Dobro došli na Visit Omiš

Novosti

STRUČNI SURADNIK/STRUČNA SURADNICA U UREDU TZ

Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto: stručni suradnik/stručna suradnica u Uredu TZ - stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

 

Natječaj je otvoren do 01.04.2017.

 

Više informacija o samom natječaju možete pronaći na linku HZZZ:

burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx

 

Seminar: OSMIŠLJAVANJE TURISTIČKOG PROIZVODA U RURALNOM TURIZMU

Seminar na temu "Osmišljavanje turističkog proizvoda u ruralnom turizmu" održati će se 21. ožujka 2017. godine (utorak) u hotelu Sv. Mihovil , Ulica Bana Jelačića 8, Trilj s početkom u 10,00 sati.

 

Seminar je prvenstveno namijenjen potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma (jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice, LAG-ovi, komore, udruge, zadruge, tvrtke, savjetodavna služba i ostali zainteresirani).

 

Sudjelovanje je potrebno potvrditi slanjem prijavnog obrasca do petka, 17. ožujka 2017. godine na e-mail: info@klubselo.hr i info@ekoetnogrupa.hr ili fax. 01/2314184

 

Seminar je za sve sudionike besplatan, a polaznici će dobiti Uvjerenje o sudjelovanju na seminaru.


PROGRAM OMIŠKIH MAŠKARA

 

17:00 - okupljanje maškara na kolodvoru

17:30 - polazak maškarane povorke

18:30 - čitanje Krnjine oporuke na Trgu sv. Mihovila

19:30 - izvršenje presude na nasipu gradske luke

20:30 - PLES POD MASKAMA u hotelu "Brzet" (ulaz 20kn: fažol i krafne gratis) - Tamburaški sastav "STARE NOVINE"

 

DOĐITE I RAZVESELITE SE!Poslovne radionice Sell Croatia, Kina 2017.

Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom i ove godine organizira poslovne radionice u Kini.

 

Radionice će se održati u dva grada prema sljedećem rasporedu:

- Shanghai - 23.05.2017.

- Hong Kong - 25.05.2017.

 

U suradnji s partnerom Turkish Airlinesom, HTZ je u mogućnosti osigurati za sve sudionike poslovne radionice 20% popusta na avionske karte.

 

Više o radionici i načinu prijave možete pogledati u dokumentu iz privitka.


Edukacije za djelatnike trgovine/maloprodaje te hotelijere i ugostitelje: "KAKO ODUŠEVITI KUPCA"

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa Herakleom d.o.o. organizira dvije odvojene edukacije na temu  "KAKO ODUŠEVITI KUPCA". Edukacije će se održati 14.03.2017. u hotelu Park u Splitu, Hatzeov perivoj 3.

 

Početak edukacije za djelatnike trgovine/maloprodaje je u 9,00 sati, a za hotelijere i ugostitelje u 12,30 sati.

 

Program edukacija:

- Verbalna i neverbalna komunikacija - kako nas gost doživljava

- Komunikacija s "teškim" i zahtjevnim gostima

- Primjeri iz prakse tajnog gosta - što učiniti u određenim situacijama - vježbe na stvarnim primjerima / osvrt na projekt tajnog gosta

 

Edukacije su besplatne i traju po 3 sata.

Prijava je obavezna na info@dalmatia.hr i to najkasnije do 10.03.2017.

Poziv na radionicu "Kreiranje doživljaja i PCE i Premium ponude"

Riječ je o drugom ciklusu edukativnih radionica u organizaciji Hrvatske turističke zajednice koje su namijenjene djelatnicima svih razina sustava turističkih zajednica te svih razina javnog i privatnog turističkog sektora.

 

Cilj ove faze edukacije jest dati osvrt na ključne tematske dijelove priručnika prestavljene u prvoj fazi, prezentirati najrecentniji pregled i procjenu svjetskih socioloških i kulturoloških turističkih trendova u 2017. godini te izraditi projektne pokazne okvire temeljem priloženih alata za konkretne doživljaje koji će biti osmišljeni i razvijani na području pojedinog klastera.

 

Predavač će biti g. Edvin Jurin koji je surađivao na izradi Priručnika o doživljajima te Priručnika PCE i Premium ponude.

Molimo sve koji žele na radionici obraditi konkretan doživljaj da se jave g. Jurinu, s kratkom najavom projekta radi što kvalitetnije izvedbe same radionice, na mail adresu: edvin.jurin@gmail.com ili broj mobitela 091 455 55 70.

 

Materijali potrebni za radionicu, koji će za sve sudionike biti pripremljeni u dvorani, nalaze se u privitku, a Priručnik o doživljajima i Priručnik PCE i Premium ponude je moguće preuzeti na sljedećem linku: business.croatia.hr/hr-HR/HTZ-Edukacija-2016/Kreiranje-dozivljaja-i-PCE-i-Premium-ponude

 

Radionica za klaster Dalmacija - Split će se održati u srijedu 08. veljače 2017. godine s početkom u 10:00 sati u hotelu Atrium, na adresi Ul. Domovinskog rata 49, 21000 Split.

 

Za potvrdu sudjelovanja potrebno je ispuniti prijavnicu putem on-line sustava: business.croatia.hr/hr-HR/HTZ-Edukacija-2017/Prijavnica/Kreiranje-dozivljaja-i-PCE-i-Premium-ponude-Radionica-za-klaster-Dalmacija-Split-2-radionica

 

Rok za prijavu je utorak, 07.veljače u 10:00 sati. S obzirom da je edukacija besplatna, broj mjesta je ograničen pa Vas molimo da prijavu izvršite na vrijeme.


FDK Omiš - Noć muzeja 2017.

Festival dalmatinskih klapa Omiš poziva Vas da svojim posjetom uveličate prvo sudjelovanje izložbe 50 godina Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Noći muzeja.

 

U novootvorenom izložbenom prostoru na adresi Petra Preradovića 6, u Omišu, u petak 27. siječnja 2017. godine s početkom u 18h, očekuje Vas prigodna izložba fotografija, ugodna ćakula sa živučim akterima Festivala uz predstavljanje monografije 50 godina FDK Omiš, neizostavna klapska pisma te povratak u prošla vremena projekcijom starih snimki omiškog Festivala.

 

Detaljnije informacije možete pronaći na: nocmuzeja.hr/popis-muzeja/festival-dalmatinskih-klapa-omis/

XI MANIFESTACIJA OCJENJIVANJA KVALITETE I KAKVOĆE MASLINOVOG ULJA I XII KONZERVIRANIH MASLINA NA DOMAĆI NAČIN

POVENJAK 2017.

Hotel Brzet, Omiš 18. veljače 2017.

 

Udruga maslinara Paićuša iz Piska poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u manifestaciji!
 
Ocjenjivanje proizvoda, djevičanskog maslinovog ulja i konzerviranih maslina i ove godine vršiti će Zavod za javno zdravstvo Split.
 
Za analizu jednog uzorka maslinovog ulja potrebno je 0,5l ulja pakovano u dvije boce od 0,25l i uplata od 200,00 kuna, a za analizu konzerviranih maslina na domaći način potrebna je jedna tegla od 0,33l i uplata od 60,00 kuna. Uplatu možete izvršiti pri predaji uzorka ili na žiro račun Udruge maslinara Paićuša, Pisak na broj HR81 2390001-110032-8389. Za svaki uzorak potrebno je popuniti prijavni list.
 
Uzorak možete predati u prostojama Turističke agencije Ružmarin - Put skalica br. 5, 21310 Omiš od 08:00 - 15:00 sati, svaki dan do 15. siječnja 2017. godine osim subotom i nedjeljom.
 
Na manifestaciji će se pored podjele medalja i diploma proglasiti:
- Prvak ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Prvak konzerviranih maslina na domaći način
- Održat će se degustacija najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja i konzerviranih maslina na domaći način
- Dodijeliti će se priznanje ugostiteljskom objektu koji u svom restoranu gostima poslužuje ekstra djevičanska maslinova ulja
- Dodijeliti će se priznanje proizvođaču ekstra djevičanskog maslinovog ulja uzetog iz trgovine i ocijenjenog
 
Nakon svečanog dijela održati će se zajednička večera i ples maslinara uz živu glazbu i folklor. Rezervaciju za večeru i sve informacije možete dobiti na telefon 098 805 979 i 091 16 36 722.

 
ADVENT U OMIŠU - subota 17.12.2016.

TRG STJEPANA RADIĆA OD 16h:

 

---> DJEČJI VRTIĆ POTOČIĆ (voditeljica: Ana Balić)

 

---> ADVENTSKI KONCERT MLADIH AKADEMSKIH GLAZBENIKA ANTONIJE ŠKORPUT I MAJE ČORIĆ - DRAMSKI STUDO ILIRIK

 

---> ADVENTSKA ŠANSONA IVONE MANDIĆ UZ GITARSKU PRATNJU JOSIPA GRGANTOVA - PROKULTURA SPLIT I KUĆA JEZIKA I KULTURE OMIŠ

 

---> OMIŠKE PAHULJICE CZK - OMIŠKI BALET

 

---> BOŽIĆNA ČAROLIJA - KONCERT UDRUGE GLAZBENI TALENTI - MUSIC TALENTS POD RAVNANJEM TEANE KOVAČEVIĆ

 

---> SVETI NIKOLA I INTERNETSKI VRAGOVI - MERICA SPAIN/DRAMSKI STUDIO LOKVA ROGOZNICA

 

---> KORAK PO KORAK, PLESNA SKUPINA (voditeljica: Pitia Jovanović)

 

---> GRADSKA GLAZBA CZK - ADVENTSKI PROGRAM

 

---> VUKOVAR OMIŠU - DEGUSTACIJA TRADICIONALNOG VUKOVARSKOG JELA - ČOBANCA ZA SVE GRAĐANE (GRAD OMIŠ I HVIDRA)

 

---> PRODAJNI ŠTAND ZADRUGE RAŠELJKA - OŠ JOSIP PUPAČIĆ

 

 

Radujemo se Vašem dolasku!Humanitarni koncert "Božić u klapskom ruhu"

FDK Omiš u suradnji s Gradom Omišem i udrugom "Prijatelj" iz Omiša 28. prosinca u novootvorenoj športskoj dvorani "Ribnjak" organizira humanitarni koncert "Božić u klapskom ruhu".

Pod vodstvom Edite Lučić Jelić i Nikole Urukala omiški klapski Božić oplemeniti će solisti Neno Belan, Marko Pecotić Peco, Marko Škugor, sopranistica Gabrijela Deglin i mezzosopranistica Stefany Findrik, nagrađivane diplomantice solo pjevanja u klasi prof. Terezije Kusanović doc.

Bez klapa se u Omišu, naravno, ne može te će na koncertu svi ljubitelji klapske pjesme moći uživati u izvedbama: klape Adriaticum iz Šibenika, dječje klape Bepo OŠ "Josip Pupačić" iz Omiša, klape Contra iz Splita, klape Filip Dević iz Splita, klape Iskon iz Splita, klape More iz Šibenika, klape Mriža iz Splita, ženske klape Nerenta iz Mostara, ženske klape Neverin iz Kaštel Lukšića, klape Pasika iz Kostanja, klape Rišpet iz Splita, klape Sinj i Gradske glazbe Omiš.

 

Sva prikupljena sredstva od ulaznica donirati će se Udruzi roditelja djece i odraslih s posebnim potrebama "Prijatelj" iz Omiša za projekt "Glazbena radionica za djecu s posebnim potrebama".

 

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (za djecu do 7 godina i osobe s invaliditetom ulaz je besplatan) možete kupiti od ponedjeljka 12. prosinca na www.eventim.hr i prodajnim mjestima u sustavu Eventima: Tisak, Exclusive change mjenjačnice, Petrol benzinske postaje, Aquarius, Croatia records, Atlas turističke poslovnice i ostalim ovlaštenim prodajnim mjestima. Također, ulaznice je mofuće kupiti i u direkciji FDK Omiš (Ivana Katušića 5, tel.: 021/861-015), te na ulazu u dvoranu dva sata prije početka koncerta.

 
JAVNI POZIV ZA SUBVENCIONIRANJE SAJAMSKIH NASTUPA U 2017. GODINI

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2017. usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš objavljuje:

 

JAVNI POZIV ZA SUBVENCIONIRANJE SAJAMSKIH NASTUPA U 2017. GODINI

 

Mogući prijavitelji su svi turistički subjekti registrirani na području destinacije, a prihvatljiva tržišta su: Njemačka, Poljska, Češka, Slovačka, Slovenija, Velika Britanija, Mađarska, Švicarska, Austrija, Skandinavija, Francuska i Italija.

 

Poslovni subjekt u kandidaturi prilaže troškovnik nastupa na sajmu koji uključuje sljedeće prihvatljive troškove: trošak najma i uređenja štanda.

 

Ukupni iznos subvencija za sajmove definiran Financijskim planom TZG Omiš raspoređuje se ovisno o broju pristiglih kandidatura. Maksimalan iznos potpore po sajmu je 30.000,00 kn.

 

U slučaju da se više poslovnih subjekata javi za sudjelovanje i zakup štanda na istom sajmu, TZG Omiš će subvencionirati nastup onog subjekta koji ostvaruje veći broj noćenja s tog tržišta.

 

Za sve poslovne subjekte obavezna je distribucija promotivnih materijala TZG Omiš i aplikacija loga TZG Omiš na samom štandu.

 

Uz prijavu obavezno je priložiti:

- dokaz o pravnom statusu

- potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga

- datum, mjesto i duljina trajanja sajma, broj posjetitelja sajma u prethodnoj godini

- veličina štanda i načelan opis i/ili skica štanda

- troškovnik sajamskog nastupa

 

Javni poziv je otvoren do 15.12.2016., a odluku o subvencijama sajamskih nastupa donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.

 

Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail: info@visitomis.hr ili na telefon 021/861-350.

ADVENT U OMIŠU - subota 10.12.2016.

TRG STJEPANA RADIĆA OD 16:00h

 

---> DEGUSTACIJA BOŽIĆNIH GASTRO SPECIJALITETA

      SŠ JURE KAŠTELAN  - KUHARI

 

---> DJEČJI VRTIĆ GALEB

      VODITELJICE: ELA ĆOSO I MARIJANA MIMICA

 

---> KAKO SU NASTALI PATULJCI DJEDA MRAZA

      CZK - DJEČJE KAZALIŠTE "HARKELIN"

 

---> TKO JE UKRAO DAROVE DJEDA MRAZA?

