Accessibility
Dobro došli na Visit Omiš

Kako do nas?

Omiš je smješten 25 kilometara jugoistočno od najvećeg grada u Dalmaciji - Splita. Grad je prometno veoma dobro povezan s okolnim mjestima, a, ovisno o tome kakav način putovanja preferirate, postoji nekoliko načina za dolazak u Omiš.

Automobilom:
Iz kojeg god smjera da dolazite u Omiš, jedan dio puta vjerojatno ćete provesti na autocesti A-1 gdje postoje čak 3 izlaza s kojih za samo pola sata stižete u centar grada.
Ako dolazite iz smjera Zagreba, autocestom A-1 stići ćete do Splita gdje se spajate na državnu cestu D-8. I - to je to. Za otprilike 20-30 minuta lagane vožnje naći ćete se u centru Omiša. Alternativno, s autoceste možete izaći na izlazu Blato na Cetini s kojeg državnom cestom D-70 za pola sata stižete na odredište (nije preporučeno za kampere i druga veća vozila).
Ako dolazite iz smjera Dubrovnika, ključna riječ je opet - D-8. Cesta koja doslovce prolazi kroz sam centar Omiša. Od Dubrovnika do Omiša automobilom stižete za nešto više od 3 sata, dok vam od 25 kilometara udaljene Makarske do grada treba tek nešto više od 25 minuta.
Alternativno, ako s juga stižete autocestom A-1, izađite na izlazu Šestanovac s kojeg se državnom cestom D-39 spuštate do mora odakle cestom D-8 nastavljate put do odredišta.

Autobusom:

Budući da se nalazi samo 25 kilometara od drugog najvećeg grada u zemlji (Split), do Omiša je poprilično jednostavno doći autobusom. Iz većine mjesta u Hrvatskoj moguće je kupiti direktnu autobusnu kartu za Omiš, dok iz Splita do grada vozi nekoliko lokalnih linija. Sa splitskog autobusnog kolodvora do Omiša voze autobusi nekoliko autoprijevoznika (o voznom redu raspitajte se na info pultu ili na web stranici: http://www.ak-split.hr/EN/) , dok iz centra grada do Omiša vozi linija broj 60 autoprijevoznika Promet te redovita linija autoprijevoznika Dalmatinac.

Avionom:
Najbliža zračna luka (Resnik) od Omiša je udaljena 41 kilometar i nalazi se u Kaštelima. Iz zračne luke autobusom se dovezite do splitskog autobusnog kolodvora s kojeg u prosjeku svakih pola sata polazi direktna linija za Omiš.

safe stay in croatia