Welcome to Visit Omiš

News for rental owners

4. regionalni Forum obiteljskog smještaja u Splitu

Vrijeme održavanja: 09. veljače 2018.

4. regionalni Forum obiteljskog smještaja održat će se u petak 9. veljače 2018. u Splitu, Spaladium Areni u sklopu sajma Adriatic Gastro Show.

 

Jedno od najvećih godišnjih okupljanja mikropoduzetnika u obiteljskom smještaju Splitsko-dalmatinske županije organiziraju HGK-Županijska komora Split i Sekcija Zajednice obiteljskog turizma.

 

Forum je edukativan i namijenjen je dionicama u obiteljskom smještaju i turizmu, a sudionici će biti upoznati s aktualnim trendovima, novostima u poslovanju, upravljanju troškovima te brendiranju. Stručnjaci iz institucija i gospodarstva upoznat će sudionike Foruma s mogućnostima i programima financiranja radi podizanja kvalitete obiteljskog turizma, a održat će se i paneli Obiteljski smještaj: jučer, danas, sutra te Održivi turizam u obiteljskom smještaju.

 

Podršku 4. RFOS-u pružaju suorganizatori Turističke zajednice Splitsko-dalamtinske županije i Turistčka zajednica grada Splita te partneri obiteljskog turizma.

 

Interes za sudjelovanje potvrđuje se ispunjavanjem online prijave www.hgk.hr/zupanijska-komora-split/pozivamo-vas-na-4-regionalni-forum-obiteljskog-smjestaja-split-922018-najava

4. Forum obiteljskog smještaja (FOS)

4. Forum obiteljskog smještaja održat će se 02.- 03. veljače 2018. u Zagrebu, u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

 

Najveće godišnje okupljanje pružatelja usluga smještaja organizira HGK i Zajednica obiteljskog turizma pri HGK, a tijekom dvodnevnog skupa bit će organizirane prezentacije o rezultatima, trendovima i novostima u zakonodavstvu, stručni paneli, edukativne radionice na temu prodaje, marketinga i podizanja kvalitete te izložbeni prostor gdje će sudionici imati priliku umrežiti se s izlagačima proizvoda i usluga relevantnih za obiteljski smještaj.

 

U sklopu Foruma održat će se i dodjela priznanja najboljim mikro i malim poduzetnicima obiteljskog turizma u akciji "Turistički cvijet . Kvaliteta za Hrvatsku 2017".

 

Prijave za 4. Forum obiteljskog smještaja su moguće na web stranici www.fos.hr .

Promjena visine boravišne pristojbe

Poštovani,

 

s obzirom na novu Uredbu o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2018.godinu donesenu 9. kolovoza 2017. godine, obavještavamo Vas kako će sustav eVisitor od 01.siječnja 2018.godine obračunavati boravišnu pristojbu sukladno donesenim promjenama. promjene koje donosi Uredba je povećanje boravišne pristojbe za sve one osobe koje boravišnu pristojbu plaćaju po noćenju i nautičare koji plaćaju paušalnu boravišnu pristojbu.

 

Povećanje boravišne pristojbe prvi puta će se primjeniti s noćenjem 01.01.2018 na 02.01.2018 godine, dok će za noćenje s 31.12.2017. na 01.01.2018 biti obračunata u visini boravišne pristojbe prema Uredbi o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2017. godinu.

 

Uredbu o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2018. godinu možete provjeriti na linku u nastavku https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2017_08_78_1922.html

Edukacija za privatne iznajmljivače "INTERNETOM DO GOSTIJU"

Edukacija "Internetom do eko gostiju" provodi se u sklopu projekta "Ozelenjivanje" turističke ponude Dalmacije. Namijenjena je ekološki osviještenim privatnim iznajmljivačima kako bi se istakli iz konkurencije, te ciljano zainteresirali nove skupine turista, koji traže autentičan "zeleni" boravak.