      CZK - DJEČJE KAZALIŠTE "HARKELIN"

 

---> BOŽIĆNA UTRKA KALAMA STAROG GRADA

      1000m  I 2000m

 

---> ADVENTSKI PROGRAM

      OŠ JOSIPA PUPAČIĆA

 

---> OMIŠKA GUSARSKA BAJKA

      CZK - DJEČJE KAZALIŠTE "HARKELIN"

 

 

 

PRODAJNI ŠTANDOVI:

---> UDRUGA PRIJATELJ - BOŽIĆNI ARANŽMANI

---> ZADRUGA OŠ JOSIPA PUPAČIĆA - BOŽIĆNI UKRASI

---> ZADRUGA SŠ JURE KAŠTELANA - GASTRO SPECIJALITETIADVENT U OMIŠU - utorak 6.12.2016. - SVETI NIKOLA

TRG STJEPANA RADIĆA OD 16:00h:

 

---> Dolazak sv. Nikole kočijom u grad

      SLATKI POKLONI ZA SVU DJECU

 

---> BODY PAINT za djecu

      VERA MENIKIĆ

 

---> Prodajni štand zadruge JABLAN - SŠ Jure Kaštelan, Omiš

      GASTRO SPECIJALITETI I UKRASI

      voditeljica: Ivana Hodžić

 

VODITELJICA: dramska umjetnica Ivana Župa

 

Radujemo se Vašem dolasku!

 ADVENT U OMIŠU - subota 3.12.2016.

TRG STJEPANA RADIĆA OD 16h:

 

---> KUD Mosor, Gata

      DJEČJE POLJIČKE IGRE I KOLO
 

---> Lutkarska predstava - Centar za kulturu

      MUKA MALOG VUKA

      Prema tekstu Renata Beretića

      Scenarij i lutke: Julija Tomasović

 

---> Mandolinski i tamburaški orkestar KUD-a "Dalmacija" Dugi Rat

      Voditelj: Neno Munitić

 

---> Dječja predstava

      ROMEO I JULIJA NA LOKVARSKI NAČIN

      Autorica: Merica SpainSEMINAR: "Za razvoj ruralnih krajeva"

Seminar "Za razvoj ruralnih krajeva" - obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam će se održati u Zagrebu (Libertas međunarodno sveučilite, dvorana 1, Trg J.F. Kennedy 6b) u četvrak, 8. prosinca 2016.

Seminar se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i namijenjen je potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima, poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma.

 

Sudjelovanje je potrebno potvrditi slanjem prijavnog obrasca (u privitku) do utorka, 6. prosinca 2016. na e-mail: info@ekoetnogrupa.hr i info@klubselo.hr ili fax. 01/2314184

 

Seminar je za sve sudionike besplatan, a polaznici će dobiti Uvjerenje o sudjelovanju na seminaru.

 


ADVENT U OMIŠU - subota 26.11.2016.

TZG Omiš, Centar za kulturu, Omiš i Grad Omiš pripremili su zanimljiv program za četiri adventske subote.

Program za subotu 26.11.2016.:

 

ILIRSKO SJEMENIŠTE OD 15:00h:

 

---> LIKOVNA RADIONICA (slikarica Vera Mekinić)

---> SVEČANOST PRVE ADVENTSKE SVIJEĆE (Cenar za kulturu)

---> OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA "Lovro pl. Matačić" GUDAČKI TRIO (prof. Silvana Vulas)

 

Veselimo se Vašem dolasku!

 Edukacija za bike vodiče

 

TZ Splitsko dalmatinske županije poziva sve zainteresirane da se prijave na osposobljavanje i licenciranje za biciklističke vodiče.

 

Program će se održati u Trilju, u hotelu Sv.Mihovil, od 10. studenog (četvrtak) do 13.studenog 2016. (nedjelja).

(četvrtak od 10:00 h-18:00 h, petak i subota 8:30 h-20:00 h, nedjelja 8:30 h-16:30 h)

 

Organizator je Turistička zajednica grada Trilja, direktorica Andriana Ivković, a suorganizatori Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske  županije, direktor Joško Stella i Biciklistički savet Splitsko-dalmatinske županije, predsjednik Denis Špadina.

 

Osposobljavanje provodi Istarska razvojna turistička agencija- IRTA koja to uspješno radi već 10 godina. Program započinje u četvrtak ujutro, a točnu satnicu predavanja dobit će svi prijavljeni polaznici, kao i priručnik, informativne materijale i poklon-paket.

 

Polaznici su dužni imati MTB bicikl, kacigu, prikladnu odjeću (ili bic. dres), alat (ako je moguće s alatom za skidanje lanca), sprinterice (bic. cipele) i sportsku (casual) odjeću i obuću. Poželjan je GPS uređaj i smartphone radi korištenja kartografskih programa. Dobro će doći bar minimalna fizička sprema radi poligona i vožnji.

Uspješni polaznici dobivaju Uvjerenje o položenom osposobljavanju, a za prvu godinu svim uspješnim polaznicima izradit će se licenca biciklističkog vodiča Hrvatskog biciklističkog saveza sa uplaćenim osiguranjem (vrijednost licence je 500,00 kn)

 

Cijena po polazniku iznosi 1.500,00 kn s PDV-om za polaznike iz Splitsko-dalmatinske županije kojima sudjelovanje sufinancira Turistička zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Cijena za polaznike koji nisu iz SD županije iznosi 2.500,00 kuna s PDV-om. Nakon potvrde dolaska, potrebno je avansno platiti račun (bit će vam poslan nakon potvrde održavanja programa).


Troškovi puta, konzumacije pića i noćenja su na teret polaznika, a ručkovi su uračunati u cijenu edukacija. 
Za sve polaznike iz Splita biti će osiguran prijevoz za svaki dan edukacije.

 

Rok za prijavu je do popunjavanja broja od 20 slobodnih mjesta.

Prijave na LINK:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIZ_-YvDfy0Bd2w9zEp6Lc-02NGo4qpUaMXyAu7xKY0vKf1w/viewform?usp=send_form

 

bike.vodici@bssd.hr
Kontakt mob 095/8530759  Denis 

 

Napomena: da bi se program održao potrebno je da se prijavi najmanje petnaest polaznika, što ćemo moći potvrditi u utorak, 8. studenoga.

Prijavljenim polaznicima poslat će se naknadno točna lokacija te potrebni detalji.

Besplatna Google radionica - 14.11.2016. u 10:00

 
Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije poziva zainteresirane djelatnike turističkih agencija i privatne iznajmljivače na besplatnu Google radionicu koja će se održati 14.11.2016. u 10,00h u hotelu „Park“ u Splitu, Hatzeov perivoj 3.
 
 
Program radionice:
 
10:00 – 11:00                      Moć tehnologije: što se sve događa na webu u 60 sekundi?
Što nas očekuje u 2020?
Zašto ljudi ne kupuju ono što želite prodati?
TV i mobile: kako konzumirati sadržaj?
Novi 4P model i marketing 3.0
Utjecaj mozga na marketinške poruke u svakodnevnom životu
 
11:00 – 11:15                      Coffe break
 
11:15 – 12:15                      Najnoviji trendovi iz svijeta digitalnog turizma
 
 
Predavači su gospodin Dalibor Šumiga, ambasador Google Growth Engine programa za Adriatic regiju, te gospodin Nikola Jellačić, Google Industry Manager za turizam.
 
Prijave za radionicu poslati na info@dalmatia.hr najkasnije do 11.11.2016.  do 12,00h.
 
 
 

DANI HRVATSKOG TURIZMA: Najbolji privatni iznajmljivač - Mario Žužul, "Grubine" d.o.o.

U sklopu Dana hrvatskog turizma, koji su se ove godine održali u Bolu na otoku Braču, dodijeljene su nagrade i priznanja Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, održivi turizam, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku), te ljude u turizmu (Čovjek - ključ uspjeha u turizmu; godišnja nagrada "Anton Štifanić") i nagrade za tri najbolja projekta strukovnim i umjetničkim školama.

 

Nagradu u kategoriji najbolji privatni iznajmljivač dobio je gosp. Mario Žužul ("Grubine" d.o.o.) čiji se apartmani nalaze u Mimicama.

 

TZG Omiš mu ovim putem od srca čestita na osvojenoj nagradi!

 

U ukupnoj strukturi smještajnih kapaciteta na području Grada Omiša privatni smještaj čini preko 80% svih kapaciteta i iz godine u godinu bilježi porast, kako kapaciteta, tako i ostvarenog turističkog prometa.

 

U prvih devet mjeseci 2016. godine privatni smještaj je ostvario 67.628 dolazaka i 523.037 noćenja, što predstavlja porast od 17% dolazaka i 23% noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

 

Istovremeno, kapaciteti u privatnom smještaju su se u prvih deset mjeseci ove godine povećali za 696 kreveta.

 

Ovi podaci ukazuju na činjenicu da je privatni smještaj najveći generator turističkog prometa na području Grada Omiša i jedan od najznačajnijih segmenata ponude. Upravo zbog toga, ovakvi uspjesi i priznanja imaju iznimno značenje  - kako za iznajmljivača kao pojedinca, tako i za destinaciju kao cjelinu.

 

Svim iznajmljivačima želimo puno uspjeha i sreće u budućem radu!

 

"ČOVJEK - KLJUČ USPJEHA U TURIZMU"

 

Javni poziv TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2017.

Predmet natječaja: Dodjela novčanih sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2017.

 

Namjena sredstava:

Sredstva su namijenjena za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju manifestacija:

 • ·         Sufinanciranje manifestacije (troškovi vezani za učesnike, tehnike i promociju)
 • ·         Izrada promotivnih materijala
 • ·         Nabava potrošnog materijala
 • ·         Druge potrebe za održavanje manifestacije

Sredstva se ne mogu dodijeliti za:

 • ·         Troškove redovnog poslovanja organizatora
 • ·         Sve ostale troškove koji nisu vezani za realizaciju kandidirane manifestacije

Korisnici mogu biti:

 • ·         Trgovačka društva
 • ·         Udruge
 • ·         Obrti
 • ·         Kulturne i druge javne ustanove

 

Za potpore se ne mogu kandidirati organizatori koji su dužnici plaćanja boravišne pristojbe i/ili turističke članarine.

 

Kriteriji za odobravanje potpora TZG Omiš:

 • ·         Karakter manifestacije
 • ·         Vrijeme održavanja
 • ·         Trajanje manifestacije
 • ·         Tradicija održavanja
 • ·         Sadržaj i kvaliteta manifestacije
 • ·         Promocija manifestacije i medijska pokrivenost manifestacije
 • ·         Ekonomski učinci manifestacije

 

Za prijavu potrebno priložiti: ispunjen obrazac koji se nalazi u prilogu, potvrda o nepostojanju duga, dokaz o pravnom statusu prijavitelja, program i troškovnik manifestacije.

O rezultatima odluke vezano za iznose potpora manifestacijama sudionici natječaja biti pravovremeno obaviješteni.

 

Natječaj je otvoren do 18.10.2016. , a prijave je potrebno dostaviti isključivo poštom ili osobno na adresu: TZG OMIŠ, TRG KNEZA MIROSLAVA BB, 21310 OMIŠ

 

TZG Omiš zadržava pravo provjere i traženja dodatnih informacija u slučaju potrebe.


1. OMIŠKI POLUMARATON

1. listopada 2016., povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma održan je 1. OMIŠKI POLUMARATON.

Nakon uspješno realizirane prošlogodišnje rekreativne utrke, Turistička zajednica Grada Omiša ove godine je u suradnji s Gradom Omišom, ŠU Plivački maraton Omiš i ŠAK Omiš, organizirala rekreativnu utrku na 6 km i polumaraton na 21 km. Ukupno je sudjelovalo 146 natjecatelja, od kojih 104 natjecatelja na rekreativnoj utrci te 42 na polumaratonu.

 

Nakon zajedničkog zagrijavanja natjecatelja u organizaciji Sportskog društva Sanus Vita, natjecanje je otvorio dogradonačelnik Grada Omiša gosp. Ivo Tomasović.

 

U 10:00 sati, pucnjem omiških gusara obilježen je start obje trke. Čekajući prve natjecatelje na ciljnom mjestu - Poljičkom trgu, oni najmlađi su se dokazali na POLIGONU SPRETNOSTI.

 

Najbrži na cilju bili su:

Rekreativna utrka:

1. Srđan Oršulić (TK Split)

2. Dragan Branićević (ASK Split)

3. Sergio Rodrigez (ind)

 

Polumaraton:

1. Nikolina Šustić (AK Sljeme)

2. Simon Wagemaker (SVA Salzbergen)

3. Marija Vrajić (AK Maksimir)

Ukupni rezultati: www.stotinka.hr

 

Hvala svima na sudjelovanju!eVisitor - obavijest o nadogradnji sustava

Poštovani iznajmljivači,

ovim putem vas obavještavamo da će u utorak, 27. rujna 2016. godine, s početkom u 7:00h započeti postavljanje nove produkcijske verzije sustava eVisitor te će iz tog razloga sustav biti nedostupan u maksimalnom trajanju od dva sata.

Molimo vas da provjerite jesu li vaše prijave zaprimljene u sustav.

Obavijest o privremenom zatvaranju ceste br. 6166 - 01.10.2016.

Obavještavamo sve građane i pružaoce turističkih usluga na rijeci Cetini da će zbog održavanja 1. OMIŠKOG POLUMARATONA, kojeg TZG Omiš organizira u suradnji s Gradom Omišom, ŠU "Plivački maraton Omiš", i ŠAK "Omiš", 1. listopada 2016. od 09:30 do 12:30 biti privremeno zatvorena županijska cesta br. 6166 (Omiš D8 - Kučiće - Slime - D39).

Alternativni smjerovi kretanja automobila:

1. Omiš - Dubci - Kučiće - Omiš

2. Omiš - Kostanje - Gata - Omiš

Rapored izleta 15.09. - 15.10.2016.!

Nakon uspješno realiziranih izleta u predsezoni, TZG Omiš, s ciljem obogaćenja ponude i podizanja zadovoljstva posjetitelja naše destinacije,  i u razdoblju 15.09. - 15.10.2016. subvencionira izlete!

Detaljan raspored izleta i informacije o organizatorima koji su se uključili u ovaj program možete pronaći u privitku.


1. Omiški polumaraton - 01.10.2016.

Nakon uspješno organizirane prošlogodišnje rekreativne utrke „Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!“, Turistička zajednica Grada Omiša ove godine povodom Svjetskog dana turizma u suradnji s Gradom Omišom, ŠU Omiš-plivačkim maratonom i športskim atletskim klubom „Omiš“ organizira rekreativnu utrku i polumaraton kanjonom rijeke Cetine, koji će se održati u subotu, 1. listopada 2016. godine s početkom u 10:00 sati. 

Grad Omiš idealan je domaćin za ovaj vid rekreacije s obzirom da se radi o destinaciji kojoj mnogi s ponosom tepaju da je svojevrstan jedinstveni centar avanturističko-sportske turističke ponude. U Omišu možete uživati u raftingu, kayakingu, paraglidingu, trekingu, hikingu, slobodnom penjanju, canyoningu i zip-lineu. Prirodne ljepote Omiša će ostaviti bez daha i avanturiste, ali i one koji će se odlučiti za opuštanje i uživanje u svakom pogledu.

„Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!“ naziv je utrka koje su dodatno obogatile postojeću ponudu. Održavaju se u krajoliku kanjona rijeke Cetine, zaštićenom od 1963. godine i koji će zasigurno svojom netaknutom prirodom svakom sudioniku utrke pružiti neponovljiv ugođaj i dodatnu motivaciju. „Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!“ je kružna utrka, start i cilj polumaratona su na Poljičkom trgu, dijelu povijesne jezgre Omiša.

