Uključi/isključi pristupačnost

Obavijest o održavanju utrke i privremenom zatvaranju ceste br. 6166

13. lis 2023.

Turistička zajednica Grada Omiša i ove godine, u suradnji sa ŠU Omiš-plivačkim maratonom, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Grada Omiša, organizira rekreativnu utrku i polumaraton kanjonom rijeke Cetine, koji će se održati u subotu, 21. listopada 2023. godine s početkom u 10:00 sati.

Grad Omiš idealan je domaćin za ovaj vid rekreacije s obzirom da se radi o destinaciji kojoj mnogi s ponosom tepaju da je svojevrstan jedinstveni centar avanturističko-sportske turističke ponude.

U Omišu možete uživati u raftingu, kayakingu, paraglidingu, trekingu, hikingu, slobodnom penjanju, canyoningu i zip-lineu. Utrke se održavaju u kanjonu rijeke Cetine, zaštićenom od 1963. godine i koji će zasigurno svojom netaknutom prirodom svakom sudioniku utrke pružiti neponovljiv ugođaj i dodatnu motivaciju.

Održat će se dvije utrke: polumaraton se trči kroz kanjon Cetine četiri puta po 5,274 kilometra (ukupno: 21,097 km). Rekreativna utrka se trči 3 kilometra uzvodno ravničarskom trasom kanjona Cetine i natrag do starta-Poljičkog trga (ukupno: 6 km). Obe utrke počinju u 10:00 sati.

Za vrijeme trajanja utrke od 09:00 do 12:30, županijska cesta br. 6166 (Omiš - D8 – Kučiće – Slime – D39) bit će zatvorena za promet.