 

Na ovoj edukaciji će Marina Kovačević, stručnjakinja iz Adprofis agencije, specijalizirane za oglašavanje u turizmu, predstaviti najučinkovitije metode oglašavanja eko smještajnih objekata.

 

Na edukaciji će se odgovoriti na sljedeća pitanja:

  • Koja je strategija oglašavanja eko smještaja?
  • Kako se oglašavati putem društvenih mreža eko gostima?
  • Kako se istaknuti na Google kartama?
  • Što je e-mail marketing putem Mailchimpa?
  • Kako se ciljano istaknuti putem turističkih Internet agencija?
  • Kako odabrati prave portale za oglašavanje vašeg objekta okolišno-odgovornim turistima?

 

Mjesto održavanja: Vijećnica Centra za regionalne aktivnosti CRA/PPA, Ul. Kraj Sv. Ivana 11, Split

Vrijeme održavanja: 28.11.2017. od 17:00 do 19:00h

Ulaz na edukaciju je besplatan.

Dolazak je potrebno potvrditi najkasnije do ponedjeljka 27. studenog 2017. godine putem e-maila: nastja.logar@sunce-st.org

 

 


eVisitor - novi kanal oglašavanja

Poštovani iznajmljivači,

sustav eVisitor je 20.04., povezivanjem sa stranicom www.croatia.hr/ postao novi kanal oglašavanja.

Iskoristite novu mogućnost besplatnog oglašavanja i prilikom prijave u eVisitor kliknite na dopuštenje za objavu podataka o vašem objektu.EDUKACIJE ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE

Poštovani iznajmljivači,

zadovoljstvo nam je pozvati vas na edukacije namijenjene privatnim iznajmljivačima koje organiziraju TZG Omiš i TZO Dugi Rat.

 

Predavač; Anamarija Cicarelli, voditeljica Savjetovališta za obiteljski smještaj i ovlaštena edukatorica za eVisitor od strane HTZ-a.

 

Edukacije će se održati prema sljedećem rasporedu:

 

ČETVRTAK, 04.05.2017. od 17:00h, kongresna dvorana hotel Plaža, Omiš:

- Bed & Bike prezentacija (gosp. Stella - TZ SDŽ i gosp. Špadina - Biciklistički savez SDŽ)

- Priprema za poslovanje i komentari gostiju

- Kako poslovati legalno - Zakonske obveze u privatnom smještaju

 

 

PETAK, 05.05.2017. od 17:00h, kongresna dvorana hotel Plaža, Omiš:

Marketing poslovanja - kako povećati prihode za 50%

- Poslovanje sa turističkim agencijama

- Kako izabrati portal za oglašavanje?

- Kako biti uspješan na portalu za oglašavanje?

- Poslovanje s booking.com-om za početnike

- eVisitor

 

Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite putem linka: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTGnv8BWeoprS3ZNl4Xe3sM5Vo9VLuHEEchfu6a4M7vaMIrQ/viewform

 

Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti i telefonskim putem:

TZG OMIŠ - 021/861-350

TZO DUGI RAT - 021/735-244

SDŽ objavila javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem PROGRAMA PODIZANJA KVALITETE TURISTIČKE PONUDE NA PODRUČJU SDŽ ZA 2017. GODINU

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Splitsko-dalmatinske županije za objekte u domaćinstvu. Potpora je namjenjena financiranju aktivnosti i projekata koji imaju utjecaj na podizanje kvalitete turističke ponude na području Splitsko-dalmatinske županije.

 

Pravo na potporu može ostvaritit pravna i fizička osoba koja pruža uslugu smještaja u sobama, studio apartmanima, apartmanima, kućama za odmor i to isključivo za postojeće objekte kako bi podigli kvalitetu objekta.

 

Prijave traju do 20.03.2017.

