Uključi/isključi pristupačnost

OMIŠ SUMMER FREI

“Dobrodošli u naše ljeto prepuno besplatnih događanja, koja će se odvijati u razdoblju od 6. lipnja do 1. listopada”

Nije važno je li Omiš već godinama vaša omiljena ljetna destinacija ili tek planirate vaš prvi posjet našem slikovitom gradiću - jer ovog ljeta za sve domaće i strane goste pripremili smo nešto posebno!

Na našem kalendaru uz Omiško kulturno ljetno, Festival dalmatinskih klapa Omiš, Omiški polumaraton, od sada imamo i OMIŠ SUMMER FREI - besplatna događanja za sve generacije tijekom cijelog ljeta, u razdoblju od 6. lipnja do 1. listopada - pozivamo vas da slobodno uskočite i uživate s nama na plaži te upoznate našu baštinu, gastronomiju i tradiciju na koje smo ponosni!

Ljeto je teško zamisliti bez rekvizita za plažu, upravo onih koje smo uključili u naš šaroliki kulturno-zabavni program, a sada je vrijeme da krenete puniti vašu kanticu s besplatnim OMIŠ SUMMER FREI događanjima, kako biste iskusili 100% Omiša! Prijave i rezervacije nisu potrebne, a sve što trebate napraviti jest provjeriti naš program i zaroniti u najbolje od ljeta u Omišu!

OMIŠ SUMMER FREI namijenjen je kako obiteljima tako i svima koji na ljetovanje dolaze s partnerima, prijateljima ili sami, jer naša besplatna događanja ispunit će slobodno vrijeme svih zaljubljenika u zabavu, rekreaciju, film, glazbu, kulturu, povijest ili gastronomiju. U nastavku provjerite listu svih događanja koja smo selektirali za vas!

History in Flip-Flops 

Ponedjeljkom u 9.00 sati 

Ako vas ponedjeljkom ujutro probudi zvuk japanki, onda je vrijeme za besplatnu turu gradom u pratnji vodiča u trajanju od jednog sata, s kojim ćete obići glavne ulice i znamenitosti centra Omiša. Saznajte sve o nevjerojatnoj povijesti tvrđave Mirabela, Poljičkog trga, crkva sv. Mihovila, sv. Roka i sv. Duha, te nezaobilazne Kuće sretnog čovjeka. Tura kreće ispred ureda TZ-a Omiš, na adresi Fošal 1A.


MoonScreen Cinema

Ponedjeljkom u 21:00 sat

Kada se pred zalazak sunca uputite prema našoj glavnoj gradskoj plaži, znajte da su mnoge večeri ovoga ljeta rezervirane za vaš poseban spoj s holivudskim zvijezdama ispod zvijezda - jer tu će vas čekati naše kino platno, počevši od 27. lipnja! Rezervacije nisu potrebne, samo ponesite kokice i pridružite nam se! Svi filmovi su na engleskom jeziku.


Sunscreen Aqua Aerobic 

Utorkom i četvrtkom u 11.00 sati

Od 5. srpnja dva dana u tjednu u znaku su rekreacije i zabave za sve generacije na glavnoj gradskoj plaži. Ne zaboravite ponijeti kremu za sunčanje, jer besplatni aqua aerobik u trajanju od 30 minuta odvija se u jutarnjim satima. Dok s obje noge stojite u kristalno čistom moru Omiša, pripremite se na laganu tjelovježbu uz glazbu koja će vam rasteretiti zglobove i donekle učvrstiti vaše mišiće. Poradite na vašem tijelu prije nego što se s osmijehom vratite uobičajenim aktivnostima na plaži!


Kids’ Beach Bucket

Srijedom u 19.30 sati

Od lutkarskih predstava, preko klaun showa, do slikarskih radionica i sportskih aktivnosti - svake srijede vaša će djeca biti u sigurnim rukama, svega nekoliko metara od vaših suncobrana na glavnoj gradskoj plaži. Srijeda je dan kada napokon možete ostaviti u apartmanu igračke za plažu, jer za vaše najmlađe imamo spremne pune kantice zabave!


Ice Cream a Cappella Nights 

Četvrtkom u 20.00 sati

Već prve note koje ćete čuti četvrtkom na ulicama Omiša otkrit će vam zašto se tradicionalno klapsko pjevanje nalazi na UNESCO-vom popisu nematerijalne kulturne baštine te zbog čega se srca slušatelja tope poput sladoleda. Ovo je jedinstvena prilika koju ne smijete propustiti, svakog četvrtka počevši od 16. lipnja.


After Beach History

Utorcima u 19.00 sati

Kasna popodneva u Omišu predviđena su za besplatan posjet Povijesnom muzeju Poljica uz vodiča kostimiranog u mjesnu junakinju Milu Gojsalić. Ovo je prilika da naučite više o važnosti njezina lika i djela, kao i o Poljičkoj republici i poljičkim običajima, za koje se smatra da su nadahnuli pisca Thomasa Morea pri pisanju njegovog djela “Utopija”. Kratka vožnja automobilom odvest će vas u unutrašnjost našeg podneblja, gdje ćete zaviriti u prošlost i život koji se ovdje odvijao do 16. stoljeća.


SURFBOARD OF HERITAGE 

9. srpnja, 22. srpnja, 7. kolovoza i 20. kolovoza u 20.00 sati

Mirisi i zvukovi naše baštine dovest će vas do naše jedinstvene kulinarsko-glazbene večeri na glavnoj gradskoj plaži, gdje ćete osim tradicionalnim plesnim pokretima kulturno-umjetničkih društava svjedočiti i procesu pripreme našeg soparnika! 

Večer uz folklor i soparnik se odgađa. Umjesto planiranog 20. 8., ista će se održati 3. 9.


PIRATE’S TREASURE TALES

Petkom u 19.00 sati

Počevši od 1. srpnja otvaramo bogatu škrinju naše povijesti  - zakačite se na priče iz gusarske prošlosti Omiša! Pronađite svakog petka našu kostimiranu interpretatoricu kulturne baštine na tvrđavi Mirabela i obogatite svoje znanje pričama iz srednjeg vijeka, omiškim knezovima i gusarenju. Rezervirajte svoje vrijeme kako biste saznali sve o usponu i padu naših izvanrednih mornara uz spektakularan panoramski pogled s utvrde iz 13. stoljeća.


Kao što smo vam rekli, naših besplatnih događanja je uistinu mnogo, jer ovog ljeta OMIŠ je SUMMER FREI! Veseli nas što vam možemo ponuditi sve što je potrebno da vaš boravak učinite posebnim. Još jednom - hvala vam što ste odabrali Omiš kao destinaciju ljeta  2022.!

PDF LIPANJ/JUNE (1,06 MB) PDF SRPANJ/JULY (2,164 MB) PDF AUGUST/SEPTEMBER (1,079 MB)