Dobro došli na Visit Omiš

Obavijest o održavanju utrke i privremenom zatvaranju ceste br. 6166

Obavijest o održavanju utrke i privremenom zatvaranju ceste br. 6166

Turistička zajednica Grada Omiša, ŠU Omiš-plivački maraton i Atletski klub "Omiš" pod pokroviteljstvom Grada Omiša, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i ove godine organiziraju polumaraton i rekreativnu utrku kanjonom rijeke Cetine koje će se održati u subotu, 30. rujna 2017. godine povodom Svjetskog dana turizma.

Omiš je idealan domaćin za ovaj vid rekreacije jer se radi o destinaciji kojoj mnogi s ponosom tepaju da je svojevrstan jedinstveni centar avanturističko-sportske turističke ponude (rafting, kayaking, treking, hiking, slobodno penjanje, canyoning, zip-line).

Natjecatelji u Omišu mogu sudjelovati na dvije utrke: polumaraton (četiri puta po 5,274 km - ukupno 21,097 km) te rekreativna utrka (okretište na 3 km - ukupno 6 km). Trči se uzvodno ravničarskom trasom kanjona rijeke Cetine, zaštićenom od 1963. godine i koji će zasigurno svojom netaknutom prirodom svakom sudioniku utrke pružiti neponovljiv ugođaj i dodatnu motivaciju. Start obje utrke je u 10:00 sati na Poljičkom trgu, dijelu povijesne jezgre Omiša. Za najmlađe sudionike smo pripremili poseban atletski poligon na Poljičkom trgu.

Za sve sudionike utrka osiguran je obrok, a najbolji će biti nagrađeni novčanim nagradama, peharima, medaljama i majicama. Prijave se zaprimaju na web stranici www.stotinka.hr/hrv. Utrka je u sustavu natjecanja Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje HUCIPT (hucipt.hr/) i ima važeći certifikat "Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja" (AIMS-a).

Više informacija sudionici mogu dobiti na: www.visitomis.hr/hr/omiski-polumaraton-30092017

Za vrijeme trajanja utrke od 09:30 do 12:30, privremeno se zatvara za promet županijska cesta br. 6166 (Omiš D8 - Kučiće - Slime - D39).

Alternativni smjerovi kretanja automobila:

1. Omiš - Dubci - Kučiće - Omiš

2. Omiš - Kostanje - Gata - Omiš