Riječ je o dvije utrke: polumaraton se trči kroz kanjon Cetine četiri puta po 5,274 kilometra do izletišta Radmanove mlinice (ukupno: 21,097 km). Rekreativna utrka se trči 3 kilometra uzvodno ravničarskom trasom kanjona Cetine i natrag do starta-Poljičkog trga (ukupno: 6 km). Obe utrke počinju u 10:00 sati.

Za sve sudionike utrka osiguran je obrok, a najbolji će biti nagrađeni novčanim nagradama, peharima, medaljama i majicama. Prijave se zaprimaju na web stranici  www.stotinka.hr. Utrka je u sustavu natjecanja Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje HUCIPT.

 


10. Gusarska bitka! Program događanja: 17. - 19.08.2016.

                                                                                                                                                              

17.08.      DAN MALIH GUSARA, Plato Toreta, od 19:00

 

Okupljanje malih gusara će započet će nastupom plesne skupine „Step by Step“. Nakon pjesme i plesa, akademska slikarica Vera Mekinić će svojim čarobnim kistom djecu preobraziti u prave gusare. 

A kakvi bi to gusari bili da se ne upute u potragu za blagom? Da bi potraga bila uspješna, pomoći će im stariji gusari i povesti ih u svečanoj povorci kroz grad.

Cilj povorke će biti na platou iza Narodne knjižnice gdje ćemo u 20:30 sati uživati u lutkarskoj predstavi „Omiška gusarska bajka“ u organizaciji Centra za kulturu Omiš. 

Pozivamo one najmanje da kroz igru i zabavu nauče nešto o slavnoj omiškoj gusarskoj povijesti!

                                                                                                                                       

18.08.  GUSARSKA BITKA , Gradska luka, od 19:30

 

Gusarska bitka Omiš, koja se već desetu godinu za redom održava u gradskoj luci, tijekom godina je postala jedan od tradicionalnih i centralnih ljetnih događanja za područje Omiša, Splitsko-dalmatinske županije kao i cijele Hrvatske.

Ovaj jedinstveni događaj predstavlja rekonstrukciju stvarne povijesne bitke između omiških gusara i Mlečana u 13. stoljeću, a temeljeći se na povijesnim činjenicama i tako doprinosi stvaranju prepoznatljivog brenda Omiša kao gusarskog grada.

U Bitki svake godine sudjeluje više od stotinu naoružanih „Gusara“ i „Mlečana“, kao i pripadnika povijesnih postrojbi „Kumpanjija“ iz Blata na Korčuli, „Trombunjera“ iz Dubrovnika i „Uskoka“ s Klisa.

Pozivamo vas da i vi uživate u ovom atraktivnom događaju kojeg svake godine prati više od 10 000 gledatelja! Nakon Bitke KPU „Omiški gusari“ vas pozivaju na koncert na otvorenom.

                                                                                                                             

19.08.  Otvorenje Dalmatia film festivala – Plato Toreta, od 21:00

Premijera dokumentarnog filma „OMIŠKI GUSARI“

 

Na platou Toreta premijerno će se predstaviti dugometražni dokumentarno-igrani film „Omiški gusari“ koji govori o povijesti Omiša i odnosima omiških gusara i Venecije u 12. i 13. stoljeću, ali i o Omišu kao dinamičnom i modernom gradu u kojem se još uvijek osjeti gusarska prisutnost, tradicija i duh.

Film je, osim u Omišu, sniman i u Splitu, Hvaru, Makarskoj i Trogiru, ali i na odabranim lokacijama u Veneciji i Cesenaticu. Produkciju potpisuje „Dream Division Productions“, organizator i idejni pokretač „Dalmatia film festivala“, produkcijska kuća poznata po zapaženim i nagrađivanim ostvarenjima. 

Doživite povijest Omiša na filmskom platnu kroz oči mnogobrojnih znalaca i kreativaca koji su sudjelovali u snimanju ovog filma. 

 
 
Više info: https://www.facebook.com/events/267250120320591/

 Udruženo oglašavanje 2017.

 

Glavni ured HTZ-a na svojim web stranicama objavio „JAVNI POZIV ZA UDRUŽENO OGLAŠAVANJE U PROMOTIVNIM KAMPANJAMA JAVNOG I PRIVATNOG SEKTORA U 2017. GODINI“. 

JAVNI POZIV je objavljen na hrvatskom i engleskom jeziku:

 

1.  hrvatska verzija: http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/Udruzeno-oglasavanje-HTZ-a/Modeli-I-III?Y2lcNDA3MA%3d%3d

2.  engleska verzija: http://business.croatia.hr/en-GB/Croatian-national-tourist-board/CNTB-advertising/Models-I-III?Y2lcNDA3MA%3d%3d

 

Za sva pitanja i pojašnjenja svi zainteresirani partneri se mogu obratiti na e-mail adresu oginfo@htz.hr koja je navedena kao kontakt adresa u samom Javnom pozivu.

 

Krajnji rok za podnošenje svih prijava  poštom županijskim turističkim zajednicama je 10.09.2016.

Povećano ispuštanje vode na brani Prančević

 

Iz HEP-a obavještavaju da će se od 08.07.2016. , zbog kvara u hidroelektrani Zakučac, nizvodno od brane Prančević, ispuštati do 50 m3/s vode umjesto uobičajenih 8 m3/s vode biološkog minimuma. Preljev od oko 30m3/s očekuje se 09.07.2016. iza 15:00 sata.

Navedeni protok vode biti će na cijelom profilu rijeke Cetine na relaciji brana Prančević - Čikotina lađa - Blato na Cetini - hidroelektrana Kraljevac - Penšići - Radmanove mlinice - Omiš.

Pozivamo sve korisnike na navedenom dijelu Cetine (rafting, kanjoning, itd.) na oprez i zaštitu Ijudi prilikom aktivnosti koje se provode bilo kroz tvrtke, društva, udruge ili pojedinačno.


 

Vježbanje na Velikoj plaži!

 

Zanimljivi ljetni projekt Sportskog društva Sanus Vita ! Organizirali smo besplatne treninge pod pokroviteljstvom Grada Omiša i Turističke zajednice Grada Omiš na otvorenom tijekom srpnja i kolovoza u jutarnjim satima na gradskoj plaži Punta. Pridružite nam se!

 

Kalendar i satnicu održavanja treninga u prilogu!Moje prvo ljetovanje 2016.

 

Centar za socijalnu skrb, Omiš u razdoblju od 26.06.- 02.07.2016., uspješno je realizirao projekt „Moje prvo ljetovanje“ kojemu je imao za cilj osigurati besplatno ljetovanje obiteljima s djecom, korisnicima socijalne skrbi čija djeca nisu nikada bila na moru. 

U projektu je sudjelovalo 11 obitelji (ukupno 37 osoba) s područja gradova Pakraca i Lipika. Projekt je uspješno proveden zahvaljujući ljudima velika srca koji su otvorili vrata svojih domova i s puno ljubavi prihvatili goste (obitelji Kaštelan Anđelke, Brko Mirande i Hrgović Mire), Kampu Galeb gdje su bile smještene dvije obitelji, potom sudjelovanju trgovačkih lanaca Studenac i Ribola koji su osigurali prehrambene artikle, vlasnicima restorana u kojima su bili organizirani ručkovi, uredima turističkih zajednica Grada Omiša i općine Podstrana.

Tijekom boravka organizirane su razne aktivnosti, od obilaska Omiša u pratnji vodiča, vožnje brodicom po Cetini, ručka i korištenja svih sadržaja u izletištu Radmanove Mlinice, obilaska Splita, ručkova u restoranima Puljiz, Amigos i Jure te druženje i zakuska u igraonici Mali gusar. 


Hvala svim obiteljima koje su bile dobri domaćini, Udruzi Prijatelj koji su pripremili predivne poklone, Gradu Omišu i općini Podstrana kao i svima koji su svojim angažmanom doprinijeli realizaciji projekta.


Bilo nam je uistinu zadovoljstvo i ove godine biti dio ovog projekta.

 Eko akcija Omiška plava čistka

 

U sklopu eko akcije ciscenja podmorja Omiska plava cistka 2016., 20.06.2016. smo podigli Plavu zastavu i cistili podmorje na tri lokacije: gradska plaza Punta, Ravnice-Nemira i Mala luka-Balica rat.

 

 

Zahvaljujemo klubu Calypso, moto klubu Omiski gusar, Jedrilicarskom klubu Omis, SNRD Omis i Peovici na pomoci u organizaciji ove akcije. Zahvaljujemo na odazivu: Hrvatskom ronilackom savezu, ronilackom klubu Mostar, REK Hvidra, Nautilus, podvodni istrazivacki klubu...

 


TZG Omiš se predstavila studentima EF, Split

 

 
24.05.2016. predstavili smo Strateški marketing plan TZG Omiš i organizaciju rada Ureda studentima Ekonomskog fakulteta, Split, polaznicima kolegija "Organizacija turizma". Hvala prof. Pivčević na pozivu i studentima na pažnji!


Edukacija za obiteljske iznajmljivače

 

Edukacija eVisitor i administrativno poslovanje za male iznajmljivace održana je u Mimicama 20.05.2016., a u Omišu 03.06.2016. ! Hvala svim iznajmljivacima na sudjelovanju i Interligo -Savjetovalište za obiteljski smještaj na predavanju!Poziv na oprez - redoviti godišnji pregled brane HE Kraljevac!

HEP PROIZVODNJA d.o.o. obavještava da će se dana 19.05.2015.g. (četvrtak) izvršiti planirani redoviti godišnji pregled brane,dovodnog kanala,dovodnog tunela,vodne komore i pripadajuće hidromehaničke opreme u HE Kraljevac vremenu od 06.30 do cca 19.00 sati , što podrazumijeva da će ispuštanje preko brane Nejašmić biti povećano (sa cca. 1m3/s na cca. 8 m3/s) u spomenutom periodu. 


Ispuštanje će se izvoditi postepeno redi zaštite eventualnih posjetitelja u kanjonu nizvodno od same brane, ali se poziva na oprez i zaštitu ljudi prilikom provedbe aktivnosti kao što su rafting, canyoning i sl.

Program izleta 15.05. - 15.06.2016.!

 

U cilju obogaćenja ponude i podizanja zadovoljstva posjetitelja naše destinacije, TZG Omiš subvencionira organizaciju izleta u periodu 15.05. - 15.06.2016. !

 

Detaljan raspored izleta i informacije o organizatorima koji su se uključili u ovaj program možete naći u prilogu.

 


Program proslave Dana Grada

 

Program proslave blagdana Sv.Ivana Nepomuka, zaštitnika Grada Omiša

03.05. - 31.05.2016.

 

Više informacija:

 http://omis.hr/2016pdf/DanGrada-Program.pdf

Dalmacija Ultra Trail nagrađen na filmskom festivalu u Rigi

Delegacija u sastavu Ivan Perić, snimatelj i režiser promotivnog filma Dalmacija ultra trail i Dragomir Čović, direktor utrke, te Damir Ivanišević član organizacijskog odbora, upravo su se vratili iz Rige gdje su na Tourfilm Riga, Internacionalnom filmskom festivalu turističkih filmova preuzeli nagradu Mention u kategoriji Eko turizam.


Na samom proglašenju, voditelj je više puta naglasio važnost ove kategorije, posebno u „zelenoj Latviji“, koja veliku važnost pridaje ekologiji i eko turizmu i gdje 12 % površine pokrivaju Nacionalni parkovi.
Uz film Dalmacija ultra trail koji promovira istoimenu utrku, nagradu Mention u kategoriji Kulturnog turizma osvojio je još jedan hrvatski film, Dubrovnik and time.

Dalmacija ultra trail je utrka koja će se održati u listopadu mjesecu od 21.-23. Utrka prolazi pet planina: Biokovo, Mosor, Omišku Dinaru, Primorsku kosu i Kozjak, tri rijeke: Cetinu, Žrnovnicu i Jadro te poznate povijesne i kulturne lokacije poput Fortice, Klisa, Antičke Salone.

Promotivni film (https://goo.gl/SJegHT) koji je već mjesecima hit na mrežnim stranicama i youtubeu, pogledam je u preko 105 zemalja svijeta, a među 350 filmova iz cijelog svijeta uvršten je u konkurenciju i nagrađen na poznatom Festivalu turističkih filmova u Rigi. Na proglašenju najboljih uz delegaciju DUT-a bili su tu, među ostalim i predstavnici iz Kanade, SAD-a, Francuske, Španjolske, Meksika, Turske, Portugala, Rusije, Azerbajdžana, Gruzije, Irana, Latvije…

 

„Reakcije na film bile su iznimno pozitivne kako na youtubeu tako i na Sajmovima na kojima smo se predstavljali, tako da ovo priznanje, iako nas je izuzetno obradovalo, nije nas iznenadilo. Koncepcija utrke je da obilazi najatraktivnije lokacije na području od Baške Vode do Kaštela, koje će natjecatelji imati prilike protrčati u četiri dužinske kategorije 20, 60, 110 i 165 km“ – izjavio je direktor utrke Dragomir Čović. „Siguran sam da film ima velike zasluge što već sada, pola godine prije utrke, imamo velik broj prijavljenih natjecatelja iz 16 zemalja. Također se zahvaljujemo i svim Turističkim zajednicama i jedinicama lokalne i regionalne samouprave koje su prepoznale važnost ovog projekta i podržale ga“.

 

O utrci su pisali i mnogi specijalizirani časopisi (GoOut, Adventure sport, Outdoor), a Trail Runner magazine, inače najtiražniji svjetski trail časopis, predstavio je Dalmacija ultra trail kao vrlo zanimljiv i različit koncept utrke koji osim prirodne promiče i povijesnu baštinu (http://goo.gl/vwSYkZ). Poseban naglasak je stavio i na, za utrke, vrlo neobičnu i zanimljivu koncepciju promotivnog filma, a koliko nam je poznato ovo je prvi put da je na festivalu nagradu osvoji film s temom trail trčanja.

 

Film se snimao na području pet planina i tri rijeke. Pojedine lokacije su bile teže dostupne ali su zauzvrat pružale prekrasne poglede koji su prikazani u filmu. Osim samih lokacija Srednje Dalmacije i staza kroz koje utrka prolazi, cilj filma bio je prikazati povijest i kulturu ali i ležerni pozitivni mediteranski duh koji je predstavljen kroz igrane scene filma. U filmu je sudjelovalo preko 60 glumaca i statista, od kojih je velik broj iz Kulturno umjetničkih društava s područja kojima prolazi utrka.“ – rekao nam je Ivan Perić, autor filma.

 

Kako organizatori najavljuju nastavit će se predstavljati na međunarodnim turističkim sajmovima i utrkama, a koliko su dobar promocijski posao napravili dokazuje i to da su svoje sudjelovanje na utrci već najavila i neka svjetski poznata imena trail sporta.

