Üdvözöljük a Visit Omis oldalon

Újdonságok

NATJEČAJ I KRITERIJI ZA DODJELU SREDSTAVA TZG OMIŠ ZA POTPORE MANIFESTACIJAMA U 2019.

Predmet natječaja: Dodjela novčanih sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2019.

 

Namjena sredstava:

Sredstva su namijenjena sufinanciranju troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju manifestacija:

- Sufinanciranje manifestacije (troškovi vezani za učesnike, tehnike i promociju)

- Izrada promotivnih materijala

- Nabava potrošnog materijala

- Druge potrebe za održavanje manifestacije

 

Sredstva se ne mogu dodijeliti za:

- Troškove redovnog poslovanja organizatora

- Sve ostale troškove koji nisu vezani za realizaciju kandidirane manifestacije


Korisnici mogu biti:

- Trgovačka društva

- Udruge

- Obrti

- Kulturne i druge javne ustanove

 

Za potpore se ne mogu kandidirati organizatori koji su dužnici plaćanja boravišne pristojbe i/ili turističke članarine.

 

Kriteriji za odobravanje potpora TZG Omiš:

 - Karakter manifestacije

- Vrijeme održavanja

- Trajanje manifestacije

- Tradicija održavanja

- Sadržaj i kvaliteta manifestacije

- Promocija manifestacije i medijska pokrivenost manifestacije

- Ekonomski učinci manifestacije

 

Za prijavu je potrebno dostaviti: ispunjen obrazac, potvrdu o nepostojanju duga, dokaz o pravnom statusu, program i troškovnik manifestacije.

Odluku o visini sredstava za svaku pojedinu manifestaciju donijeti će Turističko vijeće o čemu će dudionici natječaja biti pravovremeno obaviješteni.

 

Natječaj je otvoren do 14.01.2019., a prijave je potrebno dostaviti isključivo poštom ili osobno na adresu: TZG Omiš, Fošal 1a, 21310 Omiš.

TZG Omiš zadržava pravo provjere i traženja dodatnih informacija u slučaju potrebe.

 

 


Croatia Hot Spot magazin & hotspot.net.hr portal u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko - dalmatinske županije pozivaju male iznajmljivače na konferenciju TURIZAM I PODUZETNIŠTVO „PRIVATNI IZNAJMLJIVAČI I NOVE TEHNOLOGIJE“, koja će se održati 10. prosinca, u 10:00 sati, u hotelu Park u Splitu, s ciljem predstavljanja novih načina komunikacije privatnih iznajmljivača s tržištem, s naglaskom na internet marketing i društvene mreže.

Teme konferencije: Internet marketing i komunikacija sektora privatnih iznajmljivača s tržištem (inovacije, trendovi, uspješni primjeri iz prakse)


Kako privući pažnju korisnika u 21 stoljeću, kako proširiti utjecaj na digitalnim medijima, kako i na koji način se promjenilo ponašanje turista i kako na to uspješno odgovoriti…. kako uspješno brendirati objekt, kako osmisliti kvalitetnu viralnu kampanju, kako posjetitelja pretvoriti u pomotora vašeg objekta… koje su najpopularnije booking platforme, kako povećati booking uz Google AdWords, kako provesti analizu uspješnosti kampanje, kako koristiti društvene mreže u promociji turističke ponude smještajnog objekta…samo su neka od pitanja na koja će vam odgovoriti stručnjaci u internet marketingu i vodeći ljudi u turizmu županije.


Program konferencije i raspored predavanja nalazi se u prilogu. Ulaz na konferenciju je besplatan. 

http://hotspots.net.hr/2018/12/konferencija-privatni-iznajmljivaci-i-nove-tehnologije-u-hotelu-park-u-splitu/

Za sve informacije kontaktirajte maja@croatia-hotspots.com, tel: 021/380 101, 095/827 3775

Kreativni foto natječaj "Zašto volim Omiš"

KREATIVNI FOTO NATJEČAJ "Zašto volim Omiš"

za najbolju fotografiju s područja Grada Omiša

 

Turistička zajednica Grada Omiša (u nastavku: TZGO) poziva sve foto kreativce koji se bave fotografijom, amatere i profesionalce, da se prijave na foto natječaj "Zašto volim Omiš" za najbolje bajkovite fotografije, fotografije prirodnih ljepota, kulturne i prirodne baštine, tradicijskih objekata, lokalnih običaja, s područja Omiške rivijere i naselja u sklopu Grada Omiša.

 

Najbolje fotografije nagradit će se vrijednim nagradama, a sve fotografije bit će objavljene na društvenim mrežama TZGO.

 

Svrha Natječaja je fotografijom prikazati ljepote Omiša kroz sva godišnja doba te promovirati Omiš kao predivnu turističku destinaciju.

 

Foto natječaj je otvoren od 5. prosinca 2018. do 31. siječnja 2019. godine.

 

Više info u raspisu natječaja.


Omiška božićna bajka 2018.

Turistička zajednica Grada Omiša i Centar za kulturu Omiš pod pokroviteljstvom Grada Omiša organiziraju manifestaciju Omiški božićni grad. Posjetitelje očekuje bogat program i pregršt zabave za velike i male: izložbe, koncerti, balet, smijeh....

 

Prosinac u Omišu bit će čaroban i veseo: pjesmom ćemo pozdraviti dolazak svetog Nikole brodom na gradsku plažu Punta, a povodom blagdana svete Lucije postavit će se jaslice kod crkve sv. Mihovila, rad više akademskih kipara i slikara iz Likovne kolonije Mimice.

 

Detaljan raspored događanja nalazi se u privitku.

 

Pridružite nam se i vi na nekom od događanja i podijelite s nama radost ovog najljepšeg doba godine!

 

 
Konferencija: Putničke agencije partneri

Poštovani,

 

ovim putem vas pozivamo na Konferenciju Putničke agencije partneri koja će se održati 27. studenog 2018. u 16 sati u konferencijskoj dvorani hotela Plaža u Omišu.

Na konferenciju, koja se organizira u suradnji HGK Županijske komore Split i Turističke zajednice Grada Omiša, pozvani su svi pružatelji usluga smještaja u domaćinstvu, hoteli, hosteli, kampovi te agencije koje se bave posredovanjem u prodaji izleta s područja Grada Omiša.

 

Konferencija će u svom prvom dijelu imati dvije teme:

- Agencije pustolovnih oblika turizma - izletnički programi

- Putničke agencijepartneri domaćina

 

Prvom temom se želi sve agencije koje se bave posredovanjem u prodaji izleta, zatim djelatnike hotela, hostela, kampova te pružatelje usluga obiteljskog smještaja upoznati s ponudom pustolovnog turizma Splitsko-dalmatinske županije.

Drugom temom konferencije želi se pružatelje usluga obiteljskog smještaja upoznati s prednostima rada s putničkim agencijama.

 

U drugom dijelu agencije bit će održani B2B susreti (individualni sastanci), kako bi svi sudionici mogli u izravnom kontaktu s agencijama - posrednicima u prodaji privatnog smještaja te izvođačima pustolovnih aktivnosti dobiti sve potrebne informacije.

 

Program se nalazi u privitku.

 

Prijaviti se možete na: www.hgk.hr/zupanijska-komora-split/poziv-na-konferenciju-putnicke-agencije-partneri-u-omisu-najava najkasnije do 26. studenog do 10h.

 

Za sve informacije kontakt osoba u ŽK Split je Nataša Bušić, Odsjek za turizam, nbusic@hgk.hr, tel. 021/321-118.

 


Strukovno usavršavanje i trening za nositelje turističke ponude i davatelje usluga - edukativne radionice

Poštovani,

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija tijekom studenog i prosinca 2018. godine planira održati radionice na temu Koordinacija aktivnosti sustava TZ (DMO), turističkih agencija (DMK) i ostalih dionika turističke ponude na razvoju turističkih proizvoda kulturnog turizma, cikloturizma i enogastronomije.

Radionice će se održati u Hotelu Park Split, a sudjelovanje je potrebno potvrditi na info@dalmatia.hr i to najkasnije do 18.11.2018. godine.

 

Više informacija i raspored edukacija se nalazi u privitku.


Obavijest o zatvaranju ceste i održavanju utrke 29.9.2018.

Program događanja za rujan i listopad25. kolovoza 2018. u 20:00h - KONCERT - Atrija Franjevačkog samostana Gospe od Karmela

Koncert u organizaciji Grada Sinja i Splitsko-dalmatinske županije:

Mješoviti zbor Grada Sinja

Špiro Boban - tenor HNK Split

Božo Župić - bas HNK Split

Rozarija Samodol - klavir

Marija župić - voditeljica zbora

 

Svi ste pozvani!

Gusarska bitka 2018.
Poštovani,

Vlada RH je na sjednici održanoj 02. kolovoza donijela Uredbu o utvrđivanju boravišne pristojbe za 2019. godinu.

Uredba se nalazi u prilogu.


The best of Omiš 2018.

Dragi iznajmljivači,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas da se uključite u projekt The best of Omiš 2018. kojim nastojimo dodatno promovirat kvalitetan privatni smještaj na području TZG Omiš.

Stručno povjerenstvo TZG Omiš pregledati će sve prijavljene objekte koji zadovoljavaju osnovne kriterije. Odabrani objekti će dobiti posebnu markicu kvalitete koja će se dodati na njihov oglas na stranici TZG Omiš, dodatnu promociju u katalogu The best of Omiš i na sajmovima na kojima nastupa TZG Omiš i sl.

Postojeći dobitnici markice kvalitete ne trebaju se ponovno prijavljivati, a revizija objekata vršiti će se svake tri godine.

Svi zainteresirani iznajmljivači mogu se osobno prijaviti u Uredu TZG Omiš (Fošal 1a, pon-pet 07:00-21:00, vikendom 08:00-21:00) ili poslati popunjeni obrazac na info@visitomis.hr.

Prijave su otvorene do 31.08.2018.

Stručno povjerenstvo će na temelju prijava najboljim objektima na Rivijeri i u Zaobalju dodijeliti i nagradu Zlatni oblutak 2018.

 


Program Omiškog kulturnog ljeta 06. - 12.08.2018.

Napomena: u kalendaru događanja za kolovoz pogrešno je navedeno da se Ostinato održava i 07.08., a pogrešna je i lokacija predstave Ja sam dama.

Program CZK za 18.08. - Kazališna predstava Blatne duše (prema djelima Ivana Kozarca), Kazalište Mika Živković Retkovci održat će se u Lokvi Rogoznici (umjesto Plato iza Narodne knjižnice Omiš).

 

Ispričavamo se svima zbog eventualnih neugodnosti.Poslovna radionica Sell Croatia u Ljubljani 26. rujna 2018.

Poštovani,

ovim putem vas obavještavamo da predstavništvo HTZ-a u Sloveniji organizira 26. rujna 2018. u Ljubljani opću poslovnu radionicu.

Više informacija nalazi se u privitku.

Prijave i uplata moguće su najkasnije do 26. kolovoza 2018. ili do popunjenja mjesta (30), kako bi se mogle zaključiti liste sudionika koje će se tada nalaziti na web stranici.

Lista slovenskih sudionika neće biti dostupna na web stranici , već će biti dostavljena registriranim sudionicima nakon zaključenja prijava, a najkasnije tri dana prije početka radionice.


Kalendar događanja - kolovoz 2018.
SUMMER TREAT FESTIVAL 13.7.-5.8. - PROGRAM DOGAĐANJA52. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 2018.


Kalendar događanja - srpanj 2018.
Svjetski dan glazbeKalendar događanja - lipanj 2018.
POZIV PRUŽATELJIMA S TURIZMOM POVEZANIH DJELATNOSTI

Poštovani,

 

zadovoljstvo nam je obavjestiti vas da Turistička zajednica Grada Omiša priprema turistički vodič u kojem turistima i posjetiteljima destinacije Omiš želi pružiti detaljne informacije o ponudi i olakšati im snalaženje u destinaciji.

 

S obzirom na navedeno, molimo sve pružatelje s turizmom povezanih djelatnosti (npr. praonice rublja, kozmetički saloni, ordinacije i sl.) da dostave svoje podatke na: info@visitomis.hr do 23. svibnja 2018.

 

Za sve informacije stojimo vam na raspolaganju.

Ured TZG Omiš

Program proslave blagdana sv. Ivana Nepomuka, Dana Grada Omiša


Buy Croatia Air Baltic 2018.

Poštovani,

u pripremi je specijalizirana poslovna radionica Buy Croatia Air Baltic koja će programom najviše obuhvatiti područje Splitsko-dalmatinske te Zadarske i Šibensko-kninske županije.

 

Specijalizirana radionica za Baltičko tržište (Latvija)u suradnji s Air Baltikom organizira se povodom otvaranja nove zračne linije RIGA-SPLIT u svibnju 2018. Poslovna radionica je namijenjena svim zainteresiranim hrvatskim turističkim subjektima u svrhu povezivanja s najznačajnijim turističkim agencijama i turoperatorima. Cilj poslovne radionice je upoznavanje destinacije i kvalitete ponudete još značajnije prisustovanje hrvatskih turističkih proizvoda u ponudi baltičkih agencija.

 

U organizaciji Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Zadarske županije te Turističke zajednice Šibensko-kninske županijeinozemni predstavnici turističkih agencija imat će priliku u okviru studijskog putovanja upoznati grad Split, Trogir, Solin, Zadar, Šibenik te otok Hvat u razdoblju od 21. do 25. svibnja 2018.

 

 

Poslovna radionica održat će se u srijedu, 23. svibnja 2018. od 10:00 do 12:30 sati u kongresnoj dvorani Floramye hotela Park Split (Hatzeov perivoj 3, Split)

Nakon radionice uslijedit će poslovni ručak.

 

 

Pravo sudjelovanja imaju hrvatski turistički gospodarski subjekti, odnosno hotelijersko-turističke tvrtke, putničke agencije i DMC.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo da ispunite ON-LINE prijavnicu: www.htz.hr/hr-HR/form/buy-croatia-air-baltik-2018-hr i uplatite odgovarajuću kortizaciju, najkasnije dva tjedna prije održavanja radionice u iznosu od 500,00 kn po osobi koja uključuje poslovnu radionicu, kava pauzu i poslovni ručak, a bez koje prijava nije valjana.

 

Prijave će biti otvorene sve dok se predviđena mjesta za predmetnu radionicu ne popune, a najkasnije do 16.05.2018. do 15:00 sati kada će se zaključiti popis sudionika koji će biti objavljen na www.htz.hr/hr-HR

Za sva dodatna pitanja uz način prijava i uplata molimo kontaktirajte buycroatia@htz.hr.

 

POZIV SUBJEKTIMA IZ PODRUČJA ZDRAVSTVA, TURIZMA I SRODNIH POTPORNIH DJELATNOSTI

Poštovani,

 

ovim putem pozivamo sve subjekte iz područja zdravstva, turizma i srodnih potpornih djelatnosti koji žele postati članovi Klastera Zdravstvenog turizma Splitsko-dalmatinske županije da nam se jave putem mail-a: info@visitomis.hr do 02.05.2018. godine.

 

Ciljevi Klastera Zdravstvenog turizma Splitsko-dalmatinske županije su promocija Splitsko-dalmatinske županije kao destinacije zdravlja te povezivanje vodećih stručnjaka iz područja zdravstva, turizma i srodnih potpornih djelatnosti kako bi se unaprijedila ukupna ponuda zdravstvenog turizma na području žapanije i zajednički nastupilo na međunarodnom tržištu.

 

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Ured TZG Omiš

Projekt "Očistimo zajedno stazu sv. Ciprijana"Četvrta Prvomajska kava "Vedran Babić", Pisak

Dana 1. svibnja 2018. na Kućerku-Pisak, prvoj dionici PUTA ŽIVOTA održat će se druženje uz kavu svih prijatelja prirode, planinarstva i maslinarstva.

Sudionici natjecanja trebaju donijeti 2 dcl kave u termosici.

Kava će se ocijeniti i proglasiti najbolja.

 

PROGRAM:

8:00 sati - polazak iz Paića-Pisak sa garaže Jasne i Nedjeljka

8:20 sati - dolazak na Kućerak

8:30 sati - ocjenjivanje kave i proglašenje najbolje

10:00 sati - polazak za Tadiće PUTEM ŽIVOTA Kućerak-Dolina pinjola-Krug-Pas-Tadići

13:00 sati - dolazak u Tadiće i Prvomajski ručak

 

Svi koji žele ostati na ručku trebaju se prijavti do 28.04.2018. Jasni ili Nedjeljku na mob. broj: 095 196 40 96 ili 091 16 36 722


Obavijest o održavanju biciklističke utrke Tour of Croatia - race through the natural beauty

U razdoblju od 17. do 22. travnja 2018. godine hrvatskim cestama će se voziti četvrta po redu biciklistička utrka - Tour of Croatia - race through the natural beauty.

Da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće u gotovo 180 zemalja svijeta što dokazuje da je ovo iznimna promocija Hrvatske i njenih turističkih potencijala. Kvalitetu organizacije prepoznala je i Međunarodna biciklistička organizacija UCI koja je utrci ove godine dodijelila još višu kategoriju.

Treća etapa utrke u duljini od 134 kilometra na rasporedu je u četvrtak, 19. travnja sa startom u Trogiru u 13:15 sati i ciljem na vrhu Biokova - Sv. Juri oko 17:00 sati.

Utrku je u prijašnjim izdanjima pratio velik broj građana što šalje lijepu sliku u javnosti. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da poprate utrku i na taj način uljepšaju dojam o utrci, našoj destinaciji i na taj način doprinesu scenografiji koju ovaj događaj odašilje u svijest.

 

Očistimo obale s Novasolom - eko akcija

Iz godine u godinu otpad u morima i oceanima se povećava. Motivacija akcije Očistimo obale s Novasolom je pridonijeti čišćem okolišu i dati svoju potporu lokalnim zajednicama kojima je čist okoliš osnova za funkcioniranje, osobito u turizmu jer je čist okoliš osnovni uvjet održivog turizma.

 

Činjenice o problemu:

- svake godine 8 tona plastičnog otpada završi u moru

- plastici treba nekad i više od pet stoljeća za razgradnju u moru

- više od 80% otpada u moru dolazi s kopna

 

Tijekom akcije Očistimo obale s Novasolom 2017. uklonjeno je više od 6,5 tona otpada s obala u 10 različitih zemalja diljem Europe, od čega u Hrvatskoj gotovo jednu tonu.

 

Akcija će se održati 5.5.2018. (subota) u kanjonu Cetine (oko izletišta Radmanove Milinice).

Okupljanje je u 9:00 sati!

Sudjelujte u nagradnoj igri tijekom akcije: objavite svoje slike i kratke video uratke s akcije na događaju (www.facebook.com/events/155975835089421/) uz hashtag #novasolcoastalcare i dijelite svoje objave sa svojim prijateljima na društvenim mrežama - možda upravo vi osvojite poklon bon protuvrijednosti 1000 eura koji možete potrošiti na rezervaciju kuće ili apartmana u 28 destinacija koje nudi Novasol.

 

Više informacija potražite na: https://www.novasol.hr/o-nama/ocistimo-obale

 

 

Potpore za organizaciju ribarskih večeri!

Sukladno Programu rada i financijskom planu TZG Omiš za 2018. godinu, a u cilju promocije načina života i rada, kao i kreiranja dodatnih sadržaja za goste, TZG Omiš raspisuje:

 

JAVNI POZIV ZA KANDIDIRANJE PROGRAMA ORGANIZACIJE RIBARSKIH VEČERI NA OMIŠKOJ RIVIJERI

 

TZG Omiš će financijski podržati organizaciju ribarskih večeri na Omiškoj rivijeri.

 

Ribarske večeri bi se trebale održavati u periodu od 01.07.2018. do 31.08.2018.


Obvezni elementi programa:

- glazba uživo

- ponuda pića: barem jedna vrsta vina po cijeni 5,00 kn/čaša 2dcl

- Ponuda hrane: najmanje dvije vrste ribe, od kojih jedna po cijeni od 10,00 kn/porcija


Prihvatljivi podnositelji prijave: mjesni odbori, udruge, poslovni subjekti (hoteli, kampovi, agencije i sl.), ugostitelji

 

Prijave trebaju sadržavati: dokaz o pravnom statusu subjekta, dokaz o nepostojanju duga s porezne uprave, opis programa, troškovnik, željeni datum događanja i lokaciju. Prijavitelji se mogu kandidirati za organizaciju jedne ili više ribarskih večeri. Zaprimaju se na adresi Trg kneza Miroslava bb, 21310 Omiš

 

Javni poziv je otvoren do 25.04.2018.

 

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju na tel. 021/861 350 i info@visitomis.hr

Ured TZG Omiš

58. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA
EDUKACIJA: ODRŽIVI TURIZAM - ŽELJA ILI POTREBA? I POZIV OPG-ovima S PODRUČJA OMIŠA

Razvijanjem turističkih djelatnosti destinacije, sve se jače nameće potreba prepoznavanja i zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti kako bi se potaknuo razvoj kvalitetnog turističkog proizvoda i dugoročno unaprijedilo upravljanje turističkom destinacijom. Održivi turistički razvoj zadovoljava potrebe turista i njihovih domaćina, štiteći i unašređujući razvojne mogućnosti. Ekonomske, socijalne i estetske potrebe trebaju biti ostvarene tako da se održi kulturološki integritet, ekološki procesi, biološka raznolikost te sustavi na kojima počiva život. Postizanje održivog turizma zahtijeva motivaciju, odlučnost i sustavan pristup. Kako dočarati načine razumijevanja ključnih tema kroz pristup zajedničkog djelovanja u cilju ostvarivanja održivosti za turizam, lokalnu zajednicu, okoliš i baštinu?

 

TZ Grada Omiša prepoznala je važnost organizacije dodatnih edukacija za sve dionike destinacije koji se bave turizmom, a posebno za obiteljske iznajmljivače.

U suradnji s Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu, zadovoljstvo nam je ovim putem Vas pozvati na besplatnu edukaciju za iznajmljivače:

 

ODRŽIVI TURIZAM U MALIM SMJEŠTAJNIM JEDINICAMA

"DOK PRIRODA I OKOLIŠ DIŠU, VAŠI TROŠKOVI SE BRIŠU"

 

Datum edukacije: petak, 20. travnja 2018.

Termin edukacije: 17:00 h - 20:00 h

Mjesto održavanja: Hotel Villa Dvor

 

Sažetak edukacije:

Pojam, primjeri i vrste održivog turizma

Rastući trendovi potražnje održivog turizma

Povećanje prihoda kroz višu cijenu

Komplementarnost proizvoda u održivoj destinaciji

Identifikacija elemenata održivosti u destinaciji

Tko su "eco-friendly" turisti?

Eko kriteriji za "zeleno" poslovanje u apartmanu

Primjeri dobre i loše prakse upravljanja ekološki prihvatljivog smještaja

Dalmatia Green eko certifikat za privatni smještaj

Ecobnb - svjetska platforma za rezerviranje "eco-friendly" smještaja

 

O predavačima:

 

doc. dr. sc. Slađana Pavlinović Mršić; docentica na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Specijalizirala na temama Turizam i okoliš te Ekonomika okoliša. U okviru znanstvenih projekata, kao što su HNV link i ShapeTourism, proučava pitanje održivog razvoja i turizma, a nastavne aktivnosti povezuje s praktičnim problemima kroz aktivnosti društveno korisnog učenja u suradnji s Udrugom za prirodu, okliš i održivi razvoj Sunce.


Nastja Logar upravlja projektom "Ozelenjavanje turističke ponude Dalmacije" koji financira Ministarstvo turizma RH, te radi na drugim aktivnostima poticanja održivog razvoja i turizma kao nedavna zaposlenica i prethodno EVS volonterka Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj sunce. Obrazovanje u području upravljanja turizmom i poslovno iskustvo u području marketinga i upravljanja stekla je u Ljubljani.

 

Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se na vrijeme prijavite putem linka: docs.google.com/form/d/1OarsoiW61a97HeWv4Rn91lLym81r7KSGCs6raGMnLHs/viewform
Broj mjesta je ograničen!

 

Također, ovom prilikom pozivamo sve OPG-ove s područja Grada Omiša koji žele predstaviti svoje proizvode na navedenoj edukaciji da se jave na broj: 021/861-350 ili putem maila: info@visitomis.hr

Svrha prezentacije je povezivanje s malim iznajmljivačima koji bi proizvode OPG-ova mogli koristiti kao suvenire i poklone gostima.

 

Za sve informacije stojimo na raspolaganju i radujemo se Vašem dolasku!

