Dobro došli na Visit Omiš

EDUKACIJA: ODRŽIVI TURIZAM - ŽELJA ILI POTREBA? I POZIV OPG-ovima S PODRUČJA OMIŠA

EDUKACIJA: ODRŽIVI TURIZAM - ŽELJA ILI POTREBA? I POZIV OPG-ovima S PODRUČJA OMIŠA

Razvijanjem turističkih djelatnosti destinacije, sve se jače nameće potreba prepoznavanja i zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti kako bi se potaknuo razvoj kvalitetnog turističkog proizvoda i dugoročno unaprijedilo upravljanje turističkom destinacijom. Održivi turistički razvoj zadovoljava potrebe turista i njihovih domaćina, štiteći i unapređujući razvojne mogućnosti. Ekonomske, socijalne i estetske potrebe trebaju biti ostvarene tako da se održi kulturološki integritet, ekološki procesi, biološka raznolikost te sustavi na kojima počiva život. Postizanje održivog turizma zahtijeva motivaciju, odlučnost i sustavan pristup. Kako dočarati načine razumijevanja ključnih tema kroz pristup zajedničkog djelovanja u cilju ostvarivanja održivosti za turizam, lokalnu zajednicu, okoliš i baštinu?

 

TZ Grada Omiša prepoznala je važnost organizacije dodatnih edukacija za sve dionike destinacije koji se bave turizmom, a posebno za obiteljske iznajmljivače.

U suradnji s Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu, zadovoljstvo nam je ovim putem Vas pozvati na besplatnu edukaciju za iznajmljivače:

 

ODRŽIVI TURIZAM U MALIM SMJEŠTAJNIM JEDINICAMA

"DOK PRIRODA I OKOLIŠ DIŠU, VAŠI TROŠKOVI SE BRIŠU"

 

Datum edukacije: petak, 20. travnja 2018.

Termin edukacije: 17:00 h - 20:00 h

Mjesto održavanja: Hotel Villa Dvor

 

Sažetak edukacije:

Pojam, primjeri i vrste održivog turizma

Rastući trendovi potražnje održivog turizma

Povećanje prihoda kroz višu cijenu

Komplementarnost proizvoda u održivoj destinaciji

Identifikacija elemenata održivosti u destinaciji

Tko su "eco-friendly" turisti?

Eko kriteriji za "zeleno" poslovanje u apartmanu

Primjeri dobre i loše prakse upravljanja ekološki prihvatljivog smještaja

Dalmatia Green eko certifikat za privatni smještaj

Ecobnb - svjetska platforma za rezerviranje "eco-friendly" smještaja

 

O predavačima:

 

doc. dr. sc. Slađana Pavlinović Mršić; docentica na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Specijalizirala na temama Turizam i okoliš te Ekonomika okoliša. U okviru znanstvenih projekata, kao što su HNV link i ShapeTourism, proučava pitanje održivog razvoja i turizma, a nastavne aktivnosti povezuje s praktičnim problemima kroz aktivnosti društveno korisnog učenja u suradnji s Udrugom za prirodu, okliš i održivi razvoj Sunce.


Nastja Logar upravlja projektom "Ozelenjavanje turističke ponude Dalmacije" koji financira Ministarstvo turizma RH, te radi na drugim aktivnostima poticanja održivog razvoja i turizma kao nedavna zaposlenica i prethodno EVS volonterka Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj sunce. Obrazovanje u području upravljanja turizmom i poslovno iskustvo u području marketinga i upravljanja stekla je u Ljubljani.

 

Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se na vrijeme prijavite putem linka: docs.google.com/form/d/1OarsoiW61a97HeWv4Rn91lLym81r7KSGCs6raGMnLHs/viewform
Broj mjesta je ograničen!

 

Također, ovom prilikom pozivamo sve OPG-ove s područja Grada Omiša koji žele predstaviti svoje proizvode na navedenoj edukaciji da nam se jave na broj: 021/861-350 ili putem maila: info@visitomis.hr

Svrha prezentacije je povezivanje s malim iznajmljivačima koji bi proizvode OPG-ova mogli koristiti kao suvenire i poklone gostima.

 

Za sve informacije stojimo na raspolaganju i radujemo se Vašem dolasku!