Dobro došli na Visit Omiš

Kreativni foto natječaj "Zašto volim Omiš"

KREATIVNI FOTO NATJEČAJ "Zašto volim Omiš"
za najbolju fotografiju s područja Grada Omiša

 


Turistička zajednica Grada Omiša (u nastavku: TZGO) poziva sve foto kreativce koji se bave fotografijom, amatere i profesionalce, da se prijave na foto natječaj "Zašto volim Omiš" za najbolje bajkovite fotografije, fotografije prirodnih ljepota, kulturne i prirodne baštine, tradicijskih objekata, lokalnih običaja, s područja Omiške rivijere i naselja u sklopu Grada Omiša.

Najbolje fotografije nagradit će se vrijednim nagradama, a sve fotografije bit će objavljene na društvenim mrežama TZGO.

Svrha Natječaja je fotografijom prikazati ljepote Omiša kroz sva godišnja doba te promovirati Omiš kao predivnu turističku destinaciju.

Foto natječaj je otvoren od 5. prosinca 2018. do 31. siječnja 2019. godine.

NAGRADE
Nakon zatvaranja prijava na foto natječaj, dodjeljuju se dvije vrste nagrada: nagrade publike i nagrade žirija.

Nagrade publike: Na temelju glasanja publike putem službene Facebook stranice Visit Omiš za tri fotografije s najviše likeova sa stanjem na dan 07.02.2019.

1. nagrada publike: tri noćenja s doručkom za dvije osobe u hotelu Plaža, Omiš u razdoblju od 01.03. – 01.06. ili od 15.09. – 15.11.2019. (uz prethodnu rezervaciju)
2. nagrada publike: foto aparat NIKON COOLPIX B500 Black
3. nagrada publike: 300,00 EURNagrade žirija: Stručni žiri će odabrati tri najbolje fotografije. Sve pristigle fotografije na foto natječaj svaki član stručnog žirija ocjenjuje bodovima od 1 – 10. Fotografije koje će biti bodovane s 25 i više bodova ulaze u uži izbor za pobjednike. Nagrađene fotografije biti će istaknute na službenoj internetskoj stranici TZGO i na Facebooku TZGO.

Nagrada žirija za 1. mjesto: foto aparat NIKON D5300 KIT AF-P 18-55VR Black
Nagrada žirija za 2. mjesto: tri noćenja za dvoje u kućicama kampa Galeb u razdoblju od 01.03. – 01.06. ili od 15.09. – 15.11.2019. (uz prethodnu rezervaciju)
Nagrada žirija za 3. mjesto: 300,00 EUR


Objava rezultata, odnosno nagrađenih autor(ic)a fotografija održat će se dana 14.02.2019.

Sve nagrade osigurava TZGO.


TEMA
Natječaj „Zašto volim Omiš“ omogućuje autori(ca)ma široki kreativni izražaj. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Grada Omiša, odnosno rivijere i naselja koja pripadaju području Grada Omiša. Fotografije s njezinim prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom, tradicijskim objektima, inspirativnim lokalnim običajima... koje najbolje opisuju i zabilježili su specifične ili uobičajene trenutke iz Omiša.

UVJETI I NAČIN PREDAJE FOTOGRAFIJA
• Pojedinac može poslati do 3 fotografije u sklopu ovog foto natječaja.
• Pravo sudjelovanja imaju fotografije koje nisu snimljene ranije od 2014. god.
• Fotografije se šalju isključivo koristeći online servise za prijenos velikih datoteka (Wetransfer, Jumbomail i sl. – pošaljite nam e-mail u kojem će biti umetnut link na fotografije zajedno s vašim osobnim podacima) na e-mail adresu: visitomis@gmail.com
• Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, u JPG formatu visoke kvalitete – minimalnih dimenzija od 2500 pixela (visina ili širina fotografije), rezolucije 300 dpi (fotografija može biti snimljena analognim fotoaparatom, no u natječaju treba biti prijavljena u digitalnom obliku).
• Fotografije će se ažurirati na Facebook stranici Visit Omiš na tjednoj razini po redoslijedu pristizanja.
•  Neistinite montaže ne primamo.
• Naziv fotografije treba sadržavati: ime i prezime autora/autorice, naziv fotografije kao i godinu kada je fotografirana. 
• Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise.
• Fotografije koje ne udovoljavaju tehničkim propozicijama neće biti prihvaćene.

Natjecatelj(ica)-autor(ica) je osobno odgovoran/a za prikazani motiv na fotografiji. Natjecatelj(ica)-autor(ica) garantira da je fotografija snimljena na lokaciji na području Grada Omiša. Natjecatelj(ica)-autor(ica) garantira da ne postoje prava trećih osoba i da će sve eventualne zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade.

AUTORSKA PRAVA I PRAVA KORIŠTENJA
Autori(ce) fotografija poslanih na ovaj Foto natječaj prepušta ostvarivanje autorskog prava u dijelu reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti tih fotografija TZGO i njezinim partnerima, sponzorima i medijima, vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom mediju u svrhu promidžbe Grada Omiša i samog autora, te se za takvo korištenje autorskog djela odriče honorara u bilo kojem obliku kao i prava na potraživanje autorske naknade.
Pri svakom korištenju fotografija iz ovog Foto natječaja Turistička zajednica Grada Omiša obvezuje se naznačiti autora/icu.
Tekst foto natječaja biti će objavljen na službenim internetskim stranicama TZGO.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
Prijavom na Foto natječaj i učitavanjem fotografija autor(ica) daje suglasnost organizatorima Foto natječaja za prikupljanje, obradu i pohranu osobnih podataka u svrhu provedbe Foto natječaja "Zašto volim Omiš". Podaci će se koristiti za identifikaciju fotografija te za obavijesti o rezultatima Natječaja te komunikaciju za preuzimanje nagrada autori(ca)ma.
Prikupljeni podaci neće biti prosljeđivani trećim osobama.


Pobjednici foto natječaja

Nagrade žirija:
1. Danijela Stefinac: Na trgu, captured in 2018.
2. Zvonimir Kujundžić: Photo 2, captured in 2015.
3. Leo Tomić: …divno je i ne događa se često, taman da sam o njoj ovisan… captured in 2016.

Nagrade publike:

1. Dino Tomić: Photo 3, captured in 2018.
2. Dino Tomić: Photo 2, captured in 2018.
3. Zdenek Šustaček: Photo 2, captured in 2018.

Čestitke pobjednicima i hvala svima na sudjelovanju.