Welcome to Visit Omiš

News

Pravilnik o odgodi ili oslobođanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu dostupan je na:

narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_03_36_764.html

Obavijest poduzetnicima o mjerama plaćanja poreza za vrijeme trajanja posebnih okolnosti

Poštovani,

 

na sljedećoj poveznici dostupne su upute poduzetnicima o mjerama plaćanja poreza za vrijeme trajanja posebnih okolnosti: www.porezna-uprava.hr/Stranice/Vijest.aspx

COVID-19 - EVIDENCIJA OSOBA BEZ PREBIVALIŠTA NA PODRUČJU GRADA OMIŠA

Poštovani,

 

nastavno na molbu Stožera civilne zaštite Grada Omiša od 24. ožujka 2020. (www.omis.hr/) ovim putem pozivamo sve osobe koje nemaju registrirano prebivalište ili boravište na području Grada Omiša, a trenutno borave na istome da se, ukoliko još uvijek nisu, prijave putem sustava eVisitor.

Osobe koje nemaju pristup sustavu eVisitor ljubazno molimo da nas kontaktiraju putem e-maila: info@visitomis.hr ili tel. 021/861-350 od 7.00 do 15.00h.

Ovim putem naglašavamo da je prijava u sustav eVisitor zakonska obveza za sve osobe koje borave u vikendicama i za stanovnike mjesta kojima su u posjetu došli prijatelji.

Stanovnike mjesta kojima je došla rodbina, molimo da također izvrše prijavu, kako bi u slučaju poduzimanja novih epidemioloških mjera imali cjelovit uvid u sve osobe koje borave na našem području.


Mjere za turizam: Odgoda plaćanja obveza i potpore ugroženima

Vlada RH je donijela ukupno  mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa. Mjere se odnose na ukupno 8 ministarstava od koji se velik dio mjera odnosi na očuvanje likvidnosti i radnih mjesta gospodarstvenika u okviru Ministarstva financija. Većina horizontalnih mjera odnosi se i na turizam, poput doprinosa, plaća, poreza, dobiti itd.

Mjere koje je Ministarstvo turizma donijelo isljučivo za turizam navedene su na: www.koronavirus.hr/ministarstvo-turizma/116

Obavijest VLASNICIMA KUĆA I STANOVA ZA ODMOR

Molimo sve posjetitelje Omiša koji su došli ili planiraju doći u svoje kuće ili stanove za odmor da se OBAVEZNO PRIJAVE U SUSTAV EVISITOR jer je to zakonska obveza koja je posebno bitna u ovom periodu.

Ljubazno molimo sve naše članove da se ponašaju u skladu sa propisanim pravilima i preporukama.

 

We kindly ask all visitors od Omiš who have already come or are planning to come to their holiday homes or holiday apartments in the Omiš area to register in the EVISITOR system - this is your legal obligation especially importamnt during this period.

We kindly ask everyone to act in accordance with the rules and recommendations prescribed.

MINT obrazloženje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih dpgađanja u dijelu koji se odnosi na smještajne objekte


Odgađa se akcija "Tjedan odmora vrijedan"

Poštovani,

promotivna akcija "Tjedan odmora vrijedan" odgađa se do daljnjega zbog situacije vezane uz pojavu i širenje koronavirusa.

 

Poštujući mjere koje je Stožer civilne zaštite RH izdao u cilju zaustavljanja širenja koronavirusa, donesena je odluka o odgađanju početka ove turističke promotivne akcije.

 

Obavijestit ćemo Vas o novom datumu početka akcije kada se donese odluka o njegovu ponovnom  pokretanju.


Anketa - kako trenutna situacija vezana za Korona virus utječe na poslovanje

Ovim putem Vas obavještavamo kako Zajednica obiteljskog turizma pri HGK poziva pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu na sudjelovanje u anketi koja ima za cilj steći uvid kako trenutna situacija vetana za Korona virus (COVID-19) utječe na poslovanje.

 

Pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivredom gospodarstvu mogu pristupiti anketi putem poveznice: www.hgk.hr/forms/anketa-o-utjecaju-koronavirusa-na-poslovanje-obiteljskog-smjestaja, a anketa se može ispuniti najkasnije do 27. ožujka 2020.

 

 

Obavijest o radu sa strankama i otkazivanju edukacije

Poslovna radionica Los Angeles

Poslovna radionica u Los Angelesu održat će se 16. travnja 2020.

Više informacija o radionici i načinu prijave nalazi se u privitku.


Ispričaj mi priču - poziv turističkim vodičima!

U cilju obogaćenja ponude destinacije u razdoblju izvan glavne sezone, a temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2020. usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš, objavljuje se:

Javni poziv turističkim vodičima

za angažman na realizaciji projekta „Ispričaj mi priču“ – tematskog razgleda grada u pred i post sezoni

Uz prijavu obavezno je priložiti:
• Dokaz o položenom stručnom ispitu za turističkog vodiča
• CV kandidata

Prihvatljivi kandidati: turistički vodiči i turističke agencije

Javni poziv je otvoren do 09.03.2020.

Za sve dodatne informacije o samom projektu slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail info@visitomis.hr ili na telefon 021 861 350.

Tjedan odmora vrijedan - dopuna informacija o projektu


Digitalna Google garaža - edukacija

Edukacija Digitalna Google garaža održat će se u hotelu Park u Splitu, Hatzeov prilaz 3, u petak 28. 2. 2020. s početkom u 9 sati.

 Više o projektu i načinu prijave na edukaciju nalazi se u privitku.


MAŠKARE 25. 2. 2020. - PROGRAM



Poziv na petu edukaciju "INTERNETOM DO GOSTIJU 2020" - predavanja za hotele

U privitku se nalazi više informacija o petoj edukaciji - Sustav praćenja gostiju i kako do lojalnih gostiju koja će se održat u četvrtak, 20. 2. 2020. od 12h do 15h u hotelu Park, Split.


Poslovna radionica Sell Croatia u KIJEVU, Ukrajina (25. ožujka 2020.)

Hrvatska turistička zajednica i ove godine, već tradicionalno, organizira poslovnu radionicu Sell Croatia za hrvatske i ukrajinske partnere u Kijevu 25. ožujka 2020.

 

Prijave do 24. veljače 2020. ili do popunjenja predviđenih mjesta (25).

Više informacija o radionici i načinu prijave nalazi se u privitku.


Sell Croatia - nautička radionica u Pragu (13. 3. 2020.)

Hrvatska turistička zajednica organizira nautičku B2B radionicu "Sell Croatia - nautika" za hrvatske i češke partnere u Pragu u petak, 13. 3. 2020., u sklopu trodnevnog nautičkog sajma FOR BOAT  (13. - 15. 3.).

 

Više informacija o samoj radionici i načinu prijave nalazi se u privitku.


Poziv na četvrtu edukaciju "INTERNETOM DO GOSTIJU 2020" - predavanja za hotele

U privitku se nalazi više informacija o četvrtoj edukaciji - Google Ads oglašavanje za hotele koja će se održati 13. veljače od 12 h do 15h u hotelu Park, Split.


TJEDAN ODMORA VRIJEDAN

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Hrvatska turistička zajednica u organiziraju kampanju pod nazivom "Tjedan odmora vrijedan" kojom se u terminu od 10. do 19. travnja 2020. omogućuje svim zainteresiranim građanima da putuju i upoznaju druge dijelove Hrvatske uz značajne uštede (50% popusta na usluge).

 

Na sudjelovanje u akciji mogu se prijaviti svi poslovni i privatni subjekti iz turističkog sektora poput hotela, privatnih iznajmljivača, turističkih agencija, restorana, barova, nacionalnih parkova, muzeja, galerija, prijevoznika, rent-a-cara, iznajmljivača plovila te subjekata zdravstvenog i lječilišnog turizma.

Više o projektu i načinu prijave nalazi se u privitku.




Noć muzeja - program u Kući jezika i kulture - GALERIJA ONAION

18.00 - 20.00 - predstavljanje izložbe "50 godina umjetničkih izložbi Vijeća Europe"

Izložba tematizira ciklus umjetničkih izložbi Vijeća Europe koji traje već pola stoljeća.

 

18.00 - 18.45 - predavanje: "Arheološki muzej u Splitu - najstariji muzej jugoistočne Europe"

Edukativno izlaganje održat će Vesna Bulić Baketić, dipl.pov.um. Izlaganje tematski prati temu ovogodišnje Noći muzeja koja slavi velike obljetnice među kojima je i vrlo značajna obljetnica početka djelovanja najstarije muzejske ustanove u ovom dijelu Europe.

 

Poziv na treću edukaciju "INTERNETOM DO GOSTIJU 2020" - predavanja za hotele

U privitku se nalazi više informacija o trećoj edukaciji - SEO optimizacija web stranice hotela za dobru poziciju na Google-u koja će se održati 6. veljače od 12h do 15h u Hotelu Park, Split.


POZIV KLAPAMA KOJE DJELUJU NA PODRUČJU GRADA OMIŠA

Sukladno Programu rada i financijskom planu za 2020. godinu, TZG Omiš će u razdoblju 1. 5. - 15. 10. organizirati prezentacije klapskog pjevanja posjetiteljima Omiša.

 

Zadovoljstvo nam je ovim putem pozvati sve klape koje djeluju na području Omiša, a koje žele sudjelovati u projektu, da nam se jave najkasnije do 12. 2. 2020. na mail info@visitomis.hr ili na tel. 021/861-350.

Poslovna radionica u Atlanti - 27. veljače 2020.

Poštovani,

u privitku se nalazi pozivno pismo za poslovnu radionicu koja će se održati u Intercontinental Atlanta Buckhead hotelu u Atlanti 27. veljače 2020.

Detalje o lokaciji i rasporedu radionice možete naći u privitku, a prijave se direktno šalju predstavništvu HTZ-a New York na e-mail adresu cntony@earthlink.net

Prijave su moguće do 7. veljače, a maksimalan broj sudionika iz Hrvatske je 20.


OBAVIJEST O ZATVARANJU DIJELA ŽUPANIJSKE CESTE BR. 6166 OMIŠ - RADMANOVE MLINICE

Radi izvođenja radova na mostu Cetina - iskop za upornjak u tunelu Omiš (dio obilaznice Omiša), zatvara se povremeno za sav promet dio županijske ceste i br. 6166 kod tunela Omiš, dionica Omiš - Radmanove mlinice.

Investitor radova su "Hrvatske ceste" d.o.o. Zagreb, a izvođač radova i postavu privremene regulacije prometa obavlja "Strabag" d.o.o.

Kao alternativni pravac za smjer Omiš - Radmanove mlinice - Kučiće - Slime određuje se:

* DC8 Omiš - Dubci - DC39 - LC67134 Slime (Kučiće, Radmanove mlinice) i obrnuto.

 

Za privremenu regulaciju prometa postavit će se prometna signalizacija, a po potrebi osigurat će se samo propuštanje interventnih vozila (vozila: MUP-a, MORH-a, hitne pomoći, vatrogasaca i sl.).

 

Radovi i privremena prometna regulacija trajat će od 27. siječnja 2020. (ponedjeljak) od ponedjeljka do petka od 8.00 do 18.00h do 16. ožujka 2020.

 

Poziv na drugu edukaciju "INTERNETOM DO GOSTIJU 2020" - predavanja za hotele

U privitku se nalazi više informacija o drugoj edukaciji - Web stranica hotela: struktura, dizajn i sadržaj za poticanje direktnog bookinga - koja će se održati 30. siječnja od 12h do 15h u Hotelu Park, Split.


Javni poziv za potporu turističkim agencijama za financiranje troškova sudjelovanja na radionicama/workshop-ovima - produljenje roka prijave

Rok prijave na Javni poziv za potporu turističkim agencijama za financiranje troškova sudjelovanja na radionicama/workshopovima produljuje se na 09.02.2020.

 

"INTERNETOM DO GOSTIJU 2020" - predavanja za hotele

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije organizira u suradnji s marketinškom agencijom AdProfis ciklus edukacija o Internet oglašavanju hotela s ciljem povećanja direktnih hotelskih rezervacija.

Edukacije su namijenjene hotelima, a sudjelovanje je besplatno.

Rapored predavanja:

* 23. 1. 2020. od 12h do 15h - Internet marketing strategija za hotele - kako do direktnih rezervacija hotela?

* 30. 1. 2020. od 12h do 15h - Kako treba izgledati stranica hotela u 2020. godini?

* 6. 2. 2020. od 12h do 15h - SEO optimizacija web stranice hotela za dobru poziciju na Googleu

* 13. 2. 2020. od 12h do 15h - Google Ads oglašavanje za hotele

* 20. 2. 2020. od 12h do15h - Sustav praćenja gostiju i kako do lojalnih gostiju

 

Više informacija o prvom predavanju i načinu prijave nalazi se u privitku.


Javni poziv za subvencioniranje sajamskih nastupa u 2020. godini

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2020., usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine, TZG Omiš objavljuje:

 

Javni poziv za subvencioniranje sajamskih nastupa u 2020. godini

 

Mogući prijavitelji su turistički subjekti registrirani na području destinacije, a prihvatljiva sajamska tržišta su: Njemačka, Poljska, Češka, Slovačka, Slovenija, Velika Britanija, Mađarska, Švicarska, Austrija, Skandinavija, Francuska i Italija.

 

Prihvatljivi su troškovi izlaganja na onim sajmovima na kojima ne sudjeluje kao izlagač TZ SDŽ.

 

Poslovni subjekt u kandidaturi prilaže troškovnik nastupa na sajmu koji uključuje sljedeće prihvatljive troškove: trošak najma i uređenja štanda.

 

Ukupni iznos subvencija za sajmove definiran Financijskim planom TZG Omiš raspoređuje se ovisno o broju pristiglih kandidatura. Maksimalni iznos potpore po sajmu je 30.000,00 kn. Jedan poslovni subjekt može dobiti potporu za maksimalno dva sajma.

 

U slučaju da se više poslovnih subjekata javi za sudjelovanje i zakup štanda na istom sajmu, TZG Omiš će subvencionirati nastup onog subjekta koji ostvaruje veći broj noćenja s tog tržišta.

 

Za sve poslovne subjekte obavezna je distribucija promotivnih materijala TZG Omiš i aplikacija loga TZG Omiš na samom štandu.

 

Uz prijavu je obavezno priložiti:

* dokaz o pravnom statusu subjekta

* potvrdu nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga

* datum, mjesto i duljina trajanja sajma, broj posjetitelja sajma u prethodnoj godini

* veličinu štanda i načelan opis i/ili skicu štanda

* troškovnik sajamskog nastupa

 

Javni poziv je otvoren do 20. 1. 2020. , a odluku o subvencijama sajamskih nastupa donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.

 

Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail info@visitomis.hr ili na telefon 021/861-350.

 

Javni poziv za potporu turističkim agencijama za financiranje troškova sudjelovanja na radionicama/workshop-ovima

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2020., usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine, TZG Omiš objavljuje:

 

Javni poziv za potporu turističkim agencijama za financiranje troškova sudjelovanja na radionicama/workshop-ovima

 

Mogući prijavitelji su turistički subjekti registrirani na području destinacije, a prihvatljiva tržišta za radionice su: Njemačka, Poljska, Češka, Slovačka, Slovenija, Velika Britanija, Mađarska, Švicarska, Austrija, Skandinavija, Belgija, Francuska, Italija i Hrvatska.

 

Poslovni subjekt u kandidaturi prilaže troškovnik nastupa na radionici koji uključuje sljedeće prihvatljive troškove: troškove kotizacije i ostale slične troškove osim osobnih troškova.

 

Ukupan iznos subvencija za radionice definiran Financijskim planom TZG Omiš raspoređuje se ovisno o broju pristiglih kandidatura. Maksimalan iznos potpore ovisi o ukupnom iznosu kandidiranog troška i ne može biti veći od 5.000,00 kn po radionici. Jedan poslovni subjekt može dobiti potporu za maksimalno tri radionice.

 

Za poslovne subjekte obavezna je distribucija promotivnih materijala TZG Omiš.

 

Uz prijavu obavezno je priložiti:

* dokaz o pravnom statusu subjekta

* potvrdu nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga

* datum, mjesto i duljinu trajanja radionice, broj posjetitelja radionice u prethodnoj godini

* troškovnik sudjelovanja

 

Javni poziv je otvoren do 26. 1. 2020., a odluku o visini potpore donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.

 

Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail: info@visitomis.hr ili na telefon 021/861-350.

 

Javni poziv za dodjelu sredstava za potpore manifestacijama u 2020.

Predmet poziva: Dodjela novčanih sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2020.  

Namjena sredstava: 

Sredstva su namijenjena sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju manifestacija:

- sufinanciranje manifestacije (troškovi vezani za učesnike, tehnike i promociju),

- izrada promotivnih materijala,

- nabava potrošnog materijala,

- druge potrebe za održavanje manifestacije.

 

Sredstva se ne mogu dodijeliti za:

 

- troškove redovnog poslovanja organizatora

- sve ostale troškove koji nisu vezani za realizaciju kandidirane manifestacije

 

Korisnici mogu biti:

 

- trgovačka društva,

- udruge,

- obrti,

- kulturne i druge javne ustanove

Za potpore se ne mogu kandidirati organizatori koji su dužnici plaćanja boravišne pristojbe i/ili turističke članarine.

Kriteriji za odobravanje potpora TZG Omiš:

 

- karakter manifestacije,

- vrijeme održavanja,

- trajanje manifestacije,

- tradicija održavanja,

- sadržaj i kvaliteta manifestacije,

- promocija manifestacije i medijska pokrivenost manifestacije,

- ekonomski učinci manifestacije.

 

Za prijavu je potrebno dostaviti: ispunjen obrazac, potvrdu o nepostojanju duga, dokaz o pravnom statusu, program i troškovnik manifestacije.

Odluku o visini sredstava za svaku pojedinu manifestaciju donijeti će Turističko vijeće o čemu će sudionici natječaja biti pravovremeno obaviješteni.

Jedan subjekt može prijaviti maksimalno dvije manifestacije.

Natječaj je otvoren do 27.01.2020., a prijave je potrebno dostaviti isključivo poštom ili osobno na adresu: TZG Omiš, Fošal 1a, 21310 Omiš.

TZG Omiš zadržava pravo provjere i traženja dodatnih informacija u slučaju potrebe.

Tečaj engelskog jezika za obiteljske iznajmljivače

Zadovoljstvo nam je pozvati sve zainteresirane pružatelje turističkih usluga u domaćinstvu da se prijave na intezivan tečaj engleskog jezika u organizaciji TZG Omiš i jezičnog centra „Jezični kutak“ iz Omiša. U cilju unapređenja kvalitete usluge privatnog smještaja destinacije tečaj sufinancira TZG Omiš.

 

Tečaj će se održati u periodu od 03. 02– 27.03.2020. u večernjim terminima. Nastava će trajati 30 školskih sati, dva puta tjedno po 90 min. Grupe će se formirati ovisno o broju zainteresiranih i predznanju polaznika.

 

Program i dinamika tečaja prilagođeni su potrebama malih iznajmljivača, rad je organiziran u manjim grupama, temeljen je na suvremenim metodama podučavanja s naglaskom na komunikaciji i govorenom jeziku.

 

Prijave se primaju do 25.03.2020. na tel.: 021 861 350 ili na mail: info@visitomis.hr

Broj mjesta je ograničen!

 

Sretan Božić i Nova godina!



Dodjela plaketa "The best of Omiš"

Na skupštini TZG Omiš, održanoj 19. 12. 2019., izglasane su Izmjene i dopune Programa rada i financijskog plana za 2019., kao i Program rada i financijski plan za 2020. godinu.

 

U sklopu održane sjednice, posebno nam je zadovoljstvo bilo, dodijeliti plakete "The best of Omiš" novim članovima koji svojim trudom i radom podižu kvalitetu doživljaja naše destinacije i zadovoljstva naših posjetitelja.

 

Novi članovi "The best of" zajednice su: Marijo Vajler, Blato na Cetini; Luis Žuljević, Gata; Matijević export-import, Kostanje; Emil Stanić, Lokva Rogoznica; ADDL Mimice d.o.o., Mimice; Mirjana Kuzmanić, Omiš; Mišel Pocrnja, Stanići; Siniša Brzović, Svinišće; Marija Mandić, Tugare; Nikola Buljević, Zakučac.

 

Priznanje Zlatni oblutak 2019. za najbolji objekt u zaobalju po odluci stručnog povjerenstva pripalo je objektu Nikole Buljevića iz Zakučca, a za objekt na rivijeri Villi Jolari u Mimicama.

 

Čestitamo svim dobitnicima i novim članovima!



DJEČJI PROGRAM 21. 12. 2019. - PROMJENA LOKACIJE

Zbog najavljenih vremenskih neprilika, dječji program koji se trebao održati u Božićnom gradu, održat će se u subotu, 21. 12. 2019. u 10:00h u kongresnoj dvorani hotela Plaža.

 

Dođite i uživajte s nama u programu koji su pripremili: Dječji vrtići Omiš, CZK dječje kazalište Herlekin, Rock malci s Cetine i Leona Tomasović, kao i SŠ Jure Kaštelana koja će predstaviti proizvode svoje zadruge na prodajnoj izložbi čija su sredstva namijenjena financiranju maturalnog plesa.

 

Voditeljica programa je Ivana Župa.

Vidimo se!

 

DANI HRVATSKOG TURIZMA U MOSKVI - 30. SIJEČNJA 2020.

Obzirom da je Hrvatska turistička zajednica, zbog velikog potencijala i značaja ruskog emitivnog tržišta te neprekidnog rasta dolaska ruskih turista proteklih godina, interesa hrvatske i ruske turističke industrije, odlučila napraviti iskorak u prezentaciji Hrvatske kao top turističke destinacije za ruske turiste i rusku turističku industriju, 30. siječnja 2020. u samom centru Moskve organizira veliki poslovni događaj pod nazivom Dani hrvatskog turizma u Rusiji.

 

Više informacija o samom događaju i načinu prijave nalazi se u privitku.

 


HUMANITARNI KONCERT - BOŽIĆ U KLASPSKOM RUHU - 19. 12. 2019. U 19h




POVENJAK 2020.

XIV. manifestacija ocjenjivanja kvalitete i kakvoće maslinovog ulja  i XV. konzerviranih maslina na domći način

 

POVENJAK 2020.

 

Hotel Brzet, Omiš, 15. veljače 2020.

 

Ocjenjivanje proizvoda, djevičanskog maslinovog ulja i konzerviranih maslina i ove godine vršit će Zavod za javno zdravstvo Split.

Uzorci se predaju 10., 11. i 12. siječnja 2020. tokom cijelog dana ili poslati poštom.

Više informacije nalazi se u privitku.




