Accessibility
Dobro došli na Visit Omiš

Novosti

GOSTOVANJE PREDSTAVE OTOK U OMIŠ

 

Dramska predstava ''Otok'' u režiji Helene Petković gostuje u utorak 25.siječnja u 19h u Gradskom kazalištu mladih Mali princ u Omišu. U izvedbi glumaca Karle Brbić i Silvia Mumelaša, ''Otok'' ponovno igra na dalmatinskim scenama.

Tekst Ivane Vuković „Otok” je komorni dramski tekst s dva lika čiji se izmaštani mediteranski prostor, u maniri magičnog realizma, polagano raspada. Ljubavni odnos u Otoku propituje trenutak kad ljubav prestaje biti dovoljna za preživljavanje odnosa, kad postane nužno da jedan od partnera žrtvuje svoje želje, da se usudi probiti granice svog svijeta kako bi pratio partnera kojem promjena i odlazak postaju nužni. Pokušava naći odgovor kako je moguće da odnos koji se doima savršenim, mogućim jedino u mašti, prestane biti dovoljan.

Predstava Otok, nastala je u produkciji umjetničke organizacije Thearte. Dramaturgiju potpisuje Nina Gojić, a vizualni identitet Marko Dajak. Premijera je održana početkom ljeta 2019. godine u zagrebačkom gradskom kazalištu Trešnja i od tad je gostovala na dvije lokacije u Splitu, na otoku Zlarinu i u gradu Hvaru, a sada dolazi i u Omiš.

Više informacija o ulaznicama pronađite na web stranicama Gradskog kazališta Mali princ.Besplatan razgled grada - 15. 1. 2022.

 

Na inicijativu Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, a povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Turistička zajednica Grada Omiša poziva sve zainteresirane građane i posjetitelje Omiša na besplatni organizirani razgled Omiša koji će se održati 15. siječnja 2022. (subota) s početkom u 12.00 sati (mjesto okupljanja: Poljički trg).

 

Ovim projektom želi se ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

 

Razgled će trajati sat vremena i održat će se uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera te je stoga obavezna prijava na mail: info@visitomis.hr najkasnije do 14. 1. 2022. u 14.00.

Za sve dodatne informacije javite se na 021 861 350.

Veselimo vam se!

Sretan Božić i Nova godina!

Croatian Virtual Get2Gether - virtualna poslovna radionica za tržišta Češke i Slovačke

 

Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa Predstavništvom HTZ-a za Češku i Slovačku , a u sklopu projekta Croatian Virtual Get2Gether, organizira virtualnu poslovnu radionicu za tržišta Češke i Slovačke..

 

Croatian Virtual Get2Gether B2B – A sea of opportunities – 23. 11. 2021.

10.00 - 17.00 sati  - B2B virtualna radionica- individualni sastanci čeških, slovačkih  i hrvatskih partnera

Rok za prijavu: 22. 11. 2021. do 16.00h  ili do popunjenja predviđenih mjesta

Link za prijavu:  prijavnica

 

Detalji o programu, načinu i rokovima prijave se nalaze u pozivu u prilogu.

 


Forum obiteljskog smještaja FOS

 

Otvorene su prijave za sudjelovanje na 6. nacionalnom Forumu obiteljskog smještaja FOS koji će se održati u Pazinu 12. i 13. studenog 2021.

 

U prilogu se nalazi dokument u kojem su sadržani detalji o ovogodišnjem Forumu i u kojem je dostupna poveznica za prijavu za sudjelovanje na Forumu.


Croatian Virtual Get2Gether - virtualna poslovna radionica za tržišta Njemačke, Austrije i Švicarske

 

Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa Predstavništvima HTZ-a u Njemačkoj i Austriji, a u sklopu projekta Croatian Virtual Get2Gether, organizira virtualnu poslovnu radionicu za tržišta Njemačke, Austrije i Švicarske.

 

Croatian Virtual Get2Gether B2B – Ein Meer aus Gelegenheiten – 17. 11. 2021.

10.00 - 17.00 sati  - B2B virtualna radionica- individualni sastanci austrijskih, njemačkih, švicarski  i hrvatskih partnera

Rok za prijavu: 16. 11. 2021. do 16.00h  ili do popunjenja predviđenih mjesta

Link za prijavu:  prijavnica

 

Detalji o programu, načinu i rokovima prijave se nalaze u pozivu u prilogu.


Poslovna radionica Sell Croatia u Budimpešti

 

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj organizirat će poslovnu radionicu za hrvatske i mađarske partnere u Budimpešti.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje molimo da ispunite ON-LINE prijavnicu za radionicu na linku: https://www.htz.hr/hr-HR/poslovna-dogadanja/sell-croatia i za maksimalno dvije osobe po tvrtki, najkasnije do 17. studenoga 2021. godine ili do popunjenja mjesta (30), kako bi se mogle zaključiti liste sudionika.