 

 

 

 

 

 

Sell Croatia u Kini

Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom i ove godine organizira poslovne radionice u Kini. Prezentacija Hrvatske i Slovenije te poslovne radionice Experience Croatia, Feel Slovenia održat će se:

 • u Guangzhou 14.5.2018.
 • u Shanghaiu 15.5.2018.

Više informacija o radionicama i načinu prijave možete pronaći u privitku.


4. MEĐUNARODNI KONGRES O RURALNOM TURIZMU

4. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu održat će se u Supetru na otoku Braču od 09. do 13.05.2018.

TEMATSKE CJELINE KONGRESA

Održivi razvoj u ruralnom turizmu

Formiranje ruralno-turističke destinacije kroz umrežavanje

Baština u ruralnom turizmu

Digitalni marketing u ruralnom turizmu

Uloga iseljenika i nacionalnih manjina u razvoju, promociji i plasmanu ruralno-turističkog proizvoda

Izvori financiranja u ruralnom turizmu

Pravni okvir ruralnog turizma

 

Više o kongresu te prijavni formular nalazi se na: www.klubselo.hr/kongres

KALENDAR DOGAĐANJA 2018.

Poštovani organizatori manifestacija na području Grada Omiša,

 

TZG Omiš, kao i prethodnih godina, priprema tiskanu verziju kalendara događanja na području Grada Omiša. Cilj ovog informativnog materijala je na jednom mjestu obuhvatiti informacije o svim događanjima kako bi posjetiteljima, uz ostale promotivne materijale, pružili što bolju i kvalitetniju sliku o cjelokupnoj turističkoj ponudi destinacije.

 

Ovim putem pozivamo sve organizatore manifestacija (koje TZ nema u bazi podataka - vidjeti prilog) da na mail: info@visitomis.hr do utorka 3.4.2018. pošalju informacije o manifestaciji kako bi iste mogli uvrstiti u brošuru.

 

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju.

 

 


Sell Croatia Kina 14. svibnja 2018.

Poštovani,

Hrvatska turistička zajednica u surdanji sa Slovenskom turističkom organizacijom i ove godine organizira poslovnu radionicu u Kini. Prezentacija Hrvatske i Slovenije te poslovna radionica Experience Croatia, Feel Slovenija održat će se u Guangzhou 14.05.2018. u prijepodnevnim satima.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje molimo da ispunite ON-LINE prijavnicu za sukladnu radionicu na business.croatia.hr/hr-HR/Poslovne-radionice/Sell-Croatia i uplatite kotizaciju od 800 kn za makisimalno dvije osobe po tvrtki (uključen stola sa 4 stolice, ručak) bez koje prijava nije valjana. do 28.03.2018. godine, kako bi se mogle zaključiti liste sudionika koje će se nalaziti na www.croatia.hr .

Ukoliko se do roka ne prijavi najmanje 8 hrvatskih subjekata, poslovna radionica će se otkazati.

 

Podaci za uplatu:

Naziv: HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

Adresa: Iblerov trg 10/IV, 10000 Zagreb

MB: 3943658

OIB: 72501368180

ŽR: 2390001-1100358631 (Hrvatska poštanska banka)

IBAN: HR9323900011100358631

U opis plaćanja navedite grad u kojem se održava poslovna radionica.

 

Hrvatska turistička zajednica ovim putem pridržava pravo otkaza svake poslovne radionice u slučaju nedostatnog interesa sudionika, više sile ili drugog opravdanog razloga. U slučaju otkazivanja poslovne radionice Hrvatska turistička zajednica neće biti odgovorna za eventualno nastalu štetu ili za refundaciju bilo kakvih troškova prijavljenih sudionika otkazane poslovne radionice, osim povrata ranije uplaćene kotizacije prijavljenih sudionika za sudjelovanje na radionici.

Hrvatska turistička zajednica može otkazati poslovnu radionicu najkasnije mjesec dana prije najavljenog datuma održavanja o čemu je dužna obavijstiti do tog trenutka prijavljene sudionike. U slučaju više sile poslovna radionica može biti otkazana do dana njenog održavanja.


Edukacija za privatne iznajmljivače 19. ožujka 2018

Poštovani,

 

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije poziva Vas na edukaciju "Hospitality i služba za korisnike na novim medijima te osmišljavanje i implemetnacija nativ kampanje za privatne iznajmljivače", a koja će se održati u ponedjeljak 19. ožujka 2018. početkom u 09:00 h u hotelu Atrium u Splitu, Domovinskog rata 49a.

 

Raspored edukacije:

09:00-11:00 - Predavanje " Hospitality i služba za korisnike na novim medijima"

11:00-11:30 - Pauza za kavu i razgovor

11:30-13:30 - Predavanje "Implementacija native kampanje"

 

U prilogu se nalazi opširniji Raspored edukacije.

 

Svoj dolazak potvrdite na info@dalmatia.hr najksanije do petka 16.03.2018 do 12:00 h.

 


Tražimo turističke informatore! Prijavi se!

Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto turističkog informatora

u Omišu, Stanićima, Lokvi Rogoznici, Mimicama i Pisku.

*U V J E T I:*

 

 • ·        Srednja stručna sprema – SSS
 • ·        Odlično poznavanje engleskog jezika
 • ·        Dobro poznavanje dodatnog stranog jezika (njemački, francuski, talijanski)
 • ·        Odlično poznavanje rada na računalu (Word, Excel, Internet)

·        Radno iskustvo na istim i sličnim poslovima je poželjno

 

Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme preko studentskog ugovora.
Kandidature sa životopisom primaju se  do 27. ožujka 2018 g. na adresu:


TZG OMIŠ

Trg kneza Miroslava bb

21310 Omiš


*Za natječaj: Turistički informator/ Ne otvarati.*

Javni poziv turističkim vodičima

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2018. usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš objavljuje:

 

Javni poziv turističkim vodičima

 

za realizaciju projekta "Ispričaj mi priču" - subvencioniranog tematskog razgleda grada u pred i post sezoni u organizaciji TZG Omiš.

 

Uz prijavu obavezno je priložiti:

 • Dokaz o položenom stručnom ispitu za turističkog vodiča
 • CV kandidata
 •  

Prihvatljivi kandidati: turistički vodiči i turističke agencije

 

Javni poziv je otvoren do 15.03.2018.

 

Za sve dodatne informacije o samom projektu slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail info@visitomis.hr ili na telefon 021 861 350

Sell Croatia u Kijevu 28.03.2018.

Hrvatska turistička zajednica i ove godine organizira poslovnu radionicu Sell Croatia za hrvatske i ukrajinske partnere u Kijevu (Ukrajina) 28. ožujka 2018.

Radionica se organizira u ožujku i to na dan otvaranja turističkog sajma u Kijevu, UITT te se stoga očekuje dolazak ne samo kijevskih već i regionalnih TO i agencija.

Za dolazak u Ukrajinu nije potrebna viza.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje molimo ispunite ON-LINE prijavnicu na www.hrvatska.hr , link business.croatia.hr/hr-HR/Poslovne-radionice/Sell-Croatia i uplatite odgovarajuću kotizaciju (500 kn) za maksimalno dvije osobe po tvrtki (uključeni stol sa 4 stolice i pauza za kavu) bez koje prijava nije valjana, a najkasnije do 9. ožujka 2018. kako bi se mogle zaključiti liste sudionika koje će se tada nalaziti na web stranici.

Prijavnica:

www.htz.hr/hr-HR/form/sell-croatia-kijev-2018

www.htz.hr/hr-HR/poslovna-dogadanja/sell-croatia

 


4. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu

4. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu održat će se u Supetru od 9. do 12. svibnja 2018. godine.

U tijeku je prijava znanstvenih i stručnih radova i dostava sažetka prema propisanim temama i uputama putem linka http://bit.ly/PrijavaSazetka odnosno za strance na engleskom jeziku bit.ly/SummaryApplication.

Nakon potvrde Znanstveno-stručnog odbora na čijem je čelu prof.dr.sc. Dora Smolčić Jurdana biti će potrebno dostaviti rad koji će nakon recenzije biti objavljen u E-zborniku.

Osim znanstveno-stručnog dijela Kongres će imati i druge sadržaje poput:

 • Eko Etno TradeShow (B2B - specijalizirane TA i TA u vlasništvu iseljenika)
 • Festival održivog razvoja
 • Paneli, promocije i rasprave
 • Stručni izleti
 • Kulturno-umjetnički program

 

Svi zainteresirani mogu do 21. veljače 2018. prijaviti rad te dostaviti sažetak . Više informacija congress@klubselo.hr

 

Izborna skupština

Poštovani iznajmljivači,

zadovoljstvo nam je ovim putem pozvati vas na suradnju i sudjelovanje u radu TZG Omiša kroz izbor svojih predstavnika u Skupštini TZG Omiš. Članovi Skupštine se biraju na mandat od 4 godine.

Izborni skupovi iznajmljivača održati će se prema sljedećem rasporedu:

 • Nemira - utorak, 23.01.2018. u 17:00, prostorija M.O. (igralište)
 • Čelina - Stanići - utorak, 23.01.2018. u 18:15, prostorija M.O. (pored Alfa)
 • Lokva Rogoznica - srijeda, 24.01.2018. u 17:00, prostorija M.O. (Ivašnjak)
 • Mimice .- srijeda, 24.01.2018. u 18:15, prostorija turist biroa (kod Studenca)
 • Omiš i zaobalje - četvrtak, 25.01.2018. u 17:30, Ilirsko sjmeneište (Priko)
 • Marušići - petak, 26.01.2018. u 17:00, prostorija M.O.
 • Pisak - petak , 26.01.2018. u 18:15, škola

 

Na skupovima iznajmljivača mogu sudjelovati svi članovi zajednice koji imaju važeće rješenje za obavljanje ugostiteljskih usluga kao građani koji pružaju ugostiteljske usluge  u domaćinstvu, trgovačka društva i obrti koja su rješenjem razvrstana u skupinu Ostali smještajni objekti.

 

Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju i slobodno nas kontaktirajte.

 

Vaša TZG Omiš

Sell Croatia radionice - SAD

Hrvatska turistička zajednica vas poziva na sudjelovanje na Sell Croatia radionicama u SAD-u u 2018.

Prva radionica održava se u San Francisu, 20.02. u hotelu "W San Francisco", dva dana nako nastupa predstavništva HTZ-a New York na sajmu "San Franciso/Bay Area Travel & Adventure Show". informacije o sajmu su dostupne na sljedećem linku travelshows.com/shows/san-francisco-bay-area/.

 

Nastavno na veliki interes i odličan odaziv partnera u 2016. i 2017., druga Sell Croatia radionica održat će se u Los Angelesu, 22.02. u hotelu "Sofitel Los Angeles at Beverly Hills", dva dana prije početka sajma "Los Angeles Travel & Adventure Show" na kojem će predstavništvo HTZ-a nastupati zajedno s TZ Grada Zagreba. Više informacija o sajmu možete naći na sljedećem linku travelshows.com/shows/los-angeles/event-info/.

Detalje o vremenu i lokaciji radionica možete naći u privitku, a prijavnicu te popis prijavljenih na linku www.htz.hr/hr-HR/poslovna-dogadanja/sell-croatia

Kako je riječ o dalekoj destinaciji, prijave trebaju biti najkasnije do 05.02.2018. što je bitno i za same sudionike radi kupovine povoljnijih zrakoplovnih karata i rezervacije smještaja. HTz zadržava pravo otkazivanja poslovne radionice 30 dana prije najavljenog datuma u slučaju slabog interesa sudionika ili više sile.

 

 


Objava javnih poziva 2018. - Hrvatska turistička zajednica

Hrvatska turistička zajednica objavila Program dodjele de minimis potpora za razvoj turističkog sektora u 2018. godini je  kojim se uređuju uvjeti, kriteriji i način dodjele potpora male vrijednosti/de minimis potpora, koje dodjeljuje HTZ poduzetnicima za sufinaciranje troškova predviđenih ovim Programom. HTZ će dodjeljivati potpore sukladno Uredbi Komisije (EU) 1407/13 od 18. prosinca 2013. godine o primjeni članka 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije na de minimis potpore.

Sukladno navedenom objavljeni su sljedeći Javni pozivi:

JAVNI POZIV za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini

JAVNI POZIV za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini

 

Dokumetnacija za kandidiranje za ova dva Javna poziva podnosi se:

 • u elektronskom obliku na online obrascima putem linka potpore.htz.hr
 • u tiskanom obliku - ispunjene online obrasce potrebno je isprintati, potpisati i staviti pečat te poslati poštom preporučeno zajedno s ostalom dokumentacijom.

JAVNI POZIV za dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija u 2018. godini

Korisnici kandidaturu s cjelokupnom dokumentacijom iz točke VII. Javnog poziva šalju u zatvorenoj omotnici s naznakom "Javni poziv za potpore DMK-ne otvaraj", na adresu Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (Iblerov trg 10/IV, 10 000 Zagreb).

Rok za podnošenje kandidature za navedene Javne pozive je 31. siječnja 2018. godine ( u obzir dolaze i kandidature s datumom otpreme pošte od 31. siječnja 2018. godine)

Dodatne informacije možete zatražiti: isključivo pisanim putem, na potpore@htz.hr najkasnije tri dana prije roka za dostavu kandidatura.

Odluka TV o potporama manifestacijama i sajamskin nastupima za 2018.


Rezultati Božićne utrke kalama - 22.12.2017.

Na donjem linku nalaze se detaljni rezultati utrke kalama Starog grada održane 22.12.2017.

Čestitamo svim sudionicima!


SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE 2017.

Ovim putem iznimna nam je čast obavijestiti vas o ovogodišnjoj nacionalnoj akcijii ocjenjivanja najboljih " Suncokret ruralnog turizma Hrvatske".

 

Na našem području nagrade su dodijeljene:

I. kategoriju - TURISTIČKA SELJAČKA OBITELJSKA GOSPODARSTVA,

SREBRENA POVELJA, Opg Ljubica i Tonči Bulić, Tugare

 

II. kategorija - PODUZETNICI U RURALNOM TURIZMU,

BRONČANA POVELJA, Seosko Imanje "KONOBA TRUŠA", Tugare

 

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" osnovana je prije dvadeset godina 19.prosinca 1997.godine. Suncokret ruralnog turizma Hrvatske održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede te potporu Hrvatske turističke zajednice.

 

POVENJAK 2018.

XII. MANIFESTACIJA OCJENJIVANJA KVALITETE I KAKVOĆE MASLINOVOG ULJA I XIII. KONZERVIRANIH MASLINA NA DOMAĆI NAČIN

POVENJAK 2018.

Hotel Brzet, Omiš, 17. veljače 2018. god.

 

Udruga maslinara Paičuša, Pisak organizira ocjenjivanje proizvoda, djevičanskog maslinovog ulja i konzerviranih maslina, te će ocijenjivanje vršiti Zavod za javno zdrastvo Split.

 

Za analizu jednog uzorka maslinovog ulja potrebno je 0,5 l ulja pakovanog u dvije boce od 0,25 l i uplata od 200,00 kuna, a za analizu konzerviranih maslina na domaći način potrebno je jedna tegla od 0,33 l i uplata od 60,00 kuna. Uplatu možete izvršiti pri predaji uzoraka ili na žiro račun Udruge maslinara Paičuša, Pisak na broj HR81 2390001-110032-8389. Za svaki uzorak potrebno je popuniti prijavni list.

Uzorak možete predati svaki dan:

1. Nedjeljko Fistonić, Pisak, Gornji Fistonići 3 - 21310 Omiš, mob. 091 16 36 722

2. Senka Karaman, Podstrana, Cesta Mutogras 16 - 21312 Podstrana, mob. 098 805 979

3. 12.,13. i 14. siječnja u toku cijelog dana biti će zaprimanje uzoraka na gornjim adresama.

 

Pozivamo vas da sudjelujete na ovoj manifestaciji te da vaše prijatelje maslinare informirate i pozovete da nam se priključe. Na manifestaciji će se pored podjele medalja i diploma proglasiti:

1. Prvak ekstra djevičanskog maslinovog ulja,

2. Prvak konzerviranih maslina na domaći način,

3. Održat će se degustacija najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja i konzerviranih maslina na domaći način,

4. Dodijelit će se priznanje ugostiteljskom objektu koji u svom restoranu gostima poslužuje najkvalitetnija maslinova ulja,

5. Dodijelit će se priznanje proizvođaču ekstra djevičanskog maslinovog ulja uzetog iz trgovine i ocijenjenog.

 

Nakon svečanog dijela održat će se zajednička večera i ples maslinara uz živu glazbu i folklor. Rezervacije za večeru i sve informacije možete dobiti na telefon 098 805 979 i 091 16 36 722.


Omiška božićna bajka 2017.

OMIŠKA BOŽIĆNA BAJKA 2017. Turistička zajednica Grada Omiša, Centar za kulturu Omiš i Festival dalmatinskih klapa Omiš pod pokroviteljstvom Grada Omiša i u suradnji s brojnim udrugama, na Trgu Stjepana Radića u razdoblju od 16.12.-01.01. organiziraju manifestaciju Omiški božićni grad. Posjetitelje očekuje bogat program i pregršt zabave za velike i male. Od samog početka prosinca u Omišu će biti veselo! Svečano ćemo obilježiti početak Adventa, pjesmom pozdraviti dolazak sv. Nikole kočijom u grad, a povodom blagdana sv. Lucije pripremili smo kreativnu radionicu „Darovi sv.Luce“ za najmlađe, kao i postavljanje jaslica kod Crkve sv. Mihovila, rad više akademskih kipara i slikara iz Likovne kolonije Mimice. Omiški božićni grad u subotu 16.12.2017. u 20:00 h svojim nastupom otvorit će Neno Belan i Fiumens. Pridružite nam se i vi na nekom od događanja i podijelite s nama radost ovog najljepšeg doba godine: • Subota 16.12. od 10:00 – 12:00 Dječji jutarnji program – nastup školske i vrtićke djece, baletne skupine, udruge Prijatelj, dječje kazalište Harlekin itd. • Petak 22.12. od 18:00 Utrka kalama Starog grada i koncert grupe VOX BOX • Subota 23.12. 10:00 – 12:00 Dječji jutarnji program – nastup plesnih skupina, lutkarska predstava Rođendan čarobnoj šumi, sajam božićnih proizvoda, Music talents i sl. • Subota 23.12. od 20:00 - koncert grupe PAVEL • Petak 29.12. Koncert CZK Gradske glazbe i crkvenog zbora Crkve sv.Petra, • Subota 30.12. Blagdansko druženje s klapama • 31.12.Dječji doček Nove Godine - Klaun Šarenko i vesela ekipa u 12:00 • 31.12. Sara Barbarić i Visoki napon, Tamburaški sastav Slučajni partneri Detaljan program događanja može se naći na: FB/Omiška božićna bajka


Poziv za poslovnu radionicu u VARŠAVI 25. siječnja 2018

Hrvatska turistička zajednica organizira poslovnu radionicu Sell Croatia za hrvatske i poljske partnere u Varšavi (Poljska) 25. siječnja 2018.

U sklopu opće radionice organizirat će se i stručni dio ovaj put posvećen turizmu mladih i aktivnom turizmu.

Ukoliko ima zainteresiranih Hrvatska turistička zajednica ljubazno moli da se ispuni ON-LINE prijavnica na www.htz.hr (www.htz.hr/hr-HR/form/sell-croatia-varsava-2018-opca) i uplati odgovarajuća kotizacija (800 kn)  za maksimalno dvije osobe po tvrtki (uključeni stola sa 4 stolice i pauza za kavu) bez koje prijava nije valjana, a najkasnije do 15.12.2017 ili do popunjena predviđenih mjesta (25).

Prijave upućena predstavništvu u Poljsku ili Glavni ured HTZ-a putem e-maila ili faxa nisu važeće!!

PODACI ZA UPLATU:

NAZIV: HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

Adresa: IBLEROV TRG 10/IV, 10 000 ZAGREB

MB: 3943658

OIB: 72501368180

ŽR: 2390001-1100358631 (Hrvatska poštanska banka)

IBAN: HR9323900011100358631 

U opis plaćanja  unesite grad u kojem se održava poslovna radionica.

Dodatne informacije vezano uz uplatu možete dobiti u računovodstvu GU HTZ  na telefon: 01/4699-316. Za dodatna pitanja vezana uz sistem prijava i uplata kontaktirajte workshop@htz.hr , a za ona vezana uz samu organizaciju radionice predstavništvo na e-mail info@visitcroatia.pl ili na telefon +48 22 828 51 93.

Lokacija održavanja radionice biti će javljena naknadno.

ROK PRIJAVE:

Petak, 15. prosinca 2017. godine ili do popunjena predviđenih mjesta (25).

PROGRAM:

08:45 - 09:00 - Registracija hrvatskih sudionika

09:00 - 09:30 - Dolazak i registracija poljskih sudionika

09:30 - 10:00 - Uvodni govor + prezentacije

10:00 - 13:00 - Workshop

13:00 - 14:30 - Poslovni ručak s iznenađenjem

Lista poljskih sudionika neće biti dostupna na web stranici već će je HTZ dostavljati svim registriranim sudionicima u trenutku kada će biti definirana.ž

NAPOMENA:

Hrvatska turistička zajednica ovim putem pridržava pravo otkaza svake poslovne radionice u slučaju nedostatnog interesa sudionika, više sile ili drugog opravdanog razloga. U slučaju otkazivanja poslovne radionice HTZ neće biti odgovorna za eventualno nastalu štetu ili refundaciju bilo  kakavih troškova prijavljenih sudionika otkazane poslovne radionice, osim povrata ranije uplaćene kotizacije prijavljenih sudionika za sudjelovanje na radionici.

Minimalan broj sudinika za održavanje radionice prijavljenih do isteka roka je 10.

Hrvatska turističaka zajednica može otkazati poslovnu radionicu najkasnije mjesec dana prije najavljenog datuma održavanja o čemu je dužna obavijestiti do tog trenutka prijavljene sudionike. U slučaju više sile poslovna radionica može biti otkazana do dana njenog održavanja.

 

 

 

 

 

Javni poziv za subvencioniranje sajamskih nastupa u 2018.

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2018. usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš objavljuje:

Javni poziv za subvencioniranje sajamskih nastupa u 2018. god.

Mogući prijavitelji su poslovni subjekti registrirani na području destinacije (hoteli, kampovi, turističke agencije i sl.). Prihvatljivi troškovi nastupa su trošak najma štanda i uređenja štanda.

Ukupni  iznos subvencija za sajmove definiran Financijskim planom TZG Omiš raspoređuje se ovisno o broju pristiglih kandidatura. Maksimalni iznos potpore po sajmu je 30 000 kn.

U slučaju da se više poslovnih subjekata javi za sudjelovanje i zakup štanda na istom sajmu, TZG Omiš će subvencionirat nastup onog subjekta koji ostvaruje veći broj noćenja s tržišta u kojoj se sajam odvija.

Za sve poslovne subjekte obavezna je distribucija promotivnih materijala TZG Omiš i aplikacija loga TZG Omiš na samom štandu. Jedan poslovni subjekt može ostvariti potporu za nastup na najviše dva sajma.

 

Uz prijavu obavezno je priložiti:

 • ·        dokaz o pravnom statusu subjekta
 • ·        potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga
 • ·        datum, mjesto i duljina trajanja sajma, broj posjetitelja sajma u prethodnoj godini
 • ·        veličina štanda i načelan opis i/ili skica štanda
 • ·        troškovnik sajamskog nastupa

 

Javni poziv je otvoren do 11.12.2017., a odluku o subvencijama sajamskih nastupa donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.

Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail info@visitomis.hr ili na telefon 021 861 350.

 

Omiš, 01.12.2017.

 

Temeljem Programa rada i financijskog plana za 2018. usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš objavljuje

 

Natječaj i kriteriji za dodjelu sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2018.

 

Predmet natječaja: Dodjela novčanih sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2018.

Namjena sredstava:

Sredstva su namijenjena za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju manifestacija:

 • ·        Sufinanciranje manifestacije (troškovi vezani za učesnike, tehnike i promociju)
 • ·        Izrada promotivnih materijala
 • ·        Nabava potrošnog materijala
 • ·        Druge potrebe za održavanje manifestacije

Sredstva se ne mogu dodijeliti za:

·        Troškove redovnog poslovanja organizatora

·        Sve ostale troškove koji nisu vezani za realizaciju kandidirane manifestacije

Korisnici mogu biti:

·        Trgovačka društva

·        Udruge

·        Obrti

·        Kulturne i druge javne ustanove

 

Za potpore se ne mogu kandidirati organizatori koji su dužnici plaćanja boravišne pristojbe i/ili turističke članarine.

