Uključi/isključi pristupačnost

Omiški polumaraton 2022.

15. ruj 2022.

Dođi na 50% maratona, istrči 100% Omiša! 6. izdanje Omiškog polumaratona čeka te na kraju ljetnih vrućina, zato tempiraj svoju formu za 22. listopada, jer i ove godine u internacionalnom društvu sportaša i rekreativaca svih generacija trčimo ravničarskom rutom netaknute prirode kanjona Cetine.

“Skriveni dragulj”, kako još nazivaju ovaj jedinstveni sportski događaj, omiljena je manifestacija ljubitelja sporta i prirode, koji i ove godine ovisno o kondiciji i željama mogu birati između dvije cestovne utrke, točnije između kružnog polumaratona od 21 kilometra i rekreacijske utrke dugačke 6 kilometara.

Obje utrke odvijaju se u zagrljaju jednog od najljepših krajolika u ovom dijelu Europe - kanjonu rijeke Cetine, u koji se iz povijesne jezgre Omiša, gdje se nalazi start i cilj utrke, ulazi kratkim tunelom, a nakon kojeg te čekaju kilometri i kilometri uzbudljive prirode.

Ruta prolazi pored najboljih lokacija za rafting, kayaking, treking, hiking i slobodno penjanje u Hrvatskoj, a o kvaliteti same utrke najbolje svjedoče imena dosadašnjih pobjednika - Alija Imamović, Marija Vrajić, Nikolina Šustić i mnogi drugi.

Omiški polumaraton podjednako je namijenjen profesionalcima i rekreativcima, a u vrlo kratkom razdoblju izrastao je u veoma popularnu trkačku manifestaciju, što zbog atraktivnosti i kvalitete same utrke, što zbog uvijek fantastične atmosfere i mogućnosti koje Omiš pruža ljubiteljima prirode, avanture i rekreacije.

Omiški polumaraton poznat je kao utrka koje se sudionici jako dugo sjećaju ili im ostaje u magli, ovisno o tome u kojem se postotku prepuste specifičnoj domaćinskoj dobrodošlici i bogatom programu nakon ulaska u cilj. 

Utrka ima važeći certifikat „Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja" (AIMS-a).

Start utrka: 10:00h

Više informacija o polumaratonu potražite na: www.facebook.com/omiskipolumaraton/

Više informacija o startnini, novčanim nagradama i prijavama za obje utrke možete saznati na sljedećem linku: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1604