Za dodatna pitanja vezana uz sistem prijava molimo kontaktirajte workshop@htz.hr, a upite vezane uz samu organizaciju na predstavništvo info@htz.hu.

 

MJESTO ODRŽAVANJA:

Budapest Marriott Hotel

Apáczai Csere János utca 4

1052 Budapest, Hungary

 

DATUM ODRŽAVANJA I PROGRAM: 13. prosinca 2021.

12:45 – 13:00     registracija sudionika

13:00 – 13:15     kratka prezentacija direktorice predstavništva

13:15 – 16:30     workshop

pauza za kavu i kanape bit će dostupna cijelo vrijeme

 

Lista mađarskih sudionika neće biti dostupna na web stranici već ćemo je dostaviti registriranim sudionicima nakon zaključenja prijava, a najkasnije tri dana prije početka radionice.

 

NAPOMENA:

Hrvatska turistička zajednica ovim putem pridržava pravo otkaza svake poslovne radionice u slučaju nedostatnog interesa sudionika, više sile ili drugog opravdanog razloga. U slučaju otkazivanja poslovne radionice Hrvatska turistička zajednica neće biti odgovorna za eventualno nastalu štetu ili za refundaciju bilo kakvih troškova prijavljenih sudionika otkazane poslovne radionice.

 

Minimalan broj sudionika za održavanje radionice prijavljen do isteka roka prijave je 20.

Mjesec hrvatskog turizma

 

Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom pokrenulo je projekt Mjesec hrvatskog turizma, kojim se u razdoblju od 1.10.2021 do 31.10.202 omogućuje svim gostima da posjete i upoznaju sve dijelove naše zemlje uz brojne uštede.

Cilj ovog projekta je poticanje domaćeg turizma i povećanje turističkog prometa u posezoni.

U ovu akciju mogu se uključiti svi turistički subjekti: hotelske kuće, privatni iznajmljivači, restorani, parkovi prirode i nacionalni parkovi, muzeji, galerije, zabavni parkovi i dr.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti direktno na web stranici www.mjesechrvatskogturizma.hr/poduzetnici/registracija, a sva dodatna pitanja i upite mogu poslati na e- mail adresu info@mjesechrvatskogturizma.hr.

 

 

Omiška plava čistka 2021.

OMIŠKA PLAVA ČISTKA 2021.
 
Povodom Svjetskog dana turizma Turistička zajednica Grada Omiša i ronilački centar „Calypso“ u suradnji s više udruga i ronilačkih klubova organiziraju dvodnevnu ekološku akciju čišćenja podmorja pod nazivom „Omiška plava čistka“.
 
U akciji sudjeluju: Peovica, ronilački klub Geronimo - Zagreb, Leut Blace, Periska Ploče, REK Hvidra, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce - Split, Green sail, Impact trip - Lisabon Portugal, ŠNRD Omiš te brojni lokalni ronioci i volonteri.
 
Pokrovitelji akcije: Grad Omiš, TZ Splitsko-dalmatinske županije i Splitsko-dalmatinska županija
 
Akcija traje dva dana, subota 2. listopada 2021. - desna obala Cetine od mosta prema ušću i nedjelju 3. listopada 2021. - Vruja.
 
 
“The goal of life is living in agreement with nature.” – Zeno, a Greek philosopher

Otkazana Gusarska bitka 2021./Cancelled the pirate battle 2021.

Dragi prijatelji Gusarske bitke,
 
zbog epidemioloških mjera, a u cilju očuvanja povoljne epidemiološke situacije, otkazane su brojne masovne manifestacije u našoj županiji. Ovim putem vas obavještavamo da je jedna od njih i Gusarska bitka.
 
Nažalost, jedna od najposjećenijih ljetnih manifestacija u Splitsko-dalmatinskoj županij ne može se održati u skladu s važećim zdravstvenim i sigurnosnim preporukama. Sukladno apelu Ministarstva turizma i sporta RH i Odluci Stožera civilne zaštite RH odlučili smo otkazati manifestaciju.
 
Gusarska bitka je masovno događanje u kojem sudjeluje preko stotinu sudionika i više tisuća gledatelja, stoga nije moguće zadovoljiti uvjete o ograničenju broja sudionika, kontroli Covid potvrda, ulaz/izlaz i slično.
 
Nadamo se da ćemo se slijedeće godine zajedno veseliti borbi gusara i Mlečana, mimohodu postrojbi kroz centar starog grada, pjesmi, vatrometu i plesu.
 
*********************************************************************
Dear friends of the Pirate Battle,
 
due to epidemiological measures aimed at maintaining a favourable epidemiological situation, numerous mass events in our County have been cancelled. We are sorry to inform you that the Pirate Battle is one of them.
 