 

Više infotmacija na: www.dalmacija.hr/natjecaji/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-temeljem-programa-podizanja-kvalitete-turisticke-ponude-na-podrucju-splitsko-dalmatinske-zupanije-za-2017-godinu

Ministarstvo turizma - Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem PROGRAMA KONKURENTNOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje obiteljskog smještaja, održivi razvoj, razvoj posebnih oblika turizma, te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz:

 

Mjera A - povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija, poboljšanje socijalne uključenosti, sljedećih vrsta ugostiteljskih objekata: Hotela, Kampova, Ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj, OPG-a za seoski turizam i Objekata u domaćinstvu

 

Mjera B - razvoj posebnih oblika turizma

 

Mjera C - dostupnost i sigurnost

 

Mjera D - prepoznatljivost

 

Za dodjelu bespovratnih sredstava prijaviti se mogu: subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge), fizičke osobe - privatni iznajmljivači.

 

Javni poziv otvoren je do 10.4.2017.

Više informacija na: mint.hr/default.aspx

 

EDUKACIJA ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE

 Poštovani iznajmljivači,
 
 
u subotu, 25.02. 2017. godine, u Osnovnoj školi Josipa Pupačića u Omišu održat će se besplatna edukacija za privatne iznajmljivače.
 
Glavne teme su prodaja putem Interneta te mogućnosti proširenja sezone nuđenjem dodatne ponude gostima. Savjete o ostvarivanju što boljeg rezultata putem Booking.com-a moći ćete čuti direktno od njihovih predstavnika.
 
Edukacija počinje u 9:00, a traje do 13:45. Detaljan „Program edukacija“ možete pogledati na: https://goo.gl/EfoDIS.
Prvih 30 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji, a prijaviti se možete na sljedećem linku: https://goo.gl/0jHvQD
 
 
Dan prije odvijanja edukacije ćemo vas kontaktirati telefonski za potvrdu dolaska. 
 
Za sve informacije stojimo na raspolaganju, broj ureda u Omišu je 861 350, a u Dugom Ratu je 735 244.
 

EDUKACIJA ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE: Povoljniji uvjeti financiranja unapređenja privatnog smještaja

Turistička zajednica Splitsko- dalmatinske županije i Ekonomski fakultet u Splitu organiziraju savjetovanje o tome kako financirati unapređenje privatnog smještaja.

Vrijeme i mjesto održavanja: 6. prosinca 2016. u 16:00h, Svečani amfiteatar, Ekonomski fakultet u Splitu, Cvite Fiskovića

 

PROGRAM:

15:30 - registracija sudionika

16:00 - 16:10 - pozdravna riječ domaćina, dekanice Ekonomskog fakulteta, prof.dr.sc. Maja Fredotović i g. Zlatka Ževrnje, župana Splitsko-dalmatinske županije

16:10 - 16:20 - pozdravna riječ suorganizatora, direktora Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, g. Joška Stelle, mag.oecc.

16:20 - 17:30 - Povoljniji uvjeti financiranja unapređenja privatnog smještaja - okrugli stol (sudjeluju predstavnici banaka: KENT Banka, PBZ, RBA, Splitska Banka, ZABA, HPB)

Moderatori: doc.dr.sc. Ivana Bilić i g. Joško Stella, mag.oecc.

17:30 - 18:00 -  pauza za kavu

18:00 - 20:00 - individualno savjetovanje s predstavnicima banaka

 

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno! Kako bi osigurali svoje mjesto, potrebno je da se prijavite preko linka: bit.ly/2eojQoS

Prijave su otvorene do 3.12.2016. u 23:59.

Obavijest o redovnom održavanju sustava eVisitor

Poštovani iznajmljivači,

ovim putem vas obavještavamo da će se 21.11.2016.od 20h provoditi redovno održavanje sustava eVisitor te usluga za vrijeme radova neće biti dostupna. Uspostava pune funkcionalnosti očekuje se 22.11.2016. u 8h.

U slučaju nejasnoća i za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.

Tečaj engleskog i njemačkog jezika

Poštovani iznajmljivači,

zadovoljstvo nam je pozvati vas da se prijavite na intenzivni tečaj englekog i njemačkog jezika (MODUL 1 I 2), u organizaciji TZG Omiš i jezičnog centra "Jezični kutak" iz Omiša. U cilju unapređenja kvalitete usluge privatnog smještaja destinacije, tečaj sufinancira TZG Omiš.