 

 

                                                                                 eVISITOR - edukacija za iznajmljivače!

 

U  cilju  što  kvalitetnijeg korištenja novog  sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, TZG Omiš i TZO Dugi Rat organiziraju besplatne edukacije:

 
Administrativno poslovanje (vođenje knjiga, aktualna i najčešća pitanja) + E-visitor  
 
predavač: Anamarija Cicarelli, voditeljica Savjetovališta za obiteljski smještaj i ovlaštena edukatorica za eVisitor od strane HTZ-a
 
    Termin edukacije: četvrtak, 12.05.2016. godine
    Početak: 18:00 h
    Trajanje: 90 min
    Mjesto: hotel "Plaža", Omiš
 
 
    Termin edukacije: petak, 20.05.2016. godine
    Početak: 18:00 h
    Trajanje: 90 min
    Mjesto: restoran Sydney Croatia, Mimice
 
 
    Termin edukacije: petak, 03.06.2016. godine
    Početak: 18:00 h
    Trajanje: 90 min
    Mjesto: hotel "Plaža", Omiš
 
 
Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na sljedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/1X5KJSA-rC6hX4-aUQfcw7bTd1iZ15k82QvuYRdehaJw/edit?usp=forms_home
 
Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti i telefonskim pozivom u ured TZG Omiš: 861 – 350.
 
 

Radionica za turističke agencije

 


TZG
 Omiš u suradnji s UHPA-om organizira radionicu za turističke agencije!

Radionica nosi naziv "Koordinacija aktivnosti sustava TZ (DMO), turističkih agencija (DMK) i ostalih dionika turističke ponude na razvoju selektivnih oblika turizma", a njen je cilj: 

 1. analizirati do sada razvijene složene turističke proizvode
 2. SWOT
 3. definiranje metoda
 4. identifikacija tema, područja i aktivnosti koji do sada nisu obuhvaćeni razvojem složenih turističkih proizvoda

Radionica će se održati u srijedu 11.05.2016. u hotelu Plaža po rasporedu:

 • * 11:00 - 12:30 prvi radni blok
 • * 12:30 - 13:00 pauza za kavu
 • * 13:00 - 14:30 drugi radni blok

 

Kako bi osigurali svoje mjesto na radionici, molimo Vas da se prijavite na mail: info@visitomis.hr ili na telefon 021 861 350 najkasnije do 06.05.2016.

Za sve dodatne informacije i pitanja stojimo Vam na raspolaganju: info@visitomis.hr ili 021 861350.

 

eVisitor - dodatna pojašnjenja i pozivni centar

 
 
Hrvatska turistička zajednica pripremila je dodatna pojašnjenja namijenjena turističkim agencijama vezano za postupke prijave i odjave turista te vođenja popisa turista putem sustava eVisitor.
 
S ciljem dodatnog jačanja sustava korisničke podrške za sve subjekte koji koriste sustav eVisitor, utemeljen je pozivni centar za upite korisnika koji sva pitanja rješava u najkraćem mogućem roku kroz dostavu preciznih informacija.
Pozivni centar radi svakim danom od 8 do 24 sata, a korisnici svoje upite mogu poslati na adresu: eVisitor@htz.hr ili telefonskom putem na broj 01/5494-477
 
Više informacija: http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/eVisitor

 

The best of Omiš 2016.

PROJEKT “The best of Omiš” i IZBOR NAJBOLJEG APARTMANA, PANSIONA I KUĆE ZA ODMOR

 

Poštovani iznajmljivači,

sukladno Strateškom marketinškom planu i Programu rada TZG Omiš za 2016. god. zadovoljstvo nam je pozvati Vas da se uključite u projekt “The best of Omiš” kojemu je svrha podizanje kvalitete i konkurentnosti privatnog smještaja.

 

Prijaviti se mogu svi nositelji odobrenja za pružanje usluga u domaćinstvu na području Grada Omiša, a uvjet za uključivanje u projekt je udovoljavanje standardima i kriterijima koji se nalaze u prilogu ovog poziva.

 

Kapaciteti koji zadovoljavaju te standarde dobiti će posebnu markicu za kvalitetu te će biti dodatno promovirani na našoj web stranici, kroz posebne tiskane materijale, na sajamskim nastupima i sl. Paralelno s ovim projektom započinje i izbor NAJBOLJEG APARTMANA; PANSIONA I KUĆE ZA ODMOR U 2016. GODINI.

 

Stručna komisija za ocjenu kapaciteta će na temelju unaprijed određenih kriterija izabrati najbolje iz svake kategorije te će oni dobiti priznanje s oznakom najboljih smještajnih kapaciteta za ovu godine.

 

Za sudjelovanje u ovim projektima potrebno je ispunjeni Prijavni obrazac dostaviti u Ured TZG Omiš putem mail-a, fax-a ili osobno najkasnije do 15.05.2016.

 

U slučaju bilo kakvih nejasnoća i za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Ured TZG Omiš

info@visitomis.hr

T./F. 021 861 350


Konferencija "Turizam u doba booking portala"

 

Edukativna konferencija „Turizam u doba booking portala“ u organizaciji Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i koncepta ITDE održat će se u petak 15.04. 2016 u hotelu Park u Splitu, sa početkom u 11.00 sati.

Konferencija je namijenjena privatnim iznajmljivačima, hotelima, hostelima, turističkim agencijama, ali i svim drugim posjetiteljima iz turističkog sektora.

 

Teme Konferencije: internet marketing, booking portali kao što su TripAdvisor, Booking.com, Airbnb, ocjenjivanje smještajnih objekata, na koji način se postaviti prema lošim ocjenama (reviewima), na koji način odgovoriti na njih, metode i sl. Isto tako, kako iskoristiti dobar review, na koji način ga upotrijebiti za poboljšanje poslovanja itd.

 

Ulaz na Konferenciju je besplatan.

 

Program:


11.00 – 11.30 Marina Kovačević, AdProfis – „Internetom do gostiju
11.30 – 12.00 Marko Mišulić, Rentlio – „Rentlio aplikacija – kako automatizirati upravljanje rezervacijskim portalima“
12.00 – 12.30 Ivo Šćepanović – „TripAdvisor - kako ga vidi Top Contributor“
12.30 – 13.00 Pauza
13.00 – 13.30 Branka Duvnjak, Google Adriatics – „Travel Trends: 4 Mobile Moments Changing the Consumer Journey“
13.30 – 14.00 Domagoj Roso, Booking.com – „Trikovi za bolju vidljivost na Booking.com-u“

Javni poziv za programe i manifestacije u kulturi 2016.!

 

Grad Omiš poziva sve nositelje programa i manifestacija u kulturi koji se planiraju održavati na području Grada Omiša tijekom ljetne turističke sezone 2016.g. da dostave podatke o istima kako bi se izradio zajednički promotivni materijal (tzv. kalendar događanja u kulturi). 
Rok za dostavu informacija je 30. travnja 2016.g. 

 

Više informacija na:http://omis.hr/

SDŽ objavila javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za objekte u domaćinstvu!

 

Županija Splitsko-dalmatinska objavila je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za objekte u domaćinstvu temeljem Programa podizanja kvalitete turističke ponude!

Prihvatljivi troškovi:


(1) Ulaganja u turističke proizvode, proširenje proizvodnje i pružanja usluga i/ili proširenje tržišta (wellness, fitness, sadržaji za djecu....
(2) Obnova, proširenje i adaptacija postojećih smještajnih jedinica, podizanje kvalitete osnovnih i dodatnih sadržaja
(3) Nabava opreme i uređaja koje isključivo povećavaju postojeću kategorizaciju
(4) Izgradnja i opremanje isključivo novih bazena
(5) Ulaganja u marketinške aktivnosti (brend/dizajn, izrada web stranice, prezentacija objekta - fotografije,....
(6) Ulaganje u edukaciju (strani jezici, informatička edukacija, stručna literatura)
(7) Sufinanciranje kamatne stope za turističke kredite


Više informacija na:

http://www.dalmacija.hr/natjecaji/id/3409/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-temeljem-programa-podizanja-kvalitete-turisticke-ponude-na-podrucju-splitskodalmatinske-zupanije-za-2016-godinu

Potpora programima izleta izvan visoke sezone!

 Sukladno Programu rada i finacijskom planu za 2016. TZG Omiš objavljuje:

 
Javni poziv za potporu  programima jednodnevnih izleta izvan visoke sezone
 
1.       Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava organizatorima jednodnevnih izleta namijenjenih posjetiteljima Omiša u periodu izvan visoke sezone: 15.05. – 15.06.2016. i 15.09. – 15.10.2016.
 
2.       Za dodjelu sredstava prijaviti se mogu: turističke agencije, obrti, tvrtke
 
3.       Poziv je otvoren do 25.04.2016.
 
4.       Odluku o raspodjeli bespovratnih sredstava donijeti će Turističko vijeće TZG Omiša
 
5.       Prijave se dostavljaju na adresu: TZG OMIŠ, Trg kneza Miroslava bb., 21310 Omiš.
 
6.       Prijava treba sadržavati slijedeće dokumente: dokaz o pravnom statusu podnositelja zahtjeva, potvrda porezne uprave o nepostojanju duga, opis programa izleta, troškovnik izleta, cijena karte, dinamika realizacije izleta, maksimalan broj sudionika izleta, procjena isplativosti realizacije izlet - minimalna količina prodanih karata potrebna za realizaciju izleta.
 
Za dodatne informacije vezano za Javni poziv slobodno nas kontaktirajte na info@visitomis.hr ili na 021 861 350.
 
Ured TZG OMIŠ

Potpore za organizaciju ribarskih večeri!

 

Sukladno Programu rada i financijskom planu TZG Omiš za 2016., a u cilju promocije načina života i rada, kao i kreiranja dodatnih sadržaja za goste, TZG Omiš raspisuje:

 

Javni poziv za kandidiranje programa organizacije ribarskih večeri na Omiškoj  rivijeri

 

TZG Omiš će sa 5 000,00 kn podržati organizaciju pojedine ribarske večeri na Omiškoj rivijeri i to u Omišu, Nemiri, Čelini/Stanićima, Lokvi Rogoznici, Mimicama, Marušićima i Pisku.

 • Ribarske večeri bi se trebale održavati četvrtkom u periodu od 07.07. – 25.08.2016.
 • Obavezni elementi programa:

·         Glazba uživo

·         Ponuda pića: barem jedna vrsta vina po cijeni 5,00 kn/čaša 2dcl

·     Ponuda hrane: najmanje dvije vrste ribe, od kojih jedna po cijeni 10,00   kn/porcija

 • Prihvatljivi podnositelji prijave: mjesni odbori, udruge, poslovni subjekti (hoteli, kampovi, agencije i sl.), ugostitelji.

 

Prijave trebaju sadržavati: dokaz o pravnom status subjekta, dokaz o nepostojanju duga s porezne uprave, opis programa, troškovnik, željeni datum događanja i lokaciju. Prijavitelji se mogu kandidirati za organizaciju jedne ili više ribarskih večeri. Zaprimaju se na info@visitomis.hr ili na adresi Trg kneza Miroslava bb., 21310 Omiš

 

Javni poziv je otvoren do 25.04.2016.

 

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju tel. 021 861 350 i info@visitomis.hr.                                                                                             

 

Tražimo turističke informatore! Prijavi se!

 

Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto: turističkog informatora 

U V J E T I:

·         Srednja stručna sprema – SSS

·         Odlično poznavanje engleskog jezika

·         Dobro poznavanje dodatnog stranog jezika (njemački, francuski, talijanski)

·         Odlično poznavanje rada na računalu (Word, Excel, Internet)

·         Radno iskustvo na istim i sličnim poslovima je poželjno

 

Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme preko studentskog ugovora.
Kandidature sa životopisom primaju se  do 25. travnja 2016 g.  na adresu:


TZG OMIŠ, Trg kneza Miroslava bb, 21310 Omiš
*Za natječaj: Turistički informator/ Ne otvarati.*


Edukacija za obiteljske iznajmljivače 15.04.2016.

 

 TZG Omiš u suradnji s Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu organizira za obiteljske iznajmljivače besplatnu edukaciju:

 

„Poboljšanje komunikacije te uređenje apartmana i okućnice“
Predavač: Prof. dr. sc. Mirela Mihić
o   Termin edukacije: petak, 15. travnja 2016. godine
o   Početak: 17:00 h (očekivano vrijeme završetka edukacije 20:15)
o   Trajanje: 2 x 90 min
o   Pauza: 18:30 – 18:45
o   Mjesto: hotel „Plaža“, Omiš
 
 
Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na sljedećem linku: http://goo.gl/forms/kAJaZeItX4
Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti i telefonskim pozivom u ured TZG Omiš: 861 – 350.

Ruralni turizam - edukacija

 Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane da će se:

 
SEMINAR „ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA“
 
OBRAZOVANJE ZA TURIZAM NA SELJAČKIM GOSPODARSTVIMA I RURALNI TURIZAM
 
održati od 07. do 08. travnja 2016. godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
 
 
Seminar organizira Klub članova „Selo“ u suradnji s HF Eko Etno Grupom d.o.o., Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i TZ grada Sinja.
 
 
Dvodnevni seminar organiziran je kao nastavak edukacije iz studenog 2015. (Dugopolje i Imotski) a održat će se u Hotelu Alkar (Vrlička 50) u Sinju.
 
Seminar je prvenstveno namijenjen potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma (jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice, komore, udruge, zadruge, tvrtke, savjetodavna služba i ostali zainteresirani).
 
U prilogu teksta ćete pronaći detaljnije informacije o seminaru, pozivnicu, plan i program predavanja te prijavni formular. 

Dodijeljena priznanja "The best of Omiš 2015."

 Na sinoć održanoj 10.sjednica skupštine TZG Omiš svečano su dodijeljena priznanja i nagrade "The best of Omiš 2015."

Posebnu markicu kvalitete TZG Omiš dobili su:

Franić Nataša , Omiš
Juričić Suzana, Omiš 
Kadrić Vedran, Borak , Omiš 
Kovačić Roko, Omiš
Križanac Iva , Omiš
Mandić Marica, Omiš
Mimica Stipe Beverly, Omiš
Herceg Anita, Nemira 
Rodić Jagoda, Nemire 
Roman d.o.o. , Nemire 
Vidošević Ina , Nemira 
Jovanović – Marušić Lidija , Velika Luka 
Kovačić Mirela , Tice 
Mimica Ivanka , Tice 
Kuzmanić Anđelko, Lokva Rogoznica
Puljić Slavenka , Ivašnjak 
Sladojević Zrinka ,Lokva Rogoznica
Mimica Mladenka , Mimica
Žužul Mario , Mimice
Alujević Jasna , Marušići
Božić Sančica , Marušići
Kuzmanić Milan , Pisak
Bogdanović Milica , Seoca
Čović Marin, Gata
Grubišić Mario, Gata
Kalajžić Mate , Podašpilje 
Kuvačić Denis, Gata
Kuvačić Marin , Čišla
Kuvačić Mate , Gata
Martić Ivanka , Smolonje 
Ocašić Gordana , Gata

Za najbolje od najboljih u 2015. su odabrani:

Najbolji apartman – rivijera: Lidija Jovanović Marušić, Stanići
Najbolja kuća za odmor – rivijera: Zrinka Sladojević, Lokva Rogoznica
Najbolja kuća za odmor – zaobalje: Milica Bogdanović, Seoca

Čestitamo svim dobitnicima i zahvaljujemo se što su svojim dolaskom uveličali ovo događanje!

