Welcome to Visit Omiš

Božićna utrka kalama Omiša

Božićna utrka kalama Omiša

U sklopu manifestacije ,,Advent u Omišu" Turistička zajednica Grada Omiša je pripremila mnogo zanimljivih aktivnosti za sve posjetitelje poput radionica za djecu, nastupa klapa, bendova i kulturno-umjetničkih društava te pregršt užitaka za nepce.


Treće adventske nedjelje uživajte u brojnim događanjima na trgu Stjepana Radića u Omišu:

III. ADVENTSKI VIKEND

Petak od 21:00 druženje uz božićnu glazbu i spizu

Subota od 17:00 - program dječjih vrtića Omiš, dječji teatar "Božićna predstava", KUU Mosor, Gata, dječji festival - nastup malih zvijezda, plesna škola "Korak po korak" i mala i velika gradska utrka.

            od 21:00 - koncert benda Tino i Sandra

Posebna zanimljivost ovog adventskog vikenda je Božićna utrka po kalama starog grada u tri kategorije:

  • djeca do 7 god. (100 m), start: 18:00
  • djeca 7 - 14 god. (1000 m), start 19:00
  • natjecatelji 15+ god. (2000 m), start 19:00

Za sve natjecatelje obavezno je nošenje božićnih kapica za vrijeme trčanja, prvih 30 prijavljenih kapicu dobiva na poklon.

Za sudionike utrke u 19:00 organizirana je i bogata lutrija s vrijednim nagradama, između ostalog to su: canyonig, rafting i zipline za 2 osobe, kvalitetna sportska oprema  i sl.

 

Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu. Okrjepa u vidu čaja osigurana je u ciljnom prostoru. Natjecatelji koji zaostaju  trče po desnoj strani staze, a brži trkači ih zaobilaze s lijeve strane.