Uključi/isključi pristupačnost

U srcu svibnja - Omiš! 16. svibnja slavimo Dan Grada uz veliki koncert Nene Belana & Fiumensa

Najava raspjevanog i rasplesanog omiškog ljeta stiže nam u četvrtak, 16. svibnja, s Danom Grada i feštom koja će trajati sve do ponoćnih zvona!

 

S ponosom najavljujemo središnju proslavu Dana Grada i blagdan Sv. Ivana Nepomuka, ali i brojna događanja koja će se tim povodom održavati tijekom cijelog svibnja te početkom lipnja. Ne sumnjamo da će kao i uvijek rijeke ljudi posjetit naš grad - iako je četvrtak, jer kada se spoje “Vridne ruke”, gastro manifestacija u organizaciji Ceha ugostitelja, i veliki koncert Nene Belana & Fiumensa, zagarantirana je zabava za sva osjetila!

 

Jutro u znaku sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Već tradicionalno, proslava Dana Grada kreće u 8.00 polaganjem vijenaca u spomen na sve poginule za Domovinu na gradskom groblju Vrisovci. Odmah potom, u 8.30, u Parku hrvatskih branitelja odaje se počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Jutarnji program nastavljamo svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Omiša i dodjelom javnih priznanja Grada Omiša.

Kada zazvoni 10.00, Gradska glazba Omiš će gradskim ulicama u svečanoj povorci izvesti “Pozdrav gradu”, nakon čega će se procesijom i svečanim euharistijskim slavljem u 10.30, kojeg predvodi mons. Ranko Vidović, zaključiti jutarnji dio proslave.

 

Večernji dio programa uz “gusarsku hranu” i veliki koncert Nene Belana & Fiumensa

Večernji dio programa kreće od 19.00 na nasipu uz Park hrvatskih branitelja, a dolazi u ukusnim zalogajima koje će kuhati i dijeliti Ceh ugostitelja iz udruženja obrtnika Omiša, u sklopu svoje gastronomske fešte “Vridne ruke” - i bezvremenim hitovima Nene Belana & Fiumensa, s početkom u 20:30 sati. Zabava će se nastaviti i nakon Belanovog nastupa, te će pozornicu preuzeti DJ Tomek.

Vridne ruke omiških ugostitelja pripremaju pravi gusarski meni! Na njemu će se, između ostalog, naći gusarska janjetina s bobom, gusarska pašticada sa sipom i bobom, gusarski gulaš od hobotnice i rižot s plodovima mora, neizostavni poljički soparnik, domaći štrudli i još mnogo drugih delicija. Dok budemo uživali u dobrim zalogajima, za glazbeni ugođaj pobrinut će se ženska klapa Mirabela CZK Omiš.

Nakon jela i pića svima će dobro doći ples i pjevanje uz Belana & Fiumense, koji će nas zabavljati pod otvorenim nebom i tako zagrijati za velike koncerte TBF-a, Jole i Psihomodopopa, koji nas očekuju ovo ljeto u Omišu povodom tri Gusarska dana. Nenu Belana ovog ljeta očekuje mnoštvo koncerta diljem naše obale, stoga je ovo izvrsna prilika da uživamo u njegovom nastupu na samom početku ljetne turneje.

Vidi se s Imbera da se u četvrtak, 16. svibnja, najbolja fešta u Dalmaciji kuha baš na ušću Cetine, i zato - vidimo se u Omišu!

 

Program uoči i nakon 16. svibnja  

Tijekom cijelog svibnja i početkom lipnja održavat će se brojna događanja povodom Dana Grada, a cijeli program možete preuzeti ovdje.

 

!! Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika, večernji dio programa održat će se na Poljičkom trgu.