Uskoro će biti objavljen Javni poziv za sve obiteljske iznajmljivače koji žele sudjelovat u projektu "The best of Omiš 2016."Izvještaj o realizaciji projekta edukacije kuhara za korištenje autohtonih namirnica!

 U sklopu projekta LAG-a Adrion "Uspostavljanja poduzetničkog centra i pomoćnih centara za Turizam po mjeri" u Omišu je uspješno realizirana prva edukacija kuhara za korištenje domaćih i autohtonih namirnica.

Na edukaciji pod vodstvom majstora kuhara Branka Ognjenovića, sudjelovalo je 20-tak kuhara s područja Omiša koji su koristili brojne proizvode lokalnih OPG-ova.

Više o samom projektu i realizaciji možete pronaći u Izvještaju ispod teksta.

 


Besplatna edukacija za privatne iznajmljivače

 

Ove godine, kao i prošlih godina, održavamo ciklus „Edukacija za privatne iznajmljivače“, koje su ocjenjene kao vrlo kvalitetne i korisne od strane polaznika, većinom privatnih iznajmljivača. Same prošlogodišnje edukacije i ocjene polaznika, možete vidjeti na web stranici Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, u kutku za privatne iznajmljivače, na slijedećem linku:

http://www.dalmatia.hr/edukacija/

 

Zbog velikog broja novih privatnih iznajmljivača i vrlo bitne teme za poslovanje za privatnih iznajmljivača – Internet prodaje, naglasak ovogodišnjeg ciklusa je na toj temi (kao i prošle godine), koja je osvježena sa novim informacijama i trendovima iz ovog područja. Znači ovogodišnje mogu slušati iznajmljivači koji su bili na prošlom ciklusu (dosta noviteta), ali isto tako i oni koji nisu bili prošle godine.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje dana 27.02. (subota) 2016. godine,  dođite u OŠ "Josipa Pupačića" u 09:00.

Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na slijedećem linku: https://goo.gl/qqhqqo

Prvih 30 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji.

 

Edukacija se organizira u suradnji s Privatnom školom Wallner. Detaljan „Program edukacija“ sa temama, rasporedom predavanja, predavačima, satnicom i detaljima programa možete pronaći ispod ove objave.

 

Ukoliko imate problema s online prijavom, možete se prijaviti i telefonskim pozivom u ured; TZ OMIŠA – 861 350,  TZ PODSTRANA – 333 775, TZ DUGI RAT – 735 244

Organizatori: TZ SDŽ, Privatna srednja škola Wallner, lokalne TZ


Edukacija kuhara za korištenje domaćih i autohtonih namirnica

 

U sklopu projekta LAG-a Adrion "Uspostavljanja poduzetničkog centra i pomoćnih centara za Turizam po mjeri" održati će se edukacija kuhara za korištenje domaćih i autohtonih namirnica u utorak 22.02.2016.u hotelu Diadem.

 

Više informacija možete pronaći na:

lag-adrion.hr/hr/item/632-predstavljanje-projekta-u-omisu

Radno vrijeme ureda TZG Omiš od 15. i 16.02.2016.

 Zbog aktivnosti preuređenja ureda, TZG Omiš će još u ponedjeljak i utorak (15. i 16.02.2016.) obavljati djelatnost u prostorijama Narodne knjižnice (Punta 1.) u vremenu od 08:00 - 12:00.


Od srijede 17.02.2016. možete nas pronaći u prostorijama TZG Omiš (Trg kneza Miroslava b.b.) u vremenu od 07:00 - 15:00.
Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju!

Internet marketing u turizmu

 

Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije organizira u suradnji sa TZG Omiš i TZO Dugi Rat besplatnu edukaciju za iznajmljivače privatnog smještaja u suradnji sa Marinom Kovačević iz agencije Adprofis i autoricom knjige „Internetom do gostiju: povećajte broj rezervacija privatnog i hotelskog smještaja uz internet marketing“.

 
Tema edukacije je Internet marketing u turizmu - najučinkovitije metode. Poseban naglasak će biti na primjeni u praksi, odnosno predavač će objasniti kako uz pomoć Internet marketinga popuniti Last minute termine.
 
Osim edukacije predavač će održati i prezentaciju knjige „Internetom do gostiju: povećajte broj rezervacija privatnog i hotelskog smještaja uz internet marketing“. Knjiga sadrži sve što treba znati o Googleu, Facebooku, Booking.comu, Airbnbu, Tripadvisoru i drugim aktualnim metodama oglašavanja na internetu.
 
Predavač Marina Kovačević je specijalist za internet oglašavanje u turizmu s preko 10 godina iskustva. Agencija Adprofis djeluje od 2009. kao brend tvrtke Ad Permanens d.o.o. te je jedna od prvih agencija ove vrste na području Republike Hrvatske. Adprofis je i ovlašteni Google Partner.
 
 
Mjesto održavanja:           Osnovna škola Josipa Pupačića, Omiš
 
Vrijeme održavanja:            subota, 20.02. 2016. s početkom u 10:00 h;
 
Planirano trajanje:               10,00 – 10,45 – prvi sat
                                                 10,45 – 11,00 – pauza za kavu
                                                  11,00 – 11,45 – drugi sat
 
 
Molimo potvrdu dolaska najkasnije do petka, 19. veljače 2016. godine putem e-maila ad@adprofis.com ili na telefon 095/905 9327.
 

Degustacija maslinovih ulja i konzerviranih maslina na domaći način

 

13.veljače 2016. u 18:00 u hotelu Brzet u sklopu manifestacije POVENJAK 2016. održati će se degustacija maslinovih ulja i konzerviranih maslina na domaći način.

Udruga maslinara Paićuša, Pisak poziva građane da prisustvuju degustaciji!

 Radno vrijeme ureda TZG Omiš od 08 - 12.02.2016.

 

Zbog aktivnosti preuređenja ureda, TZG Omiš će u tjednu od 08. - 12.02.2016. obavljati djelatnost u prostorijama Narodne knjižnice (Punta 1.) u vremenu od 08:00 - 12:00.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju!

 

Noć muzeja - Povijesni muzej Poljica

 

PETAK 29. 01. 2016. od 18:00

 

Program: / „Poljičko sijelo“ (20-23h)
 
-          Vođena prezentacija etnografske zbirke, uz zanimljiv prikaz kratke povijesti Poljica, te posebno predstavljanje odabranih velikana, utemeljitelja i reformatora te prosvjetitelja:
 
o   Don Frane Mihanović – vizionar i utemeljitelj Povijesnog muzeja Poljica, predstavljen uz vlastiti „Kratak pregled povijesti drevne Poljičke Republike“
 
o   Don Frane Ivanišević - veliki etnograf, predstavljen kroz čitanje odabranih ulomaka jednog od najvrijednijih dijela „Poljica – Narodni život i običaji“
 
o   Don Stipe Kaštelan – pučki prosvjetitelj, predstavljen na posebno zanimljiv način uprizorenjem ulomka predstave „Biranje kneza“, prema vlastitom tekstu
 
-           „Poljičko kolo“ i pučki napjevi - dodatno će obogatiti program i to kroz nekoliko cijelina šireg sakralnog prostora čiji je dio pored Povijesnog muzeja Poljica i crkva Sv.Ciprijana, koja je izgrađena na temeljima tri prijašnje crkve (pri čemu se ističe crkva iz 6. i 12. stoljeća) i koja je bila mjesto okupljanja popa glagoljaša, koji su se od poštene službe vjerojatno odmarali i u hladu velikog hrasta starog preko 400 godina.
 
-          Gastro užitak – Poljički soparnik – tradicionalno jelo Poljičke republike, zaštićeno nematerijalno kulturno dobro RH zaštićeno i oznakom zemljopisnog porijekla.
 
         Muzej će biti otvoren za besplatno razgledavanje od 18 do 01h.
 
Organizator: Župni ured Gata,Družba Sv.Jure,uz sudjelovanje KUU Mosor Gata i potporu TZG Omiš
 

 

Financiranje unapređenja privatnog smještaja - savjetovanje

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Ekonomski fakultet u Splitu organiziraju savjetovanje o tom kako financirati unapređenje privatnog smještaja. Edukacija je namijenjeno privatnim iznajmljivačima.

 

Datum: 21. Siječnja 2016. u 16:00

Mjesto održavanja: Ekonomski fakultet – Split, Cvite Fiskovića, Svečani amfiteatar

 

PROGRAM:

15:30 Registracija sudionika

16:00 – 16:10 Pozdravna riječ domaćina, Dekana Ekonomskog fakulteta, prof.dr.sc. Željka Garače

16: 10 – 16:20 Pozdravna riječ suorganizatora, Direktora Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, g. Joška Stelle, mag. oecc.

 

16:20 – 17:30 Kako financirati unapređenje privatnog smještaja – OKRUGLI STOL

EU – FONDOVI - Doc.dr.sc. Vinko Muštra – Ekonomski fakultet – Split

 

HBOR – doc.dr.sc. Mira Krneta

KENT Banka - gđa. Kristina Kričanski, direktorica sektora za poslovanje sa stanovništvom

PBZ - g. Tomislav Vojnović, direktor regije Dalmacija za malo i srednje poduzetništvo

RBA - g. Robert Svilović, direktor regije za poslovanje sa stanovništvom

Splitska Banka - g. Đivo Dimnić, zamjenik direktora regije Jadran jug

ZABA - gđa. Anita Boban, direktorica centra za indivudalne klijente

 

Moderatori: doc.dr.sc. Ivana Bilić i g. Joško Stella, mag. oecc.

17:30 – 18:00 Pauza za kavu

 

18:00 – 20:00 Individualno savjetovanje s predstavnicima banaka


Sudjelovanje na edukaciji je besplatno! Prijavite se kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji.

Prijave su otvorene do 20.01.2016. do 23:59

Prijavite se putem upitnika/linka: http://bit.ly/1PrLDuQ

The best of Omiš 2015.

ODABRANI NAJBOLJI SMJEŠTAJNI KAPACITETI U 2015 !

 
Sukladno Strateškom marketinškom planu i Programu rada TZG Omiš za 2015. god. pokrenut je projekt “The best of Omiš s ciljem podizanja kvalitete i konkurentnosti privatnog smještaja.
 
Stručna komisija tijekom zadnjih nekoliko mjeseci pregledala je sve prijavljene smještajne kapacitete obiteljskih iznajmljivača i utvrdila da 31 objekt na području Grada Omiša u potpunosti zadovoljava sve definirane kriterije projekta “The best of Omiš”.
 
Svečanost dodjele priznanja planirana je tijekom veljače, a ovim putem još jednom čestitamo svim iznajmljivačima !
 
OMIŠ:
 
1.       Franić Nataša , Četvrt Ribnjak 
2.       Juričić Suzana, Put Borka 
3.       Kadrić Vedran, Borak , Put Baučića 
4.       Kovačić Roko, Renka Šperca 
5.       Križanac Iva , Put Ribnjaka 
6.       Mandić Marica, Vukovarska 
7.       Mimica Stipe Beverly , Pu Borka 
 NEMIRA:
 
1.       Herceg Anita, Nemira 
2.       Rodić Jagoda, Put Nemire 
3.       Roman d.o.o. , Put Nemire 
4.       Vidošević Ina , Nemira 
 
STANIĆI:
 
1.       Jovanović – Marušić Lidija ,  Velika Luka 
2.       Kovačić Mirela , Tice 
3.       Mimica Ivanka , Tice 
 
LOKVA ROGOZNICA:
 
1.       Kuzmanić Anđelko, Staro Selo 
2.       Puljić Slavenka , Ivašnjak 
3.       Sladojević Zrinka , Staro selo 
 
MIMICE:
 
1.       Mimica Mladenka , Svetog Roka 
2.       Žužul Mario , Prilaz moru
 
MARUŠIĆI:
 
1.       Alujević Jasna , Put Žala 
2.       Božić Sančica ,  Put Žala 
PISAK:
 
1.       Kuzmanić Milan ,  Put porta 
 
ZAOBALJE:
 
1.       Bogdanović Milica , Seoca
2.       Čović Marin, Gata
3.       Grubišić Mario, Gata
4.       Kalajžić Mate , Podašpilje 
5.       Kuvačić Denis,  Gata
6.       Kuvačić Marin , Čišla
7.       Kuvačić Mate , Gata
8.       Martić Ivanka , Smolonje 
9.        Ocašić Gordana , Gata 
 
 
Za najbolje od najboljih u 2015. su odabrani:
 
·         Najbolji apartman – rivijera:  Lidija Jovanović Marušić, Stanići
 
·         Najbolja kuća za odmor – rivijera: Zrinka Sladojević, Lokva Rogoznica
 
·         Najbolja kuća za odmor – zaobalje: Milica Bogdanović, Seoca

 Rezultati Božićne utrke!


Povenjak 2016.

 
Udruga maslinara „Paičuša“, Pisak obavještava sve zainteresirane da će se X. MANIFESTACIJA OCJENIVANJA KVALITETE I KAKVOĆE MASLINOVOG ULJA i XI. KONZERVIRANIH MASLINA NA DOMAĆI NAČIN „POVENJAK 2016.“ održati u Omišu, Hotel Brzet, 13. veljače 2016. god.
 
Ocjenjivanje proizvoda, djevičanskog maslinovog ulja i konzerviranih maslina i ove godine vršiti će  Zavod za javno zdravstvo Split.  Za  analizu jednog uzorka maslinovog ulja potrebno je 0.5l ulja upakirati u dvije boce od 0,25l i uplatiti 200.00 kuna, a za analizu konzerviranih maslina na domaći način potrebna je jedna tegla od 0.33 l i uplata od 60.00 kuna. Uplatu možete izvršiti pri predaji uzoraka ili na žiro račun Udruge maslinara „Paičuša“, Pisak na broj HR81 2390001-110032-8389.  Za svaki uzorak potrebno je popuniti prijavni list.
 
Uzorak se možete predati u prostorijama Turističke agencije Ružmarin, Put skalica br.5, 21310 Omiš od 8.00 do 15.00 sati, svaki dan do 15. siječnja 2016. godine osim subotom i nedjeljom.
 
Na manifestaciji će se pored podjele medalja i diploma proglasiti:
 
 • Prvak ekstra djevičanskog maslinovog ulja
 • Prvak  konzerviranih maslina na domaći način,
 • Održat će se degustacija najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja i konzerviranih maslina na domaći način,
 • Dodijelit će se priznanja ugostiteljskim objektima koji u svom restoranu gostima poslužuju najkvalitetnije maslinovo ulja,
 • Dodijelit će se priznanje proizvođaču ekstra djevičanskog maslinovog ulja uzetog iz trgovine i ocijenjenog.

