Uključi/isključi pristupačnost

Omiš u 3 dana

Lagana šetnja starim kalama, opuštajući izlet u kanjon Cetine i prekrasan pogled s Mirabele, sasvim sigurno su dovoljni da se u Omiš zaljubite već na prvi pogled. No, ovaj dvije tisuće godina star dragulj previše je iskusan da bi sve svoje čari otkrio već pri prvom susretu. ;)

Za istinsko upoznavanje s gradom ipak će biti potrebno nešto više vremena, a ako u njemu boravite barem tri dana - ovo su aktivnosti koje ne biste smjeli propustiti.

1. Panoramska vožnja drvenim brodovima jedan je od najboljih načina za doživjeti grandioznost kanjona Cetine. Međutim, za istinski doživljaj ove netaknute prirode ponekad je potrebno upregnuti vlastite mišiće. Rafting na Cetini danas je jedna od omiljenijih aktivnosti u kanjonu koju svake godine iskuša na desetke tisuća turista. Više od četiri sata veslanja niz riječne brzace, kupanje pod slapovima, šetnja kroz više tisuća godina stare špilje, sunčanje na skrivenim riječnim plažama i ... Hej! Pristojno je barem pročitati rečenicu do kraja prije nego kreneš guglati gdje kupiti karte za rafting! ;) Ali, bez brige. I u ovom slučaju tu smo da pomognemo. Na ovoj poveznici možeš pronaći popis svih turističkih agencija u gradu od kojih velika većina nudi i rafting izlete u kanjonu Cetine.

 

2. Dok ste s vrha Mirabele i Fortice uživali u nevjerojatnom pogledu na Brački kanal zasigurno ste se zapitali koji se to sve otoci upravo nalaze pred vašim očima. Evo i odgovora - Brač, Hvar i Šolta. Ali zašto ostati samo na pogledu kad otoke možete i posjetiti?

Kad ste na odmoru u Omišu, većina dalmatinskih otoka vam je nadohvat ruke. Gotovo svaki brod kojeg vidite u gradskoj luci ili na ušću Cetine nudi jednodnevne izlete u poznate turističke destinacije na otocima. A vožnja brodom jedinstvena je prilika da s pučine uočite kakvu skrivenu uvalu u kojoj možete provesti svoj treći dan odmora u Omišu. ;)

 

3. Ključna riječ trećeg dana upravo je - odmor. Kao što već možete pretpostaviti - i ovdje su mogućnosti praktički neograničene. Primjerice, jeste li znali da se samo kilometar od Omiša nalazi najduži niz pješčanih plaža u Hrvatskoj? I ne samo to, gotovo svaki centimetar Omiške rivijere pogodan je za kupanje. Od plitkih pješčanih do dubokih šljunčanih napučenih plaža prepunih sadržaja, Omiš vam nesebično nudi sve. Na vama je samo da odaberete.Turističke agencije