Kriteriji za odobravanje potpora TZG Omiš:

·        Karakter manifestacije

·        Vrijeme održavanja

·        Trajanje manifestacije

·        Tradicija održavanja

·        Sadržaj i kvaliteta manifestacije

·        Promocija manifestacije i medijska pokrivenost manifestacije

·        Ekonomski učinci manifestacije

 

Za prijavu potrebno: ispunjen obrazac, potvrda o nepostojanju duga, dokaz o pravnom statusu, program i troškovnik manifestacije.

Natječaj je otvoren do 11.12.2017. , a prijave je potrebno dostaviti isključivo poštom ili osobno na adresu: TZG OMIŠ, TRG KNEZA MIROSLAVA BB, 21310 OMIŠ

TZG Omiš zadržava pravo provjere i traženja dodatnih informacija u slučaju potrebe.


Sell Croatia u Moskvi 23.01.2018

Hrvatska turistička zajednica i ove godine, već tradicionalno, organizira poslovnu radionicu Sell Croatia za hrvatske i ruske partnere u Moskvi (Rusija) 23. siječnja 2018.

Obzirom da već drugu godinu za redom Hrvatska bilježi povećanje broja dolazaka gostiju sa ruskog emitivnog tržišta, želja je nastaviti taj pozitivan trend. U 2016 godini bilježi se rast dolazaka od 6% dok je u 2017 rast veći od 12%, što je svakako pokazatelj povratka ruskih gostiju u Hrvatskoj.

Ured Hrvatske turističke zajednice u Moskvi intezivno radi na promociji hrvatskih destinacija i potencijala hrvatskog turizma, te u Moskvi 23.01.2018., Hrvatska turistička zajednica organizira poslovnu radionicu, na kojoj će biti prsutni svi vodeći  ruski TO i agencije zainteresirani za rad sa našim destinacijama.


JAVNI NATJEČAJ za privremeno korištenje kućica postavljenih na javnoj površini

Predmet natječaja je privremeno korištenje kućica postavljenih na javnoj površini na Trgu Stjepana Radića u Omišu, radi održavanja manifestacije "OMIŠKI BOŽIĆNI GRAD", koju organizira Turistička zajednica Grada Omiša, Festival dalmatinskih klapa Omiš i Centar za kulturu Omiš.

Manifestacija se održava u razdoblju od 16. prosinca 2017. do 1. siječnja 2018.

Više informacija na: www.omis.hr/

 


Seminar "ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA - OSMIŠLJAVANJE TURISTIČKOG PROIZVODA U RURALNOM TURIZMU"

Seminar u organizaciji Kluba članova "Selo" u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Vrgorca održat će se u četvrtak 23.11.2017. godine s početkom u 10.00 sati u Vinariji "Pilač" Vrgorac, Fra Ivana Rozića 18.

Sadržaj i raspored seminara:

10.00 - 12.45

- Pozdravne riječi i otvorenje

- Uvod

- Osnove ruralnog turizma i primjeri dobre prakse

- Osnove turističkog proizvoda

- Uloga DMK u razvoju turističkog proizvoda

 

12.45 - 13.30

- Stanka za osvježenje i ručak

 

13.30 - 14.15

- Analiza stanja i mogućnosti plasmana vlastitog turističkog proizvoda

- Izrada vlastitog promotivnog plana

- Suradnja s turističkom industrijom (od kalkulacija do plasmana proizvoda)

- Rasprava, završne riječi i podjela priznanja za sudjelovanje

 

Seminar je prvenstveno namijenjen svim potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima koji rade na području ruralnog turizma (jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice, komore, udruge, zadruge, tvrtke, savjetodavna služba i ostali zainteresirani).

Sudjelovanje je potrebno potvrditi slanjem prijavnog obrasca do ponedjeljka, 20. studenog 2017. na mail: info@klubselo.hr ili na fax 01 231 41 84.

Seminar je za sve sudionike besplatan, a polaznici će dobiti Uvjerenje o sudjelovanju na seminaru.

 


Edukativne radionice HTZ-a

Hrvatska turistička zajednica u suradnji i uz potporu Udruge hrvatskih putničkih agencija, u sklopu projekta stručnog usavršavanja javnog i privatnog sektora organizira edukacije:

 

Edukacija "Ribolovni turizam - Pretpostavke i okviri razvoja destinacije ribolovnog turizma"

Tjedan restorana

Od 13.10. - 22.10 održava se tjedan restorana!

Tjedan restorana je promotivna akcija sa svrhom promocije i promidžbe gastronomske scene  Hrvatske. Restorani sudionici akcije izlaze u susret gostima putem posebne promotivne ponude - jelovnik u tri slijeda za 100 kn. Akcija se održava se dva puta godišnje, krajem veljače i krajem rujna.

Kaštil Slanica sudjeluje u tjednu restorana, a više o ponudi možete pronaći na linku: issuu.com/tjedanrestorana/docs/jelovnici_15.tjedan_restorana_2017


Dalmacija ultra trail - poziv svim turističkim subjektima!

20. - 22.10.2017. Omiš je domaćin međunarodne trekking utrke koja će okupiti preko 400 natjecatelja iz više od 30 država svijeta sa svih kontinenata protrčati će stazama Dalmacije u sklopu utrka Dalmacija Ultra Traila.

Utrke se i ove godine održavaju u 4 kategorije:

·        SKY DUT – 155km

·        MOUNTAIN DUT – 100km

·        SEA DUT – 60km

·        RIVER DUT - 20km

i prolaze kroz najljepša područja Dalmacije (Biokovo, Mosor, Kozjak, Poljička planina, Omiška Dinara, rijeke Jadro, Žrnovnica, Cetina)  i uz najznačajnije kulturno-povijesne lokalitete (Antička Salona, Klis, Fortica…).

Centralno mjesta događanja je grad Omiš, među trekking i trail populacijom, s Mosorom u zaleđu poznat je kao „kolijevka hrvatskog trekkinga“. Osim iz Omiša, odakle starta SKY DUT, utrke startaju i s drugih atraktivnih lokacija, MOUNTAIN DUT s Kliške tvrđave, SEA DUT iz Baške Vode, te RIVER DUT iz Dugog Rata.

Cilj svih utrka je u Omišu, gdje se ove godine za sve male buduće trail trkače uvodi i novost - dječja utrka za djecu od 2-12 godina.

Dječja utrka će se održati u u nedjelju 22.10. sa startom u 12.00 Za najbržeg dječaka i djevojčicu osigurane se i nagrade – romobili, a za svu djecu koja budu sudjelovala u utrci majicu utrke, diplomu, a na mrežnim stranicama organizatora moći će se preuzeti fotografije s utrke.

RASPORED DOGAĐANJA:

http://dalmacijaultratrail.com/event-schedule/

 

TZG Omiš će na samoj manifestaciji imati info punkt s prezentacijom ponude destinacije pa ovim putem pozivamo sve naše članove da dostave u Ured promotivne materijale (letke, plakate i sl.) i posebno kreirane ponude za ovaj period (restorani, barovi, izleti, taxi i sl.) koje žele predstaviti i ponudit sudionicima DUT-a.

Za više informacija slobodno se javiti u Ured 021 861 350.

 

 Poslovni Uzlet 2017 - Besplatne edukacije za sve poduzetnike i obrtnike Splitsko-dalmatinske županije

Svi poduzetnici i građani zainteresirani za besplatne poslovne edukacije imat će priliku sudjelovati na interaktivnim radionicama u sklopu Poslovnog uzleta Splitsko-dalmatinske županije koji će se održati 27. listopada 2017. u Vijećnici na 1. katu Županijske komore Split (Obala Ante Trumbića 4) s početkom u 10:00 sati.

Iako su edukacije besplatne, broj polaznika je ograničen stoga svoje mjesto osigurajte putem linka: www.poslovni.hr/promo/poslovni-uzlet-splitsko-dalmatinske-zupanije-332068, na broj telefona: 01 6326 030 ili na e-mail: poslovni-uzlet@poslovni.hr

 

 


DALMACIJA ULTRA TRAIL

Ovogodišnje, drug ozdanje Dalmacija Ultra Traila održat će se 20.-22.10.2017.

Utrke se i ove godine održavaju u 4 kategorije: SKY DUT - 155 km, MOUNTAIN DUT - 100 km, SEA DUT - 60 km i RIVER DUT - 20 km.

Osim iz Omiša, odakle starta SKY DUT, utrke startaju i s drugih atraktivnih lokacija, MOUNTAIN DUT s Kliške tvrđave, SEA DUT iz Baške Vode te RIVER DUT iz Dugog Rata. Trase utrka pokrivaju područje od Kaštela do Baške Vode.

Prijave: www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/362

Sve zainteresirane volontere pozivamo da se prijave na: docs.google.com/forms/d/1SMjCy2ObMNCr7Hb0ormTnOnAxKw8AiGnrldjIloCoDY/viewform

RASPORED IZLETA 15.09. - 15.10.2017.Obavijest o održavanju utrke i privremenom zatvaranju ceste br. 6166

Turistička zajednica Grada Omiša, ŠU Omiš-plivački maraton i Atletski klub "Omiš" pod pokroviteljstvom Grada Omiša, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i ove godine organiziraju polumaraton i rekreativnu utrku kanjonom rijeke Cetine koje će se održati u subotu, 30. rujna 2017. godine povodom Svjetskog dana turizma.

Omiš je idealan domaćin za ovaj vid rekreacije jer se radi o destinaciji kojoj mnogi s ponosom tepaju da je svojevrstan jedinstveni centar avanturističko-sportske turističke ponude (rafting, kayaking, treking, hiking, slobodno penjanje, canyoning, zip-line).

Natjecatelji u Omišu mogu sudjelovati na dvije utrke: polumaraton (četiri puta po 5,274 km - ukupno 21,097 km) te rekreativna utrka (okretište na 3 km - ukupno 6 km). Trči se uzvodno ravničarskom trasom kanjona rijeke Cetine, zaštićenom od 1963. godine i koji će zasigurno svojom netaknutom prirodom svakom sudioniku utrke pružiti neponovljiv ugođaj i dodatnu motivaciju. Start obje utrke je u 10:00 sati na Poljičkom trgu, dijelu povijesne jezgre Omiša. Za najmlađe sudionike smo pripremili poseban atletski poligon na Poljičkom trgu.

Za sve sudionike utrka osiguran je obrok, a najbolji će biti nagrađeni novčanim nagradama, peharima, medaljama i majicama. Prijave se zaprimaju na web stranici www.stotinka.hr/hrv. Utrka je u sustavu natjecanja Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje HUCIPT (hucipt.hr/) i ima važeći certifikat "Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja" (AIMS-a).

Više informacija sudionici mogu dobiti na: www.visitomis.hr/hr/omiski-polumaraton-30092017

Za vrijeme trajanja utrke od 09:30 do 12:30, privremeno se zatvara za promet županijska cesta br. 6166 (Omiš D8 - Kučiće - Slime - D39).

Alternativni smjerovi kretanja automobila:

1. Omiš - Dubci - Kučiće - Omiš

2. Omiš - Kostanje - Gata - OmišMeđunarodna godina održivog turizma za razvoj - brošura "Savjeti za odgovornog putnika"

Povodom obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj, Svjetska turistička organizacija (UNWTO) objavila je promotivni video i brošuru "Savjeti odgovornog putnika".

Brošura je napravljena na osnovu UNWTO-vog Globalnog etičkog kodeksa za turizam te se sastoji od načela priređenih s ciljem da budu vodič glavnim sudionicima u razvoju turizma.

Opširnije na:

www.mint.hr/default.aspx

www.odrzivi.turizam.hr/default.aspx

 


Gusarska bitka 2017. - raspored događanja!

Gusarska bitka u Omišu – ljetni spektakl za sve generacije!

Gusarska bitka u Omišu, koja se već jedanaestu godinu za redom održava u gradskoj luci, tijekom godina je postala jedan od tradicionalnih i centralnih ljetnih događanja na području Omiša, Splitsko-dalmatinske županije i cijele Hrvatske. Ovaj jedinstveni događaj predstavlja rekonstrukciju stvarne povijesne bitke između omiških gusara i Mlečana u 13. stoljeću, a temeljeći se na povijesnim činjenicama i tako doprinosi stvaranju prepoznatljivog brenda Omiša kao gusarskog grada.

 

U Bitki svake godine sudjeluje više od stotinu naoružanih „Gusara“ i „Mlečana“, kao i pripadnika povijesnih postrojbi „Kumpanjija“ iz Blata na Korčuli, „Trombunjera“ iz Dubrovnika i „Uskoka“ s Klisa.

 

Program događanja:     

 

14.08. – 20.08.2017. GUSARSKI GASTRO TJEDAN

 

Od 14.8 – 20.8.2017 u odabranim ugostiteljskim objektima u gradu Omišu traje i gusarski gastro tjedan!

                                                                                                                  

17.08.2017.      DAN MALIH GUSARA, Plato Toreta, od 18:30

 

·        18:30 Toreta; Okupljanje malih gusara, zabava i gusarske igre za djecu

·        21:00  Plato iza Narodne knjižnice; Centar za kulturu - predstave „Ribar Palunko i njegova žena“ ,Kazalište ''Ivana Brlić Mažuranić'' Slavonski Brod i ''Emocionalna prtljaga'', Dramska družina Vis

·        22:30 Toreta, Koncert „Music talents“ - Teana Kovačević

 

Okupljanje malih gusara će započet upoznavanjem i dočekom pravih omiških gusara. Nakon toga slijede gusarske sportske igre pod vodstvom sportskog društva “Sanus vita“, a pridružit će nam se i Kliški uskoci koji će sve okupljene učiti gađanje mete pomoću luka i strijele. Akademska slikarica Vera Mekinić će svojim čarobnim kistom djecu preobraziti u prave gusare. Druženje će trajati do početka predstave „Ribar Palunko i njegova žena“ i „Emocionalna prtljaga“. Nakon predstave zabavite se s nama uz atraktivan koncert i nastup „Music talents“ by Teana Kovačević.           

                                                                                              

18.08.2017.  GUSARSKA BITKA , Gradska luka, od 19:30

 

·        19:30 Toreta; Mimohod vojnih postrojbi kroz grad

·        20:30  Gradska luka, Gusarska bitka

·        22:00 Toreta, Koncert Jasmin Stavros

 

 

Organizator: Turistička zajednica Grada Omiša

Pokrovitelji: Grad Omiš, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije , Hrvatska turistička zajednica

 

Sponzor: Studenac

 

Pozivamo vas da i vi uživate u ovom atraktivnom događaju kojeg svake godine prati više od 10 000 gledatelja! Nakon Bitke KPU „Omiški gusari“ vas pozivaju na koncert Jasmina Stavrosa.

 Gusarska bitka 2017. - poziv ugostiteljima

Pripreme za najveću manifestaciju Gusarska bitka su u punom jeku. Ove godine smo odlučili posebno promovirati gastro ponudu na temu gusara i nase destinacije u tjednu od 14. - 20.08.2017.

Ovim putem pozivamo sve ugostitelje da nam se jave ukoliko se žele uključiti u ovaj projekt najkasnije do 10.08.2017.

 

Kalendar događanja - kolovoz 2017.


RIBARSKA NOĆ - NEMIRAIZMJENA PROGRAMA SUMMER TREAT FESTIVAL

Zbog mogućih pljuskova, priprema najvećeg soparnika koja je predviđena za večeras se odgađa za 5. kolovoza, Dan Oluje!Omiš summer treat festival 21.07. - 06.08.2017.

Prvi Omiš Summer Treat Festival, kojem su organizatori Turistička zajednica grada Omiša i Festival
dalmatinskih klapa Omiš, a pod pokroviteljstvom Grada Omiša, održava se u vremenu od 21. srpnja do 6. Kolovoza 2017.

OmiŠ Summer Treat Festival se održava svakodnevno u Parku hrvatskih branitelja – nasip Toreta u Omišu od 20.00 do 24.00 sata.

OST Festival zamišljen je kao dvotjedna manifestacija koju će imati priliku posjetiti svi Omišani i gosti Omiša, a posebno će bit zanimljiva onima koji nisu uspjeli doći do ulaznica za finale FDK. UNESCO-m zaštićena hrvatska kulturna baština - klapska pjesma, zaštitni znak grada Omiša odzvanjat će Omišem na radost domaćina, ali i gostiju.

Prvog dana festivala, u petak, 21. srpnja, na velikom ekranu pratiti će se prijenos finalne večeri ženskih klapa, popraćena klapom PASIKA iz Kostanja, dok će u subotu 22.07. na programu biti napeta
završnica muških klapa Festivala uz nastup klape KUMPANJI iz Blata na Korčuli.

Posjetitelji Omiša će osim klapske pjesme imati priliku uživati i u vrlo raznolikom svakodnevnom programu, folklornim nastupima, lokalnim specijalitetima i u opuštenoj atmosferi.Tri ugostiteljske i šest prodajnih kućica
postavljene su u polukrug i prikazuju na simboličan način postavu dalmatinske klape.

Omiš Summer Treat Fest je za strane posjetitelje, prilika za upoznati Omišane, njihove gastronomske specijalitete, autentične proizvode i kulturu, a Omišanima je prilika da istaknu svoje OPG proizvode i pokažu svoju bogatu kulturnu i gastronomsku tradiciju. Poseban događaj u kojem će posjetitelji u potpunosti moći uživati u lokalnim specijalitetima, održava se 25. srpnja, kada će OPG Ljubice i Joze Beovića pripremati najveći soparnik na svijetu koji će svim posjetiteljima bit ponuđen besplatno na degustaciju.

Ova manifestacija svakome posjetiocu nudi ponešto, od likovnih radionica za djecu do gusarskih noći i live pripreme soparnika, a prigodne cijene, te ležerna i opuštena atmosfera garancija je dobog đira.

Obavijest o sufinanciranju turističkih djelatnika - vodiča

Poštovani,

obavještavamo vas da je otvoren poziv LAG-a "Adrion" koji je namijenjen turističkim agencijama i njihovim djelatnicima.

Lokalna akcijska grupa sufinancira obrazovanje turističkih djelatnika - vodiča do maksimalno 90% iznosa premadostavljenoj ponudi ovlaštenih institucija/ustanova od strane Ministarstva turizma.

Turističke agencije trebaju imati registriranu djelatnost i sjedište na području djelovanja LAG-a "Adrion" te su u slučaju odabira dužni u budućem razdoblju svojim izletima promovirati poljoprivredna gospodarstva i/ili sajmove na području LAG-a "Adrion" kao turističku poudu.

Navedena aktivnost nastavak je provedbe programa Turizam po mjeri sukladno kojem je do sada financiran obrazovni program za 16 voditelja turističkih poslovnica te stručna edukacija 32 kuhara o korištenju domaćih autohtonih namirnica.

Više informacija na: lag-adrion.hr/hr/novosti/item/789-najaktivnijim-turistickim-agencijama-sufinanciramo-do-90-obrazovnog-programa-za-turistickog-vodica

28. OMIŠKO KULTURNO LJETO


Obavijest za vlasnike vikendica

Poštovani,

ovim putem vas dodatno napominjemo kako je rok za odabir načina plaćanja boravišne pristojbe za vlasnike kuća i stanova za odmor i članove njihove obitelji (samo vikendaši koji imaju pravo birati način plaćanja boravišne pristojbe) 15.7. tekuće godine.

 

Za sve prijave napravljene iza 15.7., boravišna pristojba biti će obračunata po noćenju.

 

Također, dodatno napominjemo da je vikendašima omogućena prijava svog boravka u budućnosti, kako bi mogli odabrati način plaćanja do navedenog roka.

Primjer: obveznik može do 15.7. prijaviti datum dolaska i 1.8.2017. i iskoristiti pravo na plaćanje boravišne pristojbe u paušalnom iznosu.

Za sve informacije stojimo vam na raspolaganju.

Ured TZG Omiš

GODIŠNJE HRVATSKE TURISTIČKE NAGRADE

S ciljem poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru, Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora nastavljaju i u ovoj godini s projektom GODIŠNJE HRVATSKE TURISTIČKE NAGRADE.

Koncept godišnjih hrvatskih turističkih nagrada sastoji se od šest kategorija, a više o samom natječaju možete pročitati u dokumentu iz privitka.


Kalendar događanja - srpanj 2017.
Grad Omiš  je raspisao javni natječaj za privremeno korištenje kućica postavljenih na javnoj površini radi održavanja ljetne manifestacije koju organiziraju Turistička zajednica Grada Omiša i Festival dalmatinskih klapa Omiš. Više info na:www.omis.hr/

 


Omiška plava čistka 20147.Kalendar lipanj 2017.Podizanje Plave zastave i Eko Keko - 05.06.2017. u 18:30

05.lipnja 2017. povodom Svjetskog dana zaštite okoliša na gradskoj plaži Punta svečano će se podignuti Plava zastava. Čast podizanja Plave zastave ove godine pripala je našim vrijednim izviđačima.

U 19:00 za naše najmlađe sugrađane i posjetitelje organizirali smo na plaži lutkarsku predstavu „Keko Eko“, priču o očuvanju okoliša.

Vidimo se! ;)


Obavijest o sanaciji potencijalno obrušavajućih fragmenata stijenske mase iznad Omiša

U ponedjeljak i utorak, 05. i 06. lipnja 2017. godine će se na području grada Omiša, a u sklopu radova na Sanaciji stijenske mase iznad grada, izvršavati radovi koji će se koristiti helikopter kao sredstvo rada.

Helikopter će montirati barijere protiv odrona preko naseljenog dijela grada.

Molimo sve građane grada Omiša da se zbog povećane opasnosti ne približavaju lokacijama na kojima se montaža izvodi, te da posebno upozore djecu i turiste da ne prilaze stijenama.

Radovi uz pomoć helikoptera će se izvoditi od 08:00 do 16:00h.

 

PROJEKT “The best of Omiš” i IZBOR NAJBOLJEG APARTMANA, PANSIONA I KUĆE ZA ODMOR 2017.

 

Poštovani iznajmljivači,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas da se i ove godine uključite u projekt “The best of Omiš” kojemu je svrha podizanje kvalitete i konkurentnosti privatnog smještaja.

Prijaviti se mogu svi nositelji odobrenja za pružanje usluga u domaćinstvu na području Grada Omiša, a uvjet za uključivanje u projekt je udovoljavanje standardima i kriterijima koji se nalaze u prilogu ovog poziva.

Kapaciteti koji zadovoljavaju te standarde dobiti će posebnu markicu za kvalitetu te će biti posebno promovirani na našoj web stranici, kroz tiskane materijale i na sajamskim nastupima i sl. Paralelno s ovim projektom započinje i izbor NAJBOLJEG APARTMANA; PANSIONA I KUĆE ZA ODMOR U 2017. GODINI.

Stručna komisija za ocjenu kapaciteta će na temelju unaprijed određenih kriterija izabrati najbolje iz svake kategorije te će oni dobiti priznanje s oznakom najboljih smještajnih kapaciteta za ovu godine.

Za sudjelovanje u ovim projektima potrebno je ispunjeni Prijavni obrazac dostaviti u Ured TZG Omiš putem mail-a, fax-a ili osobno najkasnije do 15.06.2017.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća i za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Ured TZG Omiš

info@visitomis.hr

T./F. 021 861 350


Prvenstvo Hrvatske u street plesovima 27. i 28.05.2017.


Kalendar događanja 01.06. - 01.11.2017.

Poziv za predlaganje programa za Kalendar događanja 01.06. - 01.11.2017.

 

Ovim putem pozivamo sve udruge, organizacije i agencije koje djeluju u području turizma, kulture, športa i drugih društvenih djelatnosti, kao i sve gospodarske subjekte, poduzetnike i građane, koji već nisu, da dostave svoje pisane prijedloge programa i događanja (kulturnih, zabavnih, sportskih i sl.). Cilj ovog poziva je prikupljanje informacija Kalendar događanja koji će biti objavljen na web stranicama i drugim promotivnim materijalima Turističke zajednice Grada Omiša.

Rok za dostavu prijedloga programa i događanja je 15.05.2017.

Prijedloge programa koji sadrže sljedeće podatke:

 • ime manifestacije
 • datum, vrijeme i mjesto održavanja
 • naziv organizatora
 • kontakt osobu/email i br.mob

potrebno je poslati na e-mail adresu: info@visitomis.hr

-- 

EDUKACIJA ZA OBITELJSKE IZNAJMLJIVAČE - 05.05. u 17:00

Jučerašnje predavanje naši su iznajmljivači pratili s osobitom pažnjom. Sve one koje zanimaju današnje teme ovim putem pozivamo u 17:00h u kongresnu dvoranu hotela Plaža.

