Uključi/isključi pristupačnost

Aktivni odmor

Možete sve

Ako vaš idealan odmor uključuje i dozu adrenalina, onda s dolaskom u Omiš definitivno ne možete pogriješiti. Gotovo da ne postoji aktivnost na moru, vodi, planini ili u zraku koja se na području grada ne nudi.

Uistinu, nema mnogo gradova na svijetu gdje jutro možete započeti vožnjom po riječnim brzacima, oko podneva visiti na 100 metara visokoj žici usred kanjona Cetine, predvečer se popeti na planinski vrh i zatim paraglajderom skočiti do prekrasne pješčane plaže gdje se prije kraja dana još stignete i okupati. Kad odmor provodite u Omišu, pitanje je samo koliko različitih aktivnosti u jednom danu vaše tijelo može izdržati!

Ali, budite bez brige, da biste uživali u mnogobrojnim aktivnostima na otvorenom, ne trebate biti u savršenoj fizičkoj formi. Većina aktivnosti prilagođena je svim uzrastima, a u nastavku donosimo samo djelić bogate ponude adrenalinskih doživljaja na području Omiša.

Biciklizam

Biciklizam

Možda je najbolji „alat” za iskusiti sve što Omiš i njegovo zaleđe nude - bicikl. U jednom danu možete istražiti kanjon rijeke Cetine, voziti se kroz ponosnu povijesnu regiju Poljica i vratiti se u Omiš na kupanje. Za ljubitelje adrenalina posebno preporučamo brdske biciklističke staze po kojima je omiška okolica postaje sve poznatija među avanturistima. To je jedna od prednosti grada izgrađenog u okolici planina koje dotiču more.

Pročitaj više
Zipline

Zipline

Tijekom trosatne zipline avanture na uistinu jedinstven način iskusit ćete prekrasni kanjon rijeke Cetine. Zipline avantura uključuje više od tri sata jurnjave na 2 kilometra dugačkim žicama od kojih se neke nalaze na visini većoj od 100 metara i ovo iskustvo definitivno ćete prepričavati prijateljima dugo nakon povratka s odmora

Pročitaj više
Tematske staze

Tematske staze

Jedna od prednosti odmora u Omišu su i dugačke tematske staze koje zahvaljujući trudu lokalnih entuzijasta svake godine postaju sve brojnijima. Danas postoji nekoliko desetaka staza kojima se možete uputiti - kamo god poželite! Iz centra Omiša za samo nekoliko sati dobro uređenim stazama možete stići do najviših vrhova okolnih planina, starih gusarskih utvrda, prekrasnih vidikovaca ili brojnih pitoresknih sela. U kojem god smjeru krenuli, pronaći ćete stazu koja će vas kroz netaknutu prirodu odvesti do kakvog skrovitog mjesta kojeg ne možete pronaći na turističkim kartama. Omiš je mjesto brojnih iznenađenja, pitanje je samo jeste li dovoljno odvažni da ih sve pronađete?

Hiking i treking

Hiking i treking

Grad Omiš okružen je strmim brdima. Omiška Dinara, Komorjak i Mosor stoljećima su služili kao prirodna zaštita od neprijatelja, dok su danas ova brda idealne lokacije za planinarske izlete. Osim dobro označenih tematskih staza namijenjenih rekreativcima i pogodnih za izlete tijekom čitave godine, na brdima uz Omiš svakog se proljeća održava i Proljetni treking kup - skup planinarskih maratona na kojima se, osim izdržljivosti, testira i snalažljivost te orijentacija u prirodi.

Pročitaj više
Velika i Mala Gubavica

Velika i Mala Gubavica

Desecima tisuća godina rijeka Cetina oblikovala je krajolik kojim je prolazila - nosila kamenja, 'rezala' planine i probijala svoj put do ušća u more. Na tom tisućljetnom putu stvorila je jedan od najljepših kanjona u Hrvatskoj, mjesto na kojem se iza svakog kuta krije neko iznenađenje. A možda najljepše od svih dva su slapa, Velika (49 metara) i Mala (7 metara) Gubavica, smještena pokraj sela Zadvarje. Ono što ove slapove čini posebnima među stotinama drugih na svijetu je to što se pod njima možete - kupati.

Pročitaj više
Rafting

Rafting

Rafting na rijeci Cetini više od dva desetljeća omiljena je aktivnost brojnih turista koji borave u Omišu. Ova riječna avantura posebno je privlačna jer se po potrebi može prilagoditi svima. Obitelji s djecom i starije osobe uživat će u laganom veslanju kroz netaknutu prirodu, dok će ljubitelji adrenalina krenuti drugom rutom na kojoj ih čeka odmjeravanje snaga s mnogobrojnim riječnim brzacima. Rafting na Cetini idiličan je i miran izlet u prirodu koji se, ako to poželite, u času pretvara u prvoklasnu adrenalinsku avanturu. Odluka je samo vaša!