As one of the most visited summer events in the Split-Dalmatia County, the Pirate Battle unfortunately cannot be held in accordance with the current health and safety recommendations. Therefore, following an appeal by the Ministry of Tourism and Sports and the decision by the Civil Protection Headquarters of the Republic of Croatia, we decided to cancel the event.
 
As the Pirate Battle is a mass event with over a hundred participants and thousands of spectators, it is not possible to meet the requirements on limiting the number of participants, controlling Covid certificates, entrance/exit etc.
 
We sincerely hope this time next year we will together be looking forward to the battle between our famous pirates and Venetians, the troops’ parade through the old town, to song, fireworks and dancing.

 

 
   


           REPUBLIKA HRVATSKA

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

                       GRAD OMIŠ

       Stožer civilne zaštite

 

 

Javni poziv građanima

Akcija masovnog cijepljenja protiv bolesti COVID-19 bez najave

 

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i Grad Omiš pozivaju sve punoljetne građane na cijepljenje protiv bolesti COVID-19.

 

Akcija masovnog cijepljenja provodit će se dana 10. kolovoza 2021. g. (utorak) na punktu u Gradskoj sportskoj dvorani Ribnjak, Četvrt Omiške bojne 1, u Omišu, a cijepljenju će građani moći pristupiti od 8.30 do 12.30 sati.

 

Svi punoljetni građani koji još nisu cijepljeni ili su unutar 21 – 42 dana cijepljeni prvom dozom mogu u navedenom terminu slobodno pristupiti punktu za masovno cijepljenje i to bez prethodno zakazanog termina. Za sve zainteresirane građane osigurane su doze cjepiva Pfizer – BioNTech i dr.

 

Za pristupanje cijepljenju potrebno je donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu HZZO.

 

Preporuča se osobama starijim od 65 godina i onima s kroničnim bolestima zbog mogućih ljetnih vrućina dolazak prije porasta dnevne temperature.

 

Ostanimo odgovorni!

32. omiško kulturno ljeto - Centar za kulturu Omiš

 

 

More info: https://www.facebook.com/ljetoCZK 

 
   


           REPUBLIKA  HRVATSKA

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

                       GRAD OMIŠ

           Stožer civilne zaštite

 

 

 

 

 

 

Javni poziv građanima koji dosad nisu cijepljeni protiv bolesti COVID-19

Akcija masovnog cijepljenja bez najave

 

 

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i Grad Omiš pozivaju sve punoljetne građane na cijepljenje protiv bolesti COVID-19.

 

Akcija masovnog cijepljenja provodit će se dana 13. srpnja 2021. g. (utorak) na punktu u Gradskoj sportskoj dvorani Ribnjak, Četvrt Omiške bojne 1, u Omišu, a cijepljenju će građani moći pristupiti od 8.30 do 13.30 sati.

 

Za sve zainteresirane građane osigurane su doze cjepiva Pfizer – BioNTech.

 

Svi punoljetni građani koji još nisu cijepljeni mogu u navedenom razdoblju slobodno pristupiti punktu za masovno cijepljenje i to bez prethodno zakazanog termina.

 

Za pristupanje cijepljenju potrebno je donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu HZZO.

 

Preporuča se osobama starijim od 65 godina i onima s kroničnim bolestima zbog mogućih ljetnih vrućina dolazak prije porasta dnevne temperature.

 

 

Ostanimo odgovorni!

 

 

 

 

Javni poziv za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpore iz programa potpora ostalim manifestacijama

 

7. lipnja 2021.

Temeljem Programa rada i financijskog plana za 2021. TZG Omiš objavljuje

 

JAVNI POZIV ZA KANDIDIRANJE MANIFESTACIJA ZA DODJELU POTPORE IZ PROGRAMA POTPORA OSTALIM MANIFESTACIJAMA

 

 

Predmet Javnog poziva:

 

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava TZG Omiš za manifestacije koje su primarni motiv dolaska turista u destinaciju, a koje doprinose sljedećim ciljevima:

 

 •      obogaćenje turističke ponude,
 •      promocija kulturne i povijesne baštine,
 •     promocija kao destinacije bogate sportske i avanturističke ponude
 •     i produljenje sezone.

 

 

Namjena sredstava:

 

Sredstva su namijenjena za neposrednu realizaciju manifestacija kao što su:

 

 • sufinanciranje manifestacije kroz troškove vezane za sudionike, tehniku i promociju,
 • izrada promotivnih materijala,
 • nabavu potrošnog materijala,
 • i druge slične potrebe za održavanje manifestacije.

 

Sredstva se ne mogu dodijeliti za:

 

 • troškove redovnog poslovanja organizatora
 • te sve ostale troškove koji nisu vezani za realizaciju kandidirane manifestacije.