Današnja predavanja sigurno će biti korisna novoregistriranim iznajmljivačima koji će se upoznati, između ostalog, s programom eVisitor, ali i dugogodišnjim pružateljima usluge smještaja u domaćinstvu koji će zasigurno, na ovaj način, obogatiti svoja znanja i vještine.

Vidimo se!

Marketing poslovanja - kako povećati prihode za 50%

- Poslovanje sa turističkim agencijama
- Kako izabrati portal za oglašavanje?
- Kako biti uspješan na portalu za oglašavanje?
- Poslovanje s booking.com-om za početnike
- eVisitor

Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite putem linka:https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdTGnv8BWeoprS3Z…/viewform…

Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti i telefonskim putem:

TZG OMIŠ - 021/861-350

Izleti predsezona!

TZG Omiš, s ciljem obogaćenja ponude i podizanja zadovoljstva posjetitelja naše destinacije u razdoblju 08.05. - 12.06.2017. subvencionira izlete!

Detaljan raspored izleta i informacije o organizatorima koji su se uključili u ovaj program možete pronaći u privitku.


PROGRAM PROSLAVE BLAGDANA Sv. Ivana Nepomuka - ZAŠTITNIKA GRADA OMIŠA


Svjetski kup rukometnih vratara - Omiš - 28.04. - 30.04

Svjetski kup rukometnih vratara održati će se u Omišu od 28.04. do 30.04.

U svom premijernom izdanju okupiti će 600-tinjak legendi ovog sporta iz 12 država koji će se natjecati u tri kategorije: veterani u dvije (+37 i +50 godine) te veteranke u jednoj.

Svečano otovorenje je u petak, 28.04. u 18:00h.

Više informacija na: www.mhworldcup.com/BIKE EDUKACIJA ZA TURISTIČKE AGENCIJE

TZG Omiš poziva sve predstavnike lokalnih turističkih agencija na prezentaciju Bike Tour projekta za turističke agencije koja će se održati u Kaštil Slanici 21.04.2017. u 9:00h.

 

Prezentaciju organizira TZG Omiš u suradnji sa Biciklističkim savezom Splitsko-dalmatinske županije (gosp. Špadina) i Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije (gosp. Stella). Prezentacija je ujedno i edukacija na temu "Bike objekti, agencije i usluge - mogućnosti za razvoj Vaše ponude za cikloturiste", nakon prezentacije-edukacije koja će trajati 30 minuta predviđen je radni sastanak sa zainteresiranim subjektima.

 

Molimo sve predstavnike agencija koji se do sada nisu prijavili da svoj dolazak potvrde na mail: info@visitomis.hr

Sretan Uskrs!

EDUKACIJA ZA NOSITELJE I ORGANIZATORE TURISTIČKIH SADRŽAJA U PRIRODI

Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatska gospodarska komora organiziraju Edukacije za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi, koje će se održati u Županijskoj komori Split, Obala A. Trumbića 4, u dva predviđena termina: 11. i 12.04. te 13. i 14.04.

 

Cijena edukacije za tvrtke članice HGK je 150 kn po polazniku, dok je za obrte i druge ne-članice HGK cijena 300 kn. Cijena uključuje cjelodnevni program predavanja u trajanju 2 dana, završnu provjeru znanja te uvjerenje o pohađanju.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, potrebno je ispuniti on-line prijavnicu i uplatiti odgovarajuću kortizaciju bez koje prijava nije valjana, a najkasnije 2 dana pred održavanje edukacije.

 

Registracija polaznika počinje u 8:30h, a početak je predviđen u 9:00h.

 

Poveznice za prijavu te detalji za uplatu za svaki pojedini termin:

 

Split, 11.-12.04.2017. (Kontakt Nataša Bušić: nbusic@hgk.hr)

Poziv na broj: 2493730-15-20173

Opis plaćanja: Edukacija Poslovni turizam ST

web.hgk.hr/prijave-za-program-edukacije-za-nositelje-i-organizatore-turistickih-sadrzaja-u-prirodi-split-11-12-04/

 

 

Split, 13.-14.04.2017. (Kontakt: Nataša Bušić: nbusic@hgk.hr)

Poziv na broj: 2493730-15-20174

Opis plaćanja: Edukacija Pustolovni turizam ST

web.hgk.hr/prijave-za-program-edukacije-za-nositelje-i-organizatore-turistickih-sadrzaja-u-prirodi-split12-13-04/

 

PODACI ZA PLAĆANJE:

PLATITELJ: Ime i prezime /naziv poduzeća/obrta..., Adresa, OIB tvrtke

PRIMATELJ: Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb

IBAN PRIMATELJA: HR1423400091100241295

MODEL: HR00


Tražimo informatore! Prijavite se!

Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto: turističkog informatora 

U V J E T I:

·             Minimalno srednja stručna sprema – SSS

·             Odlično poznavanje engleskog jezika

·             Dobro poznavanje dodatnog stranog jezika (njemački, francuski, talijanski i sl.)

·             Odlično poznavanje rada na računalu (Word, Excel, Internet)

·             Radno iskustvo na istim i sličnim poslovima je poželjno

Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme preko studentskog ugovora.

Prijave se dostavljaju do 20. travnja 2017. na adresu:


                                   TZG OMIŠ, Trg kneza Miroslava bb, 21310 Omiš
                                   *Za natječaj: Turistički informator/ Ne otvarati.*

Edukacija za aplikaciju na Javne pozive HTZ-a

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa Glavnim uredom Hrvatske turističke zajednice organizira edukacije za aplikacije na objavljene Javne pozive Hrvatske turističke zajednice.

Edukacije će se održati u Splitu u hotelu Park, Hatzeov perivoj 3, 11.04.2017. prema slijedećem rasporedu:

 

 

9:00 – 9:45                      Edukacija na temu Potpore programima DMK

 

9:45 – 10:30                    Edukacija na temu Potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima

 

10:30 – 10:45                 Pauza

 

10:45 – 11:15                 Potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima

 

11:15 – 12:00                 Potpore događanjima

 

 

On-line prijave na edukacije se mogu izvršite ovdje, najkasnije do ponedjeljka 10.04.2017. do 12:00 sati.

 

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izradu promotivnog turističkog filma "OMIŠKA RIVIJERA" i digitalnih fotografija destinacije Omiš

 

Ponuda se odnosi na uslugu izrade promotivnog turističkog filma o OMIŠKOJ RIVIJERI i izradu digitalnih fotografija naimjenjenih javnom prikazivanju i objavi za potrebe TZG Omiš.

 

Uvjeti za izradu filma i digitalnih fotografija:

 • Javni poziv upućuje se fizičkim i pravnim osobama osposobljenim za proizvodnju audiovizualnih djela.
 • Ponuditelj u ponudi treba dostaviti scenarij. Ponuditelj u ponudi treba dostaviti poslovne reference na osnovu kojih ima kompetenciju ta izradu ovakvih filmova.
 • Pri izradi filma kulturnog turizma moraju biti obuhvaćene minimalno sljedeće lokacije: Omiš, Nemira, Stanići, Lokva Rogoznica, Mimice, Marušići i Pisak s uključenim zračnim snimanjem. Glavna tema filma je odmorišni turizam i identitet Rivijere.
 • Trajanje filma je od 2 - 4 minute. Film treba biti snimljen u HD rezoluciji. Uz film, ponuditelj dostavlja i 100 kvalitetnih, obrađenih digitalnih fotografija u visokoj HD razlučivosti.

 

Javni poziv je objavljen na web stranicama TZG Omiš dana 03.04.2017. godine. Ponude se moraju dostaviti najkasnije do 17.04.2017. godine u zatvorenoj omotnici na adresu: TZG Omiš, Trg kneza Miroslava bb,  21310 Omiš s naznakom: "Ne otvaraj - ponuda za izradu promotivnog turisatičkog filma."

 

Cijenu filma i fotografija ponuditelj treba iskazati u ukupnom iznosu s uključenim PDV-om.

 

Predmet isporuke: Ponuditelj isporučuje naručitelju master DVD s filmom i digitalnim fotografijama u HD rezoluciji s ustupljenim autorskim pravima i neograničenim, nesmetanim pravom naručitelja na umnožavanje i ustupanje poslovnim partnerima.

 

Film treba biti snimljen do 15.09.2017. godine. Nakon prethodnog uvida u predfinalnu verziju i prihvaćanja od strane naručitelja, ponuditelj prihvaćenu finalnu verziju mora isporučiti naručitelju najkasnije do 15.10.2017. godine.

 

Uvjeti plaćanja: 15 dana od dana isporuke naručenog materija - filma i fotografija.

JAVNI POZIV ZA POTPORU PROGRAMIMA JEDNODNEVNIH IZLETA IZVAN VISOKE SEZONE

 Sukladno Programu rada i financijskom planu za 2017. TZG Omiš objavljuje

 

JAVNI POZIV ZA POTPORU PROGRAMIMA JEDNODNEVNIH IZLETA IZVAN VISOKE SEZONE

 

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava organizatorima jednodnevnih izleta namijenjenih posjetiteljima Omiša u razdoblju izvan visoke sezone:

01.05. - 15.06.2017. i 15.09. - 15.10.2017.

 

Za dodjelu sredstava prijaviti se mogu: turističke agencije, obrti, tvrtke.

 

Poziv je otvoren do 10.04.2017.

 

Odluku o raspodjeli bespovratnih sredstava donijeti će Turističko vijeće TZG Omiša.

 

Prijave se dostavljaju na adresu: TZG OMIŠ, Trg kneza Miroslava bb, 21310 Omiš.

 

Prijava treba sadržava sljedeće dokumente: dokaz o pravnom statusu podnositelja zahtjeva, potvrda porezne uprave o nepostojanju duga, opis programa izleta, troškovnik izleta, cijena karte, dinamika realizacije izleta, maksimalan broj sudionika izleta, procjena isplativosti realizacije izleta - minimalna količina prodanih karata potrebnih za realizaciju izleta.

 

Za dodatne informacije vezane za Javni poziv slobodno nas kontaktirajte na info@visitomis.hr ili na 021 861 350.

 

Turistički ured TZG OMIŠ

JAVNI POZIV ZA KANDIDIRANJE PROGRAMA ORGANIZACIJE RIBARSKIH VEČERI NA OMIŠKOJ RIVIJERI

Sukladno Programu rada i financijskom planu TZG Omiš za 2017., a u cilju promocije načina života i rada, kao i kreiranja dodatnih sadržaja za goste, TZG Omiš raspisuje

 

JAVNI POZIV ZA KANDIDIRANJE PROGRAMA ORGANIZACIJE RIBARSKIH VEČERI NA OMIŠKOJ RIVIJERI

 

TZG Omiš će financijski podržati organizaciju ribarskih večeri na Omiškoj rivijeri.

 • Ribarske večeri bi se trebale održavati u periodu od 01.07.2017. - 31.08.2017.
 • Obvezni elementi programa:

           - glazba uživo

           - ponuda pića: barem jedna vrsta vina po cijeni 5,00 kn/čaša 2dcl

           - ponuda hrane: najmanje dvije vrste ribe, od kojih jedna po cijeni 

             10,00 kn/porcija

 • Prihvatljivi podnositelji prijave: mjesni odbori, udruge, poslovni subjekti (hoteli, kampovi, agencije i sl.), ugostitelji.

 

 • Prijave trebaju sadržavati: dokaz o pravnom statusu subjekta, dokaz o nepostojanju duga s porezne uprave, opis programa, troškovnik, željeni datum događanja i lokaciju. Prijavitelji se mogu kandidirati za organizaciju jedne ili više ribarskih večeri.

 

 • Prijave se zaprimaju na adresu Trg kneza Miroslava bb, 21310 Omiš.

 

Javni poziv je otvoren do 10.04.2017.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju, tel. 021 861 350 i info@visitomis.hr.

 

TURISTIČKI URED TZG OMIŠ

 

STRUČNI SURADNIK/STRUČNA SURADNICA U UREDU TZ

Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto: stručni suradnik/stručna suradnica u Uredu TZ - stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

 

Natječaj je otvoren do 01.04.2017.

 

Više informacija o samom natječaju možete pronaći na linku HZZZ:

burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx

 

Seminar: OSMIŠLJAVANJE TURISTIČKOG PROIZVODA U RURALNOM TURIZMU

Seminar na temu "Osmišljavanje turističkog proizvoda u ruralnom turizmu" održati će se 21. ožujka 2017. godine (utorak) u hotelu Sv. Mihovil , Ulica Bana Jelačića 8, Trilj s početkom u 10,00 sati.

 

Seminar je prvenstveno namijenjen potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma (jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice, LAG-ovi, komore, udruge, zadruge, tvrtke, savjetodavna služba i ostali zainteresirani).

 

Sudjelovanje je potrebno potvrditi planjem prijavnog obrasca do petka, 17. ožujka 2017. godine na e-mail: info@klubselo.hr i info@ekoetnogrupa.hr ili fax. 01/2314184

 

Seminar je za sve sudionike besplatan, a polaznici će dobiti Uvjerenje o sudjelovanju na seminaru.


PROGRAM OMIŠKIH MAŠKARAPoslovne radionice Sell Croatia, Kina 2017.

Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom i ove godine organizira poslovne radionice u Kini. Radionice će se održati u dva grada prema sljedećem rasporedu:

- Shanghai - 23.05.2017.

- Hong Kong - 25.05.2017.

U suradnji s partnerom Turkish Airlinesom, HTZ je u mogućnosti osigurati za sve sudionike poslovne radionice 20% popusta na avionske karte.

Više o radionici i načinu prijave možete pogledati u dokumentu iz privitka.


Edukacija za hotelijere i ugostitelje: "KAKO ODUŠEVITI KUPCA"

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa Herakleom d.o.o. organizira edukaciju "KAKO ODUŠEVITI KUPCA" namjenjenu hotelijerima i ugostiteljima. Edukacija će se održati 14.03.2017. u hotelu Park u Splitu, Hatzeov perivoj 3, s početkom u 12,30 sati.

Program edukacije:

- Verbalna i neverbalna komunikacija - kako nas gost doživljava

- Komunikacija s "teškim" i zahtjevnim gostima

- Primjeri iz prakse tajnog gosta - što učiniti u određenim situacijama - vježbe na stvarnim primjerima / osvrt na projekt tajnog gosta

Edukacija je besplatna i traje 3 sata.

Prijava je obavezna na info@dalmatia.hr i to najkasnije do 10.03.2017.

Poziv na radionicu "Kreiranje doživljaja i PCE i Premium ponude"

Riječ je o drugom ciklusu edukativnih radionica u organizaciji Hrvatske turističke zajednice koje su namijenjene djelatnicima svih razina sustava turističkih zajednica te svih razina javnog i privatnog turističkog sektora.

 

Cilj ove faze edukacije jest dati osvrt na ključne tematske dijelove priručnika prestavljene u prvoj fazi, prezentirati najrecentniji pregled i procjenu svjetskih socioloških i kulturoloških turističkih trendova u 2017. godini te izraditi projektne pokazne okvire temeljem priloženih alata za konkretne doživljaje koji će biti osmišljeni i razvijani na području pojedinog klastera.

 

Predavač će biti g. Edvin Jurin koji je surađivao na izradi Priručnika o doživljajima te Priručnika PCE i Premium ponude.

Molimo sve koji žele na radionici obraditi konkretan doživljaj da se jave g. Jurinu, s kratkom najavom projekta radi što kvalitetnije izvedbe same radionice, na mail adresu: edvin.jurin@gmail.com ili broj mobitela 091 455 55 70.

 

Materijali potrebni za radionicu, koji će za sve sudionike biti pripremljeni u dvorani, nalaze se u privitku, a Priručnik o doživljajima i Priručnik PCE i Premium ponude je moguće preuzeti na sljedećem linku: business.croatia.hr/hr-HR/HTZ-Edukacija-2016/Kreiranje-dozivljaja-i-PCE-i-Premium-ponude

 

Radionica za klaster Dalmacija - Split će se održati u srijedu 08. veljače 2017. godine s početkom u 10:00 sati u hotelu Atrium, na adresi Ul. Domovinskog rata 49, 21000 Split.

 

Za potvrdu sudjelovanja potrebno je ispuniti prijavnicu putem on-line sustava: business.croatia.hr/hr-HR/HTZ-Edukacija-2017/Prijavnica/Kreiranje-dozivljaja-i-PCE-i-Premium-ponude-Radionica-za-klaster-Dalmacija-Split-2-radionica

 

Rok za prijavu je utorak, 07.veljače u 10:00 sati. S obzirom da je edukacija besplatna, broj mjesta je ograničen pa Vas molimo da prijavu izvršite na vrijeme.


FDK Omiš - Noć muzeja 2017.

Festival dalmatinskih klapa Omiš poziva Vas da svojim posjetom uveličate prvo sudjelovanje izložbe 50 godina Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Noći muzeja.

 

U novootvorenom izložbenom prostoru na adresi Petra Preradovića 6, u Omišu, u petak 27. siječnja 2017. godine s početkom u 18h, očekuje Vas prigodna izložba fotografija, ugodna ćakula sa živučim akterima Festivala uz predstavljanje monografije 50 godina FDK Omiš, neizostavna klapska pisma te povratak u prošla vremena projekcijom starih snimki omiškog Festivala.

 

Detaljnije informacije možete pronaći na: nocmuzeja.hr/popis-muzeja/festival-dalmatinskih-klapa-omis/

XI MANIFESTACIJA OCJENJIVANJA KVALITETE I KAKVOĆE MASLINOVOG ULJA I XII KONZERVIRANIH MASLINA NA DOMAĆI NAČIN

POVENJAK 2017.

Hotel Brzet, Omiš 18. veljače 2017.

Udruga maslinara Paićuša iz Piska poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u manifestaciji!
 
Ocjenjivanje proizvoda, djevičanskog maslinovog ulja i konzerviranih maslina i ve godine vršit će Zavod za javno zdravstvo Split.
 
Za analizu jednog uzorka maslinovog ulja potrebno je 0,5l ulja pakovano u dvije boce od 0,25l i uplata od 200,00 kuna, a za analizu konzerviranih maslina na domaći način potrebna je jedna tegla od 0,33l i uplata od 60,00 kuna. Uplatu možete izvršiti pri predaji uzorka ili na žiro račun Udruge maslinara Paićuša, Pisak na broj HR81 2390001-110032-8389. Za svaki uzorak potrebno je popuniti prijavni list.
 
Uzorak možete predati u prostojama Turističke agencije Ružmarin - Put skalica br. 5, 21310 Omiš od 08:00 - 15:00 sati, svaki dan do 15. siječnja 2017. godine osim subotom i nedjeljom.
 
Na manifestaciji će se pored podjele medalja i diploma proglasiti:
- Prvak ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Prvak konzerviranih maslina na domaći način
- Održat će se degustacija najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja i konzerviranih maslina na domaći način
- Dodijeliti će se priznanje ugostiteljskom objektu koji u svom restoranu gostima poslužuje ekstra djevičanska maslinova ulja
- Dodijeliti će se priznanje proizvođaču ekstra djevičanskog maslinovog ulja uzetog iz trgovine i ocijenjenog
 
Nakon svečanog dijela održati će se zajednička večera i ples maslinara uz živu glazbu i folklor. Rezervaciju za večeru i sve informacije možete dobiti na telefon 098 805 979 i 091 16 36 722.

 
ADVENT U OMIŠU - subota 17.12.2016.

TRG STJEPANA RADIĆA OD 16h:

 

---> DJEČJI VRTIĆ POTOČIĆ (voditeljica: Ana Balić)

 

---> ADVENTSKI KONCERT MLADIH AKADEMSKIH GLAZBENIKA ANTONIJE ŠKORPUT I MAJE ČORIĆ - DRAMSKI STUDO ILIRIK

 

---> ADVENTSKA ŠANSONA IVONE MANDIĆ UZ GITARSKU PRATNJU JOSIPA GRGANTOVA - PROKULTURA SPLIT I KUĆA JEZIKA I KULTURE OMIŠ

 

---> OMIŠKE PAHULJICE CZK - OMIŠKI BALET

 

---> BOŽIĆNA ČAROLIJA - KONCERT UDRUGE GLAZBENI TALENTI - MUSIC TALENTS POD RAVNANJEM TEANE KOVAČEVIĆ

 

---> SVETI NIKOLA I INTERNETSKI VRAGOVI - MERICA SPAIN/DRAMSKI STUDIO LOKVA ROGOZNICA

 

---> KORAK PO KORAK, PLESNA SKUPINA (voditeljica: Pitia Jovanović)

 

---> GRADSKA GLAZBA CZK - ADVENTSKI PROGRAM

 

---> VUKOVAR OMIŠU - DEGUSTACIJA TRADICIONALNOG VUKOVARSKOG JELA - ČOBANCA ZA SVE GRAĐANE (GRAD OMIŠ I HVIDRA)

 

---> PRODAJNI ŠTAND ZADRUGE RAŠELJKA - OŠ JOSIP PUPAČIĆ

 

 

Radujemo se Vašem dolasku!Humanitarni koncert "Božić u klapskom ruhu"

FDK Omiš u suradnji s Gradom Omišem i udrugom "Prijatelj" iz Omiša 28. prosinca u novootvorenoj športskoj dvorani "Ribnjak" organizira humanitarni koncert "Božić u klapskom ruhu".

Pod vodstvom Edite Lučić Jelić i Nikole Urukala omiški klapski Božić oplemeniti će solisti Neno Beln, Marko Pecotić Peco, Marko Škugor, sopranistica Gabrijela Deglin i mezzosopranistica Stefany Findrik, nagrađivane diplomantice solo pjevanja u klasi prof. Terezije Kusanović doc.

Bez klapa se u Omišu, naravno, ne može te će na koncertu svi ljubitelji klapske pjesme moći uživati u izvedbama: klape Adriaticum iz Šibenika, dječje klape Bepo OŠ "Josip Pupačić" iz Omiša, klape Contra iz Splita, klape Filip Dević iz Splita, klape Iskon iz Splita, klape More iz Šibenika, klape Mriža iz Splita, ženske klape Nerenta iz Mostara, ženske klape Neverin iz Kaštel Lukšića, klape Pasika iz Kostanja, klape Rišpet iz Splita, klape Sinj i Gradske glazbe Omiš.

 

Sva prikupljena sredstva od ulaznica donirati će se Udruzi roditelja djece i odraslih s posebnim potrebama "Prijatelj" iz Omiša za projekt "Glazbena radionica za djecu s posebnim potrebama.

 

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (za djecu do 7 godina i osobe s invaliditetom ulaz je besplatan) možete kupiti od ponedjeljka 12. prosinca na www.eventim.hr i prodajnim mjestima u sustavu Eventima: Tisak, Exclusive change mjenjačnice, Petrol benzinske postaje, Aquarius, Croatia records, Atlas turističke poslovnice i ostalim ovlaštenim prodajnim mjestima. Također, ulaznice je mofuće kupiti i u direkciji FDK Omiš (Ivana Katušića 5, tel.: 021/861-015), te na ulazu u dvoranu dva sata prije početka koncerta.

 
JAVNI POZIV ZA SUBVENCIONIRANJE SAJAMSKIH NASTUPA U 2017. GODINI

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2017. usvojegnog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš objavljuje:

 

JAVNI POZIV ZA SUBVENCIONIRANJE SAJAMSKIH NASTUPA U 2017. GODINI

 

Mogući prijavitelji su svi turistički subjekti registrirani na području destinacije, a prihvatljiva tržišta su: Njemačka, Poljska, Češka, Slovačka, Slovenija, Velika Britanija, Mađarska, Švicarska, Austrija, Skandinavija, Francuska i Italija.

 

Poslovni subjekt u kandidaturi prilaže troškovnik nastupa na sajmu koji uključuje sljedeće prihvatljive troškove: trošak najma i uređenja štanda.

 

Ukupni iznos subvencija za sajmove definiran Financijskim planom TZG Omiš raspoređuje se ovisno o broju pristigli kandidatura. Maksimalan iznos potpore po sajmu je 30.000,00 kn.

 

U slučaju da se više poslovnih subjekata javi za sudjelovanje i zakup štanda na istom sajmu, TZG Omiš će subvencionirati nastup onog subjekta koji ostvaruje veći broj noćenja s tog tržišta.