OMIŠKI BOŽIĆNI GRAD PROGRAM



20. i 21. prosinca - SLIME

Poštovani,

 

zadovoljstvo nam je obavIjestiti vas o održavanju dva događanja na Slimenu u organizaciji KUD-a "SLIME":

 

* petak, 20. prosinca u 18 sati, prostor škole

   Lutkarsko kazalište "PRODUKCIJA Z", Split:

   "NOVOGODIŠNJI ŠUŠUR", lutkarska predstava za djecu

 

*subota, 21. prosinca u 18 sati, župna crkva

  BOŽIĆNI KONCERT DALMATINSKIH KLAPA

  Nastupaju: DIVNA (ž) - Trpanj, KURJOŽE (ž) - Podstrana, ONEUM (m) - Omiš,   

                       PAŠARETA (mj) - Kučiće, TAMARIN (ž) - Vranjic, ŽMUL (m) - Omiš

 

 

 

Omiška božićna bajka 2019.

U cilju što bolje promocije svih događanja i prezentacije tradicija i običaja vezanih za božićno vrijeme na području Grada Omiša, ljubazno molimo sve organizatore da nam dostave informacije:

• naziv događanja
• datum i vrijeme događanja
• lokacija događanja
• organizator
• kontakt/ web ili fb stranica ili tel.

kako bi ih mogli dodatno promovirati i predstaviti na komunikacijskim kanalima TZG Omiš.

Također ovim putem pozivamo sve zainteresirane udruge, KUD-ove, zborove i sl. koji žele sudjelovati u programu manifestacije Omiški božićni grad da se jave putem tel. 021 861 350 ili mail. info@visitomis.hr.

Omiški božićni grad 2019.

Objavljen je javni natječaj za korištenje kućica za vrijeme održavanja manifestacije Omiški božićni grad.

Više informacija: http://www.omis.hr/

Natječaj je otvoren do 26.11.2019.

Ove godine će nas svojim nastupom "grijati" Dalmatino, Ervin Baučić, Vojko Vrućina, Vox Box, Vlade Brzović, Šibenski bend "FENIX", Klaun Šarenko i mnogi drugi!

 

Radionica "Razvoj, marketing i provedba destinacijskih proizvoda posebnih oblika turizma"

Poštovani,

 

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija, sukladno programu edukacija kroz 2019., organizira radionicu na temu "Razvoj, marketing i provedba destinacijskih proizvoda posebnih oblika turizma" koja će biti organizirana u dvije tematske cjeline: "Promocija i prodaja destinacije" i "Site inspections, FAM Trips i nastupi na sajmovima".

 

Ovim putem vas pozivamo na navedene radionice koje će se održati prema sljedećem rasporedu:

 

1. radionica "Promocija i prodaja destinacije" održat će se u srijedu 27. 11. 2019. u Splitu (link za prijavu: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMDoVlg2Z505Rz8HiaAFpy9X8jOLESp0TdsePDWahtw6Fe1g/viewform)

 

2. radionica "Site inspections, FAM Trips i nastupi na sajmovima" održat će se u četvrtak 28. 11. 2019. u Splitu (link za prijavu: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSffpSxPv2O2rxO4jpvtgZHdmMues-bD9jmI-yvK7pdfGXuv3A/viewform)

 

Napomena: Službeni jezik radionice je engleski bez simultanog/konzekutivnog prevođenja. Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem online obrasca.

 

Predavač je Patrick Delaney, stručnjak s više od trideset godina iskustva u turističkoj industriji, marketingu, prodaji i konzaltingu te osmišljavanju i realizaciji edukacijskih programa za potrebe turističkog sektora brojnih zemalja (npr. Republika Irska, Njemačka, Poljska, Kina, Tajland, Jordan i dr.). Delaney je dobitnik brojnih priznanja i nagrada vodećih sajmova kongresne industrije te jedini Irac koji je uvršten na listu Power 50 koju izdaje Conference & Incentive Travel (UK) - popis najinspirativnijih osoba u Velikoj Britaniji i Irskoj.)

 

Obavijest o održavanju edukativnih radionica objavljena je i na internetskih stranicama Hrvatske turističke zajednice: www.htz.hr/hr-HR/poslovna-dogadanja/edukacije/edukacija-2019/razvoj-marketing-i-provedba-destinacijskih-proizvoda-posebnih-oblika-turizma

 

Sajam WTM London 4. - 6. 11. 2019. - poslovni razgovori na štandu TZ Splitsko-dalmatinske županije i poziv na degustaciju




Program međunarodne konferencije "Suvremene tehnologije - ključ uspješnosti u ugostiteljstvu" - Makarska, 22. 10. - 24. 10. 2019.


DALMACIJA ULTRA TRAIL - važna obavijest!

Kao i prošle godine, u sklopu manifestacije Dalmacija Ultra Trail u periodu od 18. do 20.10. 2019. (petak - nedjelja), održavaju se utrke u 4 dužinske kategorije koje startaju iz različitih mjesta: 118 km (iz Solina - Amfiteatar), 54 km (iz Makarske - riva), 18 km (iz Dugog Rata - riva) te dječja utrka na 1 km (gradska plaža Punta).

U utrkama će sudjelovati preko 700 natjecatelja iz više od 30 država sa svih kontinenata.

Kako bi natjecateljima boravak i utrku učinili ugodnijim i približili ljepote našeg područja i ljubaznost naših ljudi potrebna je i pomoć lokalnog stanovništva.

Staze su označene trakama i oznakama crveno bijele boje te smjerokazima na stalcima. Sve oznake bit će uklonjene nakon utrke od strane organizatora.

Organizatori mole sve stanovnike, a posebno djecu da trakice i smjerokaze ne skidaju i ne premještaju tijekom održavanja manifestacije te da izađu na ulice i podržu natjecatelje pljeskom, ponude ih vodom i navijaju te na taj način pomognu da se predstavimo kao dobri domaćini.

Bez obzira na dužinu trase, organizator se potrudio predstaviti najljepše lokacije (Biokovo, Mosor, Kozjak, Poljička planina, Omiška Dinara, rijeke Jadro, Žrnovnica, Cetina) i najznačajnije povijesne i kulturne spomenike (Salona, Klis, Fortica...).

 

Budite i vi dio priče koja će vas učiniti ponosnim i predstaviti nas u najboljem svjetlu!

 

 



Besplatna edukacija "Poduzetništvo u turizmu"

Poštovani,

 

Grad Solin u sklopu projekta RiTour, organizira besplatnu edukaciju "Poduzetništvo u turizmu", za dionike u turizmu Solina i oklonih gradova/općina.

Edukacija se provodi kroz tri modula u ukupnom trajanju od 3 dana.

Više informacija o edukaciji, rasporedu održavanja i načinu prijave nalazi se u privitku.

 


Odluka o visini turističke pristojbe za 2020.


Obavijest o održavanju međunarodne biciklističke utrke CRO Race

U razdoblju od 1. do 6. listopada 2019. održava se međunarodna biciklistička utrka CRO Race s ciljem promocije Hrvatske kao turističke destinacije.

Treća etapa vozi se u četvrtak, 3. listopada sa startom u Okrugu Gornjem u 12:45 sati i ciljem u Makarskoj, a proći će centrom Omiša u 14:26.

Utrku prenose televizijske kuće u gotovo 180 zemalja.

Pozivaju se građani da uljepšaju dojam o utrci i našoj lijepoj zemlji.


Obavijest o održavanju utrke i privremenom zatvaranju ceste br. 6166

Obavijest o održavanju utrke i privremenom zatvaranju ceste br. 6166

 

Turistička zajednica Grada Omiša i ove godine povodom Svjetskog dana turizma u suradnji sa ŠU Omiš-plivačkim maratonom, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Omiša organizira rekreativnu utrku i polumaraton kanjonom rijeke Cetine, koji će se održati u subotu, 28. rujna 2019. godine s početkom u 10:00 sati.

 

Grad Omiš idealan je domaćin za ovaj vid rekreacije s obzirom da se radi o destinaciji kojoj mnogi s ponosom tepaju da je svojevrstan jedinstveni centar avanturističko-sportske turističke ponude.

U Omišu možete uživati u raftingu, kayakingu, paraglidingu, trekingu, hikingu, slobodnom penjanju, canyoningu i zip-lineu. Utrke se održavaju u kanjonu rijeke Cetine, zaštićenom od 1963. godine i koji će zasigurno svojom netaknutom prirodom svakom sudioniku utrke pružiti neponovljiv ugođaj i dodatnu motivaciju.

 

Održat će se dvije utrke: polumaraton se trči kroz kanjon Cetine četiri puta po 5,274 kilometra do izletišta Radmanove mlinice (ukupno: 21,097 km). Rekreativna utrka se trči 3 kilometra uzvodno ravničarskom trasom kanjona Cetine i natrag do starta-Poljičkog trga (ukupno: 6 km). Obe utrke počinju u 10:00 sati. Za najmlađe sudionike smo pripremili dječji atletski poligon i dječju utrku.

 

Za sve trkače osiguran je obrok, a najbolji će biti nagrađeni novčanim nagradama, peharima, medaljama, nagradama sponzora i majicama.

 

Prijave su moguće na: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/897

 

 

Za vrijeme trajanja utrke od 09:00 do 12:30, privremeno se zatvara za promet županijska cesta

br. 6166 (Omiš - D8 – Kučiće – Slime – D39).

 

Alternativni smjerovi kretanja automobila:

 

Omiš – Dubci – Kučiće – Omiš i 2. Omiš – Kostanje – Gata – Omiš

Poslovna radionica Sell Croatia - Rim

Poštovani,

 

obavještavamo vas kako Hrvatska turistička zajednica ove godine 14. studenoga u Rimu organizira poslovnu radionicu Sell Croatia  za hrvatske i talijanske partnere.

 

Više informacija nalazi se u privitku.

 

 


Poslovna radionica Sell Croatia u Budimpešti

Poštovani,

predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj organizirat će 28. listopada 2019. poslovnu radionicu za hrvatske i mađerske partnere u Budimpešti.

Više informacija nalazi se u privitku.

 

 

 

 


NATJEČAJ za dodjelu nacionalne godišnje nagrade "SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE ZA 2019. GODINU

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" iz Zagreba rapisuje

NATJEČAJ

za dodjelu nacionalne godišnje nagrade

"SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE"

ZA 2019. GODINU

 

Nagrada "SUNCOKRET ruralnog turizma Hrvatske" dodjeljuje se u sedam kategorija:

 • Turistička seljačka gospodarstva (OPG-i)
 • Poduzetnici u ruralnom turizmu
 • Ruralno turističke manifestacije
 • Ruralno turistički projekti
 • Tradicijska ruralna gastronomija
 • Vinski turizam (pod pokroviteljstvom Europske kulturne rute "Iter Vitis")
 • Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka: "Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla", "Zaštićena oznaka izvornosti", "Zajamčeno tradicionalni specijalitet", "Eko proizvod", "Hrvatski otočni proizvod" i druge marketinške oznake

 

Više informacija i pravilnik možete pronaći u privitku.

 


Poslovna radionica Sell Croatia u Pragu - 30. listopada 2019.

Poštovani,

sa zadovoljstvom vam javljamo da Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Češkoj dana 30. listopada 2019. (srijeda) od 13:00 do 17:00 sati, organizira hrvatsku poslovnu radionicu "Sell Croatia" u Pragu u sklopu dvodnevnog međunarodnog B2B turističkog sajma CZECH TRAVEL MARKET, 30. - 31. 10. 2019.

Više informacija u prilogu.

 


Javni natječaj za privremeno korištenje javnih površina i kućica

Poštovani,

 

u privitku se nalazi Natječaj za privremeno korištenje javnih površina i kućica postavljenih na javnoj površini - Omiš, nasip Toreta za vrijeme održavanja ljetne manifestacije "Gusarska bitka 2019." u razdoblju od 16. kolovoza do 18. kolovoza 2019. godine.

Natječaj je otvoren do 26. srpnja 2019.


HUMANITARNA AKCIJA

Ovo ljeto turistička agencija Via check-in iz Omiša u suradnji sa Gradom Novka, Vatrogasnom zajednicom Grada Novske, Centrom za socijalnu skrb i ekopom "Srijedom u 10"  organizira humanitarnu akciju u obliku besplatnog ljetovanja za 10 obitelji iz Slavonije.

Ljetovanja će se odvijati na području Omiške rivijere u razdoblju od 31.8. do 26.10.2019.

Patrnertvo bi omogućilo prijevoz i smještaj za 10 obitelji.

Kako bi se akcija proširila potrebna je pomoć u obliku pronalaska smještaja, prijevoza i hrane.

Svi zainteresirani mogu se javiti na hrvatskosrce947@gmail.com ili 099 735 7777

KALENDAR DOGAĐANJA


Omiš - Pisak SHUTLLE BUS (1.7. -1.9.2019)



OMIŠ GUITAR FEST 18.-25.6.2019.



CZK Omiško kulturno ljeto - program 2019.


DANI IVE MARJANOVIĆA


18 IVANJSKE VEČERI - program


Sell Croatia u Australiji

Poštovani,

 

pozivno pismo za poslovne radionice Sell Croatia u Australiji nalazi se u privitku.

 

 


PETA PRVOMAJSKA KAVA "VEDRAN BABIĆ" PISAK - PROGRAM



PROGRAM PROSLAVE BLAGDANA SV. IVANA NEPOMUKA - ZAŠTITNIKA GRADA OMIŠA


JAVNI POZIV ZA KANDIDIRANJE PROGRAMA ORGANIZACIJE RIBARSKIH VEČERI NA PODRUČJU OMIŠA

Omiš, 26.04.2019.

 

Sukladno Programu rada i financijskom planu TZG Omiš za 2019., a u cilju promocije načina života i rada, kao i kreiranja dodatnih sadržaja za goste, TZG Omiš raspisuje

 

Javni poziv za kandidiranje programa organizacije ribarskih večeri na području Omiša

 

TZG Omiš će financijski podržati organizaciju ribarskih večeri na području Omiša.

* Ribarske večeri bi se trebale održavati u periodu od 15.6.2019. do 15.9.2019.

* Obavezni elementi programa:

   - glazba uživo

   - ponuda pića: barem jedna vrsta vina po cijeni do 10,00 kn/čaša 2 dcl

   - ponuda hrane: najmanje dvije vrste ribe, od kojih jedna po cijeni 15,00 kn/porcija

* Prihvatljivi podnositelji prijave: mjesni odbori, udruge, poslovni subjekti (hoteli, kampovi, agencije i sl.), ugostitelji.

* Prijave trebaju sadržavati: dokaz o pravnom statusu subjekta, dokaz o nepostojanju duga s porezne uprave, opis programa, troškovnik, željeni datum događanja i lokaciju. Prijavitelji se mogu kandidirati za organizaciju jedne ili više ribarskih večeri. Prijave se zaprimaju na adresi Fošal 1a, 21310 Omiš osobno ili putem pošte.

 

Javni poziv je otvoren do 10.05.2019.

 

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju - tel. 021/861-350 i info@visitomis.hr

 

8. FESTIVAL PLANINARSTVA


USKRŠNJA RADIONICA ZA DJECU

U petak, 12.4.2019.od 16.00 do 17.00 sati, na Vangradu Društvo "Naša djeca" - Omiš u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Omišaorganizira uskršnju radionicu za svu djecu!

 

Vidimo se!



ODA PROLJEĆU - 28.4.2019.



KOORDINACIJA AKTIVNOSTI SUSTAVA DESTINACIJSKIH MENADŽMENT ORGANIZACIJA DMO I DESTINACIJSKIH MENADŽMENT KOMPANIJA DMK - 2. i 3. radionica

Poštovani,

 

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija organizira radionice na temu "Koordinacija aktivnosti sustava destinacijskih menadžment organizacija DMO i destinacijskih menadžment kompanija DMK".

 

2. radionica - 09.04.2019., hotel Park, Split

3. radionica - 16.04.2019., hotel Park, Split

 

Raspored radionica, prijave i više informacija raspoloživi su na: www.htz.hr/hr-HR/poslovna-dogadanja/edukacije/edukacija-2019/koordinacija-aktivnosti-sustava-destinacijskih-menadzment-organizacija-dmo-i-destinacijskih-menadzment-kompanija-dmk

SELL CROATIA RADIONICA SAD - CHICAGO


Tražimo turističke informatore! Prijavi se!

Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto turističkog informatora u Omišu, Stanićima, Lokvi Rogoznici, Mimicama, Marušićima i Pisku.

 

*UVJETI*

~ Srednja stručna sprema - SSS

~ Odlično poznavanje engleskog jezika

~ Dobro poznavanje dodatnog stranog jezika (njemački, francuski, talijanski)

~ Odlično poznavanje rada na računalu (Word, Excel, Internet)

 

Radno iskustvo na istim i sličnim poslovima je poželjno.

Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme preko studentskog ugovora.

Kandidature sa životopisom primaju se do 25. ožujka 2019. na adresu:

TZG Omiš

Fošal 1a

21310 Omiš

* Za natječaj: Turistički informator/ Ne otvarati.*

 

BUY CROATIA ZDRAVSTVENI TURIZAM 2019.

Poštovani,

 

u pripremi je specijalizirana poslovna radionica Buy Croatia zdravstveni turizam koja će programom obuhvatiti područje Zagreba i Kvarnera.

Poslovna radionica namijenjena je svim zainteresiranim hrvatskim turističkim subjektima specijaliziranim za zdravstveni turizam u cilju povećanja turističkog prometa s tržišta Njemačke, Skandinavije, Francuske, Rusije, Italije i Mađarske na tržište Hrvatske. U organizaciji Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Grada Zagreba, te Turističke zajednice Primorsko-goranske županije inozemni predstavnici turističkih agencija imat će priliku u okviru studijskog putovanja upoznati glavni grad Hrvatske, te Crikvenicu i Mali Lošinj u periodu od 25. do 29. ožujka 2019.

 

Poslovna radionica održat će se u Malom Lošinju u četvrtak, 28. ožujka 2019. od 10:30 do 12:30 sati u kongresnoj dvorani Sunny Bay hotela Aurora (Sunčana uvala 4, 51550 Mali Lošinj). Nakon radionice uslijedit će poslovni ručak.

 

Pravo na sudjelovanje imaju hrvatski gospodarski subjekti koji u svojoj ponudi imaju usluge zdravstvenog turizma.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo da ispunite online prijavnicu: www.htz.hr/hr-HR/poslovna-dogadanja/buy-croatia i uplatite odgovarajuću kotizaciju, najkasnije 1 tjedan prije održavanja radionice u iznosu 500,00 kn po osobi koja uključuje poslovnu radionicu, kava pauzu i poslovni ručak, a bez koje prijava nije valjana.

 

Prijave će biti otvorene sve dok se predviđena mjesta za predmetnu radionicu ne popune, a najkasnije do 21.3.2019. do 12:00 sati.

 

Za sva dodatna pitanja vezana za način prijava i uplata molimo kontaktirajte: buycroatia@htz.hr

 

PROMOCIJA ZBIRKE PJESAMA - KAMENO SRCE MIRABELE - 23.03.2019.



KALENDAR DOGAĐANJA 2019.

Poštovani organizatori manifestacija na području Grada Omiša,

 

Turistička zajednica Grada Omiša, kao i prethodnih godina, priprema tiskanu verziju kalendara događanja na području Grada Omiša. Cilj ovog informativnog materijala je na jednom mjestu obuhvatiti informacije o svim događanjima, kako bi posjetiteljima uz ostale promotivne materijale pružili što bolju i kvalitetniju sliku o cjelokupnoj ponudi turističke destinacije.

 

Ovom prilikom pozivamo sve organizatore manifestacija (koje TZ nema u bazi podataka - vidjeti prilog) da na mail: info@visitomis.hr do 21.3. 2019. pošalju informacije o manifestacijama kako bi iste mogli uvrstiti u promotivni materijal.

 

Za sve informacije stojimo na raspolaganju.

 

 

 


JAVNI POZIV TURISTIČKIM VODIČIMA

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2019. godinu, usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš objavljuje:

 

Javni poziv turističkim vodičima

 

za realizaciju projekta "Ispričaj mi priču" - subvenzioniranog tematskog razgleda grada na engleskom i njemačkom jeziku u pred i post sezoni u organizaciji TZG Omiš.

 

Uz prijavu je obavezno priložiti:

* Dokaz o položenom stručnom ispitu za turističkog vodiča

* CV kandidata

 

Prihvatljivi kandidati: turistički vodiči i turističke agencije

Javni poziv je otvoren do 18.03.2019.

 

Za sve dodatne informacije o samom projektu, slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail: info@visitomis.hr ili na telefon 021 861 350.

 

 

Tečaj stranog jezika za obiteljske iznajmljivače

Zadovoljstvo nam je pozvati sve zainteresirane pružatelje turističkih usluga u domaćinstvu da se prijave na intezivan tečaj engleskog jezika u organizaciji TZG Omiš i jezičnog centra „Jezični kutak“ iz Omiša. U cilju unapređenja kvalitete usluge privatnog smještaja destinacije tečaj sufinancira TZG Omiš.

Tečaj će se održati u periodu od 04.03.– 26.04.2019. u večernjim terminima. Nastava će trajat 30 školskih sati, dva puta tjedno po 90 min.

Program i dinamika tečaja prilagođeni su potrebama malih iznajmljivača, rad je organiziran u manjim grupama, temeljen je na suvremenim metodama podučavanja s naglaskom na komunikaciji i govorenom jeziku.

Prijave se primaju do 19.02.2019. na tel.: 021 861 350 ili na mail: info@visitomis.hr

 

Hommage pjesniku i prijatelju Jakši Fiamengu

Prokultura Omiš organizira Hommage pjesniku i prijatelju Jakši Fiamengu u četvrtak 14. veljače 2019. u 18.30 sati u Kući jezika i kulture.

 

Gosti Večeri :

prof.dr. Joško Božanić

uz projekciju umjetničke fotografije: Ive Pervana

 

Uvodna riječdr.sc. Nansi Ivanišević, predsjednica Prokulture - Split

Prigodnom pjesmom pridružit će se Zbor OŠ Josip Pupačić, voditelj Vinko Didović te čitanjem stihova učenica Manda Bogdanović, mentorica Ivana Juričević.

Tom ćemo prigodom ujedno najaviti novi projekt Prokulture - Kuće jezika i kulture KLUB PRIJATELJA KNJIGE, voditeljice Esme Čečuk.

Edukacija za obiteljske iznajmljivače TZG Omiš i TZO Dugi Rat

Turistička zajednica grada Omiša i Turistička zajednica općine Dugi Rat u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo d.o.o. organizira  EDUKACIJU ZA MALE IZNAJMLJIVAČE sa temam:

BUDITE USPJEŠNI IZNAJMLJIVAČ U 10 KORAKA i ADMINISTRACIJA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA

Pozivamo Vas da nam se pridružite u utorak, 12.02.2019. u Hotelu Plaža, s početkom u 17.30 sati.