 

Korisnici mogu biti:

 • trgovačka društva,
 • udruge,
 • obrti,
 • kulturne i druge javne ustanove

 

Za potpore se ne mogu kandidirati organizatori koji su dužnici plaćanja boravišne pristojbe i/ili turističke članarine.

 

Kriteriji za odobravanje potpora TZG Omiš:

 

 • značaj koji manifestacija ima na turistički razvoj,
 • period održavanja i trajanje manifestacije,
 • tradicija održavanja,
 • sadržaj i kvaliteta manifestacije,
 • promocija manifestacije i medijska pokrivenost manifestacije
 • i ekonomski učinci manifestacije.

 

 

Za prijavu je potrebno dostaviti:

 • potvrdu nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga organizatora prema državi (ovaj dokaz ne smije biti stariji od 30 dana od dana objave ovog natječaja)
 • dokaz o pravnom statusu organizatora
 • program i troškovnik manifestacije
 • obrazac privole za obradu osobnih podataka (u prilogu Javnog poziva).

 

Odluku o visini sredstava za svaku pojedinu manifestaciju donijeti će Turističko vijeće.

 

Jedan subjekt može prijaviti maksimalno dvije manifestacije.

 

Natječaj je otvoren do 25. 6. 2021., a prijave je potrebno dostaviti isključivo poštom ili osobno na adresu: TZG Omiš, Fošal 1a, 21310 Omiš.

 

TZG Omiš zadržava pravo provjere i traženja dodatnih informacija u slučaju potrebe.

 

Imajući u vidu cjelokupnu neizvjesnost situacije vezane uz pandemiju virusa COVID-19, kao i niz drugih nepredvidivih okolnosti, Turistička zajednica Grada Omiša zadržava pravo poništavanja Javnog poziva u bilo kojem trenutku.


Javni poziv za kandidiranje programa organizacije ribarskih večeri na području Omiša

 

Omiš, 7. 6. 2021.

 

Sukladno Programu rada i financijskom planu TZG Omiš za 2021., a u cilju promocije načina života i rada, kao i kreiranja dodatnih sadržaja za goste, TZG Omiš raspisuje

 

 

Javni poziv za kandidiranje programa organizacije ribarskih večeri

na području Omiša

 

 

TZG Omiš će financijski podržati organizaciju  ribarskih večeri na području Omiša.

 

·         Obvezni elementi programa:

 • Glazba uživo
 •  Ponuda pića: barem jedna vrsta vina po cijeni do 15,00 kn/čaša 2dcl
 • Ponuda hrane: najmanje dvije vrste ribe, od kojih jedna po cijeni 20,00 kn/porcija

 

·         Prihvatljivi podnositelji prijave: mjesni odbori, udruge, poslovni subjekti (hoteli, kampovi, agencije, ugostitelji i sl.).

 

·   Prijave trebaju sadržavati: dokaz o pravnom statusu subjekta, dokaz o nepostojanju duga s porezne uprave, opis programa, troškovnik, željeni datum događanja i lokaciju te obrazac privoleza obradu osobnih podataka (u prilogu Javnog poziva).

 

Prijavitelji se mogu kandidirati za organizaciju jedne ili više ribarskih večeri.

 

Prijave se zaprimaju na adresi Fošal 1a, 21310 Omiš osobno ili putem pošte.

 

Javni poziv je otvoren do 20. 6. 2021.

 

Imajući u vidu cjelokupnu neizvjesnost situacije vezane uz pandemiju virusa COVID-19, kao i niz drugih nepredvidivih okolnosti, Turistička zajednica Grada Omiša zadržava pravo poništavanja Javnog poziva u bilo kojem trenutku.

 

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju tel. 021 861 350 i info@visitomis.hr.


POSLUŠAJ KLAPSKU PJESMU & ISPRIČAJ MI PRIČU NA MIRABELI - RASPORED
CIJEPLJENJE - NOVA INFORMACIJA!

Kako bi se omogućila i postignula što veća procijepljenost SVIH TURISTIČKIH DJELATNIKA U SEKTORU TURIZMA na području Splitsko – dalmatinske županije, u dogovoru sa NASTAVNIM ZAVODOM ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO – DALMATINSKE ŽUPANIJE u privitku Vam dostavljamo sljedeći mail: cijepljenje@nzjz-split.hr, na koji se mogu javiti svi nositelji smještajne i turističke ponude na području Grada Omiša te će sukladno odazivu Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ organizirati cijepljenje i direktno obavještavati korisnike o terminu i mjestu cijepljenja.