 

Za sve poslovne subjekte obavezna je distribucija promotivnih materijala TZG Omiš i aplikacija loga TZG Omiš na samom štandu.

 

Uz prijavu obavezno je priložiti:

 • dokaz o pravnom statusu
 • potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga
 • datum, mjesto i duljina trajanja sajma, broj posjetitelja sajma u prethodnoj godini
 • veličina štanda i načelan opis i/ili skica štanda
 • troškovnik sajamskog nastupa

 

Javni poziv je otvoren do 15.12.2016., a odluku o subvencijama sajamskih nastupa donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.

 

Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail: info@visitomis.hr ili na telefon 021/861-350.

ADVENT U OMIŠU - subota 10.12.2016.

TRG STJEPANA RADIĆA OD 16:00h

 

---> DEGUSTACIJA BOŽIĆNIH GASTRO SPECIJALITETA

      SŠ JURE KAŠTELAN  - KUHARI

 

---> DJEČJI VRTIĆ GALEB

      VODITELJICE: ELA ĆOSO I MARIJANA MIMICA

 

---> KAKO SU NASTALI PATULJCI DJEDA MRAZA

      CZK - DJEČJE KAZALIŠTE "HARKELIN"

 

---> TKO JE UKRAO DAROVE DJEDA MRAZA?

      CZK - DJEČJE KAZALIŠTE "HARKELIN"

 

---> BOŽIĆNA UTRKA KALAMA STAROG GRADA

      1000m  I 2000m

 

---> ADVENTSKI PROGRAM

      OŠ JOSIPA PUPAČIĆA

 

---> OMIŠKA GUSARSKA BAJKA

      CZK - DJEČJE KAZALIŠTE "HARKELIN"

 

 

 

PRODAJNI ŠTANDOVI:

---> UDRUGA PRIJATELJ - BOŽIĆNI ARANŽMANI

---> ZADRUGA OŠ JOSIPA PUPAČIĆA - BOŽIĆNI UKRASI

---> ZADRUGA SŠ JURE KAŠTELANA - GASTRO SPECIJALITETIADVENT U OMIŠU - utorak 6.12.2016. - SVETI NIKOLA

TRG STJEPANA RADIĆA OD 16:00h:

 

---> Dolazak sv. Nikole kočijom u grad

      SLATKI POKLONI ZA SVU DJECU

 

---> BODY PAINT za djecu

      VERA MENIKIĆ

 

---> Prodajni štand zadruge JABLAN - SŠ Jure Kaštelan, Omiš

      GASTRO SPECIJALITETI I UKRASI

      voditeljica: Ivana Hodžić

 

VODITELJICA: dramska umjetnica Ivana Župa

 

Radujemo se Vašem dolasku!

 ADVENT U OMIŠU - subota 3.12.2016.SEMINAR: "Za razvoj ruralnih krajeva"

Seminar "Za razvoj ruralnih krajeva" - obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam će se održati u Zagrebu (Libertas međunarodno sveučilite, dvorana 1, Trg J.F. Kennedy 6b) u četvrak, 8. prosinca 2016.

Seminar se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i namijenjen je potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima, poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma.

 

Sudjelovanje je potrebno potvrditi slanjem prijavnog obrasca (u privitku) do utorka, 6. prosinca 2016. na e-mail: info@ekoetnogrupa.hr i info@klubselo.hr ili fax. 01/2314184

 

Seminar je za sve sudionike besplatan, a polaznici će dobiti Uvjerenje o sudjelovanju na seminaru.

 


ADVENT U OMIŠU - subota 26.11.2016.

TZG Omiš, Centar za kulturu, Omiš i Grad Omiš pripremili su zanimljiv program za četiri adventske subote.

Program za subotu 26.11.2016.:

 

ILIRSKO SJEMENIŠTE OD 15:00h:

 

LIKOVNA RADIONICA (slikarica Vera Mekinić)

SVEČANOST PRVE ADVENTSKE SVIJEĆE (Cenar za kulturu)

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA "Lovro pl. Matačić" GUDAČKI TRIO (prof. Silvana Vulas)

 

Veselimo se Vašem dolasku!

 Edukacija za bike vodiče

Besplatna Google radionica - 14.11.2016. u 10:00

DANI HRVATSKOG TURIZMA: Najbolji privatni iznajmljivač - Mario Žužul, "Grubine" d.o.o.

U sklopu Dana hrvatskog turizma, koji su se ove godine održali u Bolu na otoku Braču, dodijeljene su nagrade i priznanja Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, održivi turizam, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku), te ljude u turizmu (Čovjek - ključ uspjeha u turizmu; godišnja nagrada "Anton Štifanić") i nagrade za tri najbolja projekta strukovnim i umjetničkim školama.

 

Nagradu u kategoriji najbolji privatni iznajmljivač dobio je gosp. Mario Žužul ("Grubine" d.o.o.) čiji se apartmani nalaze u Mimicama.

 

TZG Omiš mu ovim putem od srca čestita na osvojenoj nagradi!

 

U ukupnoj strukturi smještajnih kapaciteta na području Grada Omiša privatni smještaj čini preko 80% svih kapaciteta i iz godine u godinu bilježi porast, kako kapaciteta, tako i ostvarenog turističkog prometa.

 

U prvih devet mjeseci 2016. godine privatni smještaj je ostvario 67.628 dolazaka i 523.037 noćenja, što predstavlja porast od 17% dolazaka i 23% noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

 

Istovremeno, kapaciteti u privatnom smještaju su se u prvih deset mjeseci ove godine povećali za 696 kreveta.

 

Ovi podaci ukazuju na činjenicu da je privatni smještaj najveći generator turističkog prometa na području Grada Omiša i jedan od najznačajnijih segmenata ponude. Upravo zbog toga, ovakvi uspjesi i priznanja imaju iznimno značenje  - kako za iznajmljivača kao pojedinca, tako i za destinaciju kao cjelinu.

 

Svim iznajmljivačima želimo puno uspjeha i sreće u budućem radu!

 

"ČOVJEK - KLJUČ USPJEHA U TURIZMU"

 

Javni poziv TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2017.

Predmet natječaja: Dodjela novčanih sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2017.

 

Namjena sredstava:

Sredstva su namijenjena za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju manifestacija:

 • ·         Sufinanciranje manifestacije (troškovi vezani za učesnike, tehnike i promociju)
 • ·         Izrada promotivnih materijala
 • ·         Nabava potrošnog materijala
 • ·         Druge potrebe za održavanje manifestacije

Sredstva se ne mogu dodijeliti za:

 • ·         Troškove redovnog poslovanja organizatora
 • ·         Sve ostale troškove koji nisu vezani za realizaciju kandidirane manifestacije

Korisnici mogu biti:

 • ·         Trgovačka društva
 • ·         Udruge
 • ·         Obrti
 • ·         Kulturne i druge javne ustanove

 

Za potpore se ne mogu kandidirati organizatori koji su dužnici plaćanja boravišne pristojbe i/ili turističke članarine.

Kriteriji za odobravanje potpora TZG Omiš:

 • ·         Karakter manifestacije
 • ·         Vrijeme održavanja
 • ·         Trajanje manifestacije
 • ·         Tradicija održavanja
 • ·         Sadržaj i kvaliteta manifestacije
 • ·         Promocija manifestacije i medijska pokrivenost manifestacije
 • ·         Ekonomski učinci manifestacije

 

Za prijavu potrebno priložiti: ispunjen obrazac koji se nalazi u prilogu, potvrda o nepostojanju duga, dokaz o pravnom statusu prijavitelja, program i troškovnik manifestacije.

O rezultatima odluke vezano za iznose potpora manifestacijama sudionici natječaja biti pravovremeno obaviješteni.

Natječaj je otvoren do 18.10.2016. , a prijave je potrebno dostaviti isključivo poštom ili osobno na adresu: TZG OMIŠ, TRG KNEZA MIROSLAVA BB, 21310 OMIŠ

TZG Omiš zadržava pravo provjere i traženja dodatnih informacija u slučaju potrebe.


1. OMIŠKI POLUMARATON

1. listopada 2016., povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma održan je 1. OMIŠKI POLUMARATON.

Nakon uspješno realizirane prošlogodišnje rekreativne utrke, Turistička zajednica Grada Omiša ove godine je u suradnji s Gradom Omišom, ŠU Plivački maraton Omiš i ŠAK Omiš, organizirala rekreativnu utrku na 6 km i polumaraton na 21 km. Ukupno je sudjelovalo 146 natjecatelja, od čega 104 na rekreativnoj utrci te 42 natjecatelja na polumaratonu.

Nakon zajedničkog zagrijavanja natjecatelja u organizaciji Sportskog društva Sanus Vita, natjecanje je otvorio dogradonačelnik Grada Omiša gosp. Ivo Tomasović.

U 10:00 sati, pucnjem omiških gusara obilježen je start obje trke. Čekajući prve natjecatelje na ciljnom mjestu - Poljičkom trgu, oni najmlađi su se dokazali na POLIGONU SPRETNOSTI.

Najbrži na cilju bili su:

Rekreativna utrka:

1. Srđan Oršulić (TK Split)

2. Dragan Branićević (ASK Split)

3. Sergio Rodrigez (ind)

 

Polumaraton:

1. Nikolina Šustić (AK Sljeme)

2. Simon Wagemaker (SVA Salzbergen)

3. Marija Vrajić (AK Maksimir)

Ukupni rezultati: www.stotinka.hr

Hvala svima na sudjelovanju!eVisitor - obavijest o nadogradnji sustava

Poštovani iznajmljivači,

ovim putem vas obavještavamo da će u utorak, 27. rujna 2016. godine, s početkom u 7:00h započeti postavljanje nove produkcijske verzije sustava eVisitor te će iz tog razloga sustav biti nedostupan u maksimalnom trajanju od dva sata.

Molimo vas da provjerite jesu li vaše prijave zaprimljene u sustav.

Obavijest o privremenom zatvaranju ceste br. 6166 - 01.10.2016.

Rapored izleta 15.09. - 15.10.2016.!

Nakon uspješno realiziranih izleta u predsezoni, TZG Omiš, s ciljem obogaćenja ponude i podizanja zadovoljstva posjetitelja naše destinacije,  i u razdoblju 15.09. - 15.10.2016. subvencionira izlete!

Detaljan raspored izleta i informacije o organizatorima koji su se uključili u ovaj program možete pronaći u privitku.


1. Omiški polumaraton - 01.10.2016.

Nakon uspješno organizirane prošlogodišnje rekreativne utrke „Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!“, Turistička zajednica Grada Omiša ove godine povodom Svjetskog dana turizma u suradnji s Gradom Omišom, ŠU Omiš-plivačkim maratonom i športskim atletskim klubom „Omiš“ organizira rekreativnu utrku i polumaraton kanjonom rijeke Cetine, koji će se održati u subotu, 1. listopada 2016. godine s početkom u 10:00 sati. 

Grad Omiš idealan je domaćin za ovaj vid rekreacije s obzirom da se radi o destinaciji kojoj mnogi s ponosom tepaju da je svojevrstan jedinstveni centar avanturističko-sportske turističke ponude. U Omišu možete uživati u raftingu, kayakingu, paraglidingu, trekingu, hikingu, slobodnom penjanju, canyoningu i zip-lineu. Prirodne ljepote Omiša će ostaviti bez daha i avanturiste, ali i one koji će se odlučiti za opuštanje i uživanje u svakom pogledu.

„Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!“ naziv je utrka koje su dodatno obogatile postojeću ponudu. Održavaju se u krajoliku kanjona rijeke Cetine, zaštićenom od 1963. godine i koji će zasigurno svojom netaknutom prirodom svakom sudioniku utrke pružiti neponovljiv ugođaj i dodatnu motivaciju. „Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!“ je kružna utrka, start i cilj polumaratona su na Poljičkom trgu, dijelu povijesne jezgre Omiša.

Riječ je o dvije utrke: polumaraton se trči kroz kanjon Cetine četiri puta po 5,274 kilometra do izletišta Radmanove mlinice (ukupno: 21,097 km). Rekreativna utrka se trči 3 kilometra uzvodno ravničarskom trasom kanjona Cetine i natrag do starta-Poljičkog trga (ukupno: 6 km). Obe utrke počinju u 10:00 sati.

Za sve sudionike utrka osiguran je obrok, a najbolji će biti nagrađeni novčanim nagradama, peharima, medaljama i majicama. Prijave se zaprimaju na web stranici  www.stotinka.hr. Utrka je u sustavu natjecanja Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje HUCIPT.

 


Gusarska bitka 18.08.2016. - program

                                                                                                                                                              

17.08.      DAN MALIH GUSARA, Plato Toreta, od 19:00

Okupljanje malih gusara će započet će nastupom plesne skupine „Step by Step“. Nakon pjesme i plesa, akademska slikarica Vera Mekinić će svojim čarobnim kistom djecu preobraziti u prave gusare. 

A kakvi bi to gusari bili da se ne upute u potragu za blagom? Da bi potraga bila uspješna, pomoći će im stariji gusari i povesti ih u svečanoj povorci kroz grad.

Cilj povorke će biti na platou iza Narodne knjižnice gdje ćemo u 20:30 sati uživati u lutkarskoj predstavi „Omiška gusarska bajka“ u organizaciji Centra za kulturu Omiš. 

Pozivamo one najmanje da kroz igru i zabavu nauče nešto o slavnoj omiškoj gusarskoj povijesti!

                                                                                                                                       

18.08.  GUSARSKA BITKA , Gradska luka, od 19:30

 

Gusarska bitka Omiš, koja se već desetu godinu za redom održava u gradskoj luci, tijekom godina je postala jedan od tradicionalnih i centralnih ljetnih događanja za područje Omiša, Splitsko-dalmatinske županije kao i cijele Hrvatske.

Ovaj jedinstveni događaj predstavlja rekonstrukciju stvarne povijesne bitke između omiških gusara i Mlečana u 13. stoljeću, a temeljeći se na povijesnim činjenicama i tako doprinosi stvaranju prepoznatljivog brenda Omiša kao gusarskog grada.

U Bitki svake godine sudjeluje više od stotinu naoružanih „Gusara“ i „Mlečana“, kao i pripadnika povijesnih postrojbi „Kumpanjija“ iz Blata na Korčuli, „Trombunjera“ iz Dubrovnika i „Uskoka“ s Klisa.

Pozivamo vas da i vi uživate u ovom atraktivnom događaju kojeg svake godine prati više od 10 000 gledatelja! Nakon Bitke KPU „Omiški gusari“ vas pozivaju na koncert na otvorenom.

                                                                                                                             

19.08.  Otvorenje Dalmatia film festivala – Plato Toreta, od 21:00

Premijera dokumentarnog filma „OMIŠKI GUSARI“

 

Na platou Toreta premijerno će se predstaviti dugometražni dokumentarno-igrani film „Omiški gusari“ koji govori o povijesti Omiša i odnosima omiških gusara i Venecije u 12. i 13. stoljeću, ali i o Omišu kao dinamičnom i modernom gradu u kojem se još uvijek osjeti gusarska prisutnost, tradicija i duh.

Film je, osim u Omišu, sniman i u Splitu, Hvaru, Makarskoj i Trogiru, ali i na odabranim lokacijama u Veneciji i Cesenaticu. Produkciju potpisuje „Dream Division Productions“, organizator i idejni pokretač „Dalmatia film festivala“, produkcijska kuća poznata po zapaženim i nagrađivanim ostvarenjima. 

Doživite povijest Omiša na filmskom platnu kroz oči mnogobrojnih znalaca i kreativaca koji su sudjelovali u snimanju ovog filma. 

 

 Udruženo oglašavanje 2017.

 

Glavni ured HTZ-a na svojim web stranicama objavio „JAVNI POZIV ZA UDRUŽENO OGLAŠAVANJE U PROMOTIVNIM KAMPANJAMA JAVNOG I PRIVATNOG SEKTORA U 2017. GODINI“. 

JAVNI POZIV je objavljen na hrvatskom i engleskom jeziku:

 

1.  hrvatska verzija: http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/Udruzeno-oglasavanje-HTZ-a/Modeli-I-III?Y2lcNDA3MA%3d%3d

2.  engleska verzija: http://business.croatia.hr/en-GB/Croatian-national-tourist-board/CNTB-advertising/Models-I-III?Y2lcNDA3MA%3d%3d

 

Za sva pitanja i pojašnjenja svi zainteresirani partneri se mogu obratiti na e-mail adresu oginfo@htz.hr koja je navedena kao kontakt adresa u samom Javnom pozivu.

 

Krajnji rok za podnošenje svih prijava  poštom županijskim turističkim zajednicama je 10.09.2016.

Povećano ispuštanje vode na brani Prančević

Vježbanje na otvorenom

 

Zanimljivi ljetni projekt Sportskog društva Sanus Vita ! Organizirali smo besplatne treninge pod pokroviteljstvom Grada Omiša i Turističke zajednice Grada Omiš na otvorenom tijekom srpnja i kolovoza u jutarnjim satima na gradskoj plaži Punta. Pridružite nam se!

 

Kalendar i satnicu održavanja treninga u prilogu!Moje prvo ljetovanje 2016.Eko akcija Omiška plava čistka

 

U sklopu eko akcije ciscenja podmorja Omiska plava cistka 2016., 20.06.2016. smo podigli Plavu zastavu i cistili podmorje na tri lokacije: gradska plaza Punta, Ravnice-Nemira i Mala luka-Balica rat.

 

 

Zahvaljujemo klubu Calypso, moto klubu Omiski gusar, Jedrilicarskom klubu Omis, SNRD Omis i Peovici na pomoci u organizaciji ove akcije. Zahvaljujemo na odazivu: Hrvatskom ronilackom savezu, ronilackom klubu Mostar, REK Hvidra, Nautilus, podvodni istrazivacki klubu...

 


TZG Omiš se predstavila studentima EF, Split

 

 
24.05.2016. predstavili smo Strateški marketing plan TZG Omiš i organizaciju rada Ureda studentima Ekonomskog fakulteta, Split, polaznicima kolegija "Organizacija turizma". Hvala prof. Pivčević na pozivu i studentima na pažnji!


Edukacija za obiteljske iznajmljivače

 

Edukacija eVisitor i administrativno poslovanje za male iznajmljivace održana je u Mimicama 20.05.2016., a u Omišu 03.06.2016. ! Hvala svim iznajmljivacima na sudjelovanju i Interligo -Savjetovalište za obiteljski smještaj na predavanju!Poziv na oprez - redoviti godišnji pregled brane HE Kraljevac!

HEP PROIZVODNJA d.o.o. obavještava da će se dana 19.05.2015.g. (četvrtak) izvršiti planirani redoviti godišnji pregled brane,dovodnog kanala,dovodnog tunela,vodne komore i pripadajuće hidromehaničke opreme u HE Kraljevac vremenu od 06.30 do cca 19.00 sati , što podrazumijeva da će ispuštanje preko brane Nejašmić biti povećano (sa cca. 1m3/s na cca. 8 m3/s) u spomenutom periodu. 


Ispuštanje će se izvoditi postepeno redi zaštite eventualnih posjetitelja u kanjonu nizvodno od same brane, ali se poziva na oprez i zaštitu ljudi prilikom provedbe aktivnosti kao što su rafting, canyoning i sl.

Program izleta 15.05. - 15.06.2016.!

 

U cilju obogaćenja ponude i podizanja zadovoljstva posjetitelja naše destinacije, TZG Omiš subvencionira organizaciju izleta u periodu 15.05. - 15.06.2016. !

 

Detaljan raspored izleta i informacije o organizatorima koji su se uključili u ovaj program možete naći u prilogu.

 


Program proslave Dana Grada

 

Program proslave blagdana Sv.Ivana Nepomuka, zaštitnika Grada Omiša

03.05. - 31.05.2016.

 

Više informacija:

 http://omis.hr/2016pdf/DanGrada-Program.pdf

Dalmacija Ultra Trail nagrađen na filmskom festivalu u Rigi

Delegacija u sastavu Ivan Perić, snimatelj i režiser promotivnog filma Dalmacija ultra trail i Dragomir Čović, direktor utrke, te Damir Ivanišević član organizacijskog odbora, upravo su se vratili iz Rige gdje su na Tourfilm Riga, Internacionalnom filmskom festivalu turističkih filmova preuzeli nagradu Mention u kategoriji Eko turizam.


Na samom proglašenju, voditelj je više puta naglasio važnost ove kategorije, posebno u „zelenoj Latviji“, koja veliku važnost pridaje ekologiji i eko turizmu i gdje 12 % površine pokrivaju Nacionalni parkovi.
Uz film Dalmacija ultra trail koji promovira istoimenu utrku, nagradu Mention u kategoriji Kulturnog turizma osvojio je još jedan hrvatski film, Dubrovnik and time.

Dalmacija ultra trail je utrka koja će se održati u listopadu mjesecu od 21.-23. Utrka prolazi pet planina: Biokovo, Mosor, Omišku Dinaru, Primorsku kosu i Kozjak, tri rijeke: Cetinu, Žrnovnicu i Jadro te poznate povijesne i kulturne lokacije poput Fortice, Klisa, Antičke Salone.

Promotivni film (https://goo.gl/SJegHT) koji je već mjesecima hit na mrežnim stranicama i youtubeu, pogledam je u preko 105 zemalja svijeta, a među 350 filmova iz cijelog svijeta uvršten je u konkurenciju i nagrađen na poznatom Festivalu turističkih filmova u Rigi. Na proglašenju najboljih uz delegaciju DUT-a bili su tu, među ostalim i predstavnici iz Kanade, SAD-a, Francuske, Španjolske, Meksika, Turske, Portugala, Rusije, Azerbajdžana, Gruzije, Irana, Latvije…

 

„Reakcije na film bile su iznimno pozitivne kako na youtubeu tako i na Sajmovima na kojima smo se predstavljali, tako da ovo priznanje, iako nas je izuzetno obradovalo, nije nas iznenadilo. Koncepcija utrke je da obilazi najatraktivnije lokacije na području od Baške Vode do Kaštela, koje će natjecatelji imati prilike protrčati u četiri dužinske kategorije 20, 60, 110 i 165 km“ – izjavio je direktor utrke Dragomir Čović. „Siguran sam da film ima velike zasluge što već sada, pola godine prije utrke, imamo velik broj prijavljenih natjecatelja iz 16 zemalja. Također se zahvaljujemo i svim Turističkim zajednicama i jedinicama lokalne i regionalne samouprave koje su prepoznale važnost ovog projekta i podržale ga“.

 

O utrci su pisali i mnogi specijalizirani časopisi (GoOut, Adventure sport, Outdoor), a Trail Runner magazine, inače najtiražniji svjetski trail časopis, predstavio je Dalmacija ultra trail kao vrlo zanimljiv i različit koncept utrke koji osim prirodne promiče i povijesnu baštinu (http://goo.gl/vwSYkZ). Poseban naglasak je stavio i na, za utrke, vrlo neobičnu i zanimljivu koncepciju promotivnog filma, a koliko nam je poznato ovo je prvi put da je na festivalu nagradu osvoji film s temom trail trčanja.

 

Film se snimao na području pet planina i tri rijeke. Pojedine lokacije su bile teže dostupne ali su zauzvrat pružale prekrasne poglede koji su prikazani u filmu. Osim samih lokacija Srednje Dalmacije i staza kroz koje utrka prolazi, cilj filma bio je prikazati povijest i kulturu ali i ležerni pozitivni mediteranski duh koji je predstavljen kroz igrane scene filma. U filmu je sudjelovalo preko 60 glumaca i statista, od kojih je velik broj iz Kulturno umjetničkih društava s područja kojima prolazi utrka.“ – rekao nam je Ivan Perić, autor filma.

 

Kako organizatori najavljuju nastavit će se predstavljati na međunarodnim turističkim sajmovima i utrkama, a koliko su dobar promocijski posao napravili dokazuje i to da su svoje sudjelovanje na utrci već najavila i neka svjetski poznata imena trail sporta.

 

 

                                                                                 eVISITOR - edukacija za iznajmljivače!