Participacija iznajmljivača iznosi 400,00 kn.

 

Tečaj će se održati u periodu od 17.10.16. - 9.12.16. Natava će trajati 30 školskih sati, sva puta tjedno prema sljedećem rasporedu:

 

ENGLESKI JEZIK:

- srijeda i petak: 18:30 - 20:00 i 20:00 - 21:30

 

NJEMAČKI JEZIK:

- utorak i četvrtak: 18:30 - 20:00 i 20:00 - 21:30

 

Program i dinamika tečaja prilagođeni su potrebama malih iznajmljivača,  a rad je organiziran u manjim grupama te temeljen na suvremenim metodama podučavanja s naglaskom na komunikaciji.

 

Prijave se zaprimaju do 14.10.2016. na tel. 021/861-350 ili na mail: info@visitomis.hr

Prilikom prijave obavezno je navesti: ime i prezime nositelja rješenja, kontakt telefon, jezik i modul za koji se polaznik prijavljuje (NAPOMENA: modul 1 je namjenjen isključivo osobama koje nikada nisu učile navedeni jezik).

 

 

Obavijest o redovnom održavanju sustava eVisitor

Poštovani iznajmljivači,

ovim putem Vas obavještavamo da će od 1.9.2016. u 23 h do 2.9.2016. u ranim jutarnjim satima biti provedeno redovno održavanje sustava eVisitor te su za vrijeme istog mogući prekidi u pružanju usluge.

U slučaju nejasnoća i za sve dodatne informacije svojimo Vam na raspolaganju.

Edukacija za obiteljske iznajmljivače 15.04.2016.

 TZG Omiš u suradnji s Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu organizira za obiteljske iznajmljivače besplatnu edukaciju:

 

„Poboljšanje komunikacije te uređenje apartmana i okućnice“

Predavač: Prof. dr. sc. Mirela Mihić

o   Termin edukacije: petak, 15. travnja 2016. godine

o   Početak: 17:00 h (očekivano vrijeme završetka edukacije 20:15)

o   Trajanje: 2 x 90 min

o   Pauza: 18:30 – 18:45

o   Mjesto: hotel „Plaža“, Omiš

 

 

Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na sljedećem linku: http://goo.gl/forms/kAJaZeItX4

Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti i telefonskim pozivom u ured TZG Omiš: 861 – 350.

AIRBNB radionica za obiteljske iznajmljivače!

 Svjesni izrazitog porasta broja kućanstava koji se bave iznajmljivanjem smještaja kao i karakteristika modernih turista koji već odavno ne traže samo krevet i more, sve je jasnija želja i potreba za stalnim educiranjem.

 
Turistička zajednica Grada Omiša prepoznala je važnost organizacije dodatnih edukacija za „male“ iznajmljivače. Nakon seta edukacija realiziranih u ožujku 2015. godine u suradnji s Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu, zadovoljstvo nam je ovim putem Vas pozvati na novu edukaciju koja je proizašla iz potreba koje ste sami identificirali na odrađenim edukacijama. 
 
Ovaj put Vas pozivamo da se prijavite na praktičnu edukaciju na temu oglašavanja na trenutno najatraktivnijem digitalnom booking alatu; AIRBNB.COM
 
Cilj ove edukacije je da sa iste izađete sa kreiranim vlastitim profilom na AIRBNB.COM
 
Kako bi edukacija uspjela na istu bi trebali doći unaprijed pripremljeni. Ovim putem Vam dostavljamo načelan popis aktivnosti o kojima bi trebali razmisliti prije same edukacije, a na prvom dijelu edukacije i detaljnije ćemo Vas pripremiti za dio koji sami trebate pripremiti.
 
Edukacija se sastoji od 2 dijela;
 
- Teoretski dio edukacije koji će se održati u ponedjeljak, 30.11.2015. s početkom u 17:00 h i trajati će 90 min. U ovom dijelu ćemo razgovarati o tome što sve treba pripremiti za kreiranje uspješnog AIRBNB profila.
 
