Dobro došli na Visit Omiš

Božićna utrka kalama Omiša

Božićna utrka kalama OmišaTijekom manifestacije ,,Adventa u Omišu" Turistička zajednica Grada Omiša je pripremila mnogo zanimljivih aktivnosti za sve posjetitelje poput radionica za djecu,
nastupa klapa, bendova i kulturno-umjetničkih društava te pregršt užitaka za nepce. Treće adventske nedjelje uživajte u brojnim događanjima na trgu Stjepana Radića u Omišu:
III. ADVENTSKI VIKEND
Petak od 21:00 druženje uz božićnu glazbu i spizu
Subota od 17:00 - program dječjih vrtića Omiš, dječji teatar "Božićna predstava", KUU Mosor, Gata, dječji festival - nastup malih zvijezda, plesna škola "Korak po korak" i mala i velika gradska utrka.
od 21:00 - koncert benda Tino i Sandra
Posebna zanimljivost ovog adventskog vikenda je božićna utrka po kalama starog grada u tri kategorije:
  • djeca do 7 god. (100 m), start: 18:00
  • djeca 7 - 14 god. (1000 m), start 19:00
  • natjecatelji 15+ god. (2000 m), start 19:00
 
Za sve natjecatelje obavezno je nošenje božićnih kapica za vrijeme trčanja, prvih 30 prijavljenih kapicu dobiva na poklon.
 
Za sudionike utrke u 19:00 organizirana je i bogata lutrija s vrijednim nagradama, između ostalog to su: canyonig, rafting i zipline za 2 osobe, kvalitetna sportska oprema, društvene i sportske igre  i sl.
 
Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu. Okrjepa u vidu vode osigurana je na samom startu, na sredini utrke i u ciljnom prostoru.  Natjecatelji koji zaostaju  trče po desnoj strani staze, a brži trkači ih zaobilaze s lijeve strane.
 
Ljubazno molimo građane, stanare i korisnike objekata u navedenim ulicama da se u subotu 12.12.2015. u vremenu od 19:00 – 19:20 sati kreću oprezno, te da pripaze pri izlasku iz stanova i objekata na ulicu zbog vlastite sigurnosti, ali i kako ne bi ometali natjecanje ili se sudarili s trkačima.