 

U  cilju  što  kvalitetnijeg korištenja novog  sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, TZG Omiš i TZO Dugi Rat organiziraju besplatne edukacije:

 
Administrativno poslovanje (vođenje knjiga, aktualna i najčešća pitanja) + E-visitor  
 
predavač: Anamarija Cicarelli, voditeljica Savjetovališta za obiteljski smještaj i ovlaštena edukatorica za eVisitor od strane HTZ-a
 
    Termin edukacije: četvrtak, 12.05.2016. godine
    Početak: 18:00 h
    Trajanje: 90 min
    Mjesto: hotel "Plaža", Omiš
 
 
    Termin edukacije: petak, 20.05.2016. godine
    Početak: 18:00 h
    Trajanje: 90 min
    Mjesto: restoran Sydney Croatia, Mimice
 
 
    Termin edukacije: petak, 03.06.2016. godine
    Početak: 18:00 h
    Trajanje: 90 min
    Mjesto: hotel "Plaža", Omiš
 
 
Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na sljedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/1X5KJSA-rC6hX4-aUQfcw7bTd1iZ15k82QvuYRdehaJw/edit?usp=forms_home
 
Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti i telefonskim pozivom u ured TZG Omiš: 861 – 350.
 
 

Radionica za turističke agencije

 


TZG
 Omiš u suradnji s UHPA-om organizira radionicu za turističke agencije!

Radionica nosi naziv "Koordinacija aktivnosti sustava TZ (DMO), turističkih agencija (DMK) i ostalih dionika turističke ponude na razvoju selektivnih oblika turizma", a njen je cilj: 

 1. analizirati do sada razvijene složene turističke proizvode
 2. SWOT
 3. definiranje metoda
 4. identifikacija tema, područja i aktivnosti koji do sada nisu obuhvaćeni razvojem složenih turističkih proizvoda

Radionica će se održati u srijedu 11.05.2016. u hotelu Plaža po rasporedu:

 • * 11:00 - 12:30 prvi radni blok
 • * 12:30 - 13:00 pauza za kavu
 • * 13:00 - 14:30 drugi radni blok

 

Kako bi osigurali svoje mjesto na radionici, molimo Vas da se prijavite na mail: info@visitomis.hr ili na telefon 021 861 350 najkasnije do 06.05.2016.

Za sve dodatne informacije i pitanja stojimo Vam na raspolaganju: info@visitomis.hr ili 021 861350.

 

eVisitor - dodatna pojašnjenja i pozivni centar

 
 
Hrvatska turistička zajednica pripremila je dodatna pojašnjenja namijenjena turističkim agencijama vezano za postupke prijave i odjave turista te vođenja popisa turista putem sustava eVisitor.
 
S ciljem dodatnog jačanja sustava korisničke podrške za sve subjekte koji koriste sustav eVisitor, utemeljen je pozivni centar za upite korisnika koji sva pitanja rješava u najkraćem mogućem roku kroz dostavu preciznih informacija.
Pozivni centar radi svakim danom od 8 do 24 sata, a korisnici svoje upite mogu poslati na adresu: eVisitor@htz.hr ili telefonskom putem na broj 01/5494-477
 
Više informacija: http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/eVisitor

 

The best of Omiš 2016.

PROJEKT “The best of Omiš” i IZBOR NAJBOLJEG APARTMANA, PANSIONA I KUĆE ZA ODMOR

 

Poštovani iznajmljivači,

sukladno Strateškom marketinškom planu i Programu rada TZG Omiš za 2016. god. zadovoljstvo nam je pozvati Vas da se uključite u projekt “The best of Omiš” kojemu je svrha podizanje kvalitete i konkurentnosti privatnog smještaja.

 

Prijaviti se mogu svi nositelji odobrenja za pružanje usluga u domaćinstvu na području Grada Omiša, a uvjet za uključivanje u projekt je udovoljavanje standardima i kriterijima koji se nalaze u prilogu ovog poziva.

 

Kapaciteti koji zadovoljavaju te standarde dobiti će posebnu markicu za kvalitetu te će biti dodatno promovirani na našoj web stranici, kroz posebne tiskane materijale, na sajamskim nastupima i sl. Paralelno s ovim projektom započinje i izbor NAJBOLJEG APARTMANA; PANSIONA I KUĆE ZA ODMOR U 2016. GODINI.

 

Stručna komisija za ocjenu kapaciteta će na temelju unaprijed određenih kriterija izabrati najbolje iz svake kategorije te će oni dobiti priznanje s oznakom najboljih smještajnih kapaciteta za ovu godine.

 

Za sudjelovanje u ovim projektima potrebno je ispunjeni Prijavni obrazac dostaviti u Ured TZG Omiš putem mail-a, fax-a ili osobno najkasnije do 15.05.2016.

 

U slučaju bilo kakvih nejasnoća i za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Ured TZG Omiš

info@visitomis.hr

T./F. 021 861 350


Konferencija "Turizam u doba booking portala"

 

Edukativna konferencija „Turizam u doba booking portala“ u organizaciji Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i koncepta ITDE održat će se u petak 15.04. 2016 u hotelu Park u Splitu, sa početkom u 11.00 sati.

Konferencija je namijenjena privatnim iznajmljivačima, hotelima, hostelima, turističkim agencijama, ali i svim drugim posjetiteljima iz turističkog sektora.

 

Teme Konferencije: internet marketing, booking portali kao što su TripAdvisor, Booking.com, Airbnb, ocjenjivanje smještajnih objekata, na koji način se postaviti prema lošim ocjenama (reviewima), na koji način odgovoriti na njih, metode i sl. Isto tako, kako iskoristiti dobar review, na koji način ga upotrijebiti za poboljšanje poslovanja itd.

 

Ulaz na Konferenciju je besplatan.

 

Program:


11.00 – 11.30 Marina Kovačević, AdProfis – „Internetom do gostiju
11.30 – 12.00 Marko Mišulić, Rentlio – „Rentlio aplikacija – kako automatizirati upravljanje rezervacijskim portalima“
12.00 – 12.30 Ivo Šćepanović – „TripAdvisor - kako ga vidi Top Contributor“
12.30 – 13.00 Pauza
13.00 – 13.30 Branka Duvnjak, Google Adriatics – „Travel Trends: 4 Mobile Moments Changing the Consumer Journey“
13.30 – 14.00 Domagoj Roso, Booking.com – „Trikovi za bolju vidljivost na Booking.com-u“

Javni poziv za programe i manifestacije u kulturi 2016.!

 

Grad Omiš poziva sve nositelje programa i manifestacija u kulturi koji se planiraju održavati na području Grada Omiša tijekom ljetne turističke sezone 2016.g. da dostave podatke o istima kako bi se izradio zajednički promotivni materijal (tzv. kalendar događanja u kulturi). 
Rok za dostavu informacija je 30. travnja 2016.g. 

 

Više informacija na:http://omis.hr/

SDŽ objavila javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za objekte u domaćinstvu!

 

Županija Splitsko-dalmatinska objavila je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za objekte u domaćinstvu temeljem Programa podizanja kvalitete turističke ponude!

Prihvatljivi troškovi:


(1) Ulaganja u turističke proizvode, proširenje proizvodnje i pružanja usluga i/ili proširenje tržišta (wellness, fitness, sadržaji za djecu....
(2) Obnova, proširenje i adaptacija postojećih smještajnih jedinica, podizanje kvalitete osnovnih i dodatnih sadržaja
(3) Nabava opreme i uređaja koje isključivo povećavaju postojeću kategorizaciju
(4) Izgradnja i opremanje isključivo novih bazena
(5) Ulaganja u marketinške aktivnosti (brend/dizajn, izrada web stranice, prezentacija objekta - fotografije,....
(6) Ulaganje u edukaciju (strani jezici, informatička edukacija, stručna literatura)
(7) Sufinanciranje kamatne stope za turističke kredite


Više informacija na:

http://www.dalmacija.hr/natjecaji/id/3409/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-temeljem-programa-podizanja-kvalitete-turisticke-ponude-na-podrucju-splitskodalmatinske-zupanije-za-2016-godinu

Potpora programima izleta izvan visoke sezone!

 Sukladno Programu rada i finacijskom planu za 2016. TZG Omiš objavljuje:

 
Javni poziv za potporu  programima jednodnevnih izleta izvan visoke sezone
 
1.       Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava organizatorima jednodnevnih izleta namijenjenih posjetiteljima Omiša u periodu izvan visoke sezone: 15.05. – 15.06.2016. i 15.09. – 15.10.2016.
 
2.       Za dodjelu sredstava prijaviti se mogu: turističke agencije, obrti, tvrtke
 
3.       Poziv je otvoren do 25.04.2016.
 
4.       Odluku o raspodjeli bespovratnih sredstava donijeti će Turističko vijeće TZG Omiša
 
5.       Prijave se dostavljaju na adresu: TZG OMIŠ, Trg kneza Miroslava bb., 21310 Omiš.
 
6.       Prijava treba sadržavati slijedeće dokumente: dokaz o pravnom statusu podnositelja zahtjeva, potvrda porezne uprave o nepostojanju duga, opis programa izleta, troškovnik izleta, cijena karte, dinamika realizacije izleta, maksimalan broj sudionika izleta, procjena isplativosti realizacije izlet - minimalna količina prodanih karata potrebna za realizaciju izleta.
 
Za dodatne informacije vezano za Javni poziv slobodno nas kontaktirajte na info@visitomis.hr ili na 021 861 350.
 
Ured TZG OMIŠ

Potpore za organizaciju ribarskih večeri!

 

Sukladno Programu rada i financijskom planu TZG Omiš za 2016., a u cilju promocije načina života i rada, kao i kreiranja dodatnih sadržaja za goste, TZG Omiš raspisuje:

 

Javni poziv za kandidiranje programa organizacije ribarskih večeri na Omiškoj  rivijeri

 

TZG Omiš će sa 5 000,00 kn podržati organizaciju pojedine ribarske večeri na Omiškoj rivijeri i to u Omišu, Nemiri, Čelini/Stanićima, Lokvi Rogoznici, Mimicama, Marušićima i Pisku.

 • Ribarske večeri bi se trebale održavati četvrtkom u periodu od 07.07. – 25.08.2016.
 • Obavezni elementi programa:

·         Glazba uživo

·         Ponuda pića: barem jedna vrsta vina po cijeni 5,00 kn/čaša 2dcl

·     Ponuda hrane: najmanje dvije vrste ribe, od kojih jedna po cijeni 10,00   kn/porcija

 • Prihvatljivi podnositelji prijave: mjesni odbori, udruge, poslovni subjekti (hoteli, kampovi, agencije i sl.), ugostitelji.

 

Prijave trebaju sadržavati: dokaz o pravnom status subjekta, dokaz o nepostojanju duga s porezne uprave, opis programa, troškovnik, željeni datum događanja i lokaciju. Prijavitelji se mogu kandidirati za organizaciju jedne ili više ribarskih večeri. Zaprimaju se na info@visitomis.hr ili na adresi Trg kneza Miroslava bb., 21310 Omiš

 

Javni poziv je otvoren do 25.04.2016.

 

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju tel. 021 861 350 i info@visitomis.hr.                                                                                             

 

Tražimo turističke informatore! Prijavi se!

 

Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto: turističkog informatora 

U V J E T I:

·         Srednja stručna sprema – SSS

·         Odlično poznavanje engleskog jezika

·         Dobro poznavanje dodatnog stranog jezika (njemački, francuski, talijanski)

·         Odlično poznavanje rada na računalu (Word, Excel, Internet)

·         Radno iskustvo na istim i sličnim poslovima je poželjno

 

Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme preko studentskog ugovora.
Kandidature sa životopisom primaju se  do 25. travnja 2016 g.  na adresu:


TZG OMIŠ, Trg kneza Miroslava bb, 21310 Omiš
*Za natječaj: Turistički informator/ Ne otvarati.*


Edukacija za obiteljske iznajmljivače 15.04.2016.

 

 TZG Omiš u suradnji s Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu organizira za obiteljske iznajmljivače besplatnu edukaciju:

 

„Poboljšanje komunikacije te uređenje apartmana i okućnice“
Predavač: Prof. dr. sc. Mirela Mihić
o   Termin edukacije: petak, 15. travnja 2016. godine
o   Početak: 17:00 h (očekivano vrijeme završetka edukacije 20:15)
o   Trajanje: 2 x 90 min
o   Pauza: 18:30 – 18:45
o   Mjesto: hotel „Plaža“, Omiš
 
 
Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na sljedećem linku: http://goo.gl/forms/kAJaZeItX4
Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti i telefonskim pozivom u ured TZG Omiš: 861 – 350.

Ruralni turizam - edukacija

 Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane da će se:

 
SEMINAR „ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA“
 
OBRAZOVANJE ZA TURIZAM NA SELJAČKIM GOSPODARSTVIMA I RURALNI TURIZAM
 
održati od 07. do 08. travnja 2016. godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
 
 
Seminar organizira Klub članova „Selo“ u suradnji s HF Eko Etno Grupom d.o.o., Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i TZ grada Sinja.
 
 
Dvodnevni seminar organiziran je kao nastavak edukacije iz studenog 2015. (Dugopolje i Imotski) a održat će se u Hotelu Alkar (Vrlička 50) u Sinju.
 
Seminar je prvenstveno namijenjen potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma (jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice, komore, udruge, zadruge, tvrtke, savjetodavna služba i ostali zainteresirani).
 
U prilogu teksta ćete pronaći detaljnije informacije o seminaru, pozivnicu, plan i program predavanja te prijavni formular. 

Dodijeljena priznanja "The best of Omiš 2015."

 Na sinoć održanoj 10.sjednica skupštine TZG Omiš svečano su dodijeljena priznanja i nagrade "The best of Omiš 2015."

Posebnu markicu kvalitete TZG Omiš dobili su:

Franić Nataša , Omiš
Juričić Suzana, Omiš 
Kadrić Vedran, Borak , Omiš 
Kovačić Roko, Omiš
Križanac Iva , Omiš
Mandić Marica, Omiš
Mimica Stipe Beverly, Omiš
Herceg Anita, Nemira 
Rodić Jagoda, Nemire 
Roman d.o.o. , Nemire 
Vidošević Ina , Nemira 
Jovanović – Marušić Lidija , Velika Luka 
Kovačić Mirela , Tice 
Mimica Ivanka , Tice 
Kuzmanić Anđelko, Lokva Rogoznica
Puljić Slavenka , Ivašnjak 
Sladojević Zrinka ,Lokva Rogoznica
Mimica Mladenka , Mimica
Žužul Mario , Mimice
Alujević Jasna , Marušići
Božić Sančica , Marušići
Kuzmanić Milan , Pisak
Bogdanović Milica , Seoca
Čović Marin, Gata
Grubišić Mario, Gata
Kalajžić Mate , Podašpilje 
Kuvačić Denis, Gata
Kuvačić Marin , Čišla
Kuvačić Mate , Gata
Martić Ivanka , Smolonje 
Ocašić Gordana , Gata

Za najbolje od najboljih u 2015. su odabrani:

Najbolji apartman – rivijera: Lidija Jovanović Marušić, Stanići
Najbolja kuća za odmor – rivijera: Zrinka Sladojević, Lokva Rogoznica
Najbolja kuća za odmor – zaobalje: Milica Bogdanović, Seoca

Čestitamo svim dobitnicima i zahvaljujemo se što su svojim dolaskom uveličali ovo događanje!

Uskoro će biti objavljen Javni poziv za sve obiteljske iznajmljivače koji žele sudjelovat u projektu "The best of Omiš 2016."Izvještaj o realizaciji projekta edukacije kuhara za korištenje autohtonih namirnica!

 U sklopu projekta LAG-a Adrion "Uspostavljanja poduzetničkog centra i pomoćnih centara za Turizam po mjeri" u Omišu je uspješno realizirana prva edukacija kuhara za korištenje domaćih i autohtonih namirnica.

Na edukaciji pod vodstvom majstora kuhara Branka Ognjenovića, sudjelovalo je 20-tak kuhara s područja Omiša koji su koristili brojne proizvode lokalnih OPG-ova.

Više o samom projektu i realizaciji možete pronaći u Izvještaju ispod teksta.

 


Besplatna edukacija za privatne iznajmljivače

 

Ove godine, kao i prošlih godina, održavamo ciklus „Edukacija za privatne iznajmljivače“, koje su ocjenjene kao vrlo kvalitetne i korisne od strane polaznika, većinom privatnih iznajmljivača. Same prošlogodišnje edukacije i ocjene polaznika, možete vidjeti na web stranici Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, u kutku za privatne iznajmljivače, na slijedećem linku:

http://www.dalmatia.hr/edukacija/

 

Zbog velikog broja novih privatnih iznajmljivača i vrlo bitne teme za poslovanje za privatnih iznajmljivača – Internet prodaje, naglasak ovogodišnjeg ciklusa je na toj temi (kao i prošle godine), koja je osvježena sa novim informacijama i trendovima iz ovog područja. Znači ovogodišnje mogu slušati iznajmljivači koji su bili na prošlom ciklusu (dosta noviteta), ali isto tako i oni koji nisu bili prošle godine.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje dana 27.02. (subota) 2016. godine,  dođite u OŠ "Josipa Pupačića" u 09:00.

Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na slijedećem linku: https://goo.gl/qqhqqo

Prvih 30 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji.

 

Edukacija se organizira u suradnji s Privatnom školom Wallner. Detaljan „Program edukacija“ sa temama, rasporedom predavanja, predavačima, satnicom i detaljima programa možete pronaći ispod ove objave.

 

Ukoliko imate problema s online prijavom, možete se prijaviti i telefonskim pozivom u ured; TZ OMIŠA – 861 350,  TZ PODSTRANA – 333 775, TZ DUGI RAT – 735 244

Organizatori: TZ SDŽ, Privatna srednja škola Wallner, lokalne TZ


Edukacija kuhara za korištenje domaćih i autohtonih namirnica

 

U sklopu projekta LAG-a Adrion "Uspostavljanja poduzetničkog centra i pomoćnih centara za Turizam po mjeri" održati će se edukacija kuhara za korištenje domaćih i autohtonih namirnica u utorak 22.02.2016.u hotelu Diadem.

 

Više informacija možete pronaći na:

lag-adrion.hr/hr/item/632-predstavljanje-projekta-u-omisu

Radno vrijeme ureda TZG Omiš od 15. i 16.02.2016.

 Zbog aktivnosti preuređenja ureda, TZG Omiš će još u ponedjeljak i utorak (15. i 16.02.2016.) obavljati djelatnost u prostorijama Narodne knjižnice (Punta 1.) u vremenu od 08:00 - 12:00.


Od srijede 17.02.2016. možete nas pronaći u prostorijama TZG Omiš (Trg kneza Miroslava b.b.) u vremenu od 07:00 - 15:00.
Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju!

Internet marketing u turizmu

 

Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije organizira u suradnji sa TZG Omiš i TZO Dugi Rat besplatnu edukaciju za iznajmljivače privatnog smještaja u suradnji sa Marinom Kovačević iz agencije Adprofis i autoricom knjige „Internetom do gostiju: povećajte broj rezervacija privatnog i hotelskog smještaja uz internet marketing“.

 
Tema edukacije je Internet marketing u turizmu - najučinkovitije metode. Poseban naglasak će biti na primjeni u praksi, odnosno predavač će objasniti kako uz pomoć Internet marketinga popuniti Last minute termine.
 
Osim edukacije predavač će održati i prezentaciju knjige „Internetom do gostiju: povećajte broj rezervacija privatnog i hotelskog smještaja uz internet marketing“. Knjiga sadrži sve što treba znati o Googleu, Facebooku, Booking.comu, Airbnbu, Tripadvisoru i drugim aktualnim metodama oglašavanja na internetu.
 
Predavač Marina Kovačević je specijalist za internet oglašavanje u turizmu s preko 10 godina iskustva. Agencija Adprofis djeluje od 2009. kao brend tvrtke Ad Permanens d.o.o. te je jedna od prvih agencija ove vrste na području Republike Hrvatske. Adprofis je i ovlašteni Google Partner.
 
 
Mjesto održavanja:           Osnovna škola Josipa Pupačića, Omiš
 
Vrijeme održavanja:            subota, 20.02. 2016. s početkom u 10:00 h;
 
Planirano trajanje:               10,00 – 10,45 – prvi sat
                                                 10,45 – 11,00 – pauza za kavu
                                                  11,00 – 11,45 – drugi sat
 
 
Molimo potvrdu dolaska najkasnije do petka, 19. veljače 2016. godine putem e-maila ad@adprofis.com ili na telefon 095/905 9327.
 

Degustacija maslinovih ulja i konzerviranih maslina na domaći način

 

13.veljače 2016. u 18:00 u hotelu Brzet u sklopu manifestacije POVENJAK 2016. održati će se degustacija maslinovih ulja i konzerviranih maslina na domaći način.

Udruga maslinara Paićuša, Pisak poziva građane da prisustvuju degustaciji!

 Radno vrijeme ureda TZG Omiš od 08 - 12.02.2016.

 

Zbog aktivnosti preuređenja ureda, TZG Omiš će u tjednu od 08. - 12.02.2016. obavljati djelatnost u prostorijama Narodne knjižnice (Punta 1.) u vremenu od 08:00 - 12:00.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju!

 

Noć muzeja - Povijesni muzej Poljica

 

PETAK 29. 01. 2016. od 18:00

 

Program: / „Poljičko sijelo“ (20-23h)
 
-          Vođena prezentacija etnografske zbirke, uz zanimljiv prikaz kratke povijesti Poljica, te posebno predstavljanje odabranih velikana, utemeljitelja i reformatora te prosvjetitelja:
 
o   Don Frane Mihanović – vizionar i utemeljitelj Povijesnog muzeja Poljica, predstavljen uz vlastiti „Kratak pregled povijesti drevne Poljičke Republike“
 
o   Don Frane Ivanišević - veliki etnograf, predstavljen kroz čitanje odabranih ulomaka jednog od najvrijednijih dijela „Poljica – Narodni život i običaji“
 
o   Don Stipe Kaštelan – pučki prosvjetitelj, predstavljen na posebno zanimljiv način uprizorenjem ulomka predstave „Biranje kneza“, prema vlastitom tekstu
 
-           „Poljičko kolo“ i pučki napjevi - dodatno će obogatiti program i to kroz nekoliko cijelina šireg sakralnog prostora čiji je dio pored Povijesnog muzeja Poljica i crkva Sv.Ciprijana, koja je izgrađena na temeljima tri prijašnje crkve (pri čemu se ističe crkva iz 6. i 12. stoljeća) i koja je bila mjesto okupljanja popa glagoljaša, koji su se od poštene službe vjerojatno odmarali i u hladu velikog hrasta starog preko 400 godina.
 
-          Gastro užitak – Poljički soparnik – tradicionalno jelo Poljičke republike, zaštićeno nematerijalno kulturno dobro RH zaštićeno i oznakom zemljopisnog porijekla.
 
         Muzej će biti otvoren za besplatno razgledavanje od 18 do 01h.
 
Organizator: Župni ured Gata,Družba Sv.Jure,uz sudjelovanje KUU Mosor Gata i potporu TZG Omiš
 

 

Financiranje unapređenja privatnog smještaja - savjetovanje

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Ekonomski fakultet u Splitu organiziraju savjetovanje o tom kako financirati unapređenje privatnog smještaja. Edukacija je namijenjeno privatnim iznajmljivačima.

 

Datum: 21. Siječnja 2016. u 16:00

Mjesto održavanja: Ekonomski fakultet – Split, Cvite Fiskovića, Svečani amfiteatar

 

PROGRAM:

15:30 Registracija sudionika

16:00 – 16:10 Pozdravna riječ domaćina, Dekana Ekonomskog fakulteta, prof.dr.sc. Željka Garače

16: 10 – 16:20 Pozdravna riječ suorganizatora, Direktora Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, g. Joška Stelle, mag. oecc.

 

16:20 – 17:30 Kako financirati unapređenje privatnog smještaja – OKRUGLI STOL

EU – FONDOVI - Doc.dr.sc. Vinko Muštra – Ekonomski fakultet – Split

 

HBOR – doc.dr.sc. Mira Krneta

KENT Banka - gđa. Kristina Kričanski, direktorica sektora za poslovanje sa stanovništvom

PBZ - g. Tomislav Vojnović, direktor regije Dalmacija za malo i srednje poduzetništvo

RBA - g. Robert Svilović, direktor regije za poslovanje sa stanovništvom

Splitska Banka - g. Đivo Dimnić, zamjenik direktora regije Jadran jug

ZABA - gđa. Anita Boban, direktorica centra za indivudalne klijente

 

Moderatori: doc.dr.sc. Ivana Bilić i g. Joško Stella, mag. oecc.

17:30 – 18:00 Pauza za kavu

 

18:00 – 20:00 Individualno savjetovanje s predstavnicima banaka


Sudjelovanje na edukaciji je besplatno! Prijavite se kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji.

Prijave su otvorene do 20.01.2016. do 23:59

Prijavite se putem upitnika/linka: http://bit.ly/1PrLDuQ

The best of Omiš 2015.

