Uključi/isključi pristupačnost

Ivan Perišić u novom promotivnom videu Grada Omiša

Jedan od najpoznatijih Omišana, diljem svijeta poznati nogometaš, Ivan Perišić, sudjelovao je u našem novom promotivnom videu “Operacija 4”, u kojem prirodne i kulturne ljepote Omiša postaju scenografija prave avanture. Proslavljenu “četvorku” hrvatske nogometne reprezentacije rijetko viđamo u reklamama, ali za svoj grad u kojem je napravio prve nogometne korake, Perišiću nije bio problem napraviti i one filmske, zbog čega smo iznimno ponosni.

Svi uspjesi Vatrene “četvorke”

 

Ivana Perišića, rođenog Omišanina, ne treba previše predstavljati. Jedan od najvećih hrvatskih nogometaša, koji je dao ogroman doprinos osvajanju srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. i bronce u Kataru 2022., svijet nogometa zadužio je i svojim igrama te uspjesima u klupskom nogometu. 

Tako je naš sugrađanin kao igrač Club Bruggea 2011. osvojio titulu najboljeg strijelca i igrača belgijske lige, godinu dana kasnije, 2012., s Borussijom Dortmund osvojio je nogometno prvenstvo Njemačke, da bi isti uspjeh ponovio 2020. s bavarskim divom, Bayernom, s kojim je iste godine osvojio i najprestižniji trofej klupskog nogometa - Ligu prvaka. Godinu dana kasnije s milanskim Interom postao je prvak Italije, nakon čega potpisuje za londonski Tottenham Hotspur.

Isto tako, ove godine je osvojio srebro s Hrvatskom reprezentacijom u Ligi nacija, kada nas je samo jedan penal protiv Španjolske dijelio od toliko željenog zlata! 


 

Svjetsko srebro i doček za pamćenje

 

Perišić svoju ljubav prema Omišu nikada nije krio, jer on je Omišanin “od glave do pete”, čemu osim novog promotivnog videa svjedoče i njegove tetovaže s motivima Omiša, kao trajan podsjetnik na to gdje je odrastao.

Na ljeto 2018., Perišić se vratio u Omiš s najvećim uspjehom hrvatskog sporta, sa srebrnom medaljom iz Rusije oko svoga vrata, a Omišani su mu tom prilikom priredili doček za pamćenje - jer njihova je ljubav uzajamna!

 

VIDEO DOČEKA 

 

Kada se spominju uspjesi, valja napomenuti da je Perišić naš najbolji strijelac na velikim natjecanjima s deset postignutih golova, nakon kojeg slijedi Davor Šuker s golom manje. On je ujedno i jedini Hrvat koji je zabijao više od jednog pogotka na tri velika natjecanja za redom.

 

Ponosni na našu dicu

Omiš je uvijek bio ponosan na svoju dicu, malu i veliku, stoga je logično da su upravo oni nositelji našeg novog promotivnog videa, inspiriranog Ivanovim povratcima u svoj rodni grad, kada nastaje pravi šušur, a njegovo se prezime čita s usana brojnih sugrađana i turista.

Svi žele znati kojim je kalama prošao, tko ga je zadnji vidio, gdje je sjeo na kavu, jer su u Omišu svi ludi za Ivanom, ne samo zbog njegovih nevjerojatnih uspjeha, već i zbog njegovog karaktera i sportskog duha! I mlado i staro je ponosno na našeg slavnog nogometaša, pa ne čudi da se upuštaju u pravu avanturu kako bi s fotografijom ili autogramom ovjekovječili svoj trenutak s njim.


 

Omiš u punom sjaju 

Čari i mediteranski šarm Omiša svake godine upoznaje sve veći broj turista, a Ivan je sudjelujući u našem videu još jednom pokazao odanost svom gradu, predstavivši ga cijelom svijetu u punom sjaju - njegove srednjovjekovne tvrđave, prekrasne plaže, jezgru starog Grada, kanjon Cetine, neizostavni soparnik kao perjanicu bogate gastronomske tradicije te dalmatinski duh samih Omišana. 

Neovisno o tome jeste li nogometni fan ili ljubitelj avanture i putovanja, pogledajte video na poveznici u nastavku.

 

LINK - VIDEO “OPERACIJA 4”  

 

Ovim putem Ivanu želimo brz oporavak od ozljede i što skoriji povratak na nogometne terene!