TEME:

- deset osnovnih pravila koja mora slijediti svaki iznajmljivač kako bi imao uspješnu sezonu: manje troškove, veći broj rezervacija, više cijene i veću dobit

- propisi i zakoni (račun, cjenik, plaćanje PDV-a na proviziju,…)

- pomoćni kreveti

- pet friendly objekti

- novi trendovi u turizmu

- prezentacija smještaja

- komunikacija s gostom prije, za vrijeme posjeta i nakon odlaska

Svi sudionici edukacije dobit će Certifikat AP+ kojeg Savjetovalište za obiteljski smještaj i specijalizirani časopis “Apartman Plus” dodjeljuju malim iznajmljivačima.

 

Edukacije TZ Splitsko - dalmatinske županije

 

Obaviještavamo Vas da TZ Splitsko – dalmatinske u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih „Adriatic Educato“ i ove godine sufinancira održavanje dvije edukacije i to;

1.     PODUZETNIČKA AKADEMIJA U TURIZMU – održava se od 13.02. 2019., INFO SEMINAR za upis 11.02. 2019.

 

2.     EDUKACIJE U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU „ADRIATIC“ (barmen/ica, savjetnik/ca za vino) – održava se od 19.02. 2019., INFO SEMINAR za upis 10.02. 2019.

Sve su edukacije besplatne!

https://www.dalmatia.hr/hr/priopcenja/poduzetnicka-akademija-u-turizmu-2

https://www.dalmatia.hr/hr/priopcenja/edukacija-u-ugostiteljstvu-i-turizmu-adriatic-290

Javni poziv za potporu turističkim agencijama za financiranje troškova sudjelovanja na radionicama/workshop-ovima

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2019., usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine, TZG Omiš objavljuje:

 

Javni poziv za potporu turističkim agencijama za financiranje troškova sudjelovanja na radionicama/workshop-ovima

 

Mogući prijavitelkji su turistički subjekti registrirani na području destinacije, a prihvatljiva tržišta za radionice su: Njemačka, Poljska, Češka, Slovačka, Slovenija, Velika Britanija, Mađarska, Švicarska, Austrija, Skandinavija, Belgija, Nizozemska, Francuska, Italija i Hrvatska.

Poslovni subjekt u kandidaturi prilaže troškovnik nastupa na radionici koji uključuje sljedeće prihvatljive troškove: troškove kotizacije i ostale slične troškove osim osobnih troškova.

Ukušni iznos subvencija definiran Financijskim planom TZG Omiš raspoređuje se ovisno o broju pristiglih kandidatura. Maksimalan iznos potpore ovisi o ukupnom iznosu kandidiranog troška i ne može biti veći od 5.000 kn po radionici. Jedan poslovan subjekt može dobiti potporu za maksimalno tri radionice.

 

Za poslovne subjekte obavezna je distribucija promotivnih materijala TZG Omiš.

 

Uz prijavu je obavezno priložiti:

 • dokaz o pravnom statusu subjekta
 • potvrdu nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga
 • datum, mjesto i duljinu trajanja radionice, broj posjetitelja radionice u prethodnoj godini
 • troškovnik sudjelovanja

 

Javni poziv je otvoren do 14.1.2019., a odluku o visini potpore donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.

Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail: info@visitomis.hr ili na telefon 021/861-350.

 

 

 

Javni poziv za subvencioniranje sajamskih nastupa u 2019. godini

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2019., usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine, TZG Omiš objavljuje:

 

Javni poziv za subvencioniranje sajamskih nastupa u 2019. godini

 

Mogući prijavitelji su turistički subjekti registrirani na području destinacije, a prihvatljiva sajamska tržišta su: Njemačka, Poljska, Češka, Slovačka, Slovenija, Velika Britanija, Mađarska, Švicarska, Austrija, Skandinavija, Francuska i Italija.

 

Prihvatljivi su troškovi izlaganja na onim sajmovima na kojima ne sudjeluje kao izlagač TZ SDŽ.

Poslovni subjekt u kandidaturi prilaže troškovnik nastupa na sajmu koji uključuje sljedeće prihvatljive troškove: trošak najma i uređenja štanda.

Ukupni iznos subvencija za sajmove definiran Financijskim planom TZG Omiš raspoređuje se ovisno o broju pristiglih kandidatura. Maksimalan iznos potpore po sajmu je 30.000 kn. Jedan poslovni subjekt može dobiti potporu za maksimalno dva sajma.

U slučaju da se više poslovnih subjekata javi za sudjelovanje i zakup štanda na istom sajmu, TZG Omiš će subvencionirati nastup onog subjekta koji ostvaruje veći broj noćenja s tog tržišta.

Za poslovne subjekte obavezna je distribucija promotivnih materijala TZG Omiš i aplikacija loga TZG Omiš na samom štandu.

 

Uz prijavu obavezno je priložiti:

 • dokaz o pravnom statusu subjekta
 • potvrdu nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga
 • datum, mjesto i duljinu trajanja sajma, broj posjetitelja sajma u prethodnoj godini
 • veličinu štanda i načelan opis i/ili skicu štanda
 • troškovnik sajamskog nastupa

 

Javni poziv je otvoren do 14.1.2019., a odluku o subvencijama sajamskih nastupa donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.

 

Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u uUred TZG Omiš, na mail: info@visitomis.hr ili na telefon 021/861-350.

 

 

 

POVENJAK 2019.

XIII. MANIFESTACIJA OCJENJIVANJA KVALITETE I KAKVOĆE MASLINOVOG ULJA I XIV. KONZERVIRANIH MASLINA NA DOMAĆI NAČIN

 

Manifestacija "Povenjak 2019." održat će se 16. veljače 2019. godine u hotelu "Brzet".

Uzorci se zaprimaju od 2. do 16. siječnja.

Program manifestacije i prijavni list se nalaze u privitku.




DODIJELJENA PRIZNANJA "THE BEST OF OMIŠ"

Na 3. sjednici Skupštine TZG Omiš održanoj 11. prosinca 2018. dodijeljena su priznanja po programu The best of Omiš za najbolje obiteljske iznajmljivače u 2018. godini.

 

POPIS DOBITNIKA PRIZNANJA "THE BEST OF OMIŠ 2018.":

- Ivan Miljak, Omiš

- Bernard Ilić, Omiš

- Villa Charlotte, Balića Rat

- Arijana Terzić Rajić, Čelina

- Zdenka Lovrinčević, Čelina

- Ivan Bagarić, Čelina

- Milena Budimir, Stanići

 

Najboljim apartmanom na rivijeri proglašen je objekt Bernarda Ilića u Omišu, a kao najbolja kuća za odmor na rivijeri odabrana je Villa "Pokora" Milene Budimir u Čelini.

NATJEČAJ I KRITERIJI ZA DODJELU SREDSTAVA TZG OMIŠ ZA POTPORE MANIFESTACIJAMA U 2019.

Predmet natječaja: Dodjela novčanih sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2019.

 

Namjena sredstava:

Sredstva su namijenjena sufinanciranju troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju manifestacija:

- Sufinanciranje manifestacije (troškovi vezani za učesnike, tehnike i promociju)

- Izrada promotivnih materijala

- Nabava potrošnog materijala

- Druge potrebe za održavanje manifestacije

 

Sredstva se ne mogu dodijeliti za:

- Troškove redovnog poslovanja organizatora

- Sve ostale troškove koji nisu vezani za realizaciju kandidirane manifestacije


Korisnici mogu biti:

- Trgovačka društva

- Udruge

- Obrti

- Kulturne i druge javne ustanove

 

Za potpore se ne mogu kandidirati organizatori koji su dužnici plaćanja boravišne pristojbe i/ili turističke članarine.

 

Kriteriji za odobravanje potpora TZG Omiš:

 - Karakter manifestacije

- Vrijeme održavanja

- Trajanje manifestacije

- Tradicija održavanja

- Sadržaj i kvaliteta manifestacije

- Promocija manifestacije i medijska pokrivenost manifestacije

- Ekonomski učinci manifestacije

 

Za prijavu je potrebno dostaviti: ispunjen obrazac, potvrdu o nepostojanju duga, dokaz o pravnom statusu, program i troškovnik manifestacije.

Odluku o visini sredstava za svaku pojedinu manifestaciju donijeti će Turističko vijeće o čemu će dudionici natječaja biti pravovremeno obaviješteni.

 

Natječaj je otvoren do 14.01.2019., a prijave je potrebno dostaviti isključivo poštom ili osobno na adresu: TZG Omiš, Fošal 1a, 21310 Omiš.

TZG Omiš zadržava pravo provjere i traženja dodatnih informacija u slučaju potrebe.

 

 


Croatia Hot Spot magazin & hotspot.net.hr portal u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko - dalmatinske županije pozivaju male iznajmljivače na konferenciju TURIZAM I PODUZETNIŠTVO „PRIVATNI IZNAJMLJIVAČI I NOVE TEHNOLOGIJE“, koja će se održati 10. prosinca, u 10:00 sati, u hotelu Park u Splitu, s ciljem predstavljanja novih načina komunikacije privatnih iznajmljivača s tržištem, s naglaskom na internet marketing i društvene mreže.

Teme konferencije: Internet marketing i komunikacija sektora privatnih iznajmljivača s tržištem (inovacije, trendovi, uspješni primjeri iz prakse)


Kako privući pažnju korisnika u 21 stoljeću, kako proširiti utjecaj na digitalnim medijima, kako i na koji način se promjenilo ponašanje turista i kako na to uspješno odgovoriti…. kako uspješno brendirati objekt, kako osmisliti kvalitetnu viralnu kampanju, kako posjetitelja pretvoriti u pomotora vašeg objekta… koje su najpopularnije booking platforme, kako povećati booking uz Google AdWords, kako provesti analizu uspješnosti kampanje, kako koristiti društvene mreže u promociji turističke ponude smještajnog objekta…samo su neka od pitanja na koja će vam odgovoriti stručnjaci u internet marketingu i vodeći ljudi u turizmu županije.


Program konferencije i raspored predavanja nalazi se u prilogu. Ulaz na konferenciju je besplatan. 

http://hotspots.net.hr/2018/12/konferencija-privatni-iznajmljivaci-i-nove-tehnologije-u-hotelu-park-u-splitu/

Za sve informacije kontaktirajte maja@croatia-hotspots.com, tel: 021/380 101, 095/827 3775

Photography Contest "Why I Love Omiš"

Photography Contest "Why I Love Omiš"

for the best photos captured in City of Omiš

 


Omiš Tourist Board (below: TB) invites all creative photographers, amateurs and professionals, to apply for the photo contest "Why I Love Omiš" for the best fairytale photographs, photos of natural beauty, cultural and natural heritage, historical and traditional structures, local customs, etc. from the area of the Omiš Riviera and all small places and villages belonging to the area of Omiš.

The best photos will be rewarded with valuable prizes and all of the photos will be posted on official social networks by TB.

The purpose of the contest is to show the beauty of Omiš through all seasons and to promote Omiš as a wonderful tourist destination.

Photo challenge is open from December 5th, 2018  until January 31st, 2019.

PRIZES

After closing the Photo Contest application period, two types of prizes are awarded: Audience Awards and Jury Awards.

• Audience Awards: Based on public voting through the official Facebook page Visit Omiš for the three most liked photos with the status on February 1st, 2019.

1st place prize: 3 overnights (breakfast included) for 2 people at Hotel Plaža, Omiš in the period 01.03. – 01.06. or 15.09. – 15.11.2019. (pre-booking is necessary)
2nd place prize: Photo camera Nikon COOLPIX B Black
3rd place prize: 300,00 EUR

• Jury Awards: The jury will select the three best photos. All submitted photos to the photo contest each member of the jury evaluates with points from 1 to 10. Photos that will be scored with 25 and more points, enter the shortlist for the winners. Award winning photos will be featured on the official TB website and Facebook page Visit Omiš.

1st place prize: Photo camera NIKON D5300 KIT AF-P 18-55VR black
2nd place prize: 3 overnights for 2 people at the mobile homes camping Galeb in the period 01.03. – 01.06. or 15.09. – 15.11.2019. (pre-booking is necessary)
3rd place prize: 300,00 EUR


Announcement of the results and awarded authors, will be held on February 14th, 2019.

Prizes are powered by Omiš Tourist Board.


THEME

The contest "Why I Love Omiš" allows authors a wide creative expression. Photos must be taken exclusively in the area of the City of Omiš, ie. the Riviera and settlements belonging to the area of Omiš. Photos with its natural beauties, cultural and natural heritage, traditional buildings, inspirational local customs ... that best describe and note specific or common moments from Omiš.

ELIGIBILITY & PHOTO SUBMISSION
• An individual can send up to 3 photos within this Photo Contest.
• Participation is open to photos that were not recorded earlier than 2014.
• Photos must be sent using the online service for transferring large files (Wetransfer, Jumbomail or similar - send us an e-mail containing a link to the photos together with your personal information) to the e-mail address: visitomis@gmail.com
• Photos must be exclusively in digital format, in high quality JPG format - minimum dimensions of 2500 pixels (height or width of the photo), a resolution of 300 dpi (photos can be taken with an analogue camera, however it should be submitted in digital format).
• Photos will be updated on the Facebook page Visit Omiš on a weekly basis in the order of arrival.
• We do not accept false photographs (photo edits that contain installed objects…)
• The name of the photo should include: name and surname of the author, the name of the photograph as well as the year when it was photographed.
• Photos may not contain any text messages or signatures.
• Photos that do not meet the technical requirements will not be accepted.

The author is personally responsible for the motive shown in the photograph. The author guarantees that the photograph was taken at a location in the area of Omiš. The author guarantees that there are no third party rights and that any third party claims will be dealt personally and at no additional charge.

COPYRIGHTS & USAGE RIGHTS
The author (the contest entrant) allows the contest organizer a management of copyright in the area of reproduction, distribution and public exhibition of these photos to TB and its partners, sponsors and media - temporally, spatially, dimensionally and quantitatively unlimited, in any electronic, printed or other media for the purpose of promoting the City of Omiš and the author himself. For such use of the work, the author waives fees in any form, as well as the right to claim a royalty fee.
Any time TB  uses the photos from the Photo Contest, TB is obliged to indicate the author.
The content of the Photo Contest “Why I Love Omiš” will be published on the official TB website.

PERSONAL DATA PROTECTION

By submitting to the Photo Contest and uploading photos, the author gives the organizers of the Photo Contest the consent for the collection, processing and storage of personal data for the purposes of the Photo Contest "Why I Love Omiš". The data will be used to identify photos and for information on the results of the contest and communication about taking over the prizes.
The data collected will not be forwarded to third parties.

Winners of photo contest


Jury awards:

1. Danijela Stefinac: Na trgu, captured in 2018.
2. Zvonimir Kujundžić: Photo 2, captured in 2015.
3. Leo Tomić: …divno je i ne događa se često, taman da sam o njoj ovisan… captured in 2016.

Awarded by the AUDIENCE:

1. Dino Tomić: Photo 3, captured in 2018.
2. Dino Tomić: Photo 2, captured in 2018.
3. Zdenek Šustaček: Photo 2, captured in 2018.

Congratulations to the winners and thank you all for being part of the contest!


Omiška božićna bajka 2018.

Turistička zajednica Grada Omiša i Centar za kulturu Omiš pod pokroviteljstvom Grada Omiša organiziraju manifestaciju Omiški božićni grad. Posjetitelje očekuje bogat program i pregršt zabave za velike i male: izložbe, koncerti, balet, smijeh....

 

Prosinac u Omišu bit će čaroban i veseo: pjesmom ćemo pozdraviti dolazak svetog Nikole brodom na gradsku plažu Punta, a povodom blagdana svete Lucije postavit će se jaslice kod crkve sv. Mihovila, rad više akademskih kipara i slikara iz Likovne kolonije Mimice.

 

Detaljan raspored događanja nalazi se u privitku.

 

Pridružite nam se i vi na nekom od događanja i podijelite s nama radost ovog najljepšeg doba godine!

 

 




Konferencija: Putničke agencije partneri

Poštovani,

 

ovim putem vas pozivamo na Konferenciju Putničke agencije partneri koja će se održati 27. studenog 2018. u 16 sati u konferencijskoj dvorani hotela Plaža u Omišu.

Na konferenciju, koja se organizira u suradnji HGK Županijske komore Split i Turističke zajednice Grada Omiša, pozvani su svi pružatelji usluga smještaja u domaćinstvu, hoteli, hosteli, kampovi te agencije koje se bave posredovanjem u prodaji izleta s područja Grada Omiša.

 

Konferencija će u svom prvom dijelu imati dvije teme:

- Agencije pustolovnih oblika turizma - izletnički programi

- Putničke agencijepartneri domaćina

 

Prvom temom se želi sve agencije koje se bave posredovanjem u prodaji izleta, zatim djelatnike hotela, hostela, kampova te pružatelje usluga obiteljskog smještaja upoznati s ponudom pustolovnog turizma Splitsko-dalmatinske županije.

Drugom temom konferencije želi se pružatelje usluga obiteljskog smještaja upoznati s prednostima rada s putničkim agencijama.

 

U drugom dijelu agencije bit će održani B2B susreti (individualni sastanci), kako bi svi sudionici mogli u izravnom kontaktu s agencijama - posrednicima u prodaji privatnog smještaja te izvođačima pustolovnih aktivnosti dobiti sve potrebne informacije.

 

Program se nalazi u privitku.

 

Prijaviti se možete na: www.hgk.hr/zupanijska-komora-split/poziv-na-konferenciju-putnicke-agencije-partneri-u-omisu-najava najkasnije do 26. studenog do 10h.

 

Za sve informacije kontakt osoba u ŽK Split je Nataša Bušić, Odsjek za turizam, nbusic@hgk.hr, tel. 021/321-118.

 


Strukovno usavršavanje i trening za nositelje turističke ponude i davatelje usluga - edukativne radionice

Poštovani,

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija tijekom studenog i prosinca 2018. godine planira održati radionice na temu Koordinacija aktivnosti sustava TZ (DMO), turističkih agencija (DMK) i ostalih dionika turističke ponude na razvoju turističkih proizvoda kulturnog turizma, cikloturizma i enogastronomije.

Radionice će se održati u Hotelu Park Split, a sudjelovanje je potrebno potvrditi na info@dalmatia.hr i to najkasnije do 18.11.2018. godine.

 

Više informacija i raspored edukacija se nalazi u privitku.


Obavijest o zatvaranju ceste i održavanju utrke 29.9.2018.

Program događanja za rujan i listopad



25. kolovoza 2018. u 20:00h - KONCERT - Atrija Franjevačkog samostana Gospe od Karmela

Koncert u organizaciji Grada Sinja i Splitsko-dalmatinske županije:

Mješoviti zbor Grada Sinja

Špiro Boban - tenor HNK Split

Božo Župić - bas HNK Split

Rozarija Samodol - klavir

Marija župić - voditeljica zbora

 

Svi ste pozvani!

Gusarska bitka 2018.




Poštovani,

Vlada RH je na sjednici održanoj 02. kolovoza donijela Uredbu o utvrđivanju boravišne pristojbe za 2019. godinu.

Uredba se nalazi u prilogu.


The best of Omiš 2018.

Dragi iznajmljivači,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas da se uključite u projekt The best of Omiš 2018. kojim nastojimo dodatno promovirat kvalitetan privatni smještaj na području TZG Omiš.

Stručno povjerenstvo TZG Omiš pregledati će sve prijavljene objekte koji zadovoljavaju osnovne kriterije. Odabrani objekti će dobiti posebnu markicu kvalitete koja će se dodati na njihov oglas na stranici TZG Omiš, dodatnu promociju u katalogu The best of Omiš i na sajmovima na kojima nastupa TZG Omiš i sl.

Postojeći dobitnici markice kvalitete ne trebaju se ponovno prijavljivati, a revizija objekata vršiti će se svake tri godine.

Svi zainteresirani iznajmljivači mogu se osobno prijaviti u Uredu TZG Omiš (Fošal 1a, pon-pet 07:00-21:00, vikendom 08:00-21:00) ili poslati popunjeni obrazac na info@visitomis.hr.

Prijave su otvorene do 31.08.2018.

Stručno povjerenstvo će na temelju prijava najboljim objektima na Rivijeri i u Zaobalju dodijeliti i nagradu Zlatni oblutak 2018.

 


Program Omiškog kulturnog ljeta 06. - 12.08.2018.

Napomena: u kalendaru događanja za kolovoz pogrešno je navedeno da se Ostinato održava i 07.08., a pogrešna je i lokacija predstave Ja sam dama.

Program CZK za 18.08. - Kazališna predstava Blatne duše (prema djelima Ivana Kozarca), Kazalište Mika Živković Retkovci održat će se u Lokvi Rogoznici (umjesto Plato iza Narodne knjižnice Omiš).

 

Ispričavamo se svima zbog eventualnih neugodnosti.



Poslovna radionica Sell Croatia u Ljubljani 26. rujna 2018.

Poštovani,

ovim putem vas obavještavamo da predstavništvo HTZ-a u Sloveniji organizira 26. rujna 2018. u Ljubljani opću poslovnu radionicu.

Više informacija nalazi se u privitku.

Prijave i uplata moguće su najkasnije do 26. kolovoza 2018. ili do popunjenja mjesta (30), kako bi se mogle zaključiti liste sudionika koje će se tada nalaziti na web stranici.

Lista slovenskih sudionika neće biti dostupna na web stranici , već će biti dostavljena registriranim sudionicima nakon zaključenja prijava, a najkasnije tri dana prije početka radionice.


Kalendar događanja - kolovoz 2018.




SUMMER TREAT FESTIVAL 13.7.-5.8. - PROGRAM DOGAĐANJA



52. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 2018.


Kalendar događanja - srpanj 2018.




Svjetski dan glazbe



Kalendar događanja - lipanj 2018.




POZIV PRUŽATELJIMA S TURIZMOM POVEZANIH DJELATNOSTI

Poštovani,

 

zadovoljstvo nam je obavjestiti vas da Turistička zajednica Grada Omiša priprema turistički vodič u kojem turistima i posjetiteljima destinacije Omiš želi pružiti detaljne informacije o ponudi i olakšati im snalaženje u destinaciji.

 

S obzirom na navedeno, molimo sve pružatelje s turizmom povezanih djelatnosti (npr. praonice rublja, kozmetički saloni, ordinacije i sl.) da dostave svoje podatke na: info@visitomis.hr do 23. svibnja 2018.

 

Za sve informacije stojimo vam na raspolaganju.