- Radionica tj. praktični dio edukacije održati će se u subotu, 05.12.2015. s početkom u 9:00 h, kako bi imali dovoljno vremena da pripremite sve ono što je potrebno za izradu uspješnog profila.
 
Radionica je zamišljena da Vas korak po korak vodimo u kreiranju svog vlastitog profila.
 
VAŽNA NAPOMENA:
Na Radionicu je potrebno donijeti:
o prijenosno računalo (laptop),
o fotografije apartmana, fotografija vlasnika apartmana (tj. osobe koja će komunicirati sa
gostima) i fotografije okolice (koje mislite da bi trebalo staviti) te
o kratak opis apartmana koji želite oglasiti na engleskom jeziku
o dodatni podaci koje je potrebno donijeti na Radionicu najaviti će se u prvom dijelu edukacije
 
Kako bi se svi zajedno pravilno pripremili za uspješnu edukaciju, ljubazno Vas molimo da se na edukaciju prijavite elektronski (elektronska prijava vrijedi za oba seta edukacije; teoretski i praktični dio):
 
o Termin edukacije:
 Ponedjeljak, 30.11.2015., od 17:00 h do 18:30 h – Kongresna dvorana Hotela „Plaža“
 Subota, 05.12.2015. od 9:00 h do 12:30 h - OŠ „Josipa Pupačića“
 
o Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na sljedećem linku: http://goo.gl/forms/4lq19J8cqw (Prvih 40 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji).
 
Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti i telefonskim pozivom u ured TZG Omiš – 861 350.

PROJEKT “The best of Omiš” i izbor NAJBOLJEG apartmana, pansiona i kuće za odmor 2015.

Poštovani iznajmljivači,
 

sukladno Strateškom marketinškom planu i Programu rada TZG Omiš za 2015. god. zadovoljstvo nam je pozvati Vas da se uključite u projekt “The best of Omiš” kojemu je svrha podizanje kvalitete i konkurentnosti privatnog smještaja.
Prijaviti se mogu svi nositelji odobrenja za pružanje usluga u domaćinstvu na području Grada Omiša, a uvjet za uključivanje u projekt je udovoljavanje standardima i kriterijima koji se nalaze u prilogu ovog poziva.
Kapaciteti koji zadovoljavaju te standarde dobiti će posebnu markicu za kvalitetu te će biti dodatno promovirani na našoj web stranici, kroz posebne tiskane materijale, na sajamskim nastupima i sl.
Paralelno s ovim projektom započinje i izbor NAJBOLJEG APARTMANA; PANSIONA I KUĆE ZA ODMOR U 2015. GODINI.
Stručna komisija za ocjenu kapaciteta će na temelju unaprijed određenih kriterija izabrati najbolje iz svake kategorije te će oni dobiti priznanje s oznakom najboljih smještajnih kapaciteta za ovu godine.
Za sudjelovanje u ovim projektima potrebno je ispunjeni Prijavni obrazac dostaviti u Ured TZG Omiš putem mail-a, fax-a ili osobno najkasnije do 17.07.2015.
U slučaju bilo kakvih nejasnoća i za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.
 

Ured TZG Omiš
info@tz-omis.hr
T./F. 021 861 350

 


Informativno-edukativna radionica

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u 2015. godini osigurao sredstva za sufinanciranje projekata obnovljivih izvora energije u turističkom sektoru te za energetsku obnovu nestambenih zgrada u koje, između ostalih, spadaju i zgrade ugostiteljsko-turističke namjene.

S ciljem što potpunijeg informiranja o mogućnostima ostvarivanja prava na bespovratna sredstva, organiziramo besplatnu informativno-edukativnu radionicu o sufinanciranju projekata energetske učinkovitosti (EnU) koji su namijenjeni turističkom sektoru. U sklopu programa, sudionike ćemo upoznati s mogućnostima financiranja projekata te im pojasniti proceduru prijave i proces odobravanja i dobivanja bespovratnih sredstava.