Natječaj za Voditelja/icu TIC-a

Na temelju članka 22. stavka 4. Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma („Narodne novine“, br. 52/19. i 42/20. ) i članka 41. Statuta Turističke zajednice Grada Omiša („Službeni glasnik“ Grada Omiša, br. 5a/2020) Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje

 

JAVNI NATJEČAJ
za izbor Voditelja/ice turističko- informativnog centra
Turističke zajednice Grada Omiša

 

I

Broj izvršitelja: 1 izvršitelj (m/ž), puno radno vrijeme

S obzirom na okolnosti na globalnom turističkom tržištu ugovor se sklapa na određeno vrijeme i rok od 6 mjeseci.

 

Uz opće uvjete propisane Zakonom radu (NN br. 93/14, 127/17 i 98/19) i Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN br. 52/19 i 42/20), kandidati moraju ispunjavati posebne uvjete propisane Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkom uredu Turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice (NN br. 23/17 i 72/17) kako slijedi:

1. da ima završen najmanje preddiplomski stručni ili sveučilišni studij (180 ili 240 ECTS)

2. da ima najmanje jednu godinu radnog iskustva u struci koja odgovara poslovima radnog mjesta na kojem je radnik zaposlen;

3. da aktivno zna jedan svjetski jezik;

4. da ima položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, a ako nema treba u roku od jedne godine od dana stupanja na rad položiti stručni ispit;

5. da poznaje rad na osobnom račun.

 

II

Opis poslova:

 

·         obavlja tajničke poslove

·         organizira i koordinira rad u TIC-u i educira informatore za rad u TIC-u

·         prati stanje na terenu i predlaže izmjene/dopune u načinu rada TIC-a

·         analizira stanja na turističkim tržištima i tijek turističkih kretanja na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini

·         vodi jedinstveni popis članova Turističke zajednice za cijelo područje destinacije radi kontrole naplate turističke pristojbe i stručne obrade podataka

·         prikuplja i ažurira podatke o turističkoj ponudi, smještajnim i ugostiteljskim kapacitetima (kulturnim,  sportskim i drugim manifestacijama) radnom vremenu zdravstvenih ustanova, banaka, pošte, trgovina  i sl. i drugih informacija potrebnih za boravak i putovanje turista

·         obavlja tehničke i pomoćne poslove uredskog poslovanja

·         brine se i nadzire čistoću i urednost radnih prostorija

·         operativno sudjeluje u provedbi aktivnosti sustava eVisitor i ostalim turističkim informacijskim sustavima

·         vodi evidenciju i kontrolu naplate turističke pristojbe i stanje dužnika

·         sudjeluje u  organizaciji  kulturnih, sportskih, zabavnih i ostalih manifestacija

·         daje prijedloge za izradu i distribuciju promotivnih materijala

·         vodi evidenciju stanja promotivnih materijala u TIC-u

·         informira turiste o znamenitostima i privlačnosti turističkog okružja, spomenicima kulture i dr., daje i ostale potrebne turističke informacije

·         obavlja i druge poslove po potrebi i nalogu Direktora Zajednice.  

 

 

III

Uz vlastoručno potpisanu prijavu na natječaj, kandidati moraju dostaviti:

 • životopis;

 • presliku osobne iskaznice ili domovnice;

 • izvornik ili presliku svjedodžbe kojom se potvrđuje ispunjavanje uvjeta stupnja obrazovanja (stručne spreme) određene ovim natječajem;

 • dokaze iz kojih je vidljivo da kandidat ima najmanje godinu dana radnog iskustva u struci koja odgovara poslovima radnog mjesta (izvornik ili ovjereni preslik elektroničkog zapisa/potvrde Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o prijavama i odjavama na mirovinsko osiguranje iz kojeg je razvidan mirovinski staž i stručna sprema; izvornik ili ovjereni preslik potvrde ranijeg poslodavca odnosno druga isprava (preslika Ugovora o radu, rješenja i slično) iz koje je vidljiva vrsta poslova, potrebna stručna sprema te vremensko razdoblje obavljanja tih poslova

 • presliku uvjerenja o položenom stručnom ispitu

 • dokaz o poznavanju svjetskog jezika (preslika svjedodžbe ili certifikata škole za strane jezike ili preslika svjedodžbe, potvrda, uvjerenje, ili preslika indeksa fakulteta iz koje se vidi da je položen ispit)

 • dokaz o poznavanju rada na računalu (preslika svjedodžbe ili certifikata odgovarajuće obrazovne ustanove, preslika indeksa fakulteta iz koje se vidi da je položen ispit ili potpisanu izjavu da poznaje rad na računalu)

 

IV

Prijava na natječaj se podnosi preporučenom pošiljkom u zatvorenoj omotnici ili osobno, na adresu:
TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA OMIŠA: „ – NE OTVARAJ – PRIJAVA NA JAVNI NATJEČAJ ZA
VODITELJA/ICU TIC-a“.

Rok za prijavu je do 14. svibnja 2021. (petak) do 18 sati dostavljeno u ured TZG Omiš, bez obzira na način slanja (dostave).

