Uključi/isključi pristupačnost

Događanja

Ne morate ništa
Klape

Klape

Mnogi turisti i zaljubljenici u Omiš reći će kako je grad najljepši u srpnju te kako se baš tada, u sparnim ljetnim noćima, uistinu može osjetiti pravi duh grada. Veliki doprinos ovoj tezi daje i čuveni Festival dalmatinskih klapa koji gotovo svake srpanjske večeri omiške ulice ispuni zvucima izvorne klapske pjesme, koju je prepoznao i zaštitio  UNESCO. Glazba koja se tiho probija kalama mnogima će zauvijek ostati prva asocijacija na grad na Cetini.

Pročitaj više
Gusarska bitka

Gusarska bitka

Svi oni koji u Omišu provedu duže od jednog dana vrlo vjerojatno će imati priliku upoznati se s bogatom gusarskom poviješću grada. No, samo oni sretnici koji se u gradu nađu sredinom kolovoza moći će iz prve ruke iskusiti kako je izgledala gusarska svakodnevnica prije više od 600 godina.

Pročitaj više
Omiški polumaraton

Omiški polumaraton

Ako u svoj avanturistički 'portfolio' želite dodati uistinu jedinstvenu utrku, jesen rezervirajte za posjet Omišu. Zašto Omiški polumaraton zovu 'skriveni dragulj' bit će vam jasno već iz prvog pogleda na grad koji okružuju strme klisure. Mnogi trkači koji prvi put sudjeluju na polumaratonu ostaju zbunjeni i pitaju se gdje se među planinama koje gotovo dotiču more smjestila kružna ravničarska trasa dugačka više od 20 kilometara.

Pročitaj više
Omiški božićni grad

Omiški božićni grad

Postoji nešto nevjerojatno toplo i blisko u božićnoj atmosferi malenoga grada - gdje se ljudi pozdravljaju na okićenim ulicama i gdje klape pjevaju božićne pjesme, dok se u zraku osjeća miris fritula i kuhanog vina. Ako želite Božić iz američkih filmova, Omiška božićna bajka nezaobilazna je manifestacija koja Omiš svakog prosinca pretvara u pravi Božićni grad.

Pročitaj više
Dalmacija ultra trail

Dalmacija ultra trail

Ako bi nas pitali koji je najbolji način za iskusiti Dalmaciju, njen krajolik, povijest i najvažnije turističke atrakcije, jedan od odgovora definitivno bi bio - Dalmatia Ultra Trail (DUT). Ali, samo ako ste se spremni malo oznojiti. Naime, DUT je jedinstvena trail utrka koja kreće iz Omiša, a promjenjiva ruta svake godine vodi preko četiri planine (Omiška Dinara, Biokovo, Mosor i Kozjak), tri rijeke (Cetina, Jadro, Žrnovnica) te čitavog niza turističkih atrakcija poput omiške Fortice ili antičke Salone. I sve to planinskim stazama i davno zaboravljenim putevima koji su dalmatinskim težacima stoljećima služili kao najbrža veza između Dalmatinske zagore i mora.

 

Pročitaj više