Dobro došli na Visit Omiš

eVISITOR i novi Pravilnik o vođenju popisa turista (NN 126/15)

eVISITOR i novi Pravilnik o vođenju popisa turista (NN 126/15)

 S ciljem centralizacije podataka o turistima i pojednostavljenja samog procesa prijave i odjave turista te nadzora nad uplatom boravišne pristojbe, HTZ zajedno sa sustavom turističkih zajednica i ostalim dionicima izradila informacijski sustav eVisitor za čiju su punu primjenu ispunjeni i zakonski preduvjeti.

Naime, dana 20. studenoga 2015. u Narodnim novinama br.126/15 objavljen je Pravilnik o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici kojim sustav eVisitor i službeno postaje središnji elektronički sustav prijave i odjave turista u Republici Hrvatskoj s punom primjenom od 01.01.2016.

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_11_126_2395.html

Ovim Pravilnikom je, za sve pružatelje usluge smještaja, dostava podataka o turistima moguća samo elektronskim putem. eVisitor je zamišljen kao web aplikacija bez potrebe za dodatnim instaliranjem na računalo i besplatan je za sve korisnike. Preduvjet korištenja je da se do 01. siječnja 2016. odnosno do prvog dolaska gostiju, pružatelji usluge smještaja obrate Uredu TZG Omiš zbog izdavanja pristupnih podataka.

Trenutno dostupni linkovi na materijale vezane za projekt eVisitor. Ovi kanali će se kontinuirano nadopunjaviti sadržajem:

WEBhttp://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turistickazajednica/eVisitor

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCRQ5Bx2JdGhcEtLCE5eze7g

WIKISTRANICE: istima možete pristupiti nakon prijave u sustav www.evisitor.hr

 

Za dodatne informacije možete kontaktirati Ured TZG Omiš na tel. 021 861 350 ili na mail: info@visitomis.hr