Sudionicima će se na radionici predstaviti i ostali projekti namijenjeni poboljšanju energetske učinkovitosti u turističkom sektoru.

Radionica je namijenjena prvenstveno poduzetnicima iz turističkog sektora - vlasnicima, voditeljima, upraviteljima te zaposlenima u hotelima, hotelskim lancima, hostelima, kampovima, privatnim iznajmljivačima, zaposlenima u ekoturizmu, itd. te svim potencijalnim sudionicima koji su  zainteresirani za energetsku učinkovitost u turizmu.

Radionica će se održati u petak, 6. veljače 2015. godine u trajanju od 12:00 do 14:30 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, na adresi Ruđera Boškovića 31, a dolazak molimo potvrdite na e-mail adresu: enu@fzoeu.hr najkasnije do 4. veljače 2015.

Veselimo se Vašem dolasku!

Hrvatski turizam kroz EU fondove

Poštovani,

pozivamo Vas na edukativni seminar u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma na temu:

HRVATSKI TURIZAM KROZ EU FONDOVE U FINANCIJSKOJ PERSPEKTIVI 2014.-2020. - „KAKO PRONAĆI EU SREDSTVA ZA SUFINACIRANJE TURISTIČKIH PROJEKATA“ 

Seminar će se održati u srijedu, 18. ožujka 2015. s početkom u 09:00 sati u hotelu Atrium, Domovinskog rata 49A, Split.

Cilj ovog edukativnog seminara je upoznati polaznike sa pripremom projekata u kontekstu predpristupne pomoći EU te im prezentirati mogućnosti financiranja turističkih projekata kroz operativne programe.

Seminar je namijenjen sustavu turističkih zajednica kao i svim razinama javnog i privatnog turističkog sektora.

Program edukativnog seminara nalazi se na sljedećem linku: http://business.croatia.hr/hr-HR/HTZ-Edukacija-2015/Program-edukacije, a za potvrdu sudjelovanja molimo da ispunitePRIJAVNICU putem on-line sistema, a najkasnije do 17. ožujka 2015. do 14:00h.

Molimo vas da poziv za ovaj seminar proslijedite turističkim i hotelskim tvrtkama i OPG - ima, turističkim agencijama,  strukovnim udrugama, fakultetima s turističkim programima, razvojnim agencijama kao i predstavnicima lokalne i regionalne samouprave s područja vaše Županije.

S obzirom da je broj mjesta ograničen ljubazno Vas molimo da svoju prijavu izvršite na vrijeme.

Edukacija za male iznajmljivače

Poštovani iznajmljivači,

Svjesni izrazitog porasta broja kućanstava koji se bave iznajmljivanjem smještaja kao i karakteristika modernih turista koji već odavno ne traže samo krevet i more, sve je jasnija želja i potreba za stalnim educiranjem.

Kako se prezentirati, kako odabrati promotivne alate u „šumi“ koja se nudi u virtualnom prostoru, kako se ponašati, što ponuditi gostu, zašto gost uopće i bira određeni smještaj……sve su to teme koje zanimaju male iznajmljivače.

Mali iznajmljivač direktno sudjeluje u oblikovanju kvalitete doživljaja destinacije, ali ima i osobni cilj ostvariti što veći prihod. Visokokvalitetni turizam kojem stremimo, nije i visokoprofitna djelatnost i bez dodatnog financiranja teško je moguć iskorak u smislu kvalitete. I zato, prije no se uputimo u sfere komunikacije s gostima i promocije smještaja, poznajete li osnove kalkulacija, računovodstva, poreza, prilika za kreditiranje i financiranje investicija, načina smanjenja troškova? Razdoblje između 2014. i 2020. godine karakterizirano je izrazitom aktivnošću povlačenja financijskih sredstava iz Europskih strukturnih fondova. Znate li što Vi iz ovoga možete dobiti? Jeste li spremni za proces kada se počnu otvarati natječaji? Sve su ovo teme koje zanimaju obiteljske iznajmljivače.