Ured TZG Omiš

Program proslave blagdana sv. Ivana Nepomuka, Dana Grada Omiša


Buy Croatia Air Baltic 2018.

Poštovani,

u pripremi je specijalizirana poslovna radionica Buy Croatia Air Baltic koja će programom najviše obuhvatiti područje Splitsko-dalmatinske te Zadarske i Šibensko-kninske županije.

 

Specijalizirana radionica za Baltičko tržište (Latvija)u suradnji s Air Baltikom organizira se povodom otvaranja nove zračne linije RIGA-SPLIT u svibnju 2018. Poslovna radionica je namijenjena svim zainteresiranim hrvatskim turističkim subjektima u svrhu povezivanja s najznačajnijim turističkim agencijama i turoperatorima. Cilj poslovne radionice je upoznavanje destinacije i kvalitete ponudete još značajnije prisustovanje hrvatskih turističkih proizvoda u ponudi baltičkih agencija.

 

U organizaciji Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Zadarske županije te Turističke zajednice Šibensko-kninske županijeinozemni predstavnici turističkih agencija imat će priliku u okviru studijskog putovanja upoznati grad Split, Trogir, Solin, Zadar, Šibenik te otok Hvat u razdoblju od 21. do 25. svibnja 2018.

 

 

Poslovna radionica održat će se u srijedu, 23. svibnja 2018. od 10:00 do 12:30 sati u kongresnoj dvorani Floramye hotela Park Split (Hatzeov perivoj 3, Split)

Nakon radionice uslijedit će poslovni ručak.

 

 

Pravo sudjelovanja imaju hrvatski turistički gospodarski subjekti, odnosno hotelijersko-turističke tvrtke, putničke agencije i DMC.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo da ispunite ON-LINE prijavnicu: www.htz.hr/hr-HR/form/buy-croatia-air-baltik-2018-hr i uplatite odgovarajuću kortizaciju, najkasnije dva tjedna prije održavanja radionice u iznosu od 500,00 kn po osobi koja uključuje poslovnu radionicu, kava pauzu i poslovni ručak, a bez koje prijava nije valjana.

 

Prijave će biti otvorene sve dok se predviđena mjesta za predmetnu radionicu ne popune, a najkasnije do 16.05.2018. do 15:00 sati kada će se zaključiti popis sudionika koji će biti objavljen na www.htz.hr/hr-HR

Za sva dodatna pitanja uz način prijava i uplata molimo kontaktirajte buycroatia@htz.hr.

 

POZIV SUBJEKTIMA IZ PODRUČJA ZDRAVSTVA, TURIZMA I SRODNIH POTPORNIH DJELATNOSTI

Poštovani,

 

ovim putem pozivamo sve subjekte iz područja zdravstva, turizma i srodnih potpornih djelatnosti koji žele postati članovi Klastera Zdravstvenog turizma Splitsko-dalmatinske županije da nam se jave putem mail-a: info@visitomis.hr do 02.05.2018. godine.

 

Ciljevi Klastera Zdravstvenog turizma Splitsko-dalmatinske županije su promocija Splitsko-dalmatinske županije kao destinacije zdravlja te povezivanje vodećih stručnjaka iz područja zdravstva, turizma i srodnih potpornih djelatnosti kako bi se unaprijedila ukupna ponuda zdravstvenog turizma na području žapanije i zajednički nastupilo na međunarodnom tržištu.

 

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Ured TZG Omiš

Projekt "Očistimo zajedno stazu sv. Ciprijana"



Četvrta Prvomajska kava "Vedran Babić", Pisak

Dana 1. svibnja 2018. na Kućerku-Pisak, prvoj dionici PUTA ŽIVOTA održat će se druženje uz kavu svih prijatelja prirode, planinarstva i maslinarstva.

Sudionici natjecanja trebaju donijeti 2 dcl kave u termosici.

Kava će se ocijeniti i proglasiti najbolja.

 

PROGRAM:

8:00 sati - polazak iz Paića-Pisak sa garaže Jasne i Nedjeljka

8:20 sati - dolazak na Kućerak

8:30 sati - ocjenjivanje kave i proglašenje najbolje

10:00 sati - polazak za Tadiće PUTEM ŽIVOTA Kućerak-Dolina pinjola-Krug-Pas-Tadići

13:00 sati - dolazak u Tadiće i Prvomajski ručak

 

Svi koji žele ostati na ručku trebaju se prijavti do 28.04.2018. Jasni ili Nedjeljku na mob. broj: 095 196 40 96 ili 091 16 36 722


Obavijest o održavanju biciklističke utrke Tour of Croatia - race through the natural beauty

U razdoblju od 17. do 22. travnja 2018. godine hrvatskim cestama će se voziti četvrta po redu biciklistička utrka - Tour of Croatia - race through the natural beauty.

Da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće u gotovo 180 zemalja svijeta što dokazuje da je ovo iznimna promocija Hrvatske i njenih turističkih potencijala. Kvalitetu organizacije prepoznala je i Međunarodna biciklistička organizacija UCI koja je utrci ove godine dodijelila još višu kategoriju.

Treća etapa utrke u duljini od 134 kilometra na rasporedu je u četvrtak, 19. travnja sa startom u Trogiru u 13:15 sati i ciljem na vrhu Biokova - Sv. Juri oko 17:00 sati.

Utrku je u prijašnjim izdanjima pratio velik broj građana što šalje lijepu sliku u javnosti. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da poprate utrku i na taj način uljepšaju dojam o utrci, našoj destinaciji i na taj način doprinesu scenografiji koju ovaj događaj odašilje u svijest.

 

Očistimo obale s Novasolom - eko akcija

Iz godine u godinu otpad u morima i oceanima se povećava. Motivacija akcije Očistimo obale s Novasolom je pridonijeti čišćem okolišu i dati svoju potporu lokalnim zajednicama kojima je čist okoliš osnova za funkcioniranje, osobito u turizmu jer je čist okoliš osnovni uvjet održivog turizma.

 

Činjenice o problemu:

- svake godine 8 tona plastičnog otpada završi u moru

- plastici treba nekad i više od pet stoljeća za razgradnju u moru

- više od 80% otpada u moru dolazi s kopna

 

Tijekom akcije Očistimo obale s Novasolom 2017. uklonjeno je više od 6,5 tona otpada s obala u 10 različitih zemalja diljem Europe, od čega u Hrvatskoj gotovo jednu tonu.

 

Akcija će se održati 5.5.2018. (subota) u kanjonu Cetine (oko izletišta Radmanove Milinice).

Okupljanje je u 9:00 sati!

Sudjelujte u nagradnoj igri tijekom akcije: objavite svoje slike i kratke video uratke s akcije na događaju (www.facebook.com/events/155975835089421/) uz hashtag #novasolcoastalcare i dijelite svoje objave sa svojim prijateljima na društvenim mrežama - možda upravo vi osvojite poklon bon protuvrijednosti 1000 eura koji možete potrošiti na rezervaciju kuće ili apartmana u 28 destinacija koje nudi Novasol.

 

Više informacija potražite na: https://www.novasol.hr/o-nama/ocistimo-obale

 

 

Potpore za organizaciju ribarskih večeri!

Sukladno Programu rada i financijskom planu TZG Omiš za 2018. godinu, a u cilju promocije načina života i rada, kao i kreiranja dodatnih sadržaja za goste, TZG Omiš raspisuje:

 

JAVNI POZIV ZA KANDIDIRANJE PROGRAMA ORGANIZACIJE RIBARSKIH VEČERI NA OMIŠKOJ RIVIJERI

 

TZG Omiš će financijski podržati organizaciju ribarskih večeri na Omiškoj rivijeri.

 

Ribarske večeri bi se trebale održavati u periodu od 01.07.2018. do 31.08.2018.


Obvezni elementi programa:

- glazba uživo

- ponuda pića: barem jedna vrsta vina po cijeni 5,00 kn/čaša 2dcl

- Ponuda hrane: najmanje dvije vrste ribe, od kojih jedna po cijeni od 10,00 kn/porcija


Prihvatljivi podnositelji prijave: mjesni odbori, udruge, poslovni subjekti (hoteli, kampovi, agencije i sl.), ugostitelji

 

Prijave trebaju sadržavati: dokaz o pravnom statusu subjekta, dokaz o nepostojanju duga s porezne uprave, opis programa, troškovnik, željeni datum događanja i lokaciju. Prijavitelji se mogu kandidirati za organizaciju jedne ili više ribarskih večeri. Zaprimaju se na adresi Trg kneza Miroslava bb, 21310 Omiš

 

Javni poziv je otvoren do 25.04.2018.

 

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju na tel. 021/861 350 i info@visitomis.hr

Ured TZG Omiš

58. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA




EDUKACIJA: ODRŽIVI TURIZAM - ŽELJA ILI POTREBA? I POZIV OPG-ovima S PODRUČJA OMIŠA

Razvijanjem turističkih djelatnosti destinacije, sve se jače nameće potreba prepoznavanja i zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti kako bi se potaknuo razvoj kvalitetnog turističkog proizvoda i dugoročno unaprijedilo upravljanje turističkom destinacijom. Održivi turistički razvoj zadovoljava potrebe turista i njihovih domaćina, štiteći i unašređujući razvojne mogućnosti. Ekonomske, socijalne i estetske potrebe trebaju biti ostvarene tako da se održi kulturološki integritet, ekološki procesi, biološka raznolikost te sustavi na kojima počiva život. Postizanje održivog turizma zahtijeva motivaciju, odlučnost i sustavan pristup. Kako dočarati načine razumijevanja ključnih tema kroz pristup zajedničkog djelovanja u cilju ostvarivanja održivosti za turizam, lokalnu zajednicu, okoliš i baštinu?

 

TZ Grada Omiša prepoznala je važnost organizacije dodatnih edukacija za sve dionike destinacije koji se bave turizmom, a posebno za obiteljske iznajmljivače.

U suradnji s Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu, zadovoljstvo nam je ovim putem Vas pozvati na besplatnu edukaciju za iznajmljivače:

 

ODRŽIVI TURIZAM U MALIM SMJEŠTAJNIM JEDINICAMA

"DOK PRIRODA I OKOLIŠ DIŠU, VAŠI TROŠKOVI SE BRIŠU"

 

Datum edukacije: petak, 20. travnja 2018.

Termin edukacije: 17:00 h - 20:00 h

Mjesto održavanja: Hotel Villa Dvor

 

Sažetak edukacije:

Pojam, primjeri i vrste održivog turizma

Rastući trendovi potražnje održivog turizma

Povećanje prihoda kroz višu cijenu

Komplementarnost proizvoda u održivoj destinaciji

Identifikacija elemenata održivosti u destinaciji

Tko su "eco-friendly" turisti?

Eko kriteriji za "zeleno" poslovanje u apartmanu

Primjeri dobre i loše prakse upravljanja ekološki prihvatljivog smještaja

Dalmatia Green eko certifikat za privatni smještaj

Ecobnb - svjetska platforma za rezerviranje "eco-friendly" smještaja

 

O predavačima:

 

doc. dr. sc. Slađana Pavlinović Mršić; docentica na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Specijalizirala na temama Turizam i okoliš te Ekonomika okoliša. U okviru znanstvenih projekata, kao što su HNV link i ShapeTourism, proučava pitanje održivog razvoja i turizma, a nastavne aktivnosti povezuje s praktičnim problemima kroz aktivnosti društveno korisnog učenja u suradnji s Udrugom za prirodu, okliš i održivi razvoj Sunce.


Nastja Logar upravlja projektom "Ozelenjavanje turističke ponude Dalmacije" koji financira Ministarstvo turizma RH, te radi na drugim aktivnostima poticanja održivog razvoja i turizma kao nedavna zaposlenica i prethodno EVS volonterka Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj sunce. Obrazovanje u području upravljanja turizmom i poslovno iskustvo u području marketinga i upravljanja stekla je u Ljubljani.

 

Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se na vrijeme prijavite putem linka: docs.google.com/form/d/1OarsoiW61a97HeWv4Rn91lLym81r7KSGCs6raGMnLHs/viewform
Broj mjesta je ograničen!

 

Također, ovom prilikom pozivamo sve OPG-ove s područja Grada Omiša koji žele predstaviti svoje proizvode na navedenoj edukaciji da se jave na broj: 021/861-350 ili putem maila: info@visitomis.hr

Svrha prezentacije je povezivanje s malim iznajmljivačima koji bi proizvode OPG-ova mogli koristiti kao suvenire i poklone gostima.

 

Za sve informacije stojimo na raspolaganju i radujemo se Vašem dolasku!

 

 

 

 

 

 

Sell Croatia u Kini

Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom i ove godine organizira poslovne radionice u Kini. Prezentacija Hrvatske i Slovenije te poslovne radionice Experience Croatia, Feel Slovenia održat će se:

 • u Guangzhou 14.5.2018.
 • u Shanghaiu 15.5.2018.

Više informacija o radionicama i načinu prijave možete pronaći u privitku.


4. MEĐUNARODNI KONGRES O RURALNOM TURIZMU

4. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu održat će se u Supetru na otoku Braču od 09. do 13.05.2018.

TEMATSKE CJELINE KONGRESA

Održivi razvoj u ruralnom turizmu

Formiranje ruralno-turističke destinacije kroz umrežavanje

Baština u ruralnom turizmu

Digitalni marketing u ruralnom turizmu

Uloga iseljenika i nacionalnih manjina u razvoju, promociji i plasmanu ruralno-turističkog proizvoda

Izvori financiranja u ruralnom turizmu

Pravni okvir ruralnog turizma

 

Više o kongresu te prijavni formular nalazi se na: www.klubselo.hr/kongres

KALENDAR DOGAĐANJA 2018.

Poštovani organizatori manifestacija na području Grada Omiša,

 

TZG Omiš, kao i prethodnih godina, priprema tiskanu verziju kalendara događanja na području Grada Omiša. Cilj ovog informativnog materijala je na jednom mjestu obuhvatiti informacije o svim događanjima kako bi posjetiteljima, uz ostale promotivne materijale, pružili što bolju i kvalitetniju sliku o cjelokupnoj turističkoj ponudi destinacije.

 

Ovim putem pozivamo sve organizatore manifestacija (koje TZ nema u bazi podataka - vidjeti prilog) da na mail: info@visitomis.hr do utorka 3.4.2018. pošalju informacije o manifestaciji kako bi iste mogli uvrstiti u brošuru.

 

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju.

 

 


Sell Croatia Kina 14. svibnja 2018.

Poštovani,

Hrvatska turistička zajednica u surdanji sa Slovenskom turističkom organizacijom i ove godine organizira poslovnu radionicu u Kini. Prezentacija Hrvatske i Slovenije te poslovna radionica Experience Croatia, Feel Slovenija održat će se u Guangzhou 14.05.2018. u prijepodnevnim satima.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje molimo da ispunite ON-LINE prijavnicu za sukladnu radionicu na business.croatia.hr/hr-HR/Poslovne-radionice/Sell-Croatia i uplatite kotizaciju od 800 kn za makisimalno dvije osobe po tvrtki (uključen stola sa 4 stolice, ručak) bez koje prijava nije valjana. do 28.03.2018. godine, kako bi se mogle zaključiti liste sudionika koje će se nalaziti na www.croatia.hr .

Ukoliko se do roka ne prijavi najmanje 8 hrvatskih subjekata, poslovna radionica će se otkazati.

 

Podaci za uplatu:

Naziv: HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

Adresa: Iblerov trg 10/IV, 10000 Zagreb

MB: 3943658

OIB: 72501368180

ŽR: 2390001-1100358631 (Hrvatska poštanska banka)

IBAN: HR9323900011100358631

U opis plaćanja navedite grad u kojem se održava poslovna radionica.

 

Hrvatska turistička zajednica ovim putem pridržava pravo otkaza svake poslovne radionice u slučaju nedostatnog interesa sudionika, više sile ili drugog opravdanog razloga. U slučaju otkazivanja poslovne radionice Hrvatska turistička zajednica neće biti odgovorna za eventualno nastalu štetu ili za refundaciju bilo kakvih troškova prijavljenih sudionika otkazane poslovne radionice, osim povrata ranije uplaćene kotizacije prijavljenih sudionika za sudjelovanje na radionici.

Hrvatska turistička zajednica može otkazati poslovnu radionicu najkasnije mjesec dana prije najavljenog datuma održavanja o čemu je dužna obavijstiti do tog trenutka prijavljene sudionike. U slučaju više sile poslovna radionica može biti otkazana do dana njenog održavanja.


Edukacija za privatne iznajmljivače 19. ožujka 2018

Poštovani,

 

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije poziva Vas na edukaciju "Hospitality i služba za korisnike na novim medijima te osmišljavanje i implemetnacija nativ kampanje za privatne iznajmljivače", a koja će se održati u ponedjeljak 19. ožujka 2018. početkom u 09:00 h u hotelu Atrium u Splitu, Domovinskog rata 49a.

 

Raspored edukacije:

09:00-11:00 - Predavanje " Hospitality i služba za korisnike na novim medijima"

11:00-11:30 - Pauza za kavu i razgovor

11:30-13:30 - Predavanje "Implementacija native kampanje"

 

U prilogu se nalazi opširniji Raspored edukacije.

 

Svoj dolazak potvrdite na info@dalmatia.hr najksanije do petka 16.03.2018 do 12:00 h.

 


Tražimo turističke informatore! Prijavi se!

Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto turističkog informatora

u Omišu, Stanićima, Lokvi Rogoznici, Mimicama i Pisku.

*U V J E T I:*

 

 • ·        Srednja stručna sprema – SSS
 • ·        Odlično poznavanje engleskog jezika
 • ·        Dobro poznavanje dodatnog stranog jezika (njemački, francuski, talijanski)
 • ·        Odlično poznavanje rada na računalu (Word, Excel, Internet)

·        Radno iskustvo na istim i sličnim poslovima je poželjno

 

Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme preko studentskog ugovora.
Kandidature sa životopisom primaju se  do 27. ožujka 2018 g. na adresu:


TZG OMIŠ

Trg kneza Miroslava bb

21310 Omiš


*Za natječaj: Turistički informator/ Ne otvarati.*

Javni poziv turističkim vodičima

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2018. usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš objavljuje:

 

Javni poziv turističkim vodičima

 

za realizaciju projekta "Ispričaj mi priču" - subvencioniranog tematskog razgleda grada u pred i post sezoni u organizaciji TZG Omiš.

 

Uz prijavu obavezno je priložiti:

 • Dokaz o položenom stručnom ispitu za turističkog vodiča
 • CV kandidata
 •  

Prihvatljivi kandidati: turistički vodiči i turističke agencije

 

Javni poziv je otvoren do 15.03.2018.

 

Za sve dodatne informacije o samom projektu slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail info@visitomis.hr ili na telefon 021 861 350

Sell Croatia u Kijevu 28.03.2018.

Hrvatska turistička zajednica i ove godine organizira poslovnu radionicu Sell Croatia za hrvatske i ukrajinske partnere u Kijevu (Ukrajina) 28. ožujka 2018.

Radionica se organizira u ožujku i to na dan otvaranja turističkog sajma u Kijevu, UITT te se stoga očekuje dolazak ne samo kijevskih već i regionalnih TO i agencija.

Za dolazak u Ukrajinu nije potrebna viza.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje molimo ispunite ON-LINE prijavnicu na www.hrvatska.hr , link business.croatia.hr/hr-HR/Poslovne-radionice/Sell-Croatia i uplatite odgovarajuću kotizaciju (500 kn) za maksimalno dvije osobe po tvrtki (uključeni stol sa 4 stolice i pauza za kavu) bez koje prijava nije valjana, a najkasnije do 9. ožujka 2018. kako bi se mogle zaključiti liste sudionika koje će se tada nalaziti na web stranici.

Prijavnica:

www.htz.hr/hr-HR/form/sell-croatia-kijev-2018

www.htz.hr/hr-HR/poslovna-dogadanja/sell-croatia

 


4. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu

4. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu održat će se u Supetru od 9. do 12. svibnja 2018. godine.

U tijeku je prijava znanstvenih i stručnih radova i dostava sažetka prema propisanim temama i uputama putem linka http://bit.ly/PrijavaSazetka odnosno za strance na engleskom jeziku bit.ly/SummaryApplication.

Nakon potvrde Znanstveno-stručnog odbora na čijem je čelu prof.dr.sc. Dora Smolčić Jurdana biti će potrebno dostaviti rad koji će nakon recenzije biti objavljen u E-zborniku.

Osim znanstveno-stručnog dijela Kongres će imati i druge sadržaje poput:

 • Eko Etno TradeShow (B2B - specijalizirane TA i TA u vlasništvu iseljenika)
 • Festival održivog razvoja
 • Paneli, promocije i rasprave
 • Stručni izleti
 • Kulturno-umjetnički program

 

Svi zainteresirani mogu do 21. veljače 2018. prijaviti rad te dostaviti sažetak . Više informacija congress@klubselo.hr

 

Izborna skupština

Poštovani iznajmljivači,

zadovoljstvo nam je ovim putem pozvati vas na suradnju i sudjelovanje u radu TZG Omiša kroz izbor svojih predstavnika u Skupštini TZG Omiš. Članovi Skupštine se biraju na mandat od 4 godine.

Izborni skupovi iznajmljivača održati će se prema sljedećem rasporedu:

 • Nemira - utorak, 23.01.2018. u 17:00, prostorija M.O. (igralište)
 • Čelina - Stanići - utorak, 23.01.2018. u 18:15, prostorija M.O. (pored Alfa)
 • Lokva Rogoznica - srijeda, 24.01.2018. u 17:00, prostorija M.O. (Ivašnjak)
 • Mimice .- srijeda, 24.01.2018. u 18:15, prostorija turist biroa (kod Studenca)
 • Omiš i zaobalje - četvrtak, 25.01.2018. u 17:30, Ilirsko sjmeneište (Priko)
 • Marušići - petak, 26.01.2018. u 17:00, prostorija M.O.
 • Pisak - petak , 26.01.2018. u 18:15, škola

 

Na skupovima iznajmljivača mogu sudjelovati svi članovi zajednice koji imaju važeće rješenje za obavljanje ugostiteljskih usluga kao građani koji pružaju ugostiteljske usluge  u domaćinstvu, trgovačka društva i obrti koja su rješenjem razvrstana u skupinu Ostali smještajni objekti.

 

Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju i slobodno nas kontaktirajte.

 

Vaša TZG Omiš

Sell Croatia radionice - SAD

Hrvatska turistička zajednica vas poziva na sudjelovanje na Sell Croatia radionicama u SAD-u u 2018.

Prva radionica održava se u San Francisu, 20.02. u hotelu "W San Francisco", dva dana nako nastupa predstavništva HTZ-a New York na sajmu "San Franciso/Bay Area Travel & Adventure Show". informacije o sajmu su dostupne na sljedećem linku travelshows.com/shows/san-francisco-bay-area/.

