Welcome to Visit Omiš

Obavijest o održavanju utrke i privremenom zatvaranju ceste br. 6166

Obavijest o održavanju utrke i privremenom zatvaranju ceste br. 6166

 

Turistička zajednica Grada Omiša i ove godine povodom Svjetskog dana turizma u suradnji sa ŠU Omiš-plivačkim maratonom, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Omiša organizira rekreativnu utrku i polumaraton kanjonom rijeke Cetine, koji će se održati u subotu, 28. rujna 2019. godine s početkom u 10:00 sati.

 

Grad Omiš idealan je domaćin za ovaj vid rekreacije s obzirom da se radi o destinaciji kojoj mnogi s ponosom tepaju da je svojevrstan jedinstveni centar avanturističko-sportske turističke ponude.

U Omišu možete uživati u raftingu, kayakingu, paraglidingu, trekingu, hikingu, slobodnom penjanju, canyoningu i zip-lineu. Utrke se održavaju u kanjonu rijeke Cetine, zaštićenom od 1963. godine i koji će zasigurno svojom netaknutom prirodom svakom sudioniku utrke pružiti neponovljiv ugođaj i dodatnu motivaciju.

 

Održat će se dvije utrke: polumaraton se trči kroz kanjon Cetine četiri puta po 5,274 kilometra do izletišta Radmanove mlinice (ukupno: 21,097 km). Rekreativna utrka se trči 3 kilometra uzvodno ravničarskom trasom kanjona Cetine i natrag do starta-Poljičkog trga (ukupno: 6 km). Obe utrke počinju u 10:00 sati. Za najmlađe sudionike smo pripremili dječji atletski poligon i dječju utrku.

 

Za sve trkače osiguran je obrok, a najbolji će biti nagrađeni novčanim nagradama, peharima, medaljama, nagradama sponzora i majicama.

 

Prijave su moguće na: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/897

 

 

Za vrijeme trajanja utrke od 09:00 do 12:30, privremeno se zatvara za promet županijska cesta

br. 6166 (Omiš - D8 – Kučiće – Slime – D39).

 

Alternativni smjerovi kretanja automobila:

 

Omiš – Dubci – Kučiće – Omiš i 2. Omiš – Kostanje – Gata – Omiš