvenoj uvali Velika luka. Posebnost ove uvale je to što gleda prema zapadu, a pogled prema moru ne zaklanjaju planine tako da na ovom mjestu možete uživati u jednom od najljepših zalazaka sunca na Jadranu.

Čelina

Čelina

Tik do Stanića pronaći ćete i Čelinu - tipično dalmatinsko mjesto u kojem ljudi stoljećima žive s morem i od mora. Današnja Čelina smještena je uz samu Jadransku magistralu, a ako ovo mjesto odaberete kao svoju destinaciju za odmor, svakako odvojite jedno poslijepodne za posjet više od 800 godina starom selu Čelina.

Lokva Rogoznica

Lokva Rogoznica

Više od 700 godina staro selo Lokva Rogoznica utemeljilo je, kaže legenda, sedam plemićkih obitelji koje su na zemlji koju im je darovao ugarski kralj proizvodili nadaleko poznato vino. U tim davnim vremenima mještani Lokve Rogoznice u prvom su redu bili težaci te su se njihove kuće nalazile pod samim obroncima Omiške Dinare, a putovi koje su stari Lokvari koristili kako bi u ljetnim mjesecima došli do životno važnih izvora vode na morskoj obali koriste se i danas.

Pročitaj više
Mimice i Medići

Mimice i Medići

Samo deset kilometara od Omiša i 25 kilometara od Makarske smjestili su se Medići i Mimice. Dva su to tipična mediteranska mjesta koja se međusobno savršeno nadopunjuju. U Medićima ćete pronaći mir i jednu od najljepših plaža na Omiškoj rivijeri. Sitan šljunak i, zbog povoljnog rasporeda struja, uvijek kristalno čisto more u Mediće svakoga ljeta privlače sve više posjetitelja koji se vraćaju ovom šarmantnom mjestu iz godine u godinu.

Pročitaj više