Accessibility
Dobro došli na Visit Omiš

Omiš summer treat festival 21.07. - 06.08.2017.

Omiš summer treat festival 21.07. - 06.08.2017.

Prvi Omiš Summer Treat Festival, kojem su organizatori Turistička zajednica grada Omiša i Festival dalmatinskih klapa Omiš, a pod pokroviteljstvom Grada Omiša, održava se u vremenu od 21. srpnja do 6. Kolovoza 2017.

OmiŠ Summer Treat Festival se održava svakodnevno u Parku hrvatskih branitelja – nasip Toreta u Omišu od 20.00 do 24.00 sata.

OST Festival zamišljen je kao dvotjedna manifestacija koju će imati priliku posjetiti svi Omišani i gosti Omiša, a posebno će bit zanimljiva onima koji nisu uspjeli doći do ulaznica za finale FDK. UNESCO-m zaštićena hrvatska kulturna baština - klapska pjesma, zaštitni znak grada Omiša odzvanjat će Omišem na radost domaćina, ali i gostiju.

Prvog dana festivala, u petak, 21. srpnja, na velikom ekranu pratiti će se prijenos finalne večeri ženskih klapa, popraćena klapom PASIKA iz Kostanja, dok će u subotu 22.07. na programu biti napeta završnica muških klapa Festivala uz nastup klape KUMPANJI iz Blata na Korčuli.

Posjetitelji Omiša će osim klapske pjesme imati priliku uživati i u vrlo raznolikom svakodnevnom programu, folklornim nastupima, lokalnim specijalitetima i u opuštenoj atmosferi.Tri ugostiteljske i šest prodajnih kućica postavljene su u polukrug i prikazuju na simboličan način postavu dalmatinske klape.

Omiš Summer Treat Fest je za strane posjetitelje, prilika za upoznati Omišane, njihove gastronomske specijalitete, autentične proizvode i kulturu, a Omišanima je prilika da istaknu svoje OPG proizvode i pokažu svoju bogatu kulturnu i gastronomsku tradiciju. Poseban događaj u kojem će posjetitelji u potpunosti moći uživati u lokalnim specijalitetima, održava se 25. srpnja, kada će OPG Ljubice i Joze Beovića pripremati najveći soparnik na svijetu koji će svim posjetiteljima bit ponuđen besplatno na degustaciju.

Ova manifestacija svakome posjetiocu nudi ponešto, od likovnih radionica za djecu do gusarskih noći i live pripreme soparnika, a prigodne cijene, te ležerna i opuštena atmosfera garancija je dobog đira.

 

Info: FB Omiš summer treat festival www.facebook.com/SummerTreatFestival/


safe stay in croatia