Accessibility
Dobro došli na Visit Omiš

Omiški polumaraton

Omiški polumaraton

OMIŠKI POLUMARATON - OTKAZANO!

 

 

Dragi trkači, sportaši i ljubitelji prirode,

 

s obzirom na okolnosti u kojima se svi nalazimo vezano za situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti COVID-19 i epidemiološkom slikom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali i mjerama koje su trenutno na snazi, nažalost moramo otkazati ovogodišnju manifestaciju Omiški polumaraton.

 

Primarni cilj ove manifestacije je promocija kanjona Cetine i Omiša kao jedinstvenog prirodnog lokaliteta, idelnog za rekreaciju, sport i uživanje, kao i promocija važnosti bavljenja sportom kod djece. S obzirom da nam je gotovo nemoguće provesti aktivnosti vezano za dječji atletski poligon, dječju utrku za osnovnoškolce i rekreativnu utrku na 6km poštujući epidemiološke mjere, odlučili smo se manifestaciju otkazati.

 

Zahvaljujemo svim trkačima koji su se prijavili i koji su do sada sudjelovali na ovoj manifestaciji i nadamo se da ćemo u 2021. moći trčati po „starom“ normalnom.

 

Sve trkače koji su uplatili startnine ćemo kontaktirati, a u slučaju dodatnih informacija možete nas dobiti na 021 861 350 ili na info@visitomis.hr.

 

U ime Organizacijskog odbora

Turistička zajednica Grada Omiša

 

 

Ako u svoj avanturistički 'portfolio' želite dodati uistinu jedinstvenu utrku, ovaj rujan rezervirajte za posjet Omišu. Zašto Omiški polumaraton zovu 'skriveni dragulj' bit će vam jasno već iz prvog pogleda na grad koji okružuju strme klisure i mnogi trkači koji prvi put sudjeluju na polumaratonu ostaju zbunjeni gdje se među planinama koje gotovo dotiču more smjestila ravničarska trasa dugačka više od 20 kilometara.

 

A smjestila se u jednom od najljepših krajolika u ovom dijelu Europe - kanjonu rijeke Cetine u koji iz povijesne jezgre Omiša, gdje se nalazi start i cilj utrke, ulazite uskim tunelom nakon kojeg vas čekaju kilometri i kilometri čiste i netaknute prirode.

 

Sama manifestacija i ove godine obuhvaća dvije utrke - kružni polumaraton i rekreativnu utrku dugačku 6 kilometara, a obje trase nalaze se u kanjonu Cetine, krajoliku zaštićenom od 1963. godine.

 

Trčeći kanjonom proći ćete kraj nekih od najboljih lokacija za rafting, kayaking, treking, hiking i slobodno penjanje u Hrvatskoj, a o kvaliteti same utrke možda najbolje svjedoče imena prošlogodišnjih pobjednika - Alija Imamović (BiH olimpijac) i Marija Vrajić (HR olimpijka).

 

Omiški polumaraton manifestacija je podjednako namijenjena profesionalcima i rekreativcima, a u petom izdanju, ovog rujna očekuje se i rekordan broj natjecatelja iz Hrvatske, ali i inozemstva. Naime, Omiški polumaraton u vrlo kratkom periodu izrastao je u veoma popularnu trkačku manifestaciju. Dijelom zbog atraktivnosti i kvalitete same utrke, ali dijelom i zbog uvijek fantastične atmosfere i renomea Omiša kao 'adrenalinske' destinacije u kojoj avanturisti i rekreativci uživaju u uistinu specifičnoj domaćinskoj dobrodošlici.

 

Omiški polumaraton poznat je kao utrka koje ćete se jako dugo sjećati ili koje se uopće nećete sjećati, ovisno o tome koliko se prepustite spomenutoj dobrodošlici nakon ulaska u cilj :)

 

A kako bi se cijela obitelj dobro zabavila, osim bogatog programa i glavnih utrka, oni najmlađi će se okušati u dječjoj utrci i dječjem atletskom poligonu.

 

Utrka ima važeći certifikat "Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja" (AIMS-a).

 

 Prijave su moguće na www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1150 i na dan utrke na startnom mjestu od 8 do 9 sati.

 Pratite nas na FB: www.facebook.com/omiskipolumaraton/

 

 

 

 

 
safe stay in croatia