 

Nakon svečanog dijela održat će se zajednička večera i ples maslinara uz živu glazbu i folklor. Rezervaciju za večeru i sve informacije možete dobiti na telefon 098 805 979 i 091 16 36 722.

 

 


Božićna utrka kalama OmišaTijekom manifestacije ,,Adventa u Omišu" Turistička zajednica Grada Omiša je pripremila mnogo zanimljivih aktivnosti za sve posjetitelje poput radionica za djecu,
nastupa klapa, bendova i kulturno-umjetničkih društava te pregršt užitaka za nepce. Treće adventske nedjelje uživajte u brojnim događanjima na trgu Stjepana Radića u Omišu:
III. ADVENTSKI VIKEND
Petak od 21:00 druženje uz božićnu glazbu i spizu
Subota od 17:00 - program dječjih vrtića Omiš, dječji teatar "Božićna predstava", KUU Mosor, Gata, dječji festival - nastup malih zvijezda, plesna škola "Korak po korak" i mala i velika gradska utrka.
od 21:00 - koncert benda Tino i Sandra
Posebna zanimljivost ovog adventskog vikenda je božićna utrka po kalama starog grada u tri kategorije:
 • djeca do 7 god. (100 m), start: 18:00
 • djeca 7 - 14 god. (1000 m), start 19:00
 • natjecatelji 15+ god. (2000 m), start 19:00
 
Za sve natjecatelje obavezno je nošenje božićnih kapica za vrijeme trčanja, prvih 30 prijavljenih kapicu dobiva na poklon.
 
Za sudionike utrke u 19:00 organizirana je i bogata lutrija s vrijednim nagradama, između ostalog to su: canyonig, rafting i zipline za 2 osobe, kvalitetna sportska oprema, društvene i sportske igre  i sl.
 
Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu. Okrjepa u vidu vode osigurana je na samom startu, na sredini utrke i u ciljnom prostoru.  Natjecatelji koji zaostaju  trče po desnoj strani staze, a brži trkači ih zaobilaze s lijeve strane.
 
Ljubazno molimo građane, stanare i korisnike objekata u navedenim ulicama da se u subotu 12.12.2015. u vremenu od 19:00 – 19:20 sati kreću oprezno, te da pripaze pri izlasku iz stanova i objekata na ulicu zbog vlastite sigurnosti, ali i kako ne bi ometali natjecanje ili se sudarili s trkačima. 


eVISITOR i novi Pravilnik o vođenju popisa turista (NN 126/15)

 S ciljem centralizacije podataka o turistima i pojednostavljenja samog procesa prijave i odjave turista te nadzora nad uplatom boravišne pristojbe, HTZ zajedno sa sustavom turističkih zajednica i ostalim dionicima izradila informacijski sustav eVisitor za čiju su punu primjenu ispunjeni i zakonski preduvjeti.

Naime, dana 20. studenoga 2015. u Narodnim novinama br.126/15 objavljen je Pravilnik o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici kojim sustav eVisitor i službeno postaje središnji elektronički sustav prijave i odjave turista u Republici Hrvatskoj s punom primjenom od 01.01.2016.

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_11_126_2395.html

Ovim Pravilnikom je, za sve pružatelje usluge smještaja, dostava podataka o turistima moguća samo elektronskim putem. eVisitor je zamišljen kao web aplikacija bez potrebe za dodatnim instaliranjem na računalo i besplatan je za sve korisnike. Preduvjet korištenja je da se do 01. siječnja 2016. odnosno do prvog dolaska gostiju, pružatelji usluge smještaja obrate Uredu TZG Omiš zbog izdavanja pristupnih podataka.

Trenutno dostupni linkovi na materijale vezane za projekt eVisitor. Ovi kanali će se kontinuirano nadopunjaviti sadržajem:

WEBhttp://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turistickazajednica/eVisitor

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCRQ5Bx2JdGhcEtLCE5eze7g

WIKISTRANICE: istima možete pristupiti nakon prijave u sustav www.evisitor.hr

 

Za dodatne informacije možete kontaktirati Ured TZG Omiš na tel. 021 861 350 ili na mail: info@visitomis.hrAdvent u Omišu!

 I. NEDJELJA ADVENTA - TRG STJEPANA RADIĆA

29.11.2015. (NEDJELJA); od 15:00

OSLIKAVANJE POZORNICE POD VODSTVOM SLIKARICE VERE MEKINIĆ

PRVA ADVENTSKA SVIJEĆA – HKUD KOSTANJE

SVEČANO PALJENJE BOŽIĆNE RASVJETE

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

II. NEDJELJA ADVENTA - TRG STJEPANA RADIĆA

04.12.2015. (PETAK) od 20:00;

ADVENTSKO DRUŽENJE UZ BOŽIĆNU GLAZBU I SPIZU

 

05.12.2015. (SUBOTA)

od 17:00

“TKO JE SMJESTIO DJEDU BOŽIČNJAKU” - TEATAR SŠ JURE KAŠTELANA “INDIVIDUALCI”, OMIŠ

DJEČJI ZBOR OŠ JOSIPA PUPAČIĆA, OMIŠ

“PETRUS” ŽUPA SV.PETRA PRIKO

MANDOLINSKI I TAMBURAŠKI ORKESTAR KUD-a “DALMACIJA”, DUGI RAT

DJEČJI FESTIVAL – NASTUPI MALIH ZVIJEZDA

 

od 21:00

 JAZZ CHRISTMAS NIGHT – BEND KARUZO

 

SV.NIKOLA; 06.12.2015. (NEDJELJA)

od 10:00  VOŽNJA ČUDESNOM KOČIJOM SV.NIKOLE ZA SVU DJECU

od 16:00  DOLAZAK SV.NIKOLE KOČIJOM U STARI GRAD

                    KONCERT GRADSKE GLAZBE, OMIŠ

                   SLATKI POKLONI ZA SVU DJECU

   VERA MEKINIĆ – BODY PAINT ZA DJECU

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

III. NEDJELJA ADVENTA - TRG STJEPANA RADIĆA

11.12.2015. (PETAK) OD 20:00

ADVENTSKO DRUŽENJE UZ BOŽIĆNU GLAZBU I SPIZU

 

12.12.2015. (SUBOTA)

od 17:00

PROGRAM DJEČJIH VRTIĆA OMIŠ

“BOŽIĆNA PREDSTAVA” – CZK DJEČJI TEATAR, OMIŠ

KUU “MOSOR”, GATA

MALA BOŽIĆNA UTRKA OD MALE DO VELIKE PJACE (djeca do 7 god.)

DJEČJI FESTIVAL – NASTUPI MALIH ZVIJEZDA 

PLESNA ŠKOLA “KORAK PO KORAK”

VELIKA BOŽIĆNA UTRKA PO KALAMA STAROG GRADA  (djeca od 7 – 77 god.)

 

od 21:00

KONCERT BENDA “TINO I SANDRA“

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IV. NEDJELJA ADVENTA - TRG STJEPANA RADIĆA

18.12.2015. (PETAK) od 20:00

 ADVENTSKO DRUŽENJE UZ BOŽIĆNU GLAZBU I SPIZU

 

19.12.2015. (SUBOTA) od 17:00

PROGRAM DJEČJIH VRTIĆA OMIŠ

 “GRAD U SELU, SELO U SRCU” - KAZALIŠNI DUO SPLIT

CZK GRADSKA GLAZBA OMIŠ

POSEBNO BOŽIĆNO IZNENAĐENJE: SARA BARBARIĆ I KORINA KOVAČIĆ

DJEČJI FESTIVAL – NASTUPI MALIH ZVIJEZDA

ČITANJE NAJORGINALNIJIH DJEČJIH ŽELJA UZ PUŠTANJE LAMPIONA

od 21:00

KONCERT BENDA “ALMISSA“

 

20.12.2015. (NEDJELJA) od 15:00  TRG STJEPANA RADIĆA

9. DJEČJI ADVENT- DRUŠTVO NAŠA DJECA GRADA OMIŠA u suradnji s PD IMBER I HGSS ispostava OMIŠ

 Druženje s Djedom Božićnjakom uz puno pjesme, plesa i slatkiša

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.12.2015. (ČETVRTAK), BADNJAK, TRG STJEPANA RADIĆA od 11:00

TRADICIONALNO DRUŽENJE UZ DOMAĆU SPIZU I BOŽIĆNU GLAZBU

 

 

Voditeljica: Ivana Župa, dramska umjetnica

 

ORGANIZATORI: GRAD OMIŠ I TZG OMIŠ

PARTNERI: CENTAR ZA KULTURU I CEH UGOSTITELJA

PRIJATELJI PROJEKTA: VODOVOD I PEOVICA OMIŠ

 AIRBNB radionica za obiteljske iznajmljivače!

 
Svjesni izrazitog porasta broja kućanstava koji se bave iznajmljivanjem smještaja kao i karakteristika modernih turista koji već odavno ne traže samo krevet i more, sve je jasnija želja i potreba za stalnim educiranjem.
 
Turistička zajednica Grada Omiša prepoznala je važnost organizacije dodatnih edukacija za „male“ iznajmljivače. Nakon seta edukacija realiziranih u ožujku 2015. godine u suradnji s Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu, zadovoljstvo nam je ovim putem Vas pozvati na novu edukaciju koja je proizašla iz potreba koje ste sami identificirali na odrađenim edukacijama. Ovaj put Vas pozivamo da se prijavite na praktičnu edukaciju na temu oglašavanja na trenutno najatraktivnijem digitalnom booking alatu; AIRBNB.COM
 
Cilj ove edukacije je da sa iste izađete sa kreiranim vlastitim profilom na AIRBNB.COM
Kako bi edukacija uspjela na istu bi trebali doći unaprijed pripremljeni. Ovim putem Vam dostavljamo načelan popis aktivnosti o kojima bi trebali razmisliti prije same edukacije, a na prvom dijelu edukacije i detaljnije ćemo Vas pripremiti za dio koji sami trebate pripremiti.
 
Edukacija se sastoji od 2 dijela;
- Teoretski dio edukacije koji će se održati u ponedjeljak, 30.11.2015. s početkom u 17:00 h i trajati će 90 min. U ovom dijelu ćemo razgovarati o tome što sve treba pripremiti za kreiranje uspješnog AIRBNB profila.
- Radionica tj. praktični dio edukacije održati će se u subotu, 05.12.2015. s početkom u 9:00 h, kako bi imali dovoljno vremena da pripremite sve ono što je potrebno za izradu uspješnog profila.
 
Radionica je zamišljena da Vas korak po korak vodimo u kreiranju svog vlastitog profila.
 
VAŽNA NAPOMENA:
Na Radionicu je potrebno donijeti:
o prijenosno računalo (laptop),
o fotografije apartmana, fotografija vlasnika apartmana (tj. osobe koja će komunicirati sa
gostima) i fotografije okolice (koje mislite da bi trebalo staviti) te
o kratak opis apartmana koji želite oglasiti na engleskom jeziku
o dodatni podaci koje je potrebno donijeti na Radionicu najaviti će se u prvom dijelu edukacije
 
Kako bi se svi zajedno pravilno pripremili za uspješnu edukaciju, ljubazno Vas molimo da se na edukaciju prijavite elektronski (elektronska prijava vrijedi za oba seta edukacije; teoretski i praktični dio):
 
o Termin edukacije:
 Ponedjeljak, 30.11.2015., od 17:00 h do 18:30 h – Kongresna dvorana Hotela „Plaža“
 Subota, 05.12.2015. od 9:00 h do 12:30 h - OŠ „Josipa Pupačića“
 
o Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na sljedećem linku: http://goo.gl/forms/4lq19J8cqw (Prvih 40 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji).
 
Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti i telefonskim pozivom u ured TZG Omiš – 861 350.

Stručni suradnik/ca u Uredu TZG Omiš

 

Više informacija o samom natječaju možete pronaći na linku HZZZ: 

https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=73375210

Javni poziv za potporu razvoja DMK

 

Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2015. god. Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje

 
Javni poziv za potporu razvoja DMK-a
 
Predmet ovog javnog poziva je potpora lokalnim turističkim agencijama za promociju složenih turističkih proizvoda za područje destinacije Omiš.
TZG Omiš će poduprijeti kandidaturu postojećih i novih programa za tržište posebnih interesa koji pridonose sljedećim ciljevima:
 
·        Kreiranje novih motiva dolazaka
·        Obogaćivanje turističke ponude destinacije Omiš
·     Razvoj inovativnih proizvoda koji su usmjereni na produljenje turističke   sezone i smanjenje sezonalnosti
·        Stvaranje prepoznatljivog imidža Omiša kao destinacije turizma  posebnih interesa s naglaskom na sljedeće teme:
o   Omiško zaobalje i Poljička republika - autentično iskustvo
o   Kultura – klape - UNESCO, zanimljiva povijest, omiške kulturne atrakcije (Mirabela, Fortica i sl.)
o   Gastronomija – Istraživanje autentičnih gastronomskih užitaka/iskustava
o   Aktivni odmor – Omiš kao jedinstvena soft adventure destinacija
 
Složenim turističkim proizvodom za tržište posebnih interesa u kontekstu ovog Javnog poziva smatrat će se paket aranžman koji se sastoji od usluga:  prijevoza (vlastiti ili u organizaciji agencije), smještaja (noćenja na području destinacije Omiš) i drugih turističkih usluga namijenjenih tržišnim segmentima posebnih interesa (ruralni, aktivni odmor, kultura, gastronomija i sl).
 
Prihvatljivima će se smatrati oni paket aranžmani koje je moguće realizirati u pred i posezoni ili tijekom cijele godine.
 
Uz prijavu obavezno je priložiti:
·               dokaz o pravnom statusu subjekta
·               potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga
·               detaljan opis programa paket aranžmana i period moguće realizacije aranžmana
·          media plan s pregledom kanala promocije, vrijednostima i trajanjem oglašavanja   (prihvatljivi trošak: online i offline promocija)
 
Javni poziv je otvoren do 07.12.2015., a odluku o potpori razvoja DMK donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.
 
Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail info@visitomis.hr ili na telefon 021 861 350.
 

Javni poziv za subvencioniranje sajamskih nastupa u 2016.

 
 
Temeljem Programa rada i Financijskog plana za 2016. usvojenog od strane Turističkog vijeća i Skupštine TZG Omiš objavljuje:
 
 
Javni poziv za subvencioniranje sajamskih nastupa u 2016. god.
 
 
 
Mogući prijavitelji su svi turistički subjekti registrirani na području destinacije, a prihvatljiva sajamska tržišta su: Njemačka, Poljska, Češka, Slovačka, Slovenija, Velika Britanija, Mađarska, Austrija, Skandinavija, Francuska i Italija.
 
Poslovni subjekt u kandidaturi prilaže troškovnik nastupa na sajmu koji uključuje sljedeće prihvatljive troškove: trošak najma i uređenja štanda.
 
Ukupni iznos subvencija za sajmove definiran Financijskim planom TZG Omiš raspoređuje se ovisno o broju pristiglih kandidatura. Maksimalni iznos potpore po sajmu je 25 000 kn.
 