ODABRANI NAJBOLJI SMJEŠTAJNI KAPACITETI U 2015 !

 
Sukladno Strateškom marketinškom planu i Programu rada TZG Omiš za 2015. god. pokrenut je projekt “The best of Omiš s ciljem podizanja kvalitete i konkurentnosti privatnog smještaja.
 
Stručna komisija tijekom zadnjih nekoliko mjeseci pregledala je sve prijavljene smještajne kapacitete obiteljskih iznajmljivača i utvrdila da 31 objekt na području Grada Omiša u potpunosti zadovoljava sve definirane kriterije projekta “The best of Omiš”.
 
Svečanost dodjele priznanja planirana je tijekom veljače, a ovim putem još jednom čestitamo svim iznajmljivačima !
 
OMIŠ:
 
1.       Franić Nataša , Četvrt Ribnjak 
2.       Juričić Suzana, Put Borka 
3.       Kadrić Vedran, Borak , Put Baučića 
4.       Kovačić Roko, Renka Šperca 
5.       Križanac Iva , Put Ribnjaka 
6.       Mandić Marica, Vukovarska 
7.       Mimica Stipe Beverly , Pu Borka 
 NEMIRA:
 
1.       Herceg Anita, Nemira 
2.       Rodić Jagoda, Put Nemire 
3.       Roman d.o.o. , Put Nemire 
4.       Vidošević Ina , Nemira 
 
STANIĆI:
 
1.       Jovanović – Marušić Lidija ,  Velika Luka 
2.       Kovačić Mirela , Tice 
3.       Mimica Ivanka , Tice 
 
LOKVA ROGOZNICA:
 
1.       Kuzmanić Anđelko, Staro Selo 
2.       Puljić Slavenka , Ivašnjak 
3.       Sladojević Zrinka , Staro selo 
 
MIMICE:
 
1.       Mimica Mladenka , Svetog Roka 
2.       Žužul Mario , Prilaz moru
 
MARUŠIĆI:
 
1.       Alujević Jasna , Put Žala 
2.       Božić Sančica ,  Put Žala 
PISAK:
 
1.       Kuzmanić Milan ,  Put porta 
 
ZAOBALJE:
 
1.       Bogdanović Milica , Seoca
2.       Čović Marin, Gata
3.       Grubišić Mario, Gata
4.       Kalajžić Mate , Podašpilje 
5.       Kuvačić Denis,  Gata
6.       Kuvačić Marin , Čišla
7.       Kuvačić Mate , Gata
8.       Martić Ivanka , Smolonje 
9.        Ocašić Gordana , Gata 
 
 
Za najbolje od najboljih u 2015. su odabrani:
 
·         Najbolji apartman – rivijera:  Lidija Jovanović Marušić, Stanići
 
·         Najbolja kuća za odmor – rivijera: Zrinka Sladojević, Lokva Rogoznica
 
·         Najbolja kuća za odmor – zaobalje: Milica Bogdanović, Seoca

 Rezultati Božićne utrke!


Povenjak 2016.

 
Udruga maslinara „Paičuša“, Pisak obavještava sve zainteresirane da će se X. MANIFESTACIJA OCJENIVANJA KVALITETE I KAKVOĆE MASLINOVOG ULJA i XI. KONZERVIRANIH MASLINA NA DOMAĆI NAČIN „POVENJAK 2016.“ održati u Omišu, Hotel Brzet, 13. veljače 2016. god.
 
Ocjenjivanje proizvoda, djevičanskog maslinovog ulja i konzerviranih maslina i ove godine vršiti će  Zavod za javno zdravstvo Split.  Za  analizu jednog uzorka maslinovog ulja potrebno je 0.5l ulja upakirati u dvije boce od 0,25l i uplatiti 200.00 kuna, a za analizu konzerviranih maslina na domaći način potrebna je jedna tegla od 0.33 l i uplata od 60.00 kuna. Uplatu možete izvršiti pri predaji uzoraka ili na žiro račun Udruge maslinara „Paičuša“, Pisak na broj HR81 2390001-110032-8389.  Za svaki uzorak potrebno je popuniti prijavni list.
 
Uzorak se možete predati u prostorijama Turističke agencije Ružmarin, Put skalica br.5, 21310 Omiš od 8.00 do 15.00 sati, svaki dan do 15. siječnja 2016. godine osim subotom i nedjeljom.
 
Na manifestaciji će se pored podjele medalja i diploma proglasiti:
 
 • Prvak ekstra djevičanskog maslinovog ulja
 • Prvak  konzerviranih maslina na domaći način,
 • Održat će se degustacija najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja i konzerviranih maslina na domaći način,
 • Dodijelit će se priznanja ugostiteljskim objektima koji u svom restoranu gostima poslužuju najkvalitetnije maslinovo ulja,
 • Dodijelit će se priznanje proizvođaču ekstra djevičanskog maslinovog ulja uzetog iz trgovine i ocijenjenog.

 

Nakon svečanog dijela održat će se zajednička večera i ples maslinara uz živu glazbu i folklor. Rezervaciju za večeru i sve informacije možete dobiti na telefon 098 805 979 i 091 16 36 722.

 

 


Božićna utrka kalama OmišaTijekom manifestacije ,,Adventa u Omišu" Turistička zajednica Grada Omiša je pripremila mnogo zanimljivih aktivnosti za sve posjetitelje poput radionica za djecu,
nastupa klapa, bendova i kulturno-umjetničkih društava te pregršt užitaka za nepce. Treće adventske nedjelje uživajte u brojnim događanjima na trgu Stjepana Radića u Omišu:
III. ADVENTSKI VIKEND
Petak od 21:00 druženje uz božićnu glazbu i spizu
Subota od 17:00 - program dječjih vrtića Omiš, dječji teatar "Božićna predstava", KUU Mosor, Gata, dječji festival - nastup malih zvijezda, plesna škola "Korak po korak" i mala i velika gradska utrka.
od 21:00 - koncert benda Tino i Sandra
Posebna zanimljivost ovog adventskog vikenda je božićna utrka po kalama starog grada u tri kategorije:
 • djeca do 7 god. (100 m), start: 18:00
 • djeca 7 - 14 god. (1000 m), start 19:00
 • natjecatelji 15+ god. (2000 m), start 19:00
 
Za sve natjecatelje obavezno je nošenje božićnih kapica za vrijeme trčanja, prvih 30 prijavljenih kapicu dobiva na poklon.
 
Za sudionike utrke u 19:00 organizirana je i bogata lutrija s vrijednim nagradama, između ostalog to su: canyonig, rafting i zipline za 2 osobe, kvalitetna sportska oprema, društvene i sportske igre  i sl.
 
Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu. Okrjepa u vidu vode osigurana je na samom startu, na sredini utrke i u ciljnom prostoru.  Natjecatelji koji zaostaju  trče po desnoj strani staze, a brži trkači ih zaobilaze s lijeve strane.
 
Ljubazno molimo građane, stanare i korisnike objekata u navedenim ulicama da se u subotu 12.12.2015. u vremenu od 19:00 – 19:20 sati kreću oprezno, te da pripaze pri izlasku iz stanova i objekata na ulicu zbog vlastite sigurnosti, ali i kako ne bi ometali natjecanje ili se sudarili s trkačima. 


eVISITOR i novi Pravilnik o vođenju popisa turista (NN 126/15)

 S ciljem centralizacije podataka o turistima i pojednostavljenja samog procesa prijave i odjave turista te nadzora nad uplatom boravišne pristojbe, HTZ zajedno sa sustavom turističkih zajednica i ostalim dionicima izradila informacijski sustav eVisitor za čiju su punu primjenu ispunjeni i zakonski preduvjeti.

Naime, dana 20. studenoga 2015. u Narodnim novinama br.126/15 objavljen je Pravilnik o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici kojim sustav eVisitor i službeno postaje središnji elektronički sustav prijave i odjave turista u Republici Hrvatskoj s punom primjenom od 01.01.2016.

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_11_126_2395.html

Ovim Pravilnikom je, za sve pružatelje usluge smještaja, dostava podataka o turistima moguća samo elektronskim putem. eVisitor je zamišljen kao web aplikacija bez potrebe za dodatnim instaliranjem na računalo i besplatan je za sve korisnike. Preduvjet korištenja je da se do 01. siječnja 2016. odnosno do prvog dolaska gostiju, pružatelji usluge smještaja obrate Uredu TZG Omiš zbog izdavanja pristupnih podataka.

Trenutno dostupni linkovi na materijale vezane za projekt eVisitor. Ovi kanali će se kontinuirano nadopunjaviti sadržajem:

WEBhttp://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turistickazajednica/eVisitor

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCRQ5Bx2JdGhcEtLCE5eze7g

WIKISTRANICE: istima možete pristupiti nakon prijave u sustav www.evisitor.hr

 

Za dodatne informacije možete kontaktirati Ured TZG Omiš na tel. 021 861 350 ili na mail: info@visitomis.hrAdvent u Omišu!

 I. NEDJELJA ADVENTA - TRG STJEPANA RADIĆA

29.11.2015. (NEDJELJA); od 15:00

OSLIKAVANJE POZORNICE POD VODSTVOM SLIKARICE VERE MEKINIĆ

PRVA ADVENTSKA SVIJEĆA – HKUD KOSTANJE

SVEČANO PALJENJE BOŽIĆNE RASVJETE

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

II. NEDJELJA ADVENTA - TRG STJEPANA RADIĆA

04.12.2015. (PETAK) od 20:00;

ADVENTSKO DRUŽENJE UZ BOŽIĆNU GLAZBU I SPIZU

 

05.12.2015. (SUBOTA)

od 17:00

“TKO JE SMJESTIO DJEDU BOŽIČNJAKU” - TEATAR SŠ JURE KAŠTELANA “INDIVIDUALCI”, OMIŠ

DJEČJI ZBOR OŠ JOSIPA PUPAČIĆA, OMIŠ

“PETRUS” ŽUPA SV.PETRA PRIKO

MANDOLINSKI I TAMBURAŠKI ORKESTAR KUD-a “DALMACIJA”, DUGI RAT

DJEČJI FESTIVAL – NASTUPI MALIH ZVIJEZDA

 

od 21:00

 JAZZ CHRISTMAS NIGHT – BEND KARUZO

 

SV.NIKOLA; 06.12.2015. (NEDJELJA)

od 10:00  VOŽNJA ČUDESNOM KOČIJOM SV.NIKOLE ZA SVU DJECU

od 16:00  DOLAZAK SV.NIKOLE KOČIJOM U STARI GRAD

                    KONCERT GRADSKE GLAZBE, OMIŠ

                   SLATKI POKLONI ZA SVU DJECU

   VERA MEKINIĆ – BODY PAINT ZA DJECU

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

III. NEDJELJA ADVENTA - TRG STJEPANA RADIĆA

11.12.2015. (PETAK) OD 20:00

ADVENTSKO DRUŽENJE UZ BOŽIĆNU GLAZBU I SPIZU

 

12.12.2015. (SUBOTA)

od 17:00

PROGRAM DJEČJIH VRTIĆA OMIŠ

“BOŽIĆNA PREDSTAVA” – CZK DJEČJI TEATAR, OMIŠ

KUU “MOSOR”, GATA

MALA BOŽIĆNA UTRKA OD MALE DO VELIKE PJACE (djeca do 7 god.)

DJEČJI FESTIVAL – NASTUPI MALIH ZVIJEZDA 

PLESNA ŠKOLA “KORAK PO KORAK”

VELIKA BOŽIĆNA UTRKA PO KALAMA STAROG GRADA  (djeca od 7 – 77 god.)

 

od 21:00

KONCERT BENDA “TINO I SANDRA“

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IV. NEDJELJA ADVENTA - TRG STJEPANA RADIĆA

18.12.2015. (PETAK) od 20:00

 ADVENTSKO DRUŽENJE UZ BOŽIĆNU GLAZBU I SPIZU

 

19.12.2015. (SUBOTA) od 17:00

PROGRAM DJEČJIH VRTIĆA OMIŠ

 “GRAD U SELU, SELO U SRCU” - KAZALIŠNI DUO SPLIT

CZK GRADSKA GLAZBA OMIŠ

POSEBNO BOŽIĆNO IZNENAĐENJE: SARA BARBARIĆ I KORINA KOVAČIĆ

DJEČJI FESTIVAL – NASTUPI MALIH ZVIJEZDA

ČITANJE NAJORGINALNIJIH DJEČJIH ŽELJA UZ PUŠTANJE LAMPIONA

od 21:00

KONCERT BENDA “ALMISSA“

 

20.12.2015. (NEDJELJA) od 15:00  TRG STJEPANA RADIĆA

9. DJEČJI ADVENT- DRUŠTVO NAŠA DJECA GRADA OMIŠA u suradnji s PD IMBER I HGSS ispostava OMIŠ

 Druženje s Djedom Božićnjakom uz puno pjesme, plesa i slatkiša

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.12.2015. (ČETVRTAK), BADNJAK, TRG STJEPANA RADIĆA od 11:00

TRADICIONALNO DRUŽENJE UZ DOMAĆU SPIZU I BOŽIĆNU GLAZBU

 

 

Voditeljica: Ivana Župa, dramska umjetnica

 

ORGANIZATORI: GRAD OMIŠ I TZG OMIŠ

PARTNERI: CENTAR ZA KULTURU I CEH UGOSTITELJA

PRIJATELJI PROJEKTA: VODOVOD I PEOVICA OMIŠ

 AIRBNB radionica za obiteljske iznajmljivače!

 
Svjesni izrazitog porasta broja kućanstava koji se bave iznajmljivanjem smještaja kao i karakteristika modernih turista koji već odavno ne traže samo krevet i more, sve je jasnija želja i potreba za stalnim educiranjem.
 
Turistička zajednica Grada Omiša prepoznala je važnost organizacije dodatnih edukacija za „male“ iznajmljivače. Nakon seta edukacija realiziranih u ožujku 2015. godine u suradnji s Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu, zadovoljstvo nam je ovim putem Vas pozvati na novu edukaciju koja je proizašla iz potreba koje ste sami identificirali na odrađenim edukacijama. Ovaj put Vas pozivamo da se prijavite na praktičnu edukaciju na temu oglašavanja na trenutno najatraktivnijem digitalnom booking alatu; AIRBNB.COM
 
Cilj ove edukacije je da sa iste izađete sa kreiranim vlastitim profilom na AIRBNB.COM
Kako bi edukacija uspjela na istu bi trebali doći unaprijed pripremljeni. Ovim putem Vam dostavljamo načelan popis aktivnosti o kojima bi trebali razmisliti prije same edukacije, a na prvom dijelu edukacije i detaljnije ćemo Vas pripremiti za dio koji sami trebate pripremiti.
 
Edukacija se sastoji od 2 dijela;
- Teoretski dio edukacije koji će se održati u ponedjeljak, 30.11.2015. s početkom u 17:00 h i trajati će 90 min. U ovom dijelu ćemo razgovarati o tome što sve treba pripremiti za kreiranje uspješnog AIRBNB profila.
- Radionica tj. praktični dio edukacije održati će se u subotu, 05.12.2015. s početkom u 9:00 h, kako bi imali dovoljno vremena da pripremite sve ono što je potrebno za izradu uspješnog profila.
 
Radionica je zamišljena da Vas korak po korak vodimo u kreiranju svog vlastitog profila.
 
VAŽNA NAPOMENA:
Na Radionicu je potrebno donijeti:
o prijenosno računalo (laptop),
o fotografije apartmana, fotografija vlasnika apartmana (tj. osobe koja će komunicirati sa
gostima) i fotografije okolice (koje mislite da bi trebalo staviti) te
o kratak opis apartmana koji želite oglasiti na engleskom jeziku
o dodatni podaci koje je potrebno donijeti na Radionicu najaviti će se u prvom dijelu edukacije
 
Kako bi se svi zajedno pravilno pripremili za uspješnu edukaciju, ljubazno Vas molimo da se na edukaciju prijavite elektronski (elektronska prijava vrijedi za oba seta edukacije; teoretski i praktični dio):
 
o Termin edukacije:
 Ponedjeljak, 30.11.2015., od 17:00 h do 18:30 h – Kongresna dvorana Hotela „Plaža“
 Subota, 05.12.2015. od 9:00 h do 12:30 h - OŠ „Josipa Pupačića“
 
o Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na sljedećem linku: http://goo.gl/forms/4lq19J8cqw (Prvih 40 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji).
 
Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti i telefonskim pozivom u ured TZG Omiš – 861 350.

Stručni suradnik/ca u Uredu TZG Omiš

 

Više informacija o samom natječaju možete pronaći na linku HZZZ: 

https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=73375210

Javni poziv za potporu razvoja DMK

 

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2015. god. Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje

 
Javni poziv za potporu razvoja DMK-a
 
Predmet ovog javnog poziva je potpora lokalnim turističkim agencijama za promociju složenih turističkih proizvoda za područje destinacije Omiš.
TZG Omiš će poduprijeti kandidaturu postojećih i novih programa za tržište posebnih interesa koji pridonose sljedećim ciljevima:
 
·        Kreiranje novih motiva dolazaka
·        Obogaćivanje turističke ponude destinacije Omiš
·     Razvoj inovativnih proizvoda koji su usmjereni na produljenje turističke   sezone i smanjenje sezonalnosti
·        Stvaranje prepoznatljivog imidža Omiša kao destinacije turizma  posebnih interesa s naglaskom na sljedeće teme:
o   Omiško zaobalje i Poljička republika - autentično iskustvo
o   Kultura – klape - UNESCO, zanimljiva povijest, omiške kulturne atrakcije (Mirabela, Fortica i sl.)
o   Gastronomija – Istraživanje autentičnih gastronomskih užitaka/iskustava
o   Aktivni odmor – Omiš kao jedinstvena soft adventure destinacija
 
Složenim turističkim proizvodom za tržište posebnih interesa u kontekstu ovog Javnog poziva smatrat će se paket aranžman koji se sastoji od usluga:  prijevoza (vlastiti ili u organizaciji agencije), smještaja (noćenja na području destinacije Omiš) i drugih turističkih usluga namijenjenih tržišnim segmentima posebnih interesa (ruralni, aktivni odmor, kultura, gastronomija i sl).
 
Prihvatljivima će se smatrati oni paket aranžmani koje je moguće realizirati u pred i posezoni ili tijekom cijele godine.
 
Uz prijavu obavezno je priložiti:
·               dokaz o pravnom statusu subjekta
·               potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga
·               detaljan opis programa paket aranžmana i period moguće realizacije aranžmana
·          media plan s pregledom kanala promocije, vrijednostima i trajanjem oglašavanja   (prihvatljivi trošak: online i offline promocija)
 
Javni poziv je otvoren do 07.12.2015., a odluku o potpori razvoja DMK donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.
 
Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail info@visitomis.hr ili na telefon 021 861 350.
 

Javni poziv za subvencioniranje sajamskih nastupa u 2016.

 
 
Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2016. usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš objavljuje:
 
 
Javni poziv za subvencioniranje sajamskih nastupa u 2016. god.
 
 
 
Mogući prijavitelji su svi turistički subjekti registrirani na području destinacije, a prihvatljiva sajamska tržišta su: Njemačka, Poljska, Češka, Slovačka, Slovenija, Velika Britanija, Mađarska, Austrija, Skandinavija, Francuska i Italija.
 
Poslovni subjekt u kandidaturi prilaže troškovnik nastupa na sajmu koji uključuje sljedeće prihvatljive troškove: trošak najma i uređenja štanda.
 
Ukupni iznos subvencija za sajmove definiran Financijskim planom TZG Omiš raspoređuje se ovisno o broju pristiglih kandidatura. Maksimalni iznos potpore po sajmu je 25 000 kn.
 
U slučaju da se više poslovnih subjekata javi za sudjelovanje i zakup štanda na istom sajmu, TZG Omiš će subvencionirat nastup onog subjekta koji ostvaruje veći broj noćenja s tog tržišta.
 
Za sve poslovne subjekte obavezna je distribucija promotivnih materijala TZG Omiš i aplikacija loga TZG Omiš na samom štandu.
 
Uz prijavu obavezno je priložiti:
·         dokaz o pravnom statusu subjekta
·         potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga
·         datum, mjesto i duljina trajanja sajma, broj posjetitelja sajma u prethodnoj godini
·         veličina štanda i načelan opis i/ili skica štanda
·         troškovnik sajamskog nastupa
 
 
Javni poziv je otvoren do 07.12.2015., a odluku o subvencijama sajamskih nastupa donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.
 
Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail info@visitomis.hrili na telefon 021 861 350.
 

 

                                                                                                                     
 
                                                                                                                     

1. Hrvatski kongres sportskog turizma

 

 

26. - 27. 11. 2015. u Zagrebu će se održati 1. Hrvatski kongres sportskog turizma

 

Više informacija možete naći ovdje:  http://www.zv.hr/default.aspx?id=5429

Omiš Zagrebu!

Prezentacija Omiša  u Zagrebu 07.11.2015.

Ukoliko želite kušati soparnik uz zvuke klapske pjesme i ritam poljičkog kola svakako dođite u subotu 07.11.2015. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu od 10:00 do 12:00h na prezentaciju nematerijalne kulturne baštine i turističke ponude Omiša i okolice u organizaciji Turističke zajednice Grada Omiša, Festivala dalmatinskih klapa Omiš i Kulturno-umjetničke udruge ,,Mosor'' iz Gata.

Na prezentaciji turističke ponude Grada Omiša, posjetitelji i posjetiteljice će moći kušati autohtono jelo soparnik, čuti a capella klapske pjesme i gledati izvedbu poljičkog kola tzv. gluvog kola. Također, predstavnici TZG Omiš, FDK Omiš i KUU Mosor će posjetitelje informirati o kulturnoj baštini i turističkoj ponudi Omiša i okolice. Omišani će vam pripremiti mnoga iznenađenja, stoga na prezentaciji možete naučiti kako "uhvatiti" tercu, otkriti lokacije za rafting i zip line, vidjeti gdje su mjesta s najljepšim pogledom u Omišu i okolici te se informirati o lokacijama koje ćete posjetiti na svom odmoru u gradu Omišu, Omiškom zaleđu i Poljicima. Dobro nam došli!Novi natječaj za udruženo oglašavanje!

JAVNI POZIV za udruženo oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u 2016. godini

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice na svojim web stranicama objavio novi  "JAVNI POZIV ZA UDRUŽENO OGLAŠAVANJE U PROMOTIVNIM KAMPANJAMA JAVNOG I PRIVATNOG SEKTORA U 2016. GODINI".

JAVNI POZIV je objavljen na web stranicima na hrvatskom i engleskom jeziku:

1.  hrvatska verzija: http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/Oglasavanja-HTZ-a-2016

2.  engleska verzija: http://business.croatia.hr/en-GB/Croatian-national-tourist-board/CNTB-advertising-2016

Za sva pitanja i pojašnjenja partneri se mogu obratiti na e-mail adresu oginfo@htz.hr koja je navedena kao kontakt adresa u samom JAVNOM POZIVU za 2016. godinu.

Poziv Udruge iznajmljivača u osnivanju Mimice - Medići

 

Udruga PRIVATNIH  IZNAJMLJIVAČA SMJEŠTAJNIH KAPACITETA U DOMAĆINSTVU MIMICE-MEDIĆI-u osnivanju, poziva sve zainteresirane za rad Udruge na osnivačku skupštinu  koja će se održati: 10.10.2015.g. u 17.00 sati u prostorima Galerije-Mimice (stara zgrada PZ Mimice).

 

Kroz udruživanje privatnim iznajmljivačima se pruža mogućnost bolja realizacija poslovnih interesa, poboljšanje kvalitete proizvoda i usluga, smanjenje troškova, kreiranje projekata i ostvarenje potpore za iste, edukacija iznajmljivača itd.

 

TZG Omiš pozdravlja inicijativu udruživanja obiteljskih iznajmljivača i poziva zainteresirane iznajmljivače s drugih područja da se udruže i na taj način efikasnije ostvare svoje ciljeve.

Forum obiteljskog smještaja - besplatan prijevoz

Poštovani iznajmljivači,

Zadovoljstvo nam je izvjestiti Vas da su Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Turistička zajednica grada Splita sufinancirale troškove organiziranog prijevoza privatnih iznajmljivača-pružatelja usluga u ugostiteljstvu za odlazak u Poreč na 2. Forum obiteljskog smještaja (FOS), 12.10. i 13.10.2015., u organizaciji Sektora za turizam-Zajednice obiteljskog turizma HGK.