 

V

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati, niti će podnositelji nepotpunih prijava biti pozvani na dopunu prijave.

Potpunom prijavom smatra se prijava koja sadržava sve podatke i priloge navedene u Natječaju.

Osobe koje podnesu nepotpune i/ili nepravodobne prijave na Natječaj ili ne ispunjavaju uvjete Natječaja, ne smatraju se kandidatima prijavljenim na Natječaj.

S kandidatima koji ispunjavaju opće i posebne uvjete iz natječaja, održat će se razgovor i provjera znanja i sposobnosti. Za kandidata koji ne pristupi razgovoru smatrat će se da je povukao prijavu na Natječaj.

O rezultatima Javnog natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Natjecati se mogu osobe oba spola sukladno članku 13. stavku 2. Zakona o ravnopravnosti spolova („Narodne novine“ broj 82/08 i 69/17), a izrazi koji se koriste u natječaju za osobe u muškom rodu uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.

Kandidati prijavom na natječaj pristaju da se njihovi osobni podaci obrađuju u potrebnom obimu i u svrhu provedbe Natječaja, od strane ovlaštenih osoba za provedbu natječaja sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46 EZ od 27. travnja 2016.godine (Službeni list Europske unije, L119/1).

Turistička zajednica Grada Omiša zadržava pravo u svako vrijeme poništiti ovaj natječaj, odnosno pravo ne odabrati niti jednog kandidata, bez obveze obrazlaganja svoje odluke i bez ikakve odgovornosti prema kandidatima.

 

NAPOMENA: u skladu s odredbom članka 23. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, voditeljem/icom može biti imenovana i osoba koja u trenutku sklapanja ugovora o radu nema položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, uz uvjet da stručni ispit položi u roku od jedne godine od dana stupanja na rad.

Poziv za dodjelu oznake „Med Diet Declaration“

 

Deklaracijom o mediteranskoj prehrani projekt MD.net – (financiran iz europskog programa Interreg Mediterranean ukupne vrijednosti 3,7 milijuna EUR kojeg provodi Javna ustanova RERA S.D.), planira potaknuti sve sudionike i širu zajednicu u svrhu podizanja svijesti o mediteranskom kulturnom identitetu, baštini i održivom načinu života.


Deklaracijom se želi postići veća vidljivost i značaj mediteranske prehrane u svim sektorima, poput poljoprivrede, proizvodnje hrane, zdravlja, kulture, sporta, obrazovanja, gospodarstva, turizma, ruralnog razvoja i održivosti.

Ovaj poziv je, poziv za pridruživanje zajednici ove Deklaracije, koja ističe aktivnu ulogu u OBRANI, OČUVANJU i PROMOCIJI mediteranske prehrane.


Oznaka „Med Diet Declaration“ bit će dodjeljena svim zainteresiranim javnim i privatnim subjektima i pojedincima koji imaju ulogu u promicanju i očuvanju vrijednosti mediteranske prehrane.


Poziv i dodjela oznake „Med Diet Declaration“ je otvorenog tipa i prijave će se zaprimati za cijelo vrijeme trajanja projekta, ali prijave koje budu zaprimljene do 07. svibnja 2021. (petak), ući će u daljnju evaluaciju u okviru koje će se rangirati najboljih 10 korisnika za koje su predviđene daljnje promotivne aktivnosti u sklopu projekta.

Pridružite nam se i postanite dio mediteranske priče i promocije mediteranske prehrane na sljedećem linku:

Link za „Med Diet Declaration“

Za sva eventualna pitanja i pojašnjenja, obratite se Vašem regionalnom koordinatoru na kontaktima navedenim u Vodiču za prijavitelje.

CIJEPLJENJE - IZNAJMLJIVAČI

 

Prioritetno cijepljenje turističkih djelatnika koje je organizirano u suradnji sa strukovnim udrugama je upravo u tijeku, a počele su i pripremne aktivnosti za treću fazu cijepljenja u kojoj će se cijepiti privatni iznajmljivači.

 

Ovim putem pozivamo sve privatne iznajmljivače s područja Grada Omiša zainteresirane za cijepljenje da se prijave za cijepljenje najkasnije do 5. svibnja 2021. putem mail-a: info@visitomis.hr ili telefona 021 861 350.

 

Podaci potrebni za prijavu: ime i prezime, datum rođenja, OIB, MBO (matični broj osiguranika), mjesto i poštanski broj, br.mobitela i e-mail.

 

Baze podataka o iznajmljivačima dostavit će se županijskim zavodima za javno zdravstvo, a nakon toga će se izradit plan cijepljenja i organizirati cijepljenje. Termini cijepljenja će ovisiti o prioritetima koje odredi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a mogućnost odabira određene vrste cjepiva ovisit će o dostupnosti cjepiva na određenoj lokaciji u trenutku cijepljenja.