U slučaju da se više poslovnih subjekata javi za sudjelovanje i zakup štanda na istom sajmu, TZG Omiš će subvencionirat nastup onog subjekta koji ostvaruje veći broj noćenja s tog tržišta.
 
Za sve poslovne subjekte obavezna je distribucija promotivnih materijala TZG Omiš i aplikacija loga TZG Omiš na samom štandu.
 
Uz prijavu obavezno je priložiti:
·         dokaz o pravnom statusu subjekta
·         potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga
·         datum, mjesto i duljina trajanja sajma, broj posjetitelja sajma u prethodnoj godini
·         veličina štanda i načelan opis i/ili skica štanda
·         troškovnik sajamskog nastupa
 
 
Javni poziv je otvoren do 07.12.2015., a odluku o subvencijama sajamskih nastupa donijet će Turističko vijeće TZG Omiš.
 
Za sve dodatne informacije te pomoć pri ispunjavanju prijave slobodno se obratite u Ured TZG Omiš, na mail info@visitomis.hrili na telefon 021 861 350.
 

 

                                                                                                                     
 
                                                                                                                     

1. Hrvatski kongres sportskog turizma

 

 

26. - 27. 11. 2015. u Zagrebu će se održati 1. Hrvatski kongres sportskog turizma

 

Više informacija možete naći ovdje:  http://www.zv.hr/default.aspx?id=5429

Omiš Zagrebu!

Prezentacija Omiša  u Zagrebu 07.11.2015.

Ukoliko želite kušati soparnik uz zvuke klapske pjesme i ritam poljičkog kola svakako dođite u subotu 07.11.2015. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu od 10:00 do 12:00h na prezentaciju nematerijalne kulturne baštine i turističke ponude Omiša i okolice u organizaciji Turističke zajednice Grada Omiša, Festivala dalmatinskih klapa Omiš i Kulturno-umjetničke udruge ,,Mosor'' iz Gata.

Na prezentaciji turističke ponude Grada Omiša, posjetitelji i posjetiteljice će moći kušati autohtono jelo soparnik, čuti a capella klapske pjesme i gledati izvedbu poljičkog kola tzv. gluvog kola. Također, predstavnici TZG Omiš, FDK Omiš i KUU Mosor će posjetitelje informirati o kulturnoj baštini i turističkoj ponudi Omiša i okolice. Omišani će vam pripremiti mnoga iznenađenja, stoga na prezentaciji možete naučiti kako "uhvatiti" tercu, otkriti lokacije za rafting i zip line, vidjeti gdje su mjesta s najljepšim pogledom u Omišu i okolici te se informirati o lokacijama koje ćete posjetiti na svom odmoru u gradu Omišu, Omiškom zaleđu i Poljicima. Dobro nam došli!Novi natječaj za udruženo oglašavanje!

JAVNI POZIV za udruženo oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u 2016. godini

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice na svojim web stranicama objavio novi  "JAVNI POZIV ZA UDRUŽENO OGLAŠAVANJE U PROMOTIVNIM KAMPANJAMA JAVNOG I PRIVATNOG SEKTORA U 2016. GODINI".

JAVNI POZIV je objavljen na web stranicima na hrvatskom i engleskom jeziku:

1.  hrvatska verzija: http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/Oglasavanja-HTZ-a-2016

2.  engleska verzija: http://business.croatia.hr/en-GB/Croatian-national-tourist-board/CNTB-advertising-2016

Za sva pitanja i pojašnjenja partneri se mogu obratiti na e-mail adresu oginfo@htz.hr koja je navedena kao kontakt adresa u samom JAVNOM POZIVU za 2016. godinu.

Poziv Udruge iznajmljivača u osnivanju Mimice - Medići

 

Udruga PRIVATNIH  IZNAJMLJIVAČA SMJEŠTAJNIH KAPACITETA U DOMAĆINSTVU MIMICE-MEDIĆI-u osnivanju, poziva sve zainteresirane za rad Udruge na osnivačku skupštinu  koja će se održati: 10.10.2015.g. u 17.00 sati u prostorima Galerije-Mimice (stara zgrada PZ Mimice).

 

Kroz udruživanje privatnim iznajmljivačima se pruža mogućnost bolja realizacija poslovnih interesa, poboljšanje kvalitete proizvoda i usluga, smanjenje troškova, kreiranje projekata i ostvarenje potpore za iste, edukacija iznajmljivača itd.

 

TZG Omiš pozdravlja inicijativu udruživanja obiteljskih iznajmljivača i poziva zainteresirane iznajmljivače s drugih područja da se udruže i na taj način efikasnije ostvare svoje ciljeve.

Forum obiteljskog smještaja - besplatan prijevoz

Poštovani iznajmljivači,

Zadovoljstvo nam je izvjestiti Vas da su Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Turistička zajednica grada Splita sufinancirale troškove organiziranog prijevoza privatnih iznajmljivača-pružatelja usluga u ugostiteljstvu za odlazak u Poreč na 2. Forum obiteljskog smještaja (FOS), 12.10. i 13.10.2015., u organizaciji Sektora za turizam-Zajednice obiteljskog turizma HGK.

Prijave za sudjelovanje na FOS-u kao i rezervacija smještaja vrše se putem linka- http://www.hgk.hr/sektor-centar/sektor-turizam/forum-obiteljskog-smjestaja-fos

Besplatan prijevoz autobusom iz Splita za Poreč planira se 11.10.2015.(nedjelja) u prijepodnevnim satima, a povratak iz Poreča je planiran je 13.10.2015. (utorak) u poslijepodnevnim satima.

Ljubazno Vas molimo Zahtjev za korištenje besplatnog prijevoza autobusom uz potvrdu o prijavi za sudjelovanje na 2. Forumu obiteljskog smještaja - Poreč 2015. pošaljite na e-mail: omuse@hgk.hr.

Zahtjevi za besplatni organizirani prijevoz autobusom vrijede do popunjenja mjesta u autobusu, a prema redosljedu zaprimanja.

Za sve informacije kontaktirati:
Ojdana Muše, omuse@hgk.hr, Odsjek za turizam, HGK Županijska komora Split
 

Volim trčanje! Volim kanjon Cetine! - rezultati

 Na 1.manifestaciji Volim trčanje! Volim kanjon Cetine! sudjelovalo je ukupno preko 250 natjecatelja u tri grupe rekreativnih utrka!

 

Čestitke pobjednicima i hvala svim natjecateljima i suradnicima! Nadamo se da ćemo dogodine bit jos veći i bolji!

Više fotografija možete naći na: www.facebook.com/media/set/, a u prilogu se nalaze rezultati Velike utrke na 5800m i sudačko izvješće!


Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!

 

Pozivamo sve ljubitelje trčanja da nam se pridruže na rekreativnoj utrci u kanjonu Cetine, od Poljičkog trga do Radmanovih mlinica, koja će se održati u subotu 26.09.2015. u 09:00 povodom Svjetskog dana turizma.

 

RASPORED DOGAĐANJA:

POLJIČKI TRG

08:00 – 08:45 PRIJAVE I REGISTRACIJA SUDIONIKA SVIH UTRKA

09:00 – START VELIKE UTRKE  (5800 m)

09:15 – START MALIH TRKA ZA UČENIKE 5. – 8. RAZREDA (500 i 900 m)

10:00 -  PROGLAŠENJE POBJEDNIKA MALIH UTRKA

 

IZLETIŠTE RADMANOVE MLINICE

10:30 – PROGLAŠENJE POBJEDNIKA VELIKE UTRKE

11:00 – DJEČJI MARATON - djeca do 3 god. (20 m)

 

Za sve sudionike Velike utrke osiguran je obrok u Radmanovim Mlinicama, a prvih 100 pristiglih na cilj na poklon dobiva službenu majicu utrke! Prijave se zaprimaju na mail info@visitomis.hr i osobno u Uredu TZG Omiš ili neposredno prije početka same utrke.

 

Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu. Okrjepa u vidu vode osigurana je na samom startu, na sredini utrke i u ciljnom prostoru. Promet je zatvoren i ispred prve skupine natjecatelja osigurana je pratnja. Natjecatelji koji zaostaju  trče po desnoj strani staze, a brži trkači ih zaobilaze s lijeve strane.

Vremenski limit utrke je 45 minuta.

 

Za sve sudionike osiguran je besplatan prijevoz turističkim vlakićem. Vlakić polazi u 10:15 sati sa Poljičkog trga, a vrijeme povratka je u 12:15 iz Radmanovih mlinica.

 

Za vrijeme trajanja utrke od 09:00 - 10:00, privremeno se zatvara za promet županijska cesta br.6166 (Omiš D8 - Kučiće - Slime-D39).  Alternativni smjerovi kretanja automobila su: 

 

1. Omiš - Dubci - Kučiće - Omiš

2. Omiš - Kostanje - Gata - Omiš

 

 
Fashion 60-tka

Zanimljivo događanje za sve građene i posjetitelje Omiša!
 
02.10.2015. FASHION 60-tka
 
19:00 Izložba dizajna u Muzeju grada Omiša
20:00 Polazak F60 iz Splita (Sukoišanska stanica)
21:00 Dolazak u Omiš na izložbu dizajna
22:00 Projekcija filma Ivana Perića
23:00 After party u caffe baru Volta 
 
 
Autobus s najljepšom kontrolom, vožnja s pićem i ženama sa stilom, dizajnom na vrhuncu, kartama koje svi žele... - Fashion 60-tka je jedini autobus u kojem nitko neće gledati kroz prozor, slušati svoju glazbu i ostati žedan, najavljuju organizatorice manifestacije kakve do sada nije bilo na našem području…
 
Cilj ove manifestacije je povezati Omiš i Split te navedene gradove utisnuti na kulturnu kartu Dalmacije kao gradove koji, osim tradicionalne umjetnosti, promiču nove medije, primijenjene i suvremene umjetnosti.
Fashion 60-tka je dobila naziv po autobusu broj 60, Prometa d.o.o i dodatku TKA koji zapravo i nije dodatak, već je pomalo provocirajuća igra riječi, na granici lapsusa, u kojoj je slovo T suvišno sve dok se ne dođe do spoznaje da TKA nije dodatak, već, u našem slučaju samostalna riječ koja se odnosi na treće lice jednine glagola "tkati" (izraditi, maštati…) - pojašnjavaju organizatorice događaja, Julija Tomasović (26) dizajnerica i voditeljica umjetničkih radionica i Suzana Vuljan (26) modna dizajnerica i organizatorica modnih revija pod nazivom Moda na kvadrat.
Fashion 60 - tka će se održati 2.10.2015. sa početkom u 19,00 h kada će se u Muzeju grada Omiša otvoriti izložba dizajna. Polazak autobusa je iz Splita u 20,00 h sa Sukoišanske stanice, a cijeli program se nastavlja u Muzeju i baru Volta u 21,00 h kada autobus dolazi u Omiš.
Na izložbi i reviji svoje radove će predstaviti neafirmirani i afirmirani dizajneri sa područja cijele Hrvatske. Neki od njih su Boris Ljubičić, Mala radnja dizajna, Lp design, Zoo Zid, Majin proizvod, Obekei, Blanche of art, Bag design, Maio design i mnogi drugi.
Osim originalnih dizajnerski proizvoda, cijela revija biti će upotpunjena vizualnim efektima, performansima, instalacijama i dj glazbom.
Dolaskom u Omiš, putnici Fashion 60-tke pridružit će se izložbi u Muzeju grada Omiša gdje će biti organizirana izložba dizajnerskih proizvoda, projekcije filma Ivana Perića i "after party" uz zvuk dj-a Juri Paika u baru Volta.
 


Natječaj i kriteriji za dodjelu sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2016.

 

Predmet natječaja: Dodjela novčanih sredstava TZG Omiš za potpore manifestacijama u 2016.

Namjena sredstava
Sredstva su namijenjena za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju manifestacija: sufinanciranje manifestacije (troškovi vezani za učesnike, tehnike i promociju), izradu promotivnih materijala, nabavu potrošnog materijala i druge potrebe za održavanje manifestacije
 
Sredstva se ne mogu dodijeliti za troškove redovnog poslovanja organizatora i sve ostale troškove koji nisu vezani za realizaciju kandidirane manifestacije
 
Korisnici mogu biti: trgovačka društva, udruge, obrti i kulturne i druge javne ustanove
Za potpore se ne mogu kandidirati organizatori koji su dužnici plaćanja boravišne pristojbe i/ili turističke članarine.
 
Kriteriji za odobravanje potpora TZG Omiš: karakter manifestacije, vrijeme održavanja, trajanje manifestacije, tradicija održavanja, sadržaj i kvaliteta manifestacije, promocija manifestacije i medijska pokrivenost manifestacije i ekonomski učinci manifestacije

 

Prioriteti za odobravanje sredstava

·         Vrsta, karakter i značenje manifestacije
o   Lokalnog značenja – sudionici manifestacije s lokalnog područja
o   Nacionalnog značenja – sudionici manifestacije  s lokalnog područja i cijele RH
o   Međunarodnog značenja – sudionici iz RH i drugih zemalja
 
·         Trajanje:
o   1 dan
o   2 dana
o   3+ dana
 
·         Manifestacija se odvija u:
o   Izvan visoke sezone
o   U visokoj sezoni
 
·         Sadržaj i kvaliteta manifestacije:
o   Raznovrsnost programa
o   Broj sudionika uključenih u manifestaciju
o   Kompatibilnost programa s ciljevima TZG Omiš i turističkim proizvodima destinacije, doprinos poboljšanju imidža mjesta
 
·         Ekonomski učinci manifestacije 
Broj posjetitelja koji će samo zbog događanja posjetiti destinaciju (lokalni i strani)
o   Do 10 %
o   Do 30 %
o   Preko 50 %
 
Procjena broja ostvarenih noćenja potaknutih manifestacijom  ________
Procjena potrošnje potaknute manifestacijom ______________________
 
·         Ukupan broj posjetitelja manifestacije
o   Do 200
o   Do 500
o   500 +
 
·         Tradicija održavanja
o   1 god
o   do 5 god
o   5 - 10 god
o   10+
 
·         Ukupna promotivna vrijednost za destinaciju
o   Oglašavanje u samoj destinaciji – letci, plakati
o   Oglašavanje u destinaciji –letci,plakati, internet promocija – web, društvene mreže i PR objave
o   Internet promocija – web, društvene mreže i PR objave, tiskani mediji i TV
 
Za prijavu potrebno: ispunjen obrazac, potvrda o nepostojanju duga, dokaz o pravnom statusu, program i troškovnik manifestacije.
 
Odluka o dodjeli sredstava za potpore manifestacijama bit će donesena u sklopu Programa rada i financijskog plana za 2016. o čemu će sudionici natječaja biti pravovremeno obaviješteni.
 
Natječaj je otvoren do 01.10.2015.
TZG Omiš zadržava pravo provjere i traženja dodatnih informacija u slučaju potrebe.