 

Nastavno na veliki interes i odličan odaziv partnera u 2016. i 2017., druga Sell Croatia radionica održat će se u Los Angelesu, 22.02. u hotelu "Sofitel Los Angeles at Beverly Hills", dva dana prije početka sajma "Los Angeles Travel & Adventure Show" na kojem će predstavništvo HTZ-a nastupati zajedno s TZ Grada Zagreba. Više informacija o sajmu možete naći na sljedećem linku travelshows.com/shows/los-angeles/event-info/.

Detalje o vremenu i lokaciji radionica možete naći u privitku, a prijavnicu te popis prijavljenih na linku www.htz.hr/hr-HR/poslovna-dogadanja/sell-croatia

Kako je riječ o dalekoj destinaciji, prijave trebaju biti najkasnije do 05.02.2018. što je bitno i za same sudionike radi kupovine povoljnijih zrakoplovnih karata i rezervacije smještaja. HTz zadržava pravo otkazivanja poslovne radionice 30 dana prije najavljenog datuma u slučaju slabog interesa sudionika ili više sile.

 

 


Objava javnih poziva 2018. - Hrvatska turistička zajednica

Hrvatska turistička zajednica objavila Program dodjele de minimis potpora za razvoj turističkog sektora u 2018. godini je  kojim se uređuju uvjeti, kriteriji i način dodjele potpora male vrijednosti/de minimis potpora, koje dodjeljuje HTZ poduzetnicima za sufinaciranje troškova predviđenih ovim Programom. HTZ će dodjeljivati potpore sukladno Uredbi Komisije (EU) 1407/13 od 18. prosinca 2013. godine o primjeni članka 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije na de minimis potpore.

Sukladno navedenom objavljeni su sljedeći Javni pozivi:

JAVNI POZIV za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini

JAVNI POZIV za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini

 

Dokumetnacija za kandidiranje za ova dva Javna poziva podnosi se:

 • u elektronskom obliku na online obrascima putem linka potpore.htz.hr
 • u tiskanom obliku - ispunjene online obrasce potrebno je isprintati, potpisati i staviti pečat te poslati poštom preporučeno zajedno s ostalom dokumentacijom.

JAVNI POZIV za dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija u 2018. godini

Korisnici kandidaturu s cjelokupnom dokumentacijom iz točke VII. Javnog poziva šalju u zatvorenoj omotnici s naznakom "Javni poziv za potpore DMK-ne otvaraj", na adresu Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (Iblerov trg 10/IV, 10 000 Zagreb).

Rok za podnošenje kandidature za navedene Javne pozive je 31. siječnja 2018. godine ( u obzir dolaze i kandidature s datumom otpreme pošte od 31. siječnja 2018. godine)

Dodatne informacije možete zatražiti: isključivo pisanim putem, na potpore@htz.hr najkasnije tri dana prije roka za dostavu kandidatura.

Odluka TV o potporama manifestacijama i sajamskin nastupima za 2018.


Rezultati Božićne utrke kalama - 22.12.2017.

Na donjem linku nalaze se detaljni rezultati utrke kalama Starog grada održane 22.12.2017.

Čestitamo svim sudionicima!


SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE 2017.

Ovim putem iznimna nam je čast obavijestiti vas o ovogodišnjoj nacionalnoj akcijii ocjenjivanja najboljih " Suncokret ruralnog turizma Hrvatske".

 

Na našem području nagrade su dodijeljene:

I. kategoriju - TURISTIČKA SELJAČKA OBITELJSKA GOSPODARSTVA,

SREBRENA POVELJA, Opg Ljubica i Tonči Bulić, Tugare

 

II. kategorija - PODUZETNICI U RURALNOM TURIZMU,

BRONČANA POVELJA, Seosko Imanje "KONOBA TRUŠA", Tugare

 

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" osnovana je prije dvadeset godina 19.prosinca 1997.godine. Suncokret ruralnog turizma Hrvatske održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede te potporu Hrvatske turističke zajednice.

 

POVENJAK 2018.

XII. MANIFESTACIJA OCJENJIVANJA KVALITETE I KAKVOĆE MASLINOVOG ULJA I XIII. KONZERVIRANIH MASLINA NA DOMAĆI NAČIN

POVENJAK 2018.

Hotel Brzet, Omiš, 17. veljače 2018. god.

 

Udruga maslinara Paičuša, Pisak organizira ocjenjivanje proizvoda, djevičanskog maslinovog ulja i konzerviranih maslina, te će ocijenjivanje vršiti Zavod za javno zdrastvo Split.

 

Za analizu jednog uzorka maslinovog ulja potrebno je 0,5 l ulja pakovanog u dvije boce od 0,25 l i uplata od 200,00 kuna, a za analizu konzerviranih maslina na domaći način potrebno je jedna tegla od 0,33 l i uplata od 60,00 kuna. Uplatu možete izvršiti pri predaji uzoraka ili na žiro račun Udruge maslinara Paičuša, Pisak na broj HR81 2390001-110032-8389. Za svaki uzorak potrebno je popuniti prijavni list.

Uzorak možete predati svaki dan:

1. Nedjeljko Fistonić, Pisak, Gornji Fistonići 3 - 21310 Omiš, mob. 091 16 36 722

2. Senka Karaman, Podstrana, Cesta Mutogras 16 - 21312 Podstrana, mob. 098 805 979

3. 12.,13. i 14. siječnja u toku cijelog dana biti će zaprimanje uzoraka na gornjim adresama.

 

Pozivamo vas da sudjelujete na ovoj manifestaciji te da vaše prijatelje maslinare informirate i pozovete da nam se priključe. Na manifestaciji će se pored podjele medalja i diploma proglasiti:

1. Prvak ekstra djevičanskog maslinovog ulja,

2. Prvak konzerviranih maslina na domaći način,

3. Održat će se degustacija najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja i konzerviranih maslina na domaći način,

4. Dodijelit će se priznanje ugostiteljskom objektu koji u svom restoranu gostima poslužuje najkvalitetnija maslinova ulja,

5. Dodijelit će se priznanje proizvođaču ekstra djevičanskog maslinovog ulja uzetog iz trgovine i ocijenjenog.

 

Nakon svečanog dijela održat će se zajednička večera i ples maslinara uz živu glazbu i folklor. Rezervacije za večeru i sve informacije možete dobiti na telefon 098 805 979 i 091 16 36 722.


Omiška božićna bajka 2017.

OMIŠKA BOŽIĆNA BAJKA 2017. Turistička zajednica Grada Omiša, Centar za kulturu Omiš i Festival dalmatinskih klapa Omiš pod pokroviteljstvom Grada Omiša i u suradnji s brojnim udrugama, na Trgu Stjepana Radića u razdoblju od 16.12.-01.01. organiziraju manifestaciju Omiški božićni grad. Posjetitelje očekuje bogat program i pregršt zabave za velike i male. Od samog početka prosinca u Omišu će biti veselo! Svečano ćemo obilježiti početak Adventa, pjesmom pozdraviti dolazak sv. Nikole kočijom u grad, a povodom blagdana sv. Lucije pripremili smo kreativnu radionicu „Darovi sv.Luce“ za najmlađe, kao i postavljanje jaslica kod Crkve sv. Mihovila, rad više akademskih kipara i slikara iz Likovne kolonije Mimice. Omiški božićni grad u subotu 16.12.2017. u 20:00 h svojim nastupom otvorit će Neno Belan i Fiumens. Pridružite nam se i vi na nekom od događanja i podijelite s nama radost ovog najljepšeg doba godine: • Subota 16.12. od 10:00 – 12:00 Dječji jutarnji program – nastup školske i vrtićke djece, baletne skupine, udruge Prijatelj, dječje kazalište Harlekin itd. • Petak 22.12. od 18:00 Utrka kalama Starog grada i koncert grupe VOX BOX • Subota 23.12. 10:00 – 12:00 Dječji jutarnji program – nastup plesnih skupina, lutkarska predstava Rođendan čarobnoj šumi, sajam božićnih proizvoda, Music talents i sl. • Subota 23.12. od 20:00 - koncert grupe PAVEL • Petak 29.12. Koncert CZK Gradske glazbe i crkvenog zbora Crkve sv.Petra, • Subota 30.12. Blagdansko druženje s klapama • 31.12.Dječji doček Nove Godine - Klaun Šarenko i vesela ekipa u 12:00 • 31.12. Sara Barbarić i Visoki napon, Tamburaški sastav Slučajni partneri Detaljan program događanja može se naći na: FB/Omiška božićna bajka


Poziv za poslovnu radionicu u VARŠAVI 25. siječnja 2018

Hrvatska turistička zajednica organizira poslovnu radionicu Sell Croatia za hrvatske i poljske partnere u Varšavi (Poljska) 25. siječnja 2018.

U sklopu opće radionice organizirat će se i stručni dio ovaj put posvećen turizmu mladih i aktivnom turizmu.

Ukoliko ima zainteresiranih Hrvatska turistička zajednica ljubazno moli da se ispuni ON-LINE prijavnica na www.htz.hr (www.htz.hr/hr-HR/form/sell-croatia-varsava-2018-opca) i uplati odgovarajuća kotizacija (800 kn)  za maksimalno dvije osobe po tvrtki (uključeni stola sa 4 stolice i pauza za kavu) bez koje prijava nije valjana, a najkasnije do 15.12.2017 ili do popunjena predviđenih mjesta (25).

Prijave upućena predstavništvu u Poljsku ili Glavni ured HTZ-a putem e-maila ili faxa nisu važeće!!

PODACI ZA UPLATU:

NAZIV: HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

Adresa: IBLEROV TRG 10/IV, 10 000 ZAGREB

MB: 3943658

OIB: 72501368180

ŽR: 2390001-1100358631 (Hrvatska poštanska banka)

IBAN: HR9323900011100358631 

U opis plaćanja  unesite grad u kojem se održava poslovna radionica.

Dodatne informacije vezano uz uplatu možete dobiti u računovodstvu GU HTZ  na telefon: 01/4699-316. Za dodatna pitanja vezana uz sistem prijava i uplata kontaktirajte workshop@htz.hr , a za ona vezana uz samu organizaciju radionice predstavništvo na e-mail info@visitcroatia.pl ili na telefon +48 22 828 51 93.

Lokacija održavanja radionice biti će javljena naknadno.

ROK PRIJAVE:

Petak, 15. prosinca 2017. godine ili do popunjena predviđenih mjesta (25).

PROGRAM:

08:45 - 09:00 - Registracija hrvatskih sudionika

09:00 - 09:30 - Dolazak i registracija poljskih sudionika

09:30 - 10:00 - Uvodni govor + prezentacije

10:00 - 13:00 - Workshop

13:00 - 14:30 - Poslovni ručak s iznenađenjem

Lista poljskih sudionika neće biti dostupna na web stranici već će je HTZ dostavljati svim registriranim sudionicima u trenutku kada će biti definirana.ž

NAPOMENA:

Hrvatska turistička zajednica ovim putem pridržava pravo otkaza svake poslovne radionice u slučaju nedostatnog interesa sudionika, više sile ili drugog opravdanog razloga. U slučaju otkazivanja poslovne radionice HTZ neće biti odgovorna za eventualno nastalu štetu ili refundaciju bilo  kakavih troškova prijavljenih sudionika otkazane poslovne radionice, osim povrata ranije uplaćene kotizacije prijavljenih sudionika za sudjelovanje na radionici.

Minimalan broj sudinika za održavanje radionice prijavljenih do isteka roka je 10.

Hrvatska turističaka zajednica može otkazati poslovnu radionicu najkasnije mjesec dana prije najavljenog datuma održavanja o čemu je dužna obavijestiti do tog trenutka prijavljene sudionike. U slučaju više sile poslovna radionica može biti otkazana do dana njenog održavanja.

 

 

 

 

 

Javni poziv za subvencioniranje sajamskih nastupa u 2018.

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2018. usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš objavljuje:

Javni poziv za subvencioniranje sajamskih nastupa u 2018. god.

Mogući prijavitelji su poslovni subjekti registrirani na području destinacije (hoteli, kampovi, turističke agencije i sl.). Prihvatljivi troškovi nastupa su trošak najma štanda i uređenja štanda.

Ukupni  iznos subvencija za sajmove definiran Financijskim planom TZG Omiš raspoređuje se ovisno o broju pristiglih kandidatura. Maksimalni iznos potpore po sajmu je 30 000 kn.

U slučaju da se više poslovnih subjekata javi za sudjelovanje i zakup štanda na istom sajmu, TZG Omiš će subvencionirat nastup onog subjekta koji ostvaruje veći broj noćenja s tržišta u kojoj se sajam odvija.

Za sve poslovne subjekte obavezna je distribucija promotivnih materijala TZG Omiš i aplikacija loga TZG Omiš na samom štandu. Jedan poslovni subjekt može ostvariti potporu za nastup na najviše dva sajma.

 

Uz prijavu obavezno je priložiti:

 • ·        dokaz o pravnom statusu subjekta
 • ·        potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga
 • ·        datum, mjesto i duljina trajanja sajma, broj posjetitelja sajma u prethodnoj godini
 • ·        veličina štanda i načelan opis i/ili skica štanda
 • ·        troškovnik sajamskog nastupa

 

Javni poziv je otvoren do 11.12.2017., a odluku o subvencijama sajamskih nastupa donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.

Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail info@visitomis.hr ili na telefon 021 861 350.

 

Omiš, 01.12.2017.

 

Temeljem Programa rada i financijskog plana za 2018. usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš objavljuje

 

Natječaj i kriteriji za dodjelu sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2018.

 

Predmet natječaja: Dodjela novčanih sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2018.

Namjena sredstava:

Sredstva su namijenjena za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju manifestacija:

 • ·        Sufinanciranje manifestacije (troškovi vezani za učesnike, tehnike i promociju)
 • ·        Izrada promotivnih materijala
 • ·        Nabava potrošnog materijala
 • ·        Druge potrebe za održavanje manifestacije

Sredstva se ne mogu dodijeliti za:

·        Troškove redovnog poslovanja organizatora

·        Sve ostale troškove koji nisu vezani za realizaciju kandidirane manifestacije

Korisnici mogu biti:

·        Trgovačka društva

·        Udruge

·        Obrti

·        Kulturne i druge javne ustanove

 

Za potpore se ne mogu kandidirati organizatori koji su dužnici plaćanja boravišne pristojbe i/ili turističke članarine.

Kriteriji za odobravanje potpora TZG Omiš:

·        Karakter manifestacije

·        Vrijeme održavanja

·        Trajanje manifestacije

·        Tradicija održavanja

·        Sadržaj i kvaliteta manifestacije

·        Promocija manifestacije i medijska pokrivenost manifestacije

·        Ekonomski učinci manifestacije

 

Za prijavu potrebno: ispunjen obrazac, potvrda o nepostojanju duga, dokaz o pravnom statusu, program i troškovnik manifestacije.

Natječaj je otvoren do 11.12.2017. , a prijave je potrebno dostaviti isključivo poštom ili osobno na adresu: TZG OMIŠ, TRG KNEZA MIROSLAVA BB, 21310 OMIŠ

TZG Omiš zadržava pravo provjere i traženja dodatnih informacija u slučaju potrebe.


Sell Croatia u Moskvi 23.01.2018

Hrvatska turistička zajednica i ove godine, već tradicionalno, organizira poslovnu radionicu Sell Croatia za hrvatske i ruske partnere u Moskvi (Rusija) 23. siječnja 2018.

Obzirom da već drugu godinu za redom Hrvatska bilježi povećanje broja dolazaka gostiju sa ruskog emitivnog tržišta, želja je nastaviti taj pozitivan trend. U 2016 godini bilježi se rast dolazaka od 6% dok je u 2017 rast veći od 12%, što je svakako pokazatelj povratka ruskih gostiju u Hrvatskoj.

Ured Hrvatske turističke zajednice u Moskvi intezivno radi na promociji hrvatskih destinacija i potencijala hrvatskog turizma, te u Moskvi 23.01.2018., Hrvatska turistička zajednica organizira poslovnu radionicu, na kojoj će biti prsutni svi vodeći  ruski TO i agencije zainteresirani za rad sa našim destinacijama.


JAVNI NATJEČAJ za privremeno korištenje kućica postavljenih na javnoj površini

Predmet natječaja je privremeno korištenje kućica postavljenih na javnoj površini na Trgu Stjepana Radića u Omišu, radi održavanja manifestacije "OMIŠKI BOŽIĆNI GRAD", koju organizira Turistička zajednica Grada Omiša, Festival dalmatinskih klapa Omiš i Centar za kulturu Omiš.

Manifestacija se održava u razdoblju od 16. prosinca 2017. do 1. siječnja 2018.

Više informacija na: www.omis.hr/

 


Seminar "ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA - OSMIŠLJAVANJE TURISTIČKOG PROIZVODA U RURALNOM TURIZMU"

Seminar u organizaciji Kluba članova "Selo" u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Vrgorca održat će se u četvrtak 23.11.2017. godine s početkom u 10.00 sati u Vinariji "Pilač" Vrgorac, Fra Ivana Rozića 18.

Sadržaj i raspored seminara:

10.00 - 12.45

- Pozdravne riječi i otvorenje

- Uvod

- Osnove ruralnog turizma i primjeri dobre prakse

- Osnove turističkog proizvoda

- Uloga DMK u razvoju turističkog proizvoda

 

12.45 - 13.30

- Stanka za osvježenje i ručak

 

13.30 - 14.15

- Analiza stanja i mogućnosti plasmana vlastitog turističkog proizvoda

- Izrada vlastitog promotivnog plana

- Suradnja s turističkom industrijom (od kalkulacija do plasmana proizvoda)

- Rasprava, završne riječi i podjela priznanja za sudjelovanje

 

Seminar je prvenstveno namijenjen svim potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima koji rade na području ruralnog turizma (jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice, komore, udruge, zadruge, tvrtke, savjetodavna služba i ostali zainteresirani).

Sudjelovanje je potrebno potvrditi slanjem prijavnog obrasca do ponedjeljka, 20. studenog 2017. na mail: info@klubselo.hr ili na fax 01 231 41 84.

Seminar je za sve sudionike besplatan, a polaznici će dobiti Uvjerenje o sudjelovanju na seminaru.

 


Edukativne radionice HTZ-a

Hrvatska turistička zajednica u suradnji i uz potporu Udruge hrvatskih putničkih agencija, u sklopu projekta stručnog usavršavanja javnog i privatnog sektora organizira edukacije:

 

Edukacija "Ribolovni turizam - Pretpostavke i okviri razvoja destinacije ribolovnog turizma"

Tjedan restorana

Od 13.10. - 22.10 održava se tjedan restorana!

Tjedan restorana je promotivna akcija sa svrhom promocije i promidžbe gastronomske scene  Hrvatske. Restorani sudionici akcije izlaze u susret gostima putem posebne promotivne ponude - jelovnik u tri slijeda za 100 kn. Akcija se održava se dva puta godišnje, krajem veljače i krajem rujna.

Kaštil Slanica sudjeluje u tjednu restorana, a više o ponudi možete pronaći na linku: issuu.com/tjedanrestorana/docs/jelovnici_15.tjedan_restorana_2017


Dalmacija ultra trail - poziv svim turističkim subjektima!

20. - 22.10.2017. Omiš je domaćin međunarodne trekking utrke koja će okupiti preko 400 natjecatelja iz više od 30 država svijeta sa svih kontinenata protrčati će stazama Dalmacije u sklopu utrka Dalmacija Ultra Traila.

Utrke se i ove godine održavaju u 4 kategorije:

·        SKY DUT – 155km

·        MOUNTAIN DUT – 100km

·        SEA DUT – 60km

·        RIVER DUT - 20km

i prolaze kroz najljepša područja Dalmacije (Biokovo, Mosor, Kozjak, Poljička planina, Omiška Dinara, rijeke Jadro, Žrnovnica, Cetina)  i uz najznačajnije kulturno-povijesne lokalitete (Antička Salona, Klis, Fortica…).

Centralno mjesta događanja je grad Omiš, među trekking i trail populacijom, s Mosorom u zaleđu poznat je kao „kolijevka hrvatskog trekkinga“. Osim iz Omiša, odakle starta SKY DUT, utrke startaju i s drugih atraktivnih lokacija, MOUNTAIN DUT s Kliške tvrđave, SEA DUT iz Baške Vode, te RIVER DUT iz Dugog Rata.

Cilj svih utrka je u Omišu, gdje se ove godine za sve male buduće trail trkače uvodi i novost - dječja utrka za djecu od 2-12 godina.

Dječja utrka će se održati u u nedjelju 22.10. sa startom u 12.00 Za najbržeg dječaka i djevojčicu osigurane se i nagrade – romobili, a za svu djecu koja budu sudjelovala u utrci majicu utrke, diplomu, a na mrežnim stranicama organizatora moći će se preuzeti fotografije s utrke.

RASPORED DOGAĐANJA:

http://dalmacijaultratrail.com/event-schedule/

 

TZG Omiš će na samoj manifestaciji imati info punkt s prezentacijom ponude destinacije pa ovim putem pozivamo sve naše članove da dostave u Ured promotivne materijale (letke, plakate i sl.) i posebno kreirane ponude za ovaj period (restorani, barovi, izleti, taxi i sl.) koje žele predstaviti i ponudit sudionicima DUT-a.

Za više informacija slobodno se javiti u Ured 021 861 350.

 

 



Poslovni Uzlet 2017 - Besplatne edukacije za sve poduzetnike i obrtnike Splitsko-dalmatinske županije

Svi poduzetnici i građani zainteresirani za besplatne poslovne edukacije imat će priliku sudjelovati na interaktivnim radionicama u sklopu Poslovnog uzleta Splitsko-dalmatinske županije koji će se održati 27. listopada 2017. u Vijećnici na 1. katu Županijske komore Split (Obala Ante Trumbića 4) s početkom u 10:00 sati.

Iako su edukacije besplatne, broj polaznika je ograničen stoga svoje mjesto osigurajte putem linka: www.poslovni.hr/promo/poslovni-uzlet-splitsko-dalmatinske-zupanije-332068, na broj telefona: 01 6326 030 ili na e-mail: poslovni-uzlet@poslovni.hr

 

 


DALMACIJA ULTRA TRAIL

Ovogodišnje, drug ozdanje Dalmacija Ultra Traila održat će se 20.-22.10.2017.

Utrke se i ove godine održavaju u 4 kategorije: SKY DUT - 155 km, MOUNTAIN DUT - 100 km, SEA DUT - 60 km i RIVER DUT - 20 km.