Prijave za sudjelovanje na FOS-u kao i rezervacija smještaja vrše se putem linka- http://www.hgk.hr/sektor-centar/sektor-turizam/forum-obiteljskog-smjestaja-fos

Besplatan prijevoz autobusom iz Splita za Poreč planira se 11.10.2015.(nedjelja) u prijepodnevnim satima, a povratak iz Poreča je planiran je 13.10.2015. (utorak) u poslijepodnevnim satima.

Ljubazno Vas molimo Zahtjev za korištenje besplatnog prijevoza autobusom uz potvrdu o prijavi za sudjelovanje na 2. Forumu obiteljskog smještaja - Poreč 2015. pošaljite na e-mail: omuse@hgk.hr.

Zahtjevi za besplatni organizirani prijevoz autobusom vrijede do popunjenja mjesta u autobusu, a prema redosljedu zaprimanja.

Za sve informacije kontaktirati:
Ojdana Muše, omuse@hgk.hr, Odsjek za turizam, HGK Županijska komora Split
 

Volim trčanje! Volim kanjon Cetine! - rezultati

 Na 1.manifestaciji Volim trčanje! Volim kanjon Cetine! sudjelovalo je ukupno preko 250 natjecatelja u tri grupe rekreativnih utrka!

 

Čestitke pobjednicima i hvala svim natjecateljima i suradnicima! Nadamo se da ćemo dogodine bit jos veći i bolji!

Više fotografija možete naći na: www.facebook.com/media/set/, a u prilogu se nalaze rezultati Velike utrke na 5800m i sudačko izvješće!


Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!

 

Pozivamo sve ljubitelje trčanja da nam se pridruže na rekreativnoj utrci u kanjonu Cetine, od Poljičkog trga do Radmanovih mlinica, koja će se održati u subotu 26.09.2015. u 09:00 povodom Svjetskog dana turizma.

 

RASPORED DOGAĐANJA:

POLJIČKI TRG

08:00 – 08:45 PRIJAVE I REGISTRACIJA SUDIONIKA SVIH UTRKA

09:00 – START VELIKE UTRKE  (5800 m)

09:15 – START MALIH TRKA ZA UČENIKE 5. – 8. RAZREDA (500 i 900 m)

10:00 -  PROGLAŠENJE POBJEDNIKA MALIH UTRKA

 

IZLETIŠTE RADMANOVE MLINICE

10:30 – PROGLAŠENJE POBJEDNIKA VELIKE UTRKE

11:00 – DJEČJI MARATON - djeca do 3 god. (20 m)

 

Za sve sudionike Velike utrke osiguran je obrok u Radmanovim Mlinicama, a prvih 100 pristiglih na cilj na poklon dobiva službenu majicu utrke! Prijave se zaprimaju na mail info@visitomis.hr i osobno u Uredu TZG Omiš ili neposredno prije početka same utrke.

 

Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu. Okrjepa u vidu vode osigurana je na samom startu, na sredini utrke i u ciljnom prostoru. Promet je zatvoren i ispred prve skupine natjecatelja osigurana je pratnja. Natjecatelji koji zaostaju  trče po desnoj strani staze, a brži trkači ih zaobilaze s lijeve strane.

Vremenski limit utrke je 45 minuta.

 

Za sve sudionike osiguran je besplatan prijevoz turističkim vlakićem. Vlakić polazi u 10:15 sati sa Poljičkog trga, a vrijeme povratka je u 12:15 iz Radmanovih mlinica.

 

Za vrijeme trajanja utrke od 09:00 - 10:00, privremeno se zatvara za promet županijska cesta br.6166 (Omiš D8 - Kučiće - Slime-D39).  Alternativni smjerovi kretanja automobila su: 

 

1. Omiš - Dubci - Kučiće - Omiš

2. Omiš - Kostanje - Gata - Omiš

 

 
Fashion 60-tka

Zanimljivo događanje za sve građene i posjetitelje Omiša!
 
02.10.2015. FASHION 60-tka
 
19:00 Izložba dizajna u Muzeju grada Omiša
20:00 Polazak F60 iz Splita (Sukoišanska stanica)
21:00 Dolazak u Omiš na izložbu dizajna
22:00 Projekcija filma Ivana Perića
23:00 After party u caffe baru Volta 
 
 
Autobus s najljepšom kontrolom, vožnja s pićem i ženama sa stilom, dizajnom na vrhuncu, kartama koje svi žele... - Fashion 60-tka je jedini autobus u kojem nitko neće gledati kroz prozor, slušati svoju glazbu i ostati žedan, najavljuju organizatorice manifestacije kakve do sada nije bilo na našem području…
 
Cilj ove manifestacije je povezati Omiš i Split te navedene gradove utisnuti na kulturnu kartu Dalmacije kao gradove koji, osim tradicionalne umjetnosti, promiču nove medije, primijenjene i suvremene umjetnosti.
Fashion 60-tka je dobila naziv po autobusu broj 60, Prometa d.o.o i dodatku TKA koji zapravo i nije dodatak, već je pomalo provocirajuća igra riječi, na granici lapsusa, u kojoj je slovo T suvišno sve dok se ne dođe do spoznaje da TKA nije dodatak, već, u našem slučaju samostalna riječ koja se odnosi na treće lice jednine glagola "tkati" (izraditi, maštati…) - pojašnjavaju organizatorice događaja, Julija Tomasović (26) dizajnerica i voditeljica umjetničkih radionica i Suzana Vuljan (26) modna dizajnerica i organizatorica modnih revija pod nazivom Moda na kvadrat.
Fashion 60 - tka će se održati 2.10.2015. sa početkom u 19,00 h kada će se u Muzeju grada Omiša otvoriti izložba dizajna. Polazak autobusa je iz Splita u 20,00 h sa Sukoišanske stanice, a cijeli program se nastavlja u Muzeju i baru Volta u 21,00 h kada autobus dolazi u Omiš.
Na izložbi i reviji svoje radove će predstaviti neafirmirani i afirmirani dizajneri sa područja cijele Hrvatske. Neki od njih su Boris Ljubičić, Mala radnja dizajna, Lp design, Zoo Zid, Majin proizvod, Obekei, Blanche of art, Bag design, Maio design i mnogi drugi.
Osim originalnih dizajnerski proizvoda, cijela revija biti će upotpunjena vizualnim efektima, performansima, instalacijama i dj glazbom.
Dolaskom u Omiš, putnici Fashion 60-tke pridružit će se izložbi u Muzeju grada Omiša gdje će biti organizirana izložba dizajnerskih proizvoda, projekcije filma Ivana Perića i "after party" uz zvuk dj-a Juri Paika u baru Volta.
 


Natječaj i kriteriji za dodjelu sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2016.

 

Predmet natječaja: Dodjela novčanih sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2016.

Namjena sredstava
Sredstva su namijenjena za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju manifestacija: sufinanciranje manifestacije (troškovi vezani za učesnike, tehnike i promociju), izradu promotivnih materijala, nabavu potrošnog materijala i druge potrebe za održavanje manifestacije
 
Sredstva se ne mogu dodijeliti za troškove redovnog poslovanja organizatora i sve ostale troškove koji nisu vezani za realizaciju kandidirane manifestacije
 
Korisnici mogu biti: trgovačka društva, udruge, obrti i kulturne i druge javne ustanove
Za potpore se ne mogu kandidirati organizatori koji su dužnici plaćanja boravišne pristojbe i/ili turističke članarine.
 
Kriteriji za odobravanje potpora TZG Omiš: karakter manifestacije, vrijeme održavanja, trajanje manifestacije, tradicija održavanja, sadržaj i kvaliteta manifestacije, promocija manifestacije i medijska pokrivenost manifestacije i ekonomski učinci manifestacije

 

Prioriteti za odobravanje sredstava

·         Vrsta, karakter i značenje manifestacije
o   Lokalnog značenja – sudionici manifestacije s lokalnog područja
o   Nacionalnog značenja – sudionici manifestacije  s lokalnog područja i cijele RH
o   Međunarodnog značenja – sudionici iz RH i drugih zemalja
 
·         Trajanje:
o   1 dan
o   2 dana
o   3+ dana
 
·         Manifestacija se odvija u:
o   Izvan visoke sezone
o   U visokoj sezoni
 
·         Sadržaj i kvaliteta manifestacije:
o   Raznovrsnost programa
o   Broj sudionika uključenih u manifestaciju
o   Kompatibilnost programa s ciljevima TZG Omiš i turističkim proizvodima destinacije, doprinos poboljšanju imidža mjesta
 
·         Ekonomski učinci manifestacije 
Broj posjetitelja koji će samo zbog događanja posjetiti destinaciju (lokalni i strani)
o   Do 10 %
o   Do 30 %
o   Preko 50 %
 
Procjena broja ostvarenih noćenja potaknutih manifestacijom  ________
Procjena potrošnje potaknute manifestacijom ______________________
 
·         Ukupan broj posjetitelja manifestacije
o   Do 200
o   Do 500
o   500 +
 
·         Tradicija održavanja
o   1 god
o   do 5 god
o   5 - 10 god
o   10+
 
·         Ukupna promotivna vrijednost za destinaciju
o   Oglašavanje u samoj destinaciji – letci, plakati
o   Oglašavanje u destinaciji –letci,plakati, internet promocija – web, društvene mreže i PR objave
o   Internet promocija – web, društvene mreže i PR objave, tiskani mediji i TV
 
Za prijavu potrebno: ispunjen obrazac, potvrda o nepostojanju duga, dokaz o pravnom statusu, program i troškovnik manifestacije.
 
Odluka o dodjeli sredstava za potpore manifestacijama bit će donesena u sklopu Programa rada i financijskog plana za 2016. o čemu će sudionici natječaja biti pravovremeno obaviješteni.
 
Natječaj je otvoren do 01.10.2015.
TZG Omiš zadržava pravo provjere i traženja dodatnih informacija u slučaju potrebe.

MHE Prančevići - oprezno na Cetini 04.09.2015.

 

Obavještavamo sve građane, posjetitelje i pružaoce turističkih usluga na rijeci Cetini da će se zbog radova na izgradnji MHE Prančevići u periodu od 04.09.2015.(petak) u 17:00 sati do 05.09.2015.(subota) u cca 18:00 sati nizvodno od brane Prančevići kontinuirano ispuštati do cca 50 m3/s vode.

Protok vode od navedenih 50 m3/s biti će na cijelom profilu rijeke Cetine na relaciji brana Prančevići— Čikotina lađa — Blato na Cetini — Hidroelektrana Kraljevac —
Penšići — Radmanove mlinice.
 
Ispuštanje će se povećavati postepeno od 8 m3/s do 50 m3/s.
Od 05.09. 2015.(subota) u 18:00 sati do zavrtetka radova 08.09.(utorak) u 20,00h sati istim profilom protjecati će cca 14m3/s, ovisno o medudotoku rijeke Cetine.
 
Pozivamo na oprez i zaštitu Ijudi prilikom aktivnosti koje se provode u slivu rijeke Cetine bilo kroz tvrtke, društva, udruge ili pojedinačno.
 
Dodatne info/kontakt:
tel: 021 737 052, 021 250 800, 021 250 801 

Kino Mediteran Omiš

Došlo vrijeme za drugo KINO MEDITERAN gostovanje u Omišu. U dvorištu osnovne škole u 21:30 od 19. do 22.8. prikazat će se nova 4 filmska naslova! Pregled kratkog sadržaja i trailer možete pronaći na stranici:www.facebook.com/events/1657969304414637/permalink/1704300253114875/

Veselimo se novom druženju! Udruženo oglašavanje 2016.

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice na svojim web stranicama i web stranicama predstavništava objavio je „JAVNI POZIV za oglašavanje u promotivnim kampanjama turističkog sektora u 2016. godini“:

http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/Oglasavanja-HTZ-a-2016


Za sva pitanja i dodatne informacije možete se obratiti na e-mail adresu: oginfo@htz.hr 

Rok za kandidaturu je 14.09.2015.

Gusarska bitka 18.08.2015.

 
Gusarska bitka - središnje ljetno događanja na području Grada Omiša, ali i cijele Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske, povijesni je spektakl koji dugi niz godina u Gradskoj luci okupi preko 10 000 posjetitelja i na atraktivan način oživi ponosnu povijest grada na Cetini.
 
Ovaj jedinstveni događaj rekonstrukcija je povijesne bitke iz 13. stoljeća između Omiških gusara i Mlečana. Slavni Omiški gusari, vladari obale i otoka od rijeke Cetine do Neretve od 12. do 15. stoljeća izborili su mnoge pobjede na moru.
 
Atraktivnosti samog događaja doprinosi sudjelovanje brojnih, do zuba naoružanih, pripadnika povijesnih postrojbi: Kumpanija sa Korčule, Dubrovački trombunjeri i Kliški uskoci, koji na starim drvenim jedrenjacima i tradicionalnim brodicama, uz hrabre i odvažne Omiške gusare, brane grad od najezde Mlečana.

Nemojte propustiti!

 

www.facebook.com/events/1629118257363159/

 

Radionica - igraonica - učionica !

RADIONICA - IGRAONICA - UČIONICA za djecu!

Oslikat ćemo slikarsko platno, izradit ćemo kantice za plažu, upoznat se s podvodnim svijetom Velike plaže i izgraditi veeeliku pješćanu kulu.
Čeka nas puno osmijeha i veselja! Pridružite nam se!

P.S. Ne zaboravite ponijeti kanticu (npr. od jogurta, mlijeka i sl.) koju želite oslikati!

 

 

 Ribarska večer - Lokva Rogoznica

 

 

08.08.2015. u 20:00

Radujemo se vašem dolasku!Ribarska večer - Nemira

 

Svi ste pozvani!

23. 07. 2015. u 21:00Godišnje hrvatske turističke nagrade

HTZ je objavio javni poziv za podnošenje prijava za godišnje turističke nagrade. TZG Omiš je kandidirala Omiš u dvije kategorije: najbolje autentične primorske destinacije i odmorišne destinacije. Prvi smo krug prošli, TZ Splitsko dalmatinske županije, kao svoje kandidate za najbolju autentičnu destinaciju, predložila je: Omiš, Komižu i Bol.

O ostalim nagradama i kategorijama možete više saznati na linku: http://prijave.croatia.hr/

Nova web stranica

01.07.2015. puštena je online nova stranica TZG Omiš.

Svi obiteljski iznjamljivači i drugi predstavnici turističke ponude na području našeg grada mogu se javiti na mail: info@visitomis.hr ukoliko žele predstaviti ponudu na našoj web stranici.

Ured TZG Omiš

 

TIC - evi na Rivijeri!

Od prošlog vikenda otvoreni su naši novi turističko informativni centri na Ravničkom mostu, Obrižu i Mimicama u ovim simpatičnim kamenim kućicama!

Radno vrijeme: svaki dan od 09:00 - 20:00, osim u Mimicama 08:00 - 20:00 (pauza: 14:00 - 15:00). TIC-evi su namijenjeni kako pružanju informacija turistima tako i za zaprimanje prijava/odjava gostiju od strane iznajmljivača.

Prošli vikend su otvoreni i TIC-evi u Stanićima i Pisku, njihovo radno vrijeme je svaki dan 08:00 - 12:00.

 Edukacija za male iznajmljivače

Poštovani iznajmljivači,

Svjesni izrazitog porasta broja kućanstava koji se bave iznajmljivanjem smještaja kao i karakteristika modernih turista koji već odavno ne traže samo krevet i more, sve je jasnija želja i potreba za stalnim educiranjem.

Kako se prezentirati, kako odabrati promotivne alate u „šumi“ koja se nudi u virtualnom prostoru, kako se ponašati, što ponuditi gostu, zašto gost uopće i bira određeni smještaj……sve su to teme koje zanimaju male iznajmljivače.
Mali iznajmljivač direktno sudjeluje u oblikovanju kvalitete doživljaja destinacije, ali ima i osobni cilj ostvariti što veći prihod. Visokokvalitetni turizam kojem stremimo, nije i visokoprofitna djelatnost i bez dodatnog financiranja teško je moguć iskorak u smislu kvalitete. I zato, prije no se uputimo u sfere komunikacije s gostima i promocije smještaja, poznajete li osnove kalkulacija, računovodstva, poreza, prilika za kreditiranje i financiranje investicija, načina smanjenja troškova? Razdoblje između 2014. i 2020. godine karakterizirano je izrazitom aktivnošću povlačenja financijskih sredstava iz Europskih strukturnih fondova. Znate li što Vi iz ovoga možete dobiti? Jeste li spremni za proces kada se počnu otvarati natječaji? Sve su ovo teme koje zanimaju obiteljske iznajmljivače.

TZ Grada Omiša prepoznala je važnost organizacije dodatnih edukacija za male iznajmljivače. U suradnji s Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu organiziramo za vas tri modula edukacije i zadovoljstvo nam je ovim vas putem pozvati da se prijavite za sudjelovanje:

Ø Modul 1: „Digitalno oglašavanje i prateća legislativa“
o Termin edukacije: subota, 14. ožujka 2015. godine
o Početak: 9:00 h (očekivano vrijeme završetka edukacije 12:15)
o Trajanje: 2 x 90 min
o Pauza: 10:30 – 10:45
o Mjesto: OŠ „Josip Pupačić“
o Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na slijedećem linku: http://goo.gl/forms/7gTCMhBa5D (Prvih 40 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji)

Ø Modul 2: „Poboljšanje komunikacije te uređenje apartmana i okućnice“
o Termin edukacije: subota, 21. ožujka 2015. godine
o Početak: 9:00 h (očekivano vrijeme završetka edukacije 12:15)
o Trajanje: 2 x 90 min
o Pauza: 10:30 – 10:45
o Mjesto: OŠ „Josip Pupačić“
o Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na slijedećem linku: http://goo.gl/forms/Siv8HecE4W (Prvih 40 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji)

Ø Modul 3: „Financiranje investicija, EU fondovi i načini smanjivanja troškova“
o Termin edukacije: subota, 28. ožujka 2015. godine
o Početak: 9:00 h (očekivano vrijeme završetka edukacije 13:00)
o Trajanje: 2 x 90 min + 1 x 45 min
o Pauza: 10:30 – 10:45
o Mjesto: OŠ „Josip Pupačić“
o Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na slijedećem linku: http://goo.gl/forms/Bq2JjsXmnu (Prvih 40 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji)

Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti slanjem potvrde na e-mail adresu info@tz-omis.hr .

Unaprijed zahvaljujemo!

Natječaj za radno mjesto turističkog informatora

Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto: turističkog informatora


Na temelju članka 59. Statutat TZG Omiš i članaka 14, 15 i 16. Pravilnika o djelokrugu, unutarnjem ustrojstvu, organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Turističkog ureda TZG Omiš Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto: turističkog informatora.

U V J E T I:

 • Redovan student preddiplomskog ili diplomskog sveučilišnog studija ili stručnog studija društvenog ili humanističkog smjera
 • Odlično poznavanje engleskog jezika i dobro poznavanje još jednog stranog jezika (njemački, francuski, talijanski)
 • Odlično poznavanje rada na računalu (Word, Excel, Internet)
 • Radno iskustvo na istim i sličnim poslovima je poželjno


Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme preko studentskog ugovora.
Kandidature sa životopisom primaju se  do 20. travnja 2015.g. na adresu:


TZG OMIŠ
Trg kneza Miroslava bb
21310 Omiš

*Za natječaj: Turistički informator/ Ne otvarati.*

Pilot projekt „Moje prvo ljetovanje“

Centar za socijalnu skrb Omiš u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Omiša, općinama Dugi Rat i Podstrana pokreće pilot projekt „Moje prvo ljetovanje“.

Cilj projekta je omogućiti besplatno ljetovanje obiteljima s djecom koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, a čija djeca nikada nisu bila na moru.

Ove smo godine u suradnji s nadležnim centrima za socijalnu skrb izabrali 14 obitelji (izabrane obitelji imaju od 1 do 3 djece) s područja Hrvatske Kostajnice, Gline i Petrinje i to su obitelji koje su korisnici socijalnih naknada i nikada nisu bili u mogućnosti djeci omogućiti odlazak na more. 
S predstavnicima turističkih zajednica dogovoreno je da će se projekt provoditi u vremenskom razdoblju od 29.06. do 05.07.2015.g. Do sada su se na suradnju odazvali Kamp Galeb, Studenac, Turističko naselje Sagitta, Radmanove Mlinice i drugi.

Uz osiguranje smještaja, planiramo obiteljima osigurati prehranu, slobodne aktivnosti i zanimljive izlete kako bi djeci njihovo prvo ljetovanje ostalo u što ljepšem sjećanju.

Ovim putem pozivamo:
- sve privatne iznajmljivače s navedenih područja, vlasnike hotela i kampova radi osiguranja smještaja, 
- privredne subjekte kako bi dali svoj doprinos u osiguranju prehrane i osnovnih stvari koje su obiteljima potrebne za boravak na moru,
-  volontere da pomognu oko organizacije i provedbe projekta,
-  sve ljude dobre volje odnosno sve koji mogu svojim doprinosom na bilo koji način pridonijeti realizaciji projekta.

Za sve informacije javite se na tel. 021/864 805; te na mail: soc.skrb.omis@gmail.com

Edukativna radionica

Sukladno Programu rada i financijskom planu TZG Omiš u drugom dijelu 2015. bit će objavljen javni poziv i dodijeljena financijska potpora za kreiranje složenih turističkih proizvoda turističkim agencijama.

Kako bi se dodatno educirali o karakteristikama kreiranja i važnosti složenog turističkog proizvoda  Turistička zajednica Grada Omiša sa zadovoljstvom poziva sve zainteresirane vlasnike, zaposlenike i voditelje turističkih agencija s područja destinacije Omiša da se prijave na radionicu:

Jačanje konkurentnosti i poticanje cjelogodišnjeg poslovanja turističke agencije proširenjem asortimana i kreiranjem složenog proizvoda destinacije

Radionica će se održati u ponedjeljak 11.05.2015. u hotelu Plaža (15:00 – 18:30).

Svrha i cilj radionice:
educirati polaznike praksi razvoja i upravljanja novim turističkim proizvodima, kreiranju složenog turističkog proizvoda destinacije i co-brandingu turističke agencije kroz integrirani turistički proizvod destinacije.

Sadržaj/opis programa: u prvom dijelu polaznicima se prezentiraju temeljne informacije o temi radionice i primjerima dobre prakse sa smjernicama kako iste iskoristiti za unapređenje vlastitog poslovanja. U drugom dijelu polaznici seminara modelom interaktivne edukacije koju moderira voditelj na primjeru destinacije u kojoj posluju simulirati će se ideje kreiranja specijaliziranih i složenih destinacijskih turističkih proizvoda. Poseban naglasak bit će stavljen na potencijal Poljica kao osnove turističkog proizvoda.

Predavači: Prof dr.sc. Neven Šerić, dipl. oecc., Sveučilište u Spliu i Ante Mekinić, zadruga Magistra
Prijave: info@tz-omis.hr ili na telefon 021 861 350.

Javni poziv za kandidiranje programa organizacije ribarskih večeri na omiškoj rivijeri

Prema odluci Turističkog vijeća i sukladno Programu rada i financijskom planu TZG Omiš za 2015., a u cilju promocije načina života i rada, kao i kreiranja dodatnih sadržaja za goste, TZG Omiš raspisuje:

Javni poziv za kandidiranje programa organizacije ribarskih večeri na omiškoj rivijeri

TZG Omiš će sa 5 000,00 kn podržati organizaciju pojedine ribarske večeri na omiškoj rivijeri i to u Omišu, Nemiri, Čelini/Stanićima, Lokvi Rogoznici, Mimicama, Marušićima i Pisku.

1. Ribarske večeri bi se trebale održavati svaki četvrtak u drugom mjestu u periodu od 09.07. – 20.08.2015.

2. Obavezni elementi programa:
- Glazba uživo
- Ponuda pića: barem jedna vrsta vina po cijeni 5,00 kn/čaša 2dcl
- Ponuda hrane: najmanje dvije vrste ribe, od kojih jedna po cijeni 10,00 kn/porcija

3. Prihvatljivi podnositelji prijave: mjesni odbori, udruge, poslovni subjekti (hoteli, kampovi, agencije i sl.), ugostitelji.

Prijave trebaju sadržavati: dokaz o pravnom status subjekta, dokaz o nepostojanju duga s porezne uprave, opis programa, troškovnik, željeni datum događanja i lokaciju.
Prijavitelji se mogu kandidirati za organizaciju jedne ili više ribarskih večeri.
Zaprimaju se na info@tz-omis.hr ili na adresi Trg kneza Miroslava bb., 21310 Omiš

Javni poziv je otvoren do 01.06.2015.