Uključi/isključi pristupačnost

Plaže

Ne morate ništa

Postoji razlog zbog kojeg se ta dva ili tri tjedna koja ćete provesti na Jadranu nazivaju godišnji odmor. ;) Sunčanje i kupanje za većinu turista omiljene su aktivnosti na ljetovanju. Srećom, i u ovom slučaju Omiš nudi gotovo neograničene mogućnosti.

Od velikih pješčanih plaža do malih i skrovitih šljunčanih uvala, od plitkog mora idealnog za djecu do plavetnila koje se stvara samo nekoliko metara od obale - Omiš ima sve.

Ljubitelji pješčanih plaža s brojnim sadržajima zasigurno će se odlučiti za posjet kampu u centru grada ili centralnoj omiškoj 'velikoj plaži' Punta na kojoj u ljetnim mjesecima svakog dana uživaju stotine turista.

Plaže u Omišu i veće plaže u mjestima rivijere obiluju zabavnim sadržajima poput jet-skija, iznajmljivanja brodova, kajaka ili uživanja u morskim trampolinima, a na dvije lokacije (kamp u centru grada i plaža u Ruskamenu) moguće je okušati se u izrazito zabavnom jedrenju na dasci.

Oni željni malo intimnije atmosfere odabrat će neku od brojnih uvala u malim mjestima Omiške rivijere: Nemiri, Stanićima, Lokvi Rogoznici, Medićima, Marušićima, Pisku ... Gotovo svaki milimetar omiške obale pogodan je za kupanje, a pronalazak idealne plaže slatka je briga za brojne turiste.

Do većine plaža moguće je doći automobilom, no neke od najboljih uvala dobro su skrivene i gotovo isključivo im se pristupa morskim putem.

Plaža kampa Galeb

Plaža kampa Galeb

Osim Velike plaže, ovo je jedina pješčana plaža u Omišu. Vrlo popularna među djecom jer obiluje mnoštvom različitih aktivnosti. Na plaži postoji i škola jedrenja na dasci za djecu i odrasle.

Velika plaža

Velika plaža

Velika plaža je najveća i najpopularnija pješčana plaža na području Omiša. Smještena samo nekoliko minuta hoda od starog grada, vrlo je dostupna, a na samo nekoliko metara od plaže nudi velik broj parkirnih mjesta. Vrlo je pogodna za djecu jer možete plivati ​​100-200 metara od obale, a stopala će vam i dalje dodirivati dno. Na ovoj plaži možete iskusiti razne zabavne aktivnosti (najam jet-skija, čamaca ili kajaka, morski trampolini, veslanje, odbojka na pijesku, kafići, barovi na plaži…).

Brzet

Brzet

Brzet je jedna od najpopularnijih plaža Omiške rivijere do koje vam neće trebati više od 15 minuta pješice iz starog grada. Ako stignete na vrijeme, postoje zaista veličanstvena mjesta ispod borova koja nude hladovinu tijekom dana. Ali, najbolja mjesta se brzo popune pa bolje požurite ;)

Nemira

Nemira

Nemira je poznata po prekrasnim šljunčanim plažama. Preporučili bismo istraživanje pješačenje ili, još bolje, istraživanje obale brodom.

Stanići

Stanići

Samo je jedna stvar koju trebate znati o glavnoj plaži Stanića – Velikoj luci - najljepši zalazak sunca u Hrvatskoj. Zbog svog jedinstvenog položaja, sunce na plaži Stanići tijekom ljeta sjaji dugo nakon 20 sati, pa ako ste ljubitelj dužeg boravka na plaži – ovo je pravo mjesto za vas.

Lokva Rogoznica

Lokva Rogoznica

Smještene odmah ispod ceste D-8, plaže Lokva Rogoznice među najpristupačnijim su na Omiškoj rivijeri. Sve što trebate učiniti je voziti se i odabrati mjesto ravno s ceste. Ponekad će to biti ugodna mala plaža koju ćete podijeliti s drugima, ali pravi zgoditak je pronalazak skrivene uvale u kojoj možete uživati ​​u moru i suncu u potpunoj privatnosti.

Pročitaj više