Osim iz Omiša, odakle starta SKY DUT, utrke startaju i s drugih atraktivnih lokacija, MOUNTAIN DUT s Kliške tvrđave, SEA DUT iz Baške Vode te RIVER DUT iz Dugog Rata. Trase utrka pokrivaju područje od Kaštela do Baške Vode.

Prijave: www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/362

Sve zainteresirane volontere pozivamo da se prijave na: docs.google.com/forms/d/1SMjCy2ObMNCr7Hb0ormTnOnAxKw8AiGnrldjIloCoDY/viewform

RASPORED IZLETA 15.09. - 15.10.2017.



Obavijest o održavanju utrke i privremenom zatvaranju ceste br. 6166

Turistička zajednica Grada Omiša, ŠU Omiš-plivački maraton i Atletski klub "Omiš" pod pokroviteljstvom Grada Omiša, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i ove godine organiziraju polumaraton i rekreativnu utrku kanjonom rijeke Cetine koje će se održati u subotu, 30. rujna 2017. godine povodom Svjetskog dana turizma.

Omiš je idealan domaćin za ovaj vid rekreacije jer se radi o destinaciji kojoj mnogi s ponosom tepaju da je svojevrstan jedinstveni centar avanturističko-sportske turističke ponude (rafting, kayaking, treking, hiking, slobodno penjanje, canyoning, zip-line).

Natjecatelji u Omišu mogu sudjelovati na dvije utrke: polumaraton (četiri puta po 5,274 km - ukupno 21,097 km) te rekreativna utrka (okretište na 3 km - ukupno 6 km). Trči se uzvodno ravničarskom trasom kanjona rijeke Cetine, zaštićenom od 1963. godine i koji će zasigurno svojom netaknutom prirodom svakom sudioniku utrke pružiti neponovljiv ugođaj i dodatnu motivaciju. Start obje utrke je u 10:00 sati na Poljičkom trgu, dijelu povijesne jezgre Omiša. Za najmlađe sudionike smo pripremili poseban atletski poligon na Poljičkom trgu.

Za sve sudionike utrka osiguran je obrok, a najbolji će biti nagrađeni novčanim nagradama, peharima, medaljama i majicama. Prijave se zaprimaju na web stranici www.stotinka.hr/hrv. Utrka je u sustavu natjecanja Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje HUCIPT (hucipt.hr/) i ima važeći certifikat "Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja" (AIMS-a).

Više informacija sudionici mogu dobiti na: www.visitomis.hr/hr/omiski-polumaraton-30092017

Za vrijeme trajanja utrke od 09:30 do 12:30, privremeno se zatvara za promet županijska cesta br. 6166 (Omiš D8 - Kučiće - Slime - D39).

Alternativni smjerovi kretanja automobila:

1. Omiš - Dubci - Kučiće - Omiš

2. Omiš - Kostanje - Gata - Omiš



Međunarodna godina održivog turizma za razvoj - brošura "Savjeti za odgovornog putnika"

Povodom obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj, Svjetska turistička organizacija (UNWTO) objavila je promotivni video i brošuru "Savjeti odgovornog putnika".

Brošura je napravljena na osnovu UNWTO-vog Globalnog etičkog kodeksa za turizam te se sastoji od načela priređenih s ciljem da budu vodič glavnim sudionicima u razvoju turizma.

Opširnije na:

www.mint.hr/default.aspx

www.odrzivi.turizam.hr/default.aspx

 


Gusarska bitka 2017. - raspored događanja!

Gusarska bitka u Omišu – ljetni spektakl za sve generacije!

Gusarska bitka u Omišu, koja se već jedanaestu godinu za redom održava u gradskoj luci, tijekom godina je postala jedan od tradicionalnih i centralnih ljetnih događanja na području Omiša, Splitsko-dalmatinske županije i cijele Hrvatske. Ovaj jedinstveni događaj predstavlja rekonstrukciju stvarne povijesne bitke između omiških gusara i Mlečana u 13. stoljeću, a temeljeći se na povijesnim činjenicama i tako doprinosi stvaranju prepoznatljivog brenda Omiša kao gusarskog grada.

 

U Bitki svake godine sudjeluje više od stotinu naoružanih „Gusara“ i „Mlečana“, kao i pripadnika povijesnih postrojbi „Kumpanjija“ iz Blata na Korčuli, „Trombunjera“ iz Dubrovnika i „Uskoka“ s Klisa.

 

Program događanja:     

 

14.08. – 20.08.2017. GUSARSKI GASTRO TJEDAN

 

Od 14.8 – 20.8.2017 u odabranim ugostiteljskim objektima u gradu Omišu traje i gusarski gastro tjedan!

                                                                                                                  

17.08.2017.      DAN MALIH GUSARA, Plato Toreta, od 18:30

 

·        18:30 Toreta; Okupljanje malih gusara, zabava i gusarske igre za djecu

·        21:00  Plato iza Narodne knjižnice; Centar za kulturu - predstave „Ribar Palunko i njegova žena“ ,Kazalište ''Ivana Brlić Mažuranić'' Slavonski Brod i ''Emocionalna prtljaga'', Dramska družina Vis

·        22:30 Toreta, Koncert „Music talents“ - Teana Kovačević

 

Okupljanje malih gusara će započet upoznavanjem i dočekom pravih omiških gusara. Nakon toga slijede gusarske sportske igre pod vodstvom sportskog društva “Sanus vita“, a pridružit će nam se i Kliški uskoci koji će sve okupljene učiti gađanje mete pomoću luka i strijele. Akademska slikarica Vera Mekinić će svojim čarobnim kistom djecu preobraziti u prave gusare. Druženje će trajati do početka predstave „Ribar Palunko i njegova žena“ i „Emocionalna prtljaga“. Nakon predstave zabavite se s nama uz atraktivan koncert i nastup „Music talents“ by Teana Kovačević.           

                                                                                              

18.08.2017.  GUSARSKA BITKA , Gradska luka, od 19:30

 

·        19:30 Toreta; Mimohod vojnih postrojbi kroz grad

·        20:30  Gradska luka, Gusarska bitka

·        22:00 Toreta, Koncert Jasmin Stavros

 

 

Organizator: Turistička zajednica Grada Omiša

Pokrovitelji: Grad Omiš, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije , Hrvatska turistička zajednica

 

Sponzor: Studenac

 

Pozivamo vas da i vi uživate u ovom atraktivnom događaju kojeg svake godine prati više od 10 000 gledatelja! Nakon Bitke KPU „Omiški gusari“ vas pozivaju na koncert Jasmina Stavrosa.

 



Gusarska bitka 2017. - poziv ugostiteljima

Pripreme za najveću manifestaciju Gusarska bitka su u punom jeku. Ove godine smo odlučili posebno promovirati gastro ponudu na temu gusara i nase destinacije u tjednu od 14. - 20.08.2017.

Ovim putem pozivamo sve ugostitelje da nam se jave ukoliko se žele uključiti u ovaj projekt najkasnije do 10.08.2017.

 

Kalendar događanja - kolovoz 2017.


RIBARSKA NOĆ - NEMIRA



IZMJENA PROGRAMA SUMMER TREAT FESTIVAL

Zbog mogućih pljuskova, priprema najvećeg soparnika koja je predviđena za večeras se odgađa za 5. kolovoza, Dan Oluje!



Omiš summer treat festival 21.07. - 06.08.2017.

Prvi Omiš Summer Treat Festival, kojem su organizatori Turistička zajednica grada Omiša i Festival
dalmatinskih klapa Omiš, a pod pokroviteljstvom Grada Omiša, održava se u vremenu od 21. srpnja do 6. Kolovoza 2017.

OmiŠ Summer Treat Festival se održava svakodnevno u Parku hrvatskih branitelja – nasip Toreta u Omišu od 20.00 do 24.00 sata.

OST Festival zamišljen je kao dvotjedna manifestacija koju će imati priliku posjetiti svi Omišani i gosti Omiša, a posebno će bit zanimljiva onima koji nisu uspjeli doći do ulaznica za finale FDK. UNESCO-m zaštićena hrvatska kulturna baština - klapska pjesma, zaštitni znak grada Omiša odzvanjat će Omišem na radost domaćina, ali i gostiju.

Prvog dana festivala, u petak, 21. srpnja, na velikom ekranu pratiti će se prijenos finalne večeri ženskih klapa, popraćena klapom PASIKA iz Kostanja, dok će u subotu 22.07. na programu biti napeta
završnica muških klapa Festivala uz nastup klape KUMPANJI iz Blata na Korčuli.

Posjetitelji Omiša će osim klapske pjesme imati priliku uživati i u vrlo raznolikom svakodnevnom programu, folklornim nastupima, lokalnim specijalitetima i u opuštenoj atmosferi.Tri ugostiteljske i šest prodajnih kućica
postavljene su u polukrug i prikazuju na simboličan način postavu dalmatinske klape.

Omiš Summer Treat Fest je za strane posjetitelje, prilika za upoznati Omišane, njihove gastronomske specijalitete, autentične proizvode i kulturu, a Omišanima je prilika da istaknu svoje OPG proizvode i pokažu svoju bogatu kulturnu i gastronomsku tradiciju. Poseban događaj u kojem će posjetitelji u potpunosti moći uživati u lokalnim specijalitetima, održava se 25. srpnja, kada će OPG Ljubice i Joze Beovića pripremati najveći soparnik na svijetu koji će svim posjetiteljima bit ponuđen besplatno na degustaciju.

Ova manifestacija svakome posjetiocu nudi ponešto, od likovnih radionica za djecu do gusarskih noći i live pripreme soparnika, a prigodne cijene, te ležerna i opuštena atmosfera garancija je dobog đira.

Obavijest o sufinanciranju turističkih djelatnika - vodiča

Poštovani,

obavještavamo vas da je otvoren poziv LAG-a "Adrion" koji je namijenjen turističkim agencijama i njihovim djelatnicima.

Lokalna akcijska grupa sufinancira obrazovanje turističkih djelatnika - vodiča do maksimalno 90% iznosa premadostavljenoj ponudi ovlaštenih institucija/ustanova od strane Ministarstva turizma.

Turističke agencije trebaju imati registriranu djelatnost i sjedište na području djelovanja LAG-a "Adrion" te su u slučaju odabira dužni u budućem razdoblju svojim izletima promovirati poljoprivredna gospodarstva i/ili sajmove na području LAG-a "Adrion" kao turističku poudu.

Navedena aktivnost nastavak je provedbe programa Turizam po mjeri sukladno kojem je do sada financiran obrazovni program za 16 voditelja turističkih poslovnica te stručna edukacija 32 kuhara o korištenju domaćih autohtonih namirnica.

Više informacija na: lag-adrion.hr/hr/novosti/item/789-najaktivnijim-turistickim-agencijama-sufinanciramo-do-90-obrazovnog-programa-za-turistickog-vodica

28. OMIŠKO KULTURNO LJETO


Obavijest za vlasnike vikendica

Poštovani,

ovim putem vas dodatno napominjemo kako je rok za odabir načina plaćanja boravišne pristojbe za vlasnike kuća i stanova za odmor i članove njihove obitelji (samo vikendaši koji imaju pravo birati način plaćanja boravišne pristojbe) 15.7. tekuće godine.

 

Za sve prijave napravljene iza 15.7., boravišna pristojba biti će obračunata po noćenju.

 

Također, dodatno napominjemo da je vikendašima omogućena prijava svog boravka u budućnosti, kako bi mogli odabrati način plaćanja do navedenog roka.

Primjer: obveznik može do 15.7. prijaviti datum dolaska i 1.8.2017. i iskoristiti pravo na plaćanje boravišne pristojbe u paušalnom iznosu.

Za sve informacije stojimo vam na raspolaganju.

Ured TZG Omiš

GODIŠNJE HRVATSKE TURISTIČKE NAGRADE

S ciljem poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru, Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora nastavljaju i u ovoj godini s projektom GODIŠNJE HRVATSKE TURISTIČKE NAGRADE.

Koncept godišnjih hrvatskih turističkih nagrada sastoji se od šest kategorija, a više o samom natječaju možete pročitati u dokumentu iz privitka.


Kalendar događanja - srpanj 2017.




Grad Omiš  je raspisao javni natječaj za privremeno korištenje kućica postavljenih na javnoj površini radi održavanja ljetne manifestacije koju organiziraju Turistička zajednica Grada Omiša i Festival dalmatinskih klapa Omiš. Više info na:www.omis.hr/

 


Omiška plava čistka 20147.



Kalendar lipanj 2017.



Podizanje Plave zastave i Eko Keko - 05.06.2017. u 18:30

05.lipnja 2017. povodom Svjetskog dana zaštite okoliša na gradskoj plaži Punta svečano će se podignuti Plava zastava. Čast podizanja Plave zastave ove godine pripala je našim vrijednim izviđačima.

U 19:00 za naše najmlađe sugrađane i posjetitelje organizirali smo na plaži lutkarsku predstavu „Keko Eko“, priču o očuvanju okoliša.

Vidimo se! ;)


Obavijest o sanaciji potencijalno obrušavajućih fragmenata stijenske mase iznad Omiša

U ponedjeljak i utorak, 05. i 06. lipnja 2017. godine će se na području grada Omiša, a u sklopu radova na Sanaciji stijenske mase iznad grada, izvršavati radovi koji će se koristiti helikopter kao sredstvo rada.

Helikopter će montirati barijere protiv odrona preko naseljenog dijela grada.

Molimo sve građane grada Omiša da se zbog povećane opasnosti ne približavaju lokacijama na kojima se montaža izvodi, te da posebno upozore djecu i turiste da ne prilaze stijenama.

Radovi uz pomoć helikoptera će se izvoditi od 08:00 do 16:00h.

 

PROJEKT “The best of Omiš” i IZBOR NAJBOLJEG APARTMANA, PANSIONA I KUĆE ZA ODMOR 2017.

 

Poštovani iznajmljivači,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas da se i ove godine uključite u projekt “The best of Omiš” kojemu je svrha podizanje kvalitete i konkurentnosti privatnog smještaja.

Prijaviti se mogu svi nositelji odobrenja za pružanje usluga u domaćinstvu na području Grada Omiša, a uvjet za uključivanje u projekt je udovoljavanje standardima i kriterijima koji se nalaze u prilogu ovog poziva.

Kapaciteti koji zadovoljavaju te standarde dobiti će posebnu markicu za kvalitetu te će biti posebno promovirani na našoj web stranici, kroz tiskane materijale i na sajamskim nastupima i sl. Paralelno s ovim projektom započinje i izbor NAJBOLJEG APARTMANA; PANSIONA I KUĆE ZA ODMOR U 2017. GODINI.

Stručna komisija za ocjenu kapaciteta će na temelju unaprijed određenih kriterija izabrati najbolje iz svake kategorije te će oni dobiti priznanje s oznakom najboljih smještajnih kapaciteta za ovu godine.

Za sudjelovanje u ovim projektima potrebno je ispunjeni Prijavni obrazac dostaviti u Ured TZG Omiš putem mail-a, fax-a ili osobno najkasnije do 15.06.2017.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća i za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Ured TZG Omiš

info@visitomis.hr

T./F. 021 861 350


Prvenstvo Hrvatske u street plesovima 27. i 28.05.2017.


Kalendar događanja 01.06. - 01.11.2017.

Poziv za predlaganje programa za Kalendar događanja 01.06. - 01.11.2017.

 

Ovim putem pozivamo sve udruge, organizacije i agencije koje djeluju u području turizma, kulture, športa i drugih društvenih djelatnosti, kao i sve gospodarske subjekte, poduzetnike i građane, koji već nisu, da dostave svoje pisane prijedloge programa i događanja (kulturnih, zabavnih, sportskih i sl.). Cilj ovog poziva je prikupljanje informacija Kalendar događanja koji će biti objavljen na web stranicama i drugim promotivnim materijalima Turističke zajednice Grada Omiša.

Rok za dostavu prijedloga programa i događanja je 15.05.2017.

Prijedloge programa koji sadrže sljedeće podatke:

 • ime manifestacije
 • datum, vrijeme i mjesto održavanja
 • naziv organizatora
 • kontakt osobu/email i br.mob

potrebno je poslati na e-mail adresu: info@visitomis.hr

-- 

EDUKACIJA ZA OBITELJSKE IZNAJMLJIVAČE - 05.05. u 17:00

Jučerašnje predavanje naši su iznajmljivači pratili s osobitom pažnjom. Sve one koje zanimaju današnje teme ovim putem pozivamo u 17:00h u kongresnu dvoranu hotela Plaža.

Današnja predavanja sigurno će biti korisna novoregistriranim iznajmljivačima koji će se upoznati, između ostalog, s programom eVisitor, ali i dugogodišnjim pružateljima usluge smještaja u domaćinstvu koji će zasigurno, na ovaj način, obogatiti svoja znanja i vještine.

Vidimo se!

Marketing poslovanja - kako povećati prihode za 50%

- Poslovanje sa turističkim agencijama
- Kako izabrati portal za oglašavanje?
- Kako biti uspješan na portalu za oglašavanje?
- Poslovanje s booking.com-om za početnike
- eVisitor

Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite putem linka:https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdTGnv8BWeoprS3Z…/viewform…

Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti i telefonskim putem:

TZG OMIŠ - 021/861-350

Izleti predsezona!

TZG Omiš, s ciljem obogaćenja ponude i podizanja zadovoljstva posjetitelja naše destinacije u razdoblju 08.05. - 12.06.2017. subvencionira izlete!

Detaljan raspored izleta i informacije o organizatorima koji su se uključili u ovaj program možete pronaći u privitku.


PROGRAM PROSLAVE BLAGDANA Sv. Ivana Nepomuka - ZAŠTITNIKA GRADA OMIŠA


Svjetski kup rukometnih vratara - Omiš - 28.04. - 30.04

Svjetski kup rukometnih vratara održati će se u Omišu od 28.04. do 30.04.

U svom premijernom izdanju okupiti će 600-tinjak legendi ovog sporta iz 12 država koji će se natjecati u tri kategorije: veterani u dvije (+37 i +50 godine) te veteranke u jednoj.

Svečano otovorenje je u petak, 28.04. u 18:00h.

Više informacija na: www.mhworldcup.com/



BIKE EDUKACIJA ZA TURISTIČKE AGENCIJE

TZG Omiš poziva sve predstavnike lokalnih turističkih agencija na prezentaciju Bike Tour projekta za turističke agencije koja će se održati u Kaštil Slanici 21.04.2017. u 9:00h.

 

Prezentaciju organizira TZG Omiš u suradnji sa Biciklističkim savezom Splitsko-dalmatinske županije (gosp. Špadina) i Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije (gosp. Stella). Prezentacija je ujedno i edukacija na temu "Bike objekti, agencije i usluge - mogućnosti za razvoj Vaše ponude za cikloturiste", nakon prezentacije-edukacije koja će trajati 30 minuta predviđen je radni sastanak sa zainteresiranim subjektima.

 

Molimo sve predstavnike agencija koji se do sada nisu prijavili da svoj dolazak potvrde na mail: info@visitomis.hr

Sretan Uskrs!

EDUKACIJA ZA NOSITELJE I ORGANIZATORE TURISTIČKIH SADRŽAJA U PRIRODI

Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatska gospodarska komora organiziraju Edukacije za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi, koje će se održati u Županijskoj komori Split, Obala A. Trumbića 4, u dva predviđena termina: 11. i 12.04. te 13. i 14.04.

 

Cijena edukacije za tvrtke članice HGK je 150 kn po polazniku, dok je za obrte i druge ne-članice HGK cijena 300 kn. Cijena uključuje cjelodnevni program predavanja u trajanju 2 dana, završnu provjeru znanja te uvjerenje o pohađanju.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, potrebno je ispuniti on-line prijavnicu i uplatiti odgovarajuću kortizaciju bez koje prijava nije valjana, a najkasnije 2 dana pred održavanje edukacije.

 

Registracija polaznika počinje u 8:30h, a početak je predviđen u 9:00h.

 

Poveznice za prijavu te detalji za uplatu za svaki pojedini termin:

 

Split, 11.-12.04.2017. (Kontakt Nataša Bušić: nbusic@hgk.hr)

Poziv na broj: 2493730-15-20173

Opis plaćanja: Edukacija Poslovni turizam ST

web.hgk.hr/prijave-za-program-edukacije-za-nositelje-i-organizatore-turistickih-sadrzaja-u-prirodi-split-11-12-04/

 

 

Split, 13.-14.04.2017. (Kontakt: Nataša Bušić: nbusic@hgk.hr)

Poziv na broj: 2493730-15-20174

Opis plaćanja: Edukacija Pustolovni turizam ST

web.hgk.hr/prijave-za-program-edukacije-za-nositelje-i-organizatore-turistickih-sadrzaja-u-prirodi-split12-13-04/

 

PODACI ZA PLAĆANJE:

PLATITELJ: Ime i prezime /naziv poduzeća/obrta..., Adresa, OIB tvrtke

PRIMATELJ: Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb

IBAN PRIMATELJA: HR1423400091100241295

MODEL: HR00


Tražimo informatore! Prijavite se!

Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto: turističkog informatora 

U V J E T I:

·             Minimalno srednja stručna sprema – SSS

·             Odlično poznavanje engleskog jezika

·             Dobro poznavanje dodatnog stranog jezika (njemački, francuski, talijanski i sl.)

·             Odlično poznavanje rada na računalu (Word, Excel, Internet)

·             Radno iskustvo na istim i sličnim poslovima je poželjno

Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme preko studentskog ugovora.

Prijave se dostavljaju do 20. travnja 2017. na adresu:


                                   TZG OMIŠ, Trg kneza Miroslava bb, 21310 Omiš
                                   *Za natječaj: Turistički informator/ Ne otvarati.*

Edukacija za aplikaciju na Javne pozive HTZ-a

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa Glavnim uredom Hrvatske turističke zajednice organizira edukacije za aplikacije na objavljene Javne pozive Hrvatske turističke zajednice.

Edukacije će se održati u Splitu u hotelu Park, Hatzeov perivoj 3, 11.04.2017. prema slijedećem rasporedu:

 

 

9:00 – 9:45                      Edukacija na temu Potpore programima DMK

 

9:45 – 10:30                    Edukacija na temu Potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima

 

10:30 – 10:45                 Pauza

 

10:45 – 11:15                 Potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima

 

11:15 – 12:00                 Potpore događanjima

 

 

On-line prijave na edukacije se mogu izvršite ovdje, najkasnije do ponedjeljka 10.04.2017. do 12:00 sati.

 

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izradu promotivnog turističkog filma "OMIŠKA RIVIJERA" i digitalnih fotografija destinacije Omiš

 

Ponuda se odnosi na uslugu izrade promotivnog turističkog filma o OMIŠKOJ RIVIJERI i izradu digitalnih fotografija naimjenjenih javnom prikazivanju i objavi za potrebe TZG Omiš.