TZ Grada Omiša prepoznala je važnost organizacije dodatnih edukacija za male iznajmljivače. U suradnji s  Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu organiziramo za vas tri modula edukacije i zadovoljstvo nam je ovim vas putem pozvati da se prijavite za sudjelovanje:

Ø  Modul 1: „Digitalno oglašavanje i prateća legislativa“

o    Termin edukacije: subota, 14. ožujka 2015. godine

o    Početak: 9:00 h (očekivano vrijeme završetka edukacije 12:15)

o    Trajanje: 2 x 90 min

o    Pauza: 10:30 – 10:45

o    Mjesto: OŠ „Josip Pupačić“

o    Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na slijedećem linku: http://goo.gl/forms/7gTCMhBa5D (Prvih 40 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji)

Ø  Modul 2: „Poboljšanje komunikacije te uređenje apartmana i okućnice

o    Termin edukacije: subota, 21. ožujka 2015. godine

o    Početak: 9:00 h (očekivano vrijeme završetka edukacije 12:15)

o    Trajanje: 2 x 90 min

o    Pauza: 10:30 – 10:45

o    Mjesto: OŠ „Josip Pupačić“

o    Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na slijedećem linku: http://goo.gl/forms/Siv8HecE4W (Prvih 40 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji) 

Ø  Modul 3: „Financiranje investicija, EU fondovi i načini smanjivanja troškova“

o    Termin edukacije: subota, 28. ožujka 2015. godine

o    Početak: 9:00 h (očekivano vrijeme završetka edukacije 13:00)

o    Trajanje: 2 x 90 min + 1 x 45 min

o    Pauza: 10:30 – 10:45

o    Mjesto: OŠ „Josip Pupačić“

o    Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, molimo Vas da se prijavite na slijedećem linku: http://goo.gl/forms/Bq2JjsXmnu (Prvih 40 iznajmljivača koji se prijave, imaju zajamčeno mjesto na edukaciji)

 

Ukoliko imate problema s on-line prijavom, možete se prijaviti slanjem potvrde na e-mail adresu info@tz-omis.hr .

 

Unaprijed zahvaljujemo!

Tečaj engleskog i njemačkog jezika

Zadovoljstvo nam je pozvati sve zainteresirane pružatelje turističkih usluga u domaćinstvu, da se prijave na intenzivni tečaj engleskog i njemačkog jezika, u organizaciji TZG Omiš i jezičnog centra „Jezični kutak“ iz Omiša. U cilju unapređenja kvalitete usluge privatnog smještaja destinacije, tečaj sufinancira TZG Omiš. Participacija iznajmljivača iznosi 400,00 kn.

Tečaj će se održati u periodu od 07.04 – 29.05.2015. u slijedećim terminima:

- Engleski: utorak -  četvrtak 17:00-18:30 i 18:30-20:00,
- Njemački:  srijeda i petak, 18:30-20:00 i 20:00-21:30

Nastava će trajat 30 školskih sati, dva puta tjedno po 90 min.

Program i dinamika  tečaja prilagođeni su potrebama malih iznajmljivača, rad je organiziran u manjim grupama, temeljen je na suvremenim metodama podučavanja s naglaskom na komunikaciji i govorenom.
U cilju pružanja što bolje usluge, zainteresirani iznajmljivači pristupiti će klasifikacijskom ispitu kako bi se odredila razina poznavanja jezika (test se temelji na obrađenom gradivu prvog modula). Klasifikacijski ispiti bi se održali u sljedećim terminima:

- ENGLESKI ponedjeljak, 30.3 u 17:00 i 18:00 sati
- NJEMAČKI  utorak, 31.3. u 17:00 i 18:00 sati

Prijave se primaju do 27.03.2015. na tel.: 091 228 4993 ili na mail: jezicni.kutak@gmail.com

Prilikom prijave obavezno je navesti ime nositelja rješenja.