 

Ovo cijepljenje je dobrovoljno i odnosi se samo na privatne iznajmljivače.

Projekt "Ispričaj mi priču na Mirabeli"

 

U cilju bolje interpretacije povijesne baštine i obogaćenja turističke ponude, a na temelju Programa rada i Financijskog plana za 2021., objavljuje se:

 

Javni poziv turističkim vodičima

 

za angažman na realizaciji projekta „Ispričaj mi priču na Mirabeli“ – razgleda Mirabele uz stručno vodstvo u razdoblju od 1. 6. – 1. 10. 2021.

 

Uz prijavu obavezno je priložiti:


• Dokaz o položenom stručnom ispitu za turističkog vodiča
• CV kandidata

 

Javni poziv je otvoren do 30. 4. 2021.

 

Za sve dodatne informacije o samom projektu slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail info@visitomis.hr ili na telefon 021 861 350.

CIKLUS ONLINE RADIONICA

 

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s UHPA-om u narednom periodu planira 3 online edukativne radionice uz follow up konzultacije.

 

Radionice su namijenjene menadžerima i prodajnom osoblju u turističkim agencijama i različitim vrstama smještajnih objekata, pružateljima usluga smještaja u obiteljskim domaćinstvima i na poljoprivrednim gospodarstvima.

 

Broj mjesta je ograničen te je prijavu potrebno izvršiti putem online obrasca  najkasnije 24 sata prije početka radionica.

 1. Izazovi distribucije usluga smještaja u COVID-19 vremenima (predavač: Željko Trezner, mag. rel. int. et dip., Ferial d.o.o.)

·         17. ožujka 2021. u trajanju od 13:00 do 15:00  prijava

 

 1. Izazovi poslovnog komuniciranja u turizmu u COVID-19 vremenima (doc. dr. sc. Nikolina Borčić, profesorica Sveučilišta VERN’ i komunikacijska stručnjakinja)

·         24. ožujka 2021. u trajanju od 12:30 do 14:30  prijava

 

 1. Izazovi povećane odgovornosti pružatelja usluga smještaja u COVID-19 vremenima (Igor Mucalo, odvjetnik, Odvjetnički ured Mucalo)

·         13. travnja 2021. u trajanju od 10:30 do 12:30  prijava

Predviđeno trajanje svake radionice jest 120 minuta (predavanja + pitanja i odgovori).

Nakon svake radionice, predavači će sudionicima biti na raspolaganju i kroz follow up konzultacije (60 min online), a u svrhu rasvjetljavanja dodatnih pitanja iz prakse.

S obzirom na aktualnost tema, nakon radionica bit će dostupne video snimke i pisani materijal.

POZIV KLAPAMA!

 Sukladno Programu rada i financijskom planu za 2021. godinu, TZG Omiš planira u razdoblju 01. 06. - 01. 10.2021. organizirati prezentacije klapskog pjevanja za posjetitelje Omiša.

 

Zadovoljstvo nam je ovim putem pozvati sve klape koje žele sudjelovati u projektu da se prijave za sudjelovanje najkasnije do 18.03.2021. na mail info@visitomis.hr ili osobno u ured TZG Omiš. Prednost u odabiru će imati klape koje su se dokazale i afirmirale na klapskim natjecanjima i smotrama pa molimo priložiti uz prijavu dokumentaciju za navedeno.

 

Turistička zajednica Grada Omiša zadržava pravo stavljanja ovog Javnog poziva van snage u slučaju nepredviđenih okolnosti!

Safe Stay in Croatia

 

 

Ministarstvo turizma i sporta predstavilo je projekt nacionalne oznake sigurnosti u turizmu #SafeStayInCroatia, kojim se sigurnost i zdravlje domaćina i gostiju stavlja na prvo mjesto, a kroz oznaku #SafeStayInCroatia Hrvatska dodatno pozicionira kao sigurna turistička destinacija.

 

Više informacija o dionicima kojima je odobrena sigurnosna oznaka, zdravstveni i sigurnosni protokoli te prijava za sigurnosnu oznaku nalaze se na: https://www.safestayincroatia.hr/

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruženo oglašavanje 2021.

 

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije raspisala je Javni poziv za Udruženo oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u 2021. godini.

 

Javni poziv dostupan je na www.dalmatia.hr/hr/priopcenja

 

Rok prijave za subjekte je do 15. 3. 2021.

Sportsko učilište - Vodič pješačkih tura i Biciklistički vodič - programi osposobljavanja

 

Sportsko učilište - Ustanova za obrazovanje odraslih iz Zagreba, organizira provedbu:

Programa osposobljavanja za poslove vodiča pješačkih tura i

Programa osposobljavanja za poslove biciklističkog vodiča.  

