Accessibility
Dobro došli na Visit Omiš

Rivijera

Južno od samog grada Omiša, duž gotovo 20 kilometara dugačke obale prostire se Omiška rivijera s brojnim malenim naseljima i ribarskim mjestima, smještenim tek nekoliko metara od mora, koja nude bijeg od vreve i zagušenosti grada. Svako od ovih mjesta ima svoju povijest i, premda su geografski veoma bliska, svako od njih turistima nudi nešto novo. Duž rivijere čekaju vas deseci trgovina, restorana, hotela i stotine privatnih apartmana u kojima se možete smjestiti i istinski se opustiti. Naime, gotovo svaka kuća smještena na Omiškoj rivijeri dolazi s pogledom na more.


Nemira

Najbliže Omišu smjestila se Nemira, mirno primorsko naselje (uvala), u kojem ćete, daleko do gradske gužve i gustog prometa, odmor provoditi u miru i tišini, uživajući u čistom moru i hladu borovih stabala.
Stanići

Stanići su staro ribarsko naselje poznato po dugim šljunčanim plažama i čuvenoj uvali Velika luka u kojoj možete uživati u jednom od najljepših zalazaka sunca na Jadranu.
Čelina

Tik do Stanića pronaći ćete i Čelinu - tipično dalmatinsko mjesto u kojem ljudi stoljećima žive s morem i od mora. Današnja Čelina smještena je uz samu Jadransku magistralu, a ako upravo ovo mjesto odaberete kao svoju destinaciju za odmor, svakako odvojite jedno popodne za posjet više od 800 godina starom selu Čelina.
Lokva Rogoznica

Više od 700 godina staro selo Lokva Rogoznica utemeljilo je, kaže legenda, sedam plemićkih obitelji koje su od ugarskog kralja Bele IV dobile zemlju na kojoj su se bavili stočarstvom, ribarstvom, poljoprivredom, a posebno su se isticali u proizvodnji vina. U tim davnim vremenima mještani Rogoznice u prvom su redu bili težaci te su se njihove kuće nalazile pod samim obroncima Omiške Dinare, a putovi koji su stari Rogozničani koristili kako bi u ljetnim mjesecima došli do životno važnih izvora vode na morskoj obali koriste se i danas.

Nakon što je selom prošla magistrala, mještani počinju izgrađivati svoje kuće u blizini mora i Lokva postaje poznato turističko odredište koje svojim posjetiteljima nudi plaže idealne za opuštanje, netaknutu prirodu te komadić povijesti koji možete iskusiti posjetom starom selu u kojem će vas dočekati mnogobrojne crkvice, neke starije i od 500 godina! Posebno zanimljiva je crkva svetog Vida locirana na samom vrhu Omiške Dinare (639m) do koje vodi dobro uređen pješački put, idealan za popodnevni ili ranojutarnji izlet. Posebno je zanimljivo kako su se sve do druge polovice 20. stoljeća mještani Lokve Rogoznice bavili salbunjerstvom – danas izumrlom tradicionalnom tehnikom vađenja morskog pjeska, a prema nekim izvorima upravo je na području Lokve u davnom 13. stoljeću napisan „Rogoznički zakonik“, jedan od najstarijih pravnih dokumenata na ovom području.
Mimice

Samo deset kilometara od Omiša i 25 kilometara od Makarske smjestili su se Medići i Mimice. Dva su to tipična mediteranska mjesta koja se međusobno savršeno nadopunjuju. U Medićima ćete pronaći mir i jednu od najljepših plaža na omiškoj rivijeri. Sitan šljunak i zbog povoljnog rasporeda struja uvijek kristalno čisto more u Mediće svakog ljeta privlače sve više vjernih posjetitelja. A kad se zasitite pomalo robinzonskog odmora u Medićima, laganom šetnjom za samo desetak minuta stižete do Mimica, turističkog bisera poznatog po brojnim restoranima, trgovinama i lokalnim ribarima od kojih po vrlo povoljnoj cijeni možete kupiti razne vrste svježe ribe. Mimice pišu svoju povijest više od tri stoljeća, o čemu svjedoče spomenici pored crkve u starom dijelu mjesta, među čijim se uskim kaleticama i starim kamenim kućama na svakom koraku ćuti duh prošloga vremena. Posljednjih je godina starom selu Mimice novi život udahnula i već nadaleko poznata „likovna kolonija“ - dobro organizirana umjetnička radionica na kojoj ćete, inspirirani nevjerojatnim krajolikom Mimica, zasigurno rasplamsati svoju kreativnu stranu.

VIA ARTISTIKA: http://likovna-kolonija-mimice.org/hr/likovna-kolonija-mimice/via-artistica/
Marušići

Iako relativno maleno, Marušići su mjesto brojnih plaža i skrivenih uvala – od zanimljivih šljunčanih i kamenih plaža pogodnih za obitelji s djecom, pa sve do onih skrovitijih, savršenih za parove koji će uživati u intimi koju nudi bujna mediteranska vegetacija.
Pisak

Najudaljenije mjesto omiške rivijere je Pisak - istinska oaza i po mnogima jedno od najljepših mjesta rivijere. Stanovnici Piska čuveni su ribari, a na ovom se području proizvode vrhunska vina i maslinovo ulje. Iako relativno maleno mjesto, Pisak svojim posjetiteljima nudi i pješčane i šljunčane plaže, a u neposrednoj blizini naselja nalazi se i čuvena uvala Vruja - jedna od najboljih lokacija za ronjenje i podvodni ribolov na čitavom Jadranu.
safe stay in croatia