 

Uvjeti za izradu filma i digitalnih fotografija:

 • Javni poziv upućuje se fizičkim i pravnim osobama osposobljenim za proizvodnju audiovizualnih djela.
 • Ponuditelj u ponudi treba dostaviti scenarij. Ponuditelj u ponudi treba dostaviti poslovne reference na osnovu kojih ima kompetenciju ta izradu ovakvih filmova.
 • Pri izradi filma kulturnog turizma moraju biti obuhvaćene minimalno sljedeće lokacije: Omiš, Nemira, Stanići, Lokva Rogoznica, Mimice, Marušići i Pisak s uključenim zračnim snimanjem. Glavna tema filma je odmorišni turizam i identitet Rivijere.
 • Trajanje filma je od 2 - 4 minute. Film treba biti snimljen u HD rezoluciji. Uz film, ponuditelj dostavlja i 100 kvalitetnih, obrađenih digitalnih fotografija u visokoj HD razlučivosti.

 

Javni poziv je objavljen na web stranicama TZG Omiš dana 03.04.2017. godine. Ponude se moraju dostaviti najkasnije do 17.04.2017. godine u zatvorenoj omotnici na adresu: TZG Omiš, Trg kneza Miroslava bb,  21310 Omiš s naznakom: "Ne otvaraj - ponuda za izradu promotivnog turisatičkog filma."

 

Cijenu filma i fotografija ponuditelj treba iskazati u ukupnom iznosu s uključenim PDV-om.

 

Predmet isporuke: Ponuditelj isporučuje naručitelju master DVD s filmom i digitalnim fotografijama u HD rezoluciji s ustupljenim autorskim pravima i neograničenim, nesmetanim pravom naručitelja na umnožavanje i ustupanje poslovnim partnerima.

 

Film treba biti snimljen do 15.09.2017. godine. Nakon prethodnog uvida u predfinalnu verziju i prihvaćanja od strane naručitelja, ponuditelj prihvaćenu finalnu verziju mora isporučiti naručitelju najkasnije do 15.10.2017. godine.

 

Uvjeti plaćanja: 15 dana od dana isporuke naručenog materija - filma i fotografija.

JAVNI POZIV ZA POTPORU PROGRAMIMA JEDNODNEVNIH IZLETA IZVAN VISOKE SEZONE

 Sukladno Programu rada i financijskom planu za 2017. TZG Omiš objavljuje

 

JAVNI POZIV ZA POTPORU PROGRAMIMA JEDNODNEVNIH IZLETA IZVAN VISOKE SEZONE

 

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava organizatorima jednodnevnih izleta namijenjenih posjetiteljima Omiša u razdoblju izvan visoke sezone:

01.05. - 15.06.2017. i 15.09. - 15.10.2017.

 

Za dodjelu sredstava prijaviti se mogu: turističke agencije, obrti, tvrtke.

 

Poziv je otvoren do 10.04.2017.

 

Odluku o raspodjeli bespovratnih sredstava donijeti će Turističko vijeće TZG Omiša.

 

Prijave se dostavljaju na adresu: TZG OMIŠ, Trg kneza Miroslava bb, 21310 Omiš.

 

Prijava treba sadržava sljedeće dokumente: dokaz o pravnom statusu podnositelja zahtjeva, potvrda porezne uprave o nepostojanju duga, opis programa izleta, troškovnik izleta, cijena karte, dinamika realizacije izleta, maksimalan broj sudionika izleta, procjena isplativosti realizacije izleta - minimalna količina prodanih karata potrebnih za realizaciju izleta.

 

Za dodatne informacije vezane za Javni poziv slobodno nas kontaktirajte na info@visitomis.hr ili na 021 861 350.

 

Turistički ured TZG OMIŠ

JAVNI POZIV ZA KANDIDIRANJE PROGRAMA ORGANIZACIJE RIBARSKIH VEČERI NA OMIŠKOJ RIVIJERI

Sukladno Programu rada i financijskom planu TZG Omiš za 2017., a u cilju promocije načina života i rada, kao i kreiranja dodatnih sadržaja za goste, TZG Omiš raspisuje

 

JAVNI POZIV ZA KANDIDIRANJE PROGRAMA ORGANIZACIJE RIBARSKIH VEČERI NA OMIŠKOJ RIVIJERI

 

TZG Omiš će financijski podržati organizaciju ribarskih večeri na Omiškoj rivijeri.

 • Ribarske večeri bi se trebale održavati u periodu od 01.07.2017. - 31.08.2017.
 • Obvezni elementi programa:

           - glazba uživo

           - ponuda pića: barem jedna vrsta vina po cijeni 5,00 kn/čaša 2dcl

           - ponuda hrane: najmanje dvije vrste ribe, od kojih jedna po cijeni 

             10,00 kn/porcija

 • Prihvatljivi podnositelji prijave: mjesni odbori, udruge, poslovni subjekti (hoteli, kampovi, agencije i sl.), ugostitelji.

 

 • Prijave trebaju sadržavati: dokaz o pravnom statusu subjekta, dokaz o nepostojanju duga s porezne uprave, opis programa, troškovnik, željeni datum događanja i lokaciju. Prijavitelji se mogu kandidirati za organizaciju jedne ili više ribarskih večeri.

 

 • Prijave se zaprimaju na adresu Trg kneza Miroslava bb, 21310 Omiš.

 

Javni poziv je otvoren do 10.04.2017.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju, tel. 021 861 350 i info@visitomis.hr.

 

TURISTIČKI URED TZG OMIŠ

 

STRUČNI SURADNIK/STRUČNA SURADNICA U UREDU TZ

Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto: stručni suradnik/stručna suradnica u Uredu TZ - stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

 

Natječaj je otvoren do 01.04.2017.

 

Više informacija o samom natječaju možete pronaći na linku HZZZ:

burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx

 

Seminar: OSMIŠLJAVANJE TURISTIČKOG PROIZVODA U RURALNOM TURIZMU

Seminar na temu "Osmišljavanje turističkog proizvoda u ruralnom turizmu" održati će se 21. ožujka 2017. godine (utorak) u hotelu Sv. Mihovil , Ulica Bana Jelačića 8, Trilj s početkom u 10,00 sati.

 

Seminar je prvenstveno namijenjen potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma (jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice, LAG-ovi, komore, udruge, zadruge, tvrtke, savjetodavna služba i ostali zainteresirani).

 

Sudjelovanje je potrebno potvrditi planjem prijavnog obrasca do petka, 17. ožujka 2017. godine na e-mail: info@klubselo.hr i info@ekoetnogrupa.hr ili fax. 01/2314184

 

Seminar je za sve sudionike besplatan, a polaznici će dobiti Uvjerenje o sudjelovanju na seminaru.


PROGRAM OMIŠKIH MAŠKARA



Poslovne radionice Sell Croatia, Kina 2017.

Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom i ove godine organizira poslovne radionice u Kini. Radionice će se održati u dva grada prema sljedećem rasporedu:

- Shanghai - 23.05.2017.

- Hong Kong - 25.05.2017.

U suradnji s partnerom Turkish Airlinesom, HTZ je u mogućnosti osigurati za sve sudionike poslovne radionice 20% popusta na avionske karte.

Više o radionici i načinu prijave možete pogledati u dokumentu iz privitka.


Edukacija za hotelijere i ugostitelje: "KAKO ODUŠEVITI KUPCA"

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa Herakleom d.o.o. organizira edukaciju "KAKO ODUŠEVITI KUPCA" namjenjenu hotelijerima i ugostiteljima. Edukacija će se održati 14.03.2017. u hotelu Park u Splitu, Hatzeov perivoj 3, s početkom u 12,30 sati.

Program edukacije:

- Verbalna i neverbalna komunikacija - kako nas gost doživljava

- Komunikacija s "teškim" i zahtjevnim gostima

- Primjeri iz prakse tajnog gosta - što učiniti u određenim situacijama - vježbe na stvarnim primjerima / osvrt na projekt tajnog gosta

Edukacija je besplatna i traje 3 sata.

Prijava je obavezna na info@dalmatia.hr i to najkasnije do 10.03.2017.

Poziv na radionicu "Kreiranje doživljaja i PCE i Premium ponude"

Riječ je o drugom ciklusu edukativnih radionica u organizaciji Hrvatske turističke zajednice koje su namijenjene djelatnicima svih razina sustava turističkih zajednica te svih razina javnog i privatnog turističkog sektora.

 

Cilj ove faze edukacije jest dati osvrt na ključne tematske dijelove priručnika prestavljene u prvoj fazi, prezentirati najrecentniji pregled i procjenu svjetskih socioloških i kulturoloških turističkih trendova u 2017. godini te izraditi projektne pokazne okvire temeljem priloženih alata za konkretne doživljaje koji će biti osmišljeni i razvijani na području pojedinog klastera.

 

Predavač će biti g. Edvin Jurin koji je surađivao na izradi Priručnika o doživljajima te Priručnika PCE i Premium ponude.

Molimo sve koji žele na radionici obraditi konkretan doživljaj da se jave g. Jurinu, s kratkom najavom projekta radi što kvalitetnije izvedbe same radionice, na mail adresu: edvin.jurin@gmail.com ili broj mobitela 091 455 55 70.

 

Materijali potrebni za radionicu, koji će za sve sudionike biti pripremljeni u dvorani, nalaze se u privitku, a Priručnik o doživljajima i Priručnik PCE i Premium ponude je moguće preuzeti na sljedećem linku: business.croatia.hr/hr-HR/HTZ-Edukacija-2016/Kreiranje-dozivljaja-i-PCE-i-Premium-ponude

 

Radionica za klaster Dalmacija - Split će se održati u srijedu 08. veljače 2017. godine s početkom u 10:00 sati u hotelu Atrium, na adresi Ul. Domovinskog rata 49, 21000 Split.

 

Za potvrdu sudjelovanja potrebno je ispuniti prijavnicu putem on-line sustava: business.croatia.hr/hr-HR/HTZ-Edukacija-2017/Prijavnica/Kreiranje-dozivljaja-i-PCE-i-Premium-ponude-Radionica-za-klaster-Dalmacija-Split-2-radionica

 

Rok za prijavu je utorak, 07.veljače u 10:00 sati. S obzirom da je edukacija besplatna, broj mjesta je ograničen pa Vas molimo da prijavu izvršite na vrijeme.


FDK Omiš - Noć muzeja 2017.

Festival dalmatinskih klapa Omiš poziva Vas da svojim posjetom uveličate prvo sudjelovanje izložbe 50 godina Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Noći muzeja.

 

U novootvorenom izložbenom prostoru na adresi Petra Preradovića 6, u Omišu, u petak 27. siječnja 2017. godine s početkom u 18h, očekuje Vas prigodna izložba fotografija, ugodna ćakula sa živučim akterima Festivala uz predstavljanje monografije 50 godina FDK Omiš, neizostavna klapska pisma te povratak u prošla vremena projekcijom starih snimki omiškog Festivala.

 

Detaljnije informacije možete pronaći na: nocmuzeja.hr/popis-muzeja/festival-dalmatinskih-klapa-omis/

XI MANIFESTACIJA OCJENJIVANJA KVALITETE I KAKVOĆE MASLINOVOG ULJA I XII KONZERVIRANIH MASLINA NA DOMAĆI NAČIN

POVENJAK 2017.

Hotel Brzet, Omiš 18. veljače 2017.

Udruga maslinara Paićuša iz Piska poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u manifestaciji!
 
Ocjenjivanje proizvoda, djevičanskog maslinovog ulja i konzerviranih maslina i ve godine vršit će Zavod za javno zdravstvo Split.
 
Za analizu jednog uzorka maslinovog ulja potrebno je 0,5l ulja pakovano u dvije boce od 0,25l i uplata od 200,00 kuna, a za analizu konzerviranih maslina na domaći način potrebna je jedna tegla od 0,33l i uplata od 60,00 kuna. Uplatu možete izvršiti pri predaji uzorka ili na žiro račun Udruge maslinara Paićuša, Pisak na broj HR81 2390001-110032-8389. Za svaki uzorak potrebno je popuniti prijavni list.
 
Uzorak možete predati u prostojama Turističke agencije Ružmarin - Put skalica br. 5, 21310 Omiš od 08:00 - 15:00 sati, svaki dan do 15. siječnja 2017. godine osim subotom i nedjeljom.
 
Na manifestaciji će se pored podjele medalja i diploma proglasiti:
- Prvak ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Prvak konzerviranih maslina na domaći način
- Održat će se degustacija najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja i konzerviranih maslina na domaći način
- Dodijeliti će se priznanje ugostiteljskom objektu koji u svom restoranu gostima poslužuje ekstra djevičanska maslinova ulja
- Dodijeliti će se priznanje proizvođaču ekstra djevičanskog maslinovog ulja uzetog iz trgovine i ocijenjenog
 
Nakon svečanog dijela održati će se zajednička večera i ples maslinara uz živu glazbu i folklor. Rezervaciju za večeru i sve informacije možete dobiti na telefon 098 805 979 i 091 16 36 722.

 




ADVENT U OMIŠU - subota 17.12.2016.

TRG STJEPANA RADIĆA OD 16h:

 

---> DJEČJI VRTIĆ POTOČIĆ (voditeljica: Ana Balić)

 

---> ADVENTSKI KONCERT MLADIH AKADEMSKIH GLAZBENIKA ANTONIJE ŠKORPUT I MAJE ČORIĆ - DRAMSKI STUDO ILIRIK

 

---> ADVENTSKA ŠANSONA IVONE MANDIĆ UZ GITARSKU PRATNJU JOSIPA GRGANTOVA - PROKULTURA SPLIT I KUĆA JEZIKA I KULTURE OMIŠ

 

---> OMIŠKE PAHULJICE CZK - OMIŠKI BALET

 

---> BOŽIĆNA ČAROLIJA - KONCERT UDRUGE GLAZBENI TALENTI - MUSIC TALENTS POD RAVNANJEM TEANE KOVAČEVIĆ

 

---> SVETI NIKOLA I INTERNETSKI VRAGOVI - MERICA SPAIN/DRAMSKI STUDIO LOKVA ROGOZNICA

 

---> KORAK PO KORAK, PLESNA SKUPINA (voditeljica: Pitia Jovanović)

 

---> GRADSKA GLAZBA CZK - ADVENTSKI PROGRAM

 

---> VUKOVAR OMIŠU - DEGUSTACIJA TRADICIONALNOG VUKOVARSKOG JELA - ČOBANCA ZA SVE GRAĐANE (GRAD OMIŠ I HVIDRA)

 

---> PRODAJNI ŠTAND ZADRUGE RAŠELJKA - OŠ JOSIP PUPAČIĆ

 

 

Radujemo se Vašem dolasku!



Humanitarni koncert "Božić u klapskom ruhu"

FDK Omiš u suradnji s Gradom Omišem i udrugom "Prijatelj" iz Omiša 28. prosinca u novootvorenoj športskoj dvorani "Ribnjak" organizira humanitarni koncert "Božić u klapskom ruhu".

Pod vodstvom Edite Lučić Jelić i Nikole Urukala omiški klapski Božić oplemeniti će solisti Neno Beln, Marko Pecotić Peco, Marko Škugor, sopranistica Gabrijela Deglin i mezzosopranistica Stefany Findrik, nagrađivane diplomantice solo pjevanja u klasi prof. Terezije Kusanović doc.

Bez klapa se u Omišu, naravno, ne može te će na koncertu svi ljubitelji klapske pjesme moći uživati u izvedbama: klape Adriaticum iz Šibenika, dječje klape Bepo OŠ "Josip Pupačić" iz Omiša, klape Contra iz Splita, klape Filip Dević iz Splita, klape Iskon iz Splita, klape More iz Šibenika, klape Mriža iz Splita, ženske klape Nerenta iz Mostara, ženske klape Neverin iz Kaštel Lukšića, klape Pasika iz Kostanja, klape Rišpet iz Splita, klape Sinj i Gradske glazbe Omiš.

 

Sva prikupljena sredstva od ulaznica donirati će se Udruzi roditelja djece i odraslih s posebnim potrebama "Prijatelj" iz Omiša za projekt "Glazbena radionica za djecu s posebnim potrebama.

 

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (za djecu do 7 godina i osobe s invaliditetom ulaz je besplatan) možete kupiti od ponedjeljka 12. prosinca na www.eventim.hr i prodajnim mjestima u sustavu Eventima: Tisak, Exclusive change mjenjačnice, Petrol benzinske postaje, Aquarius, Croatia records, Atlas turističke poslovnice i ostalim ovlaštenim prodajnim mjestima. Također, ulaznice je mofuće kupiti i u direkciji FDK Omiš (Ivana Katušića 5, tel.: 021/861-015), te na ulazu u dvoranu dva sata prije početka koncerta.

 




JAVNI POZIV ZA SUBVENCIONIRANJE SAJAMSKIH NASTUPA U 2017. GODINI

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2017. usvojegnog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš objavljuje:

 

JAVNI POZIV ZA SUBVENCIONIRANJE SAJAMSKIH NASTUPA U 2017. GODINI

 

Mogući prijavitelji su svi turistički subjekti registrirani na području destinacije, a prihvatljiva tržišta su: Njemačka, Poljska, Češka, Slovačka, Slovenija, Velika Britanija, Mađarska, Švicarska, Austrija, Skandinavija, Francuska i Italija.

 

Poslovni subjekt u kandidaturi prilaže troškovnik nastupa na sajmu koji uključuje sljedeće prihvatljive troškove: trošak najma i uređenja štanda.

 

Ukupni iznos subvencija za sajmove definiran Financijskim planom TZG Omiš raspoređuje se ovisno o broju pristigli kandidatura. Maksimalan iznos potpore po sajmu je 30.000,00 kn.

 

U slučaju da se više poslovnih subjekata javi za sudjelovanje i zakup štanda na istom sajmu, TZG Omiš će subvencionirati nastup onog subjekta koji ostvaruje veći broj noćenja s tog tržišta.

 

Za sve poslovne subjekte obavezna je distribucija promotivnih materijala TZG Omiš i aplikacija loga TZG Omiš na samom štandu.

 

Uz prijavu obavezno je priložiti:

 • dokaz o pravnom statusu
 • potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga
 • datum, mjesto i duljina trajanja sajma, broj posjetitelja sajma u prethodnoj godini
 • veličina štanda i načelan opis i/ili skica štanda
 • troškovnik sajamskog nastupa

 

Javni poziv je otvoren do 15.12.2016., a odluku o subvencijama sajamskih nastupa donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.

 

Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail: info@visitomis.hr ili na telefon 021/861-350.

ADVENT U OMIŠU - subota 10.12.2016.

TRG STJEPANA RADIĆA OD 16:00h

 

---> DEGUSTACIJA BOŽIĆNIH GASTRO SPECIJALITETA

      SŠ JURE KAŠTELAN  - KUHARI

 

---> DJEČJI VRTIĆ GALEB

      VODITELJICE: ELA ĆOSO I MARIJANA MIMICA

 

---> KAKO SU NASTALI PATULJCI DJEDA MRAZA

      CZK - DJEČJE KAZALIŠTE "HARKELIN"

 

---> TKO JE UKRAO DAROVE DJEDA MRAZA?

      CZK - DJEČJE KAZALIŠTE "HARKELIN"

 

---> BOŽIĆNA UTRKA KALAMA STAROG GRADA

      1000m  I 2000m

 

---> ADVENTSKI PROGRAM

      OŠ JOSIPA PUPAČIĆA

 

---> OMIŠKA GUSARSKA BAJKA

      CZK - DJEČJE KAZALIŠTE "HARKELIN"

 

 

 

PRODAJNI ŠTANDOVI:

---> UDRUGA PRIJATELJ - BOŽIĆNI ARANŽMANI

---> ZADRUGA OŠ JOSIPA PUPAČIĆA - BOŽIĆNI UKRASI

---> ZADRUGA SŠ JURE KAŠTELANA - GASTRO SPECIJALITETI



ADVENT U OMIŠU - utorak 6.12.2016. - SVETI NIKOLA

TRG STJEPANA RADIĆA OD 16:00h:

 

---> Dolazak sv. Nikole kočijom u grad

      SLATKI POKLONI ZA SVU DJECU

 

---> BODY PAINT za djecu

      VERA MENIKIĆ

 

---> Prodajni štand zadruge JABLAN - SŠ Jure Kaštelan, Omiš

      GASTRO SPECIJALITETI I UKRASI

      voditeljica: Ivana Hodžić

 

VODITELJICA: dramska umjetnica Ivana Župa

 

Radujemo se Vašem dolasku!

 



ADVENT U OMIŠU - subota 3.12.2016.



SEMINAR: "Za razvoj ruralnih krajeva"

Seminar "Za razvoj ruralnih krajeva" - obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam će se održati u Zagrebu (Libertas međunarodno sveučilite, dvorana 1, Trg J.F. Kennedy 6b) u četvrak, 8. prosinca 2016.

Seminar se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i namijenjen je potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima, poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma.

 

Sudjelovanje je potrebno potvrditi slanjem prijavnog obrasca (u privitku) do utorka, 6. prosinca 2016. na e-mail: info@ekoetnogrupa.hr i info@klubselo.hr ili fax. 01/2314184

 

Seminar je za sve sudionike besplatan, a polaznici će dobiti Uvjerenje o sudjelovanju na seminaru.

 


ADVENT U OMIŠU - subota 26.11.2016.

TZG Omiš, Centar za kulturu, Omiš i Grad Omiš pripremili su zanimljiv program za četiri adventske subote.

Program za subotu 26.11.2016.:

 

ILIRSKO SJEMENIŠTE OD 15:00h:

 

LIKOVNA RADIONICA (slikarica Vera Mekinić)

SVEČANOST PRVE ADVENTSKE SVIJEĆE (Cenar za kulturu)

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA "Lovro pl. Matačić" GUDAČKI TRIO (prof. Silvana Vulas)

 

Veselimo se Vašem dolasku!

 



Edukacija za bike vodiče

Besplatna Google radionica - 14.11.2016. u 10:00

DANI HRVATSKOG TURIZMA: Najbolji privatni iznajmljivač - Mario Žužul, "Grubine" d.o.o.

U sklopu Dana hrvatskog turizma, koji su se ove godine održali u Bolu na otoku Braču, dodijeljene su nagrade i priznanja Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, održivi turizam, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku), te ljude u turizmu (Čovjek - ključ uspjeha u turizmu; godišnja nagrada "Anton Štifanić") i nagrade za tri najbolja projekta strukovnim i umjetničkim školama.

 

Nagradu u kategoriji najbolji privatni iznajmljivač dobio je gosp. Mario Žužul ("Grubine" d.o.o.) čiji se apartmani nalaze u Mimicama.

 

TZG Omiš mu ovim putem od srca čestita na osvojenoj nagradi!