MHE Prančevići - oprezno na Cetini 04.09.2015.

 

Obavještavamo sve građane, posjetitelje i pružaoce turističkih usluga na rijeci Cetini da će se zbog radova na izgradnji MHE Prančevići u periodu od 04.09.2015.(petak) u 17:00 sati do 05.09.2015.(subota) u cca 18:00 sati nizvodno od brane Prančevići kontinuirano ispuštati do cca 50 m3/s vode.

Protok vode od navedenih 50 m3/s biti će na cijelom profilu rijeke Cetine na relaciji brana Prančevići— Čikotina lađa — Blato na Cetini — Hidroelektrana Kraljevac —
Penšići — Radmanove mlinice.
 
Ispuštanje će se povećavati postepeno od 8 m3/s do 50 m3/s.
Od 05.09. 2015.(subota) u 18:00 sati do zavrtetka radova 08.09.(utorak) u 20,00h sati istim profilom protjecati će cca 14m3/s, ovisno o medudotoku rijeke Cetine.
 
Pozivamo na oprez i zaštitu Ijudi prilikom aktivnosti koje se provode u slivu rijeke Cetine bilo kroz tvrtke, društva, udruge ili pojedinačno.
 
Dodatne info/kontakt:
tel: 021 737 052, 021 250 800, 021 250 801 

Kino Mediteran Omiš

Došlo vrijeme za drugo KINO MEDITERAN gostovanje u Omišu. U dvorištu osnovne škole u 21:30 od 19. do 22.8. prikazat će se nova 4 filmska naslova! Pregled kratkog sadržaja i trailer možete pronaći na stranici:www.facebook.com/events/1657969304414637/permalink/1704300253114875/

Veselimo se novom druženju! Udruženo oglašavanje 2016.

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice na svojim web stranicama i web stranicama predstavništava objavio je „JAVNI POZIV za oglašavanje u promotivnim kampanjama turističkog sektora u 2016. godini“:

http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/Oglasavanja-HTZ-a-2016


Za sva pitanja i dodatne informacije možete se obratiti na e-mail adresu: oginfo@htz.hr 

Rok za kandidaturu je 14.09.2015.

Gusarska bitka 18.08.2015.

 
Gusarska bitka - središnje ljetno događanja na području Grada Omiša, ali i cijele Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske, povijesni je spektakl koji dugi niz godina u Gradskoj luci okupi preko 10 000 posjetitelja i na atraktivan način oživi ponosnu povijest grada na Cetini.
 
Ovaj jedinstveni događaj rekonstrukcija je povijesne bitke iz 13. stoljeća između Omiških gusara i Mlečana. Slavni Omiški gusari, vladari obale i otoka od rijeke Cetine do Neretve od 12. do 15. stoljeća izborili su mnoge pobjede na moru.
 
Atraktivnosti samog događaja doprinosi sudjelovanje brojnih, do zuba naoružanih, pripadnika povijesnih postrojbi: Kumpanija sa Korčule, Dubrovački trombunjeri i Kliški uskoci, koji na starim drvenim jedrenjacima i tradicionalnim brodicama, uz hrabre i odvažne Omiške gusare, brane grad od najezde Mlečana.

Nemojte propustiti!

 

www.facebook.com/events/1629118257363159/

 

Radionica - igraonica - učionica !

RADIONICA - IGRAONICA - UČIONICA za djecu!

Oslikat ćemo slikarsko platno, izradit ćemo kantice za plažu, upoznat se s podvodnim svijetom Velike plaže i izgraditi veeeliku pješćanu kulu.
Čeka nas puno osmijeha i veselja! Pridružite nam se!

P.S. Ne zaboravite ponijeti kanticu (npr. od jogurta, mlijeka i sl.) koju želite oslikati!

 

 

 Ribarska večer - Lokva Rogoznica

 

 

08.08.2015. u 20:00

Radujemo se vašem dolasku!Ribarska večer - Nemira

 

Svi ste pozvani!

23. 07. 2015. u 21:00Godišnje hrvatske turističke nagrade

HTZ je objavio javni poziv za podnošenje prijava za godišnje turističke nagrade. TZG Omiš je kandidirala Omiš u dvije kategorije: najbolje autentične primorske destinacije i odmorišne destinacije. Prvi smo krug prošli, TZ Splitsko dalmatinske županije, kao svoje kandidate za najbolju autentičnu destinaciju, predložila je: Omiš, Komižu i Bol.

O ostalim nagradama i kategorijama možete više saznati na linku: http://prijave.croatia.hr/

Nova web stranica

01.07.2015. puštena je online nova stranica TZG Omiš.

Svi obiteljski iznjamljivači i drugi predstavnici turističke ponude na području našeg grada mogu se javiti na mail: info@visitomis.hr ukoliko žele predstaviti ponudu na našoj web stranici.

Ured TZG Omiš

 

TIC - evi na Rivijeri!

Od prošlog vikenda otvoreni su naši novi turističko informativni centri na Ravničkom mostu, Obrižu i Mimicama u ovim simpatičnim kamenim kućicama!

Radno vrijeme: svaki dan od 09:00 - 20:00, osim u Mimicama 08:00 - 20:00 (pauza: 14:00 - 15:00). TIC-evi su namijenjeni kako pružanju informacija turistima tako i za zaprimanje prijava/odjava gostiju od strane iznajmljivača.

Prošli vikend su otvoreni i TIC-evi u Stanićima i Pisku, njihovo radno vrijeme je svaki dan 08:00 - 12:00.

 Edukacija za male iznajmljivače

Poštovani iznajmljivači,

Svjesni izrazitog porasta broja kućanstava koji se bave iznajmljivanjem smještaja kao i karakteristika modernih turista koji već odavno ne traže samo krevet i more, sve je jasnija želja i potreba za stalnim educiranjem.

Kako se prezentirati, kako odabrati promotivne alate u „šumi“ koja se nudi u virtualnom prostoru, kako se ponašati, što ponuditi gostu, zašto gost uopće i bira određeni smještaj……sve su to teme koje zanimaju male iznajmljivače.
Mali iznajmljivač direktno sudjeluje u oblikovanju kvalitete doživljaja destinacije, ali ima i osobni cilj ostvariti što veći prihod. Visokokvalitetni turizam kojem stremimo, nije i visokoprofitna djelatnost i bez dodatnog financiranja teško je moguć iskorak u smislu kvalitete. I zato, prije no se uputimo u sfere komunikacije s gostima i promocije smještaja, poznajete li osnove kalkulacija, računovodstva, poreza, prilika za kreditiranje i financiranje investicija, načina smanjenja troškova? Razdoblje između 2014. i 2020. godine karakterizirano je izrazitom aktivnošću povlačenja financijskih sredstava iz Europskih strukturnih fondova. Znate li što Vi iz ovoga možete dobiti? Jeste li spremni za proces kada se počnu otvarati natječaji? Sve su ovo teme koje zanimaju obiteljske iznajmljivače.

TZ Grada Omiša prepoznala je važnost organizacije dodatnih edukacija za male iznajmljivače. U suradnji s Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu organiziramo za vas tri modula edukacije i zadovoljstvo nam je ovim vas putem pozvati da se prijavite za sudjelovanje:

Ø Modul 1: „Digitalno oglašavanje i prateća legislativa“
o Termin edukacije: subota, 14. ožujka 2015. godine
o Početak: 9:00 h (očekivano vrijeme završetka edukacije 12:15)
o Trajanje: 2 x 90 min
o Pauza: 10:30 – 10:45
o Mjesto: OŠ „Josip Pupačić“
o Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na slijedećem linku: http://goo.gl/forms/7gTCMhBa5D (Prvih 40 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji)

Ø Modul 2: „Poboljšanje komunikacije te uređenje apartmana i okućnice“
o Termin edukacije: subota, 21. ožujka 2015. godine
o Početak: 9:00 h (očekivano vrijeme završetka edukacije 12:15)
o Trajanje: 2 x 90 min
o Pauza: 10:30 – 10:45
o Mjesto: OŠ „Josip Pupačić“
o Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na slijedećem linku: http://goo.gl/forms/Siv8HecE4W (Prvih 40 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji)

Ø Modul 3: „Financiranje investicija, EU fondovi i načini smanjivanja troškova“
o Termin edukacije: subota, 28. ožujka 2015. godine
o Početak: 9:00 h (očekivano vrijeme završetka edukacije 13:00)
o Trajanje: 2 x 90 min + 1 x 45 min
o Pauza: 10:30 – 10:45
o Mjesto: OŠ „Josip Pupačić“
o Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na slijedećem linku: http://goo.gl/forms/Bq2JjsXmnu (Prvih 40 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji)

Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti slanjem potvrde na e-mail adresu info@tz-omis.hr .

Unaprijed zahvaljujemo!

Natječaj za radno mjesto turističkog informatora

Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto: turističkog informatora


Na temelju članka 59. Statutat TZG Omiš i članaka 14, 15 i 16. Pravilnika o djelokrugu, unutarnjem ustrojstvu, organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Turističkog ureda TZG Omiš Turistička zajednica Grada Omiša objavljuje natječaj za radno mjesto: turističkog informatora.

U V J E T I:

 • Redovan student preddiplomskog ili diplomskog sveučilišnog studija ili stručnog studija društvenog ili humanističkog smjera
 • Odlično poznavanje engleskog jezika i dobro poznavanje još jednog stranog jezika (njemački, francuski, talijanski)
 • Odlično poznavanje rada na računalu (Word, Excel, Internet)
 • Radno iskustvo na istim i sličnim poslovima je poželjno


Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme preko studentskog ugovora.
Kandidature sa životopisom primaju se  do 20. travnja 2015.g. na adresu:


TZG OMIŠ
Trg kneza Miroslava bb
21310 Omiš

*Za natječaj: Turistički informator/ Ne otvarati.*

Pilot projekt „Moje prvo ljetovanje“

Centar za socijalnu skrb Omiš u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Omiša, općinama Dugi Rat i Podstrana pokreće pilot projekt „Moje prvo ljetovanje“.

Cilj projekta je omogućiti besplatno ljetovanje obiteljima s djecom koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, a čija djeca nikada nisu bila na moru.

Ove smo godine u suradnji s nadležnim centrima za socijalnu skrb izabrali 14 obitelji (izabrane obitelji imaju od 1 do 3 djece) s područja Hrvatske Kostajnice, Gline i Petrinje i to su obitelji koje su korisnici socijalnih naknada i nikada nisu bili u mogućnosti djeci omogućiti odlazak na more. 
S predstavnicima turističkih zajednica dogovoreno je da će se projekt provoditi u vremenskom razdoblju od 29.06. do 05.07.2015.g. Do sada su se na suradnju odazvali Kamp Galeb, Studenac, Turističko naselje Sagitta, Radmanove Mlinice i drugi.

Uz osiguranje smještaja, planiramo obiteljima osigurati prehranu, slobodne aktivnosti i zanimljive izlete kako bi djeci njihovo prvo ljetovanje ostalo u što ljepšem sjećanju.

Ovim putem pozivamo:
- sve privatne iznajmljivače s navedenih područja, vlasnike hotela i kampova radi osiguranja smještaja, 
- privredne subjekte kako bi dali svoj doprinos u osiguranju prehrane i osnovnih stvari koje su obiteljima potrebne za boravak na moru,
-  volontere da pomognu oko organizacije i provedbe projekta,
-  sve ljude dobre volje odnosno sve koji mogu svojim doprinosom na bilo koji način pridonijeti realizaciji projekta.

Za sve informacije javite se na tel. 021/864 805; te na mail: soc.skrb.omis@gmail.com

Edukativna radionica

Sukladno Programu rada i financijskom planu TZG Omiš u drugom dijelu 2015. bit će objavljen javni poziv i dodijeljena financijska potpora za kreiranje složenih turističkih proizvoda turističkim agencijama.

Kako bi se dodatno educirali o karakteristikama kreiranja i važnosti složenog turističkog proizvoda  Turistička zajednica Grada Omiša sa zadovoljstvom poziva sve zainteresirane vlasnike, zaposlenike i voditelje turističkih agencija s područja destinacije Omiša da se prijave na radionicu:

Jačanje konkurentnosti i poticanje cjelogodišnjeg poslovanja turističke agencije proširenjem asortimana i kreiranjem složenog proizvoda destinacije

Radionica će se održati u ponedjeljak 11.05.2015. u hotelu Plaža (15:00 – 18:30).

Svrha i cilj radionice:
educirati polaznike praksi razvoja i upravljanja novim turističkim proizvodima, kreiranju složenog turističkog proizvoda destinacije i co-brandingu turističke agencije kroz integrirani turistički proizvod destinacije.

Sadržaj/opis programa: u prvom dijelu polaznicima se prezentiraju temeljne informacije o temi radionice i primjerima dobre prakse sa smjernicama kako iste iskoristiti za unapređenje vlastitog poslovanja. U drugom dijelu polaznici seminara modelom interaktivne edukacije koju moderira voditelj na primjeru destinacije u kojoj posluju simulirati će se ideje kreiranja specijaliziranih i složenih destinacijskih turističkih proizvoda. Poseban naglasak bit će stavljen na potencijal Poljica kao osnove turističkog proizvoda.

Predavači: Prof dr.sc. Neven Šerić, dipl. oecc., Sveučilište u Spliu i Ante Mekinić, zadruga Magistra
Prijave: info@tz-omis.hr ili na telefon 021 861 350.

Javni poziv za kandidiranje programa organizacije ribarskih večeri na omiškoj rivijeri

Prema odluci Turističkog vijeća i sukladno Programu rada i financijskom planu TZG Omiš za 2015., a u cilju promocije načina života i rada, kao i kreiranja dodatnih sadržaja za goste, TZG Omiš raspisuje:

Javni poziv za kandidiranje programa organizacije ribarskih večeri na omiškoj rivijeri

TZG Omiš će sa 5 000,00 kn podržati organizaciju pojedine ribarske večeri na omiškoj rivijeri i to u Omišu, Nemiri, Čelini/Stanićima, Lokvi Rogoznici, Mimicama, Marušićima i Pisku.

1. Ribarske večeri bi se trebale održavati svaki četvrtak u drugom mjestu u periodu od 09.07. – 20.08.2015.

2. Obavezni elementi programa:
- Glazba uživo
- Ponuda pića: barem jedna vrsta vina po cijeni 5,00 kn/čaša 2dcl
- Ponuda hrane: najmanje dvije vrste ribe, od kojih jedna po cijeni 10,00 kn/porcija

3. Prihvatljivi podnositelji prijave: mjesni odbori, udruge, poslovni subjekti (hoteli, kampovi, agencije i sl.), ugostitelji.

Prijave trebaju sadržavati: dokaz o pravnom status subjekta, dokaz o nepostojanju duga s porezne uprave, opis programa, troškovnik, željeni datum događanja i lokaciju.
Prijavitelji se mogu kandidirati za organizaciju jedne ili više ribarskih večeri.
Zaprimaju se na info@tz-omis.hr ili na adresi Trg kneza Miroslava bb., 21310 Omiš

Javni poziv je otvoren do 01.06.2015.