Navedeni programi verificirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Za više informacija kontaktirati:

Sportsko učilište
HR-10000 Zagreb, Zajčeva 7
sport.uciliste@gmail.com
Denis Vazdar, prof. (stručni voditelj)
+385 91 3650588, vazdardenis@gmail.com
Carla Alexandra Qvarnstrom
+385 91 9452144

Crveni križ - pomoć za stradale u potresu

 

Molimo sve one koji su u mogućnosti da se odazovu akciji Crvenog križa. Omiški Crveni križ prikuplja pomoć danas, 30. 12. - baraka na Punti od 8,00 do 20,00h. Više informacija: https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom/10649

Smještaj za stradale u potresu

 

Poštovani članovi,

Svjedoci smo razornog potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna sela, u kojem su brojni stanovnici ostali bez svojih kuća i imovine, a nažalost ima i ljudskih žrtava.

 

Ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti ponuditi smještaj obiteljima sa navedenog područja da nam se jave na mail: info@visitomis.hr

 

Potrebno je dostaviti sljedeće podatke:

-         Ime, prezime i kontakt vlasnika

-          Adresu smještaja

-          Kapacitet smještaja

 

S poštovanjem,

Djelatnici Ureda TZG Omiš

 

 

Croatia Full of Magic - Osmisli kreativan itinerer

 

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je novu blagdansku komunikacijsku platformu „Croatia Full of Magic“ koja će se provoditi do sredine siječnja 2021. godine putem društvenih mreža Facebook, Instagram i Twitter. U sklopu zimske komunikacijske platforme organiziran je kreativni natječaj kojim se pratiteljima na društvenim mrežama želi uljepšati prosinac, mjesec darivanja.

 

Natječaj Osmisli kreativan itinerer namijenjen je domaćim gostima, u sklopu kojeg se mogu osvojiti različiti poklon paketi ili jedna od dvije glavne nagrade koje uključuju produženi vikend boravak u 2021. godini u hotelu Frankopan u Ogulinu te na ranču Ramarin u Slavonskom Brodu, pobjednicima nagradnog natječaja projekta #prviput.

 

U kreativnom natječaju Osmisli kreativan itinerer sudjelovati mogu svi državljani Republike Hrvatske stariji od 18 godina i to na način da ispod fotografije vezane uz kreativni natječaj ostave komentar u kojem će izraditi idealan itinerer za godišnji odmor. Itinerar treba biti dug do 100 znakova i vezan isključivo za odredišta u Hrvatskoj, a potrebno je opisati neku skrivenu destinaciju ili kutak, neiskorišteni turistički potencijal, najbolje mjesto za fotografiranje, skrivenu plažu, kupalište, šetnicu, najljepši pogled, lokalni specijalitet i slično.

 

Nagradni natječaj traje od 18. prosinca 2020. do 6. siječnja 2021. do ponoći, a pobjednike će izabrati tročlani žiri i dobitnike javno objaviti 11. siječnja 2021. na Facebook stranici Hrvatske turističke zajednice. Više informacija o kreativnom natječaju možete pronaći putem ove poveznice.

Javni poziv za iskaz interesa - turistički vodiči

 

TZG Omiš ovim putem poziva turističke vodiče s područja Grada Omiša da se prijave na

 

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA

 

S obzirom da su novonastale okolnosti ograničile mogućnosti provedbe višegodišnjeg projekta „Tell me the story“, TZG Omiš ima namjeru kroz web stranicu predstaviti lokalne vodiče i njihove zanimljive priče o Omišu.

 

Želja TZG Omiš je unutar redizajnirane web stranice imati poseban kutak s pričama lokalnih vodiča kojim bi se predstavili vodiči, ali i cjelokupna destinacija.

 

Prihvatljivi kandidati: turistički vodiči s područja Grada Omiša

Uz prijavu je potrebno priložiti:

·        * Dokaz o položenom stručnom ispitu za turističkog vodiča

·        * CV kandidata

·        * Kratki tekst (10-15 rečenica) zašto bi preporučili nekome da posjeti Omiš

 

Javni poziv je otvoren do 10. prosinca 2020., a prijave se podnose na e-mail: info@visitomis.hr

Za sve dodatne informacije o projektu, slobodno nam se obratite putem maila ili na telefon: 021/861-350.

OBAVIJEST

U cilju prevencije daljnjeg širenja pandemije koronavirusa i zaštite svih stranaka, TZG Omiš od 26. studenog 2020. upućuje sve stranke na komunikaciju putem elektroničke pošte (info@visitomis.hr) i/ili telefonski (021/861-350).

 

O svakom neophodnom dolasku u ured TZG Omiš ljubazno molimo prethodno se konzultirajte s djelatnicima telefonski ili putem email-a.

 

Zahvaljujemo na razumijevanju i za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.