 

U ukupnoj strukturi smještajnih kapaciteta na području Grada Omiša privatni smještaj čini preko 80% svih kapaciteta i iz godine u godinu bilježi porast, kako kapaciteta, tako i ostvarenog turističkog prometa.

 

U prvih devet mjeseci 2016. godine privatni smještaj je ostvario 67.628 dolazaka i 523.037 noćenja, što predstavlja porast od 17% dolazaka i 23% noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

 

Istovremeno, kapaciteti u privatnom smještaju su se u prvih deset mjeseci ove godine povećali za 696 kreveta.

 

Ovi podaci ukazuju na činjenicu da je privatni smještaj najveći generator turističkog prometa na području Grada Omiša i jedan od najznačajnijih segmenata ponude. Upravo zbog toga, ovakvi uspjesi i priznanja imaju iznimno značenje  - kako za iznajmljivača kao pojedinca, tako i za destinaciju kao cjelinu.

 

Svim iznajmljivačima želimo puno uspjeha i sreće u budućem radu!

 

"ČOVJEK - KLJUČ USPJEHA U TURIZMU"

 

Javni poziv TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2017.

Predmet natječaja: Dodjela novčanih sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2017.

 

Namjena sredstava:

Sredstva su namijenjena za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju manifestacija:

 • ·         Sufinanciranje manifestacije (troškovi vezani za učesnike, tehnike i promociju)
 • ·         Izrada promotivnih materijala
 • ·         Nabava potrošnog materijala
 • ·         Druge potrebe za održavanje manifestacije

Sredstva se ne mogu dodijeliti za:

 • ·         Troškove redovnog poslovanja organizatora
 • ·         Sve ostale troškove koji nisu vezani za realizaciju kandidirane manifestacije

Korisnici mogu biti:

 • ·         Trgovačka društva
 • ·         Udruge
 • ·         Obrti
 • ·         Kulturne i druge javne ustanove

 

Za potpore se ne mogu kandidirati organizatori koji su dužnici plaćanja boravišne pristojbe i/ili turističke članarine.

Kriteriji za odobravanje potpora TZG Omiš:

 • ·         Karakter manifestacije
 • ·         Vrijeme održavanja
 • ·         Trajanje manifestacije
 • ·         Tradicija održavanja
 • ·         Sadržaj i kvaliteta manifestacije
 • ·         Promocija manifestacije i medijska pokrivenost manifestacije
 • ·         Ekonomski učinci manifestacije

 

Za prijavu potrebno priložiti: ispunjen obrazac koji se nalazi u prilogu, potvrda o nepostojanju duga, dokaz o pravnom statusu prijavitelja, program i troškovnik manifestacije.

O rezultatima odluke vezano za iznose potpora manifestacijama sudionici natječaja biti pravovremeno obaviješteni.

Natječaj je otvoren do 18.10.2016. , a prijave je potrebno dostaviti isključivo poštom ili osobno na adresu: TZG OMIŠ, TRG KNEZA MIROSLAVA BB, 21310 OMIŠ

TZG Omiš zadržava pravo provjere i traženja dodatnih informacija u slučaju potrebe.


1. OMIŠKI POLUMARATON

1. listopada 2016., povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma održan je 1. OMIŠKI POLUMARATON.

Nakon uspješno realizirane prošlogodišnje rekreativne utrke, Turistička zajednica Grada Omiša ove godine je u suradnji s Gradom Omišom, ŠU Plivački maraton Omiš i ŠAK Omiš, organizirala rekreativnu utrku na 6 km i polumaraton na 21 km. Ukupno je sudjelovalo 146 natjecatelja, od čega 104 na rekreativnoj utrci te 42 natjecatelja na polumaratonu.

Nakon zajedničkog zagrijavanja natjecatelja u organizaciji Sportskog društva Sanus Vita, natjecanje je otvorio dogradonačelnik Grada Omiša gosp. Ivo Tomasović.

U 10:00 sati, pucnjem omiških gusara obilježen je start obje trke. Čekajući prve natjecatelje na ciljnom mjestu - Poljičkom trgu, oni najmlađi su se dokazali na POLIGONU SPRETNOSTI.

Najbrži na cilju bili su:

Rekreativna utrka:

1. Srđan Oršulić (TK Split)

2. Dragan Branićević (ASK Split)

3. Sergio Rodrigez (ind)

 

Polumaraton:

1. Nikolina Šustić (AK Sljeme)

2. Simon Wagemaker (SVA Salzbergen)

3. Marija Vrajić (AK Maksimir)

Ukupni rezultati: www.stotinka.hr

Hvala svima na sudjelovanju!



eVisitor - obavijest o nadogradnji sustava

Poštovani iznajmljivači,

ovim putem vas obavještavamo da će u utorak, 27. rujna 2016. godine, s početkom u 7:00h započeti postavljanje nove produkcijske verzije sustava eVisitor te će iz tog razloga sustav biti nedostupan u maksimalnom trajanju od dva sata.

Molimo vas da provjerite jesu li vaše prijave zaprimljene u sustav.

Obavijest o privremenom zatvaranju ceste br. 6166 - 01.10.2016.

Rapored izleta 15.09. - 15.10.2016.!

Nakon uspješno realiziranih izleta u predsezoni, TZG Omiš, s ciljem obogaćenja ponude i podizanja zadovoljstva posjetitelja naše destinacije,  i u razdoblju 15.09. - 15.10.2016. subvencionira izlete!

Detaljan raspored izleta i informacije o organizatorima koji su se uključili u ovaj program možete pronaći u privitku.


1. Omiški polumaraton - 01.10.2016.

Nakon uspješno organizirane prošlogodišnje rekreativne utrke „Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!“, Turistička zajednica Grada Omiša ove godine povodom Svjetskog dana turizma u suradnji s Gradom Omišom, ŠU Omiš-plivačkim maratonom i športskim atletskim klubom „Omiš“ organizira rekreativnu utrku i polumaraton kanjonom rijeke Cetine, koji će se održati u subotu, 1. listopada 2016. godine s početkom u 10:00 sati. 

Grad Omiš idealan je domaćin za ovaj vid rekreacije s obzirom da se radi o destinaciji kojoj mnogi s ponosom tepaju da je svojevrstan jedinstveni centar avanturističko-sportske turističke ponude. U Omišu možete uživati u raftingu, kayakingu, paraglidingu, trekingu, hikingu, slobodnom penjanju, canyoningu i zip-lineu. Prirodne ljepote Omiša će ostaviti bez daha i avanturiste, ali i one koji će se odlučiti za opuštanje i uživanje u svakom pogledu.

„Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!“ naziv je utrka koje su dodatno obogatile postojeću ponudu. Održavaju se u krajoliku kanjona rijeke Cetine, zaštićenom od 1963. godine i koji će zasigurno svojom netaknutom prirodom svakom sudioniku utrke pružiti neponovljiv ugođaj i dodatnu motivaciju. „Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!“ je kružna utrka, start i cilj polumaratona su na Poljičkom trgu, dijelu povijesne jezgre Omiša.

Riječ je o dvije utrke: polumaraton se trči kroz kanjon Cetine četiri puta po 5,274 kilometra do izletišta Radmanove mlinice (ukupno: 21,097 km). Rekreativna utrka se trči 3 kilometra uzvodno ravničarskom trasom kanjona Cetine i natrag do starta-Poljičkog trga (ukupno: 6 km). Obe utrke počinju u 10:00 sati.

Za sve sudionike utrka osiguran je obrok, a najbolji će biti nagrađeni novčanim nagradama, peharima, medaljama i majicama. Prijave se zaprimaju na web stranici  www.stotinka.hr. Utrka je u sustavu natjecanja Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje HUCIPT.

 


Gusarska bitka 18.08.2016. - program

                                                                                                                                                              

17.08.      DAN MALIH GUSARA, Plato Toreta, od 19:00

Okupljanje malih gusara će započet će nastupom plesne skupine „Step by Step“. Nakon pjesme i plesa, akademska slikarica Vera Mekinić će svojim čarobnim kistom djecu preobraziti u prave gusare. 

A kakvi bi to gusari bili da se ne upute u potragu za blagom? Da bi potraga bila uspješna, pomoći će im stariji gusari i povesti ih u svečanoj povorci kroz grad.

Cilj povorke će biti na platou iza Narodne knjižnice gdje ćemo u 20:30 sati uživati u lutkarskoj predstavi „Omiška gusarska bajka“ u organizaciji Centra za kulturu Omiš. 

Pozivamo one najmanje da kroz igru i zabavu nauče nešto o slavnoj omiškoj gusarskoj povijesti!

                                                                                                                                       

18.08.  GUSARSKA BITKA , Gradska luka, od 19:30

 

Gusarska bitka Omiš, koja se već desetu godinu za redom održava u gradskoj luci, tijekom godina je postala jedan od tradicionalnih i centralnih ljetnih događanja za područje Omiša, Splitsko-dalmatinske županije kao i cijele Hrvatske.

Ovaj jedinstveni događaj predstavlja rekonstrukciju stvarne povijesne bitke između omiških gusara i Mlečana u 13. stoljeću, a temeljeći se na povijesnim činjenicama i tako doprinosi stvaranju prepoznatljivog brenda Omiša kao gusarskog grada.

U Bitki svake godine sudjeluje više od stotinu naoružanih „Gusara“ i „Mlečana“, kao i pripadnika povijesnih postrojbi „Kumpanjija“ iz Blata na Korčuli, „Trombunjera“ iz Dubrovnika i „Uskoka“ s Klisa.

Pozivamo vas da i vi uživate u ovom atraktivnom događaju kojeg svake godine prati više od 10 000 gledatelja! Nakon Bitke KPU „Omiški gusari“ vas pozivaju na koncert na otvorenom.

                                                                                                                             

19.08.  Otvorenje Dalmatia film festivala – Plato Toreta, od 21:00

Premijera dokumentarnog filma „OMIŠKI GUSARI“

 

Na platou Toreta premijerno će se predstaviti dugometražni dokumentarno-igrani film „Omiški gusari“ koji govori o povijesti Omiša i odnosima omiških gusara i Venecije u 12. i 13. stoljeću, ali i o Omišu kao dinamičnom i modernom gradu u kojem se još uvijek osjeti gusarska prisutnost, tradicija i duh.

Film je, osim u Omišu, sniman i u Splitu, Hvaru, Makarskoj i Trogiru, ali i na odabranim lokacijama u Veneciji i Cesenaticu. Produkciju potpisuje „Dream Division Productions“, organizator i idejni pokretač „Dalmatia film festivala“, produkcijska kuća poznata po zapaženim i nagrađivanim ostvarenjima. 

Doživite povijest Omiša na filmskom platnu kroz oči mnogobrojnih znalaca i kreativaca koji su sudjelovali u snimanju ovog filma. 

 

 



Udruženo oglašavanje 2017.

 

Glavni ured HTZ-a na svojim web stranicama objavio „JAVNI POZIV ZA UDRUŽENO OGLAŠAVANJE U PROMOTIVNIM KAMPANJAMA JAVNOG I PRIVATNOG SEKTORA U 2017. GODINI“. 

JAVNI POZIV je objavljen na hrvatskom i engleskom jeziku:

 

1.  hrvatska verzija: http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/Udruzeno-oglasavanje-HTZ-a/Modeli-I-III?Y2lcNDA3MA%3d%3d

2.  engleska verzija: http://business.croatia.hr/en-GB/Croatian-national-tourist-board/CNTB-advertising/Models-I-III?Y2lcNDA3MA%3d%3d

 

Za sva pitanja i pojašnjenja svi zainteresirani partneri se mogu obratiti na e-mail adresu oginfo@htz.hr koja je navedena kao kontakt adresa u samom Javnom pozivu.

 

Krajnji rok za podnošenje svih prijava  poštom županijskim turističkim zajednicama je 10.09.2016.

Povećano ispuštanje vode na brani Prančević

Vježbanje na otvorenom

 

Zanimljivi ljetni projekt Sportskog društva Sanus Vita ! Organizirali smo besplatne treninge pod pokroviteljstvom Grada Omiša i Turističke zajednice Grada Omiš na otvorenom tijekom srpnja i kolovoza u jutarnjim satima na gradskoj plaži Punta. Pridružite nam se!

 

Kalendar i satnicu održavanja treninga u prilogu!



Moje prvo ljetovanje 2016.



Eko akcija Omiška plava čistka

 

U sklopu eko akcije ciscenja podmorja Omiska plava cistka 2016., 20.06.2016. smo podigli Plavu zastavu i cistili podmorje na tri lokacije: gradska plaza Punta, Ravnice-Nemira i Mala luka-Balica rat.

 

Zahvaljujemo klubu Calypso, moto klubu Omiski gusar, Jedrilicarskom klubu Omis, SNRD Omis i Peovici na pomoci u organizaciji ove akcije. Zahvaljujemo na odazivu: Hrvatskom ronilackom savezu, ronilackom klubu Mostar, REK Hvidra, Nautilus, podvodni istrazivacki klubu...

 
 


TZG Omiš se predstavila studentima EF, Split

 

 
24.05.2016. predstavili smo Strateški marketing plan TZG Omiš i organizaciju rada Ureda studentima Ekonomskog fakulteta, Split, polaznicima kolegija "Organizacija turizma". Hvala prof. Pivčević na pozivu i studentima na pažnji!


Edukacija za obiteljske iznajmljivače 20.05.2016.

 

Edukacija eVisitor i administrativno poslovanje za male iznajmljivace u Mimicama! Hvala svim iznajmljivacima na sudjelovanju i Interligo -Savjetovalište za obiteljski smještaj na predavanju!



POZIV NA OPREZ GRAĐANSTVU PRILIKOM REDOVITOG GODIŠNJEG PREGLEDA BRANE U HE KRALJEVAC

Program izleta 15.05. - 15.06.2016.!

U cilju obogaćenja ponude i podizanja zadovoljstva posjetitelja naše destinacije, TZG Omiš subvencionira izlete u periodu 15.05. - 15.06.2016.!

Detaljan raspored izleta i informacije o organizatorima koji su se uključili u ovaj program možete naći u prilogu.

 


Program proslave Dana Grada!

Program proslave blagdana Sv.Ivana Nepomuka, zaštitnika Grada Omiša

03.05. - 31.05.2016.

Više info:

 http://omis.hr/2016pdf/DanGrada-Program.pdf

Dalmacija Ultra Trail nagrađen na filmskom festivalu u Rigi

Delegacija u sastavu Ivan Perić, snimatelj i režiser promotivnog filma Dalmacija ultra trail i Dragomir Čović, direktor utrke, te Damir Ivanišević član organizacijskog odbora, upravo su se vratili iz Rige gdje su na Tourfilm Riga, Internacionalnom filmskom festivalu turističkih filmova preuzeli nagradu Mention u kategoriji Eko turizam.


Na samom proglašenju, voditelj je više puta naglasio važnost ove kategorije, posebno u „zelenoj Latviji“, koja veliku važnost pridaje ekologiji i eko turizmu i gdje 12 % površine pokrivaju Nacionalni parkovi.
Uz film Dalmacija ultra trail koji promovira istoimenu utrku, nagradu Mention u kategoriji Kulturnog turizma osvojio je još jedan hrvatski film, Dubrovnik and time.

Dalmacija ultra trail je utrka koja će se održati u listopadu mjesecu od 21.-23. Utrka prolazi pet planina: Biokovo, Mosor, Omišku Dinaru, Primorsku kosu i Kozjak, tri rijeke: Cetinu, Žrnovnicu i Jadro te poznate povijesne i kulturne lokacije poput Fortice, Klisa, Antičke Salone.

Promotivni film (https://goo.gl/SJegHT) koji je već mjesecima hit na mrežnim stranicama i youtubeu, pogledam je u preko 105 zemalja svijeta, a među 350 filmova iz cijelog svijeta uvršten je u konkurenciju i nagrađen na poznatom Festivalu turističkih filmova u Rigi. Na proglašenju najboljih uz delegaciju DUT-a bili su tu, među ostalim i predstavnici iz Kanade, SAD-a, Francuske, Španjolske, Meksika, Turske, Portugala, Rusije, Azerbajdžana, Gruzije, Irana, Latvije…

 

„Reakcije na film bile su iznimno pozitivne kako na youtubeu tako i na Sajmovima na kojima smo se predstavljali, tako da ovo priznanje, iako nas je izuzetno obradovalo, nije nas iznenadilo. Koncepcija utrke je da obilazi najatraktivnije lokacije na području od Baške Vode do Kaštela, koje će natjecatelji imati prilike protrčati u četiri dužinske kategorije 20, 60, 110 i 165 km“ – izjavio je direktor utrke Dragomir Čović. „Siguran sam da film ima velike zasluge što već sada, pola godine prije utrke, imamo velik broj prijavljenih natjecatelja iz 16 zemalja. Također se zahvaljujemo i svim Turističkim zajednicama i jedinicama lokalne i regionalne samouprave koje su prepoznale važnost ovog projekta i podržale ga“.

 

O utrci su pisali i mnogi specijalizirani časopisi (GoOut, Adventure sport, Outdoor), a Trail Runner magazine, inače najtiražniji svjetski trail časopis, predstavio je Dalmacija ultra trail kao vrlo zanimljiv i različit koncept utrke koji osim prirodne promiče i povijesnu baštinu (http://goo.gl/vwSYkZ). Poseban naglasak je stavio i na, za utrke, vrlo neobičnu i zanimljivu koncepciju promotivnog filma, a koliko nam je poznato ovo je prvi put da je na festivalu nagradu osvoji film s temom trail trčanja.

 

Film se snimao na području pet planina i tri rijeke. Pojedine lokacije su bile teže dostupne ali su zauzvrat pružale prekrasne poglede koji su prikazani u filmu. Osim samih lokacija Srednje Dalmacije i staza kroz koje utrka prolazi, cilj filma bio je prikazati povijest i kulturu ali i ležerni pozitivni mediteranski duh koji je predstavljen kroz igrane scene filma. U filmu je sudjelovalo preko 60 glumaca i statista, od kojih je velik broj iz Kulturno umjetničkih društava s područja kojima prolazi utrka.“ – rekao nam je Ivan Perić, autor filma.

 

Kako organizatori najavljuju nastavit će se predstavljati na međunarodnim turističkim sajmovima i utrkama, a koliko su dobar promocijski posao napravili dokazuje i to da su svoje sudjelovanje na utrci već najavila i neka svjetski poznata imena trail sporta.

 

 

                                                                                 



eVISITOR - edukacija za iznajmljivače!

 

U  cilju  što  kvalitetnijeg korištenja novog  sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, TZG Omiš i TZO Dugi Rat organiziraju besplatne edukacije:

 
Administrativno poslovanje (vođenje knjiga, priprema za dolazak inspekcije, aktualna i najčešća pitanja) + E-visitor  
 
predavač: Anamarija Cicarelli, voditeljica Savjetovališta za obiteljski smještaj i ovlaštena edukatorica za eVisitor od strane HTZ-a
 
    Termin edukacije: četvrtak, 12.05.2016. godine
    Početak: 18:00 h
    Trajanje: 90 min
    Mjesto: hotel "Plaža", Omiš
 
 
    Termin edukacije: petak, 20.05.2016. godine
    Početak: 18:00 h
    Trajanje: 90 min
    Mjesto: restoran Sydney Croatia, Mimice
 
 
    Termin edukacije: petak, 03.06.2016. godine
    Početak: 18:00 h
    Trajanje: 90 min
    Mjesto: hotel "Plaža", Omiš
 
 
Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na sljedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/1X5KJSA-rC6hX4-aUQfcw7bTd1iZ15k82QvuYRdehaJw/edit?usp=forms_home
 
Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti i telefonskim pozivom u ured TZG Omiš: 861 – 350.
 
 

Radionica za turističke agencije

 


TZG
 Omiš u suradnji s UHPA-om organizira radionicu za turističke agencije!

Radionica nosi naziv "Koordinacija aktivnosti sustava TZ (DMO), turističkih agencija (DMK) i ostalih dionika turističke ponude na
razvoju selektivnih oblika turizma", a njen je cilj: 

 • analizirati do sada razvijene složene turističke proizvode
 • SWOT
 • definiranje metoda
 • identifikacija tema, područja i aktivnosti koji do sada nisu obuhvaćeni razvojem složenih turističkih proizvoda

Radionica će se održati u srijedu 11.05.2016. u hotelu Plaža po rasporedu:

 • 11:00 - 12:30 prvi radni blok
 • 12:30 - 13:00 pauza za kavu
 • 13:00 - 14:30 drugi radni blok

Kako bi osigurali svoje mjesto na radionici, molimo Vas da se prijavite na mail: info@visitomis.hr ili na telefon 021 861 350 najkasnije do 06.05.2016.

Za sve dodatne informacije i pitanja stojimo Vam na raspolaganju: info@visitomis.hr ili 021 861350.

 

eVisitor - dodatna pojašnjenja i pozivni centar

The best of Omiš 2016.

PROJEKT “The best of Omiš” i IZBOR NAJBOLJEG APARTMANA, PANSIONA I KUĆE ZA ODMOR

 

Poštovani iznajmljivači,

sukladno Strateškom marketinškom planu i Programu rada TZG Omiš za 2016. god. zadovoljstvo nam je pozvati Vas da se uključite u projekt “The best of Omiš” kojemu je svrha podizanje kvalitete i konkurentnosti privatnog smještaja.

Prijaviti se mogu svi nositelji odobrenja za pružanje usluga u domaćinstvu na području Grada Omiša, a uvjet za uključivanje u projekt je udovoljavanje standardima i kriterijima koji se nalaze u prilogu ovog poziva.

Kapaciteti koji zadovoljavaju te standarde dobiti će posebnu markicu za kvalitetu te će biti dodatno promovirani na našoj web stranici, kroz posebne tiskane materijale, na sajamskim nastupima i sl.

Paralelno s ovim projektom započinje i izbor NAJBOLJEG APARTMANA; PANSIONA I KUĆE ZA ODMOR U 2016. GODINI.

Stručna komisija za ocjenu kapaciteta će na temelju unaprijed određenih kriterija izabrati najbolje iz svake kategorije te će oni dobiti priznanje s oznakom najboljih smještajnih kapaciteta za ovu godine.

Za sudjelovanje u ovim projektima potrebno je ispunjeni Prijavni obrazac dostaviti u Ured TZG Omiš putem mail-a, fax-a ili osobno najkasnije do 15.05.2016.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća i za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Ured TZG Omiš

info@visitomis.hr

T./F. 021 861 350


Konferencija "Turizam u doba booking portala"

Javni poziv za programe i manifestacije u kulturi 2016.!

 Grad Omiš je objavio javni poziv za predlaganje programa i manifestacija u kulturi u ljetnoj